"Dośćmam" czyli NARZEKANIOWO tylko o kotach ]:P

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob wrz 10, 2011 17:36 Re: "Dośćmam" czyli NARZEKANIOWO tylko o kotach ]:P

Kocur gania za jakas wypierdziana muszka po calej chalupie robiac demolke jak stado bydla.
A jak pajak lazil dookola mojego lozka robiac sobie ewidentnie ze mnie jaja (boje sie pajakow przerazliwie) to ten tylek wolowy sie nie raczyl obudzic, tylko musialam kotke z drugiego pokoju wolac zeby gnojka ubila :evil:
Takie to facety wlasnie sa - przy malej muszce to wielki lowca cholera, a jak naprawde moglby odegrac bohatera to spi do gory brzuchem :evil:

Agor-ia

Od: Czw lip 29, 2010 13:40

Post » Sob wrz 10, 2011 17:54 Re: "Dośćmam" czyli NARZEKANIOWO tylko o kotach ]:P

Agor-ia pisze:Kocur gania za jakas wypierdziana muszka po calej chalupie robiac demolke jak stado bydla.
A jak pajak lazil dookola mojego lozka robiac sobie ewidentnie ze mnie jaja (boje sie pajakow przerazliwie) to ten tylek wolowy sie nie raczyl obudzic, tylko musialam kotke z drugiego pokoju wolac zeby gnojka ubila :evil:
Takie to facety wlasnie sa - przy malej muszce to wielki lowca cholera, a jak naprawde moglby odegrac bohatera to spi do gory brzuchem :evil:

pięknie ujete :twisted:
I myself think that to have a cat is more important than to have a Bible.— R. H. Blyth
A ja jestem tu- viewtopic.php?f=1&t=126453 Obrazek
Obrazek

urwiniu

Od: Nie lut 20, 2011 16:37

Post » Sob wrz 10, 2011 18:54 Re: "Dośćmam" czyli NARZEKANIOWO tylko o kotach ]:P

Agor-ia pisze:
Erin pisze:Może chciał pokazać, że nóżki chce wydepilować :mrgreen:

A kto go tam wie :twisted:
A moze wrecz przeciwnie - nie chcial, zebym ja sobie depilowala nogi ? Moze woli mnie w wersji ofutrzonej... 8O :ryk:

Ciało do ciała, futro do futra ... :mrgreen:
Ostatnio edytowano Sob wrz 10, 2011 19:51 przez Erin, łącznie edytowano 1 raz

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Sob wrz 10, 2011 18:56 Re: "Dośćmam" czyli NARZEKANIOWO tylko o kotach ]:P

#MAGDA# pisze:ostatnio mój mąż krzyczy z łazienki .... kochanie czy nie zgubiłaś gdzieś łańcuszka ze skorpionem ???? ......

znalazł go a raczej wypatrzył w zlewie już w rurze ....małpa jedna wrzuciła, najpierw oczywiście korek wyjęła ...dobrze , że jeszcze wody nie umie odkręcić :twisted:

Nooo, moje się naumiały :roll:

A jak u Was z kuwetami? Tzn., jeśli jest więcej niż jedna, to używają wszystkich do wszystkiego, czy w jednej sioo, w drugiej qoo?
Dziś rano sprzątałam po nocy i w 2 było nasikane, a w trzeciej nawet nie musiałam peletu dosypywać, tylko "jajka" zebrałam".
Niestety, na jajecznicę się nie nadają :wink:

Erin

Post » Sob wrz 10, 2011 19:41 Re: "Dośćmam" czyli NARZEKANIOWO tylko o kotach ]:P

:evil:

Od 4 dni usiłuję podawać tabletki na zapalenie pęcherza... nie jest łatwo, ale daję redę - tak myślałam.
Dziś podczas odkurzania znalazłam za wersalką tabletkę. To wczorajsza, przedwczorajsza czy jeszcze inna? :roll:
Nie wiem jak on to robi, chyba schował pod językiem szuja jedna :ryk:

(a propos kuwet nie odpowiem, bo mam za dużo kotów i kuwet w tej chwili. Ale mają swoje ulubione, nie jest to jednak przedmiotem moich codziennych obserwacji :mrgreen: )

sisay

Od: Pon cze 18, 2007 12:18

Post » Sob wrz 10, 2011 19:45 Re: "Dośćmam" czyli NARZEKANIOWO tylko o kotach ]:P

U mnie z poczatku byly dwie kuwety, bo kotka nie chciala sie zalatwiac do jednej z jakims intruzem.
No i ona korzystala z jednej, za to kocur jak juz zaczal wylazic z lazienki to obojetne mu bylo gdzie narobil.
A najlepiej to bylo naszczac troche do jednej a troche do drugiej :twisted:
W koncu kotka sie do niego przyzwyczaila i maja od tamtej pory jedna kuwete.

Agor-ia

Od: Czw lip 29, 2010 13:40

Post » Sob wrz 10, 2011 19:46 Re: "Dośćmam" czyli NARZEKANIOWO tylko o kotach ]:P

Mój białaczkowiec jak ma gorszy okres w swoim kocim zyciu na kuwetę wybiera wszystko co ma wyższe brzegi :evil: Hitem zeszłego miesiaca było nasikanie psu do miski na suche zarcie :evil: qpe znalazłam w miseczce drugiego kota :evil: Na jego szczęście tak hardcorowo było tylko w tych dwóch przypadkach :twisted:
I myself think that to have a cat is more important than to have a Bible.— R. H. Blyth
Obrazek

urwiniu

Post » Sob wrz 10, 2011 19:52 Re: "Dośćmam" czyli NARZEKANIOWO tylko o kotach ]:P

U mnie tabletki też wypluwały, dlatego na robale daję pipety, a jak tylko mogę, proszę o zastrzyki, przynajmniej w przypadku starszych.
Podanie tabletki Pyśce graniczy z cudem. Ona nawet pastą pluła na wszystkie strony :roll:

Erin

Post » Sob wrz 10, 2011 19:57 Re: "Dośćmam" czyli NARZEKANIOWO tylko o kotach ]:P

Chyba nie umiałabym dac zastrzyku, wolę się męczyć z tabletką i zbierać rany szarpane, niż uszkodzić kota igłą :oops:
Ciekawe, bo czekałam masowałam szyjkę żeby przełknął, a ten dziad chyba gdzieś ją przechował ;)

A przy okazji, zastanawiam się czy koty mają taki sinawy kolor paszczy w srodku? :roll: do tej pory nie zaglądałam kotom tak głęboko, a teraz mam okazję i dziwnie to wygląda.

sisay

Od: Pon cze 18, 2007 12:18

Post » Sob wrz 10, 2011 20:00 Re: "Dośćmam" czyli NARZEKANIOWO tylko o kotach ]:P

A nie, nie - furiatom to wet robi kuja. Generalnie to ja też nie lubię sama :?
Ale Pyśka tabletki nie połknie, nawet obsługiwana w 2 osoby.
Kiedyś 20 minut czekaliśmy i w końcu wypluła :roll:

Erin

Post » Sob wrz 10, 2011 22:06 Re: "Dośćmam" czyli NARZEKANIOWO tylko o kotach ]:P

Bo to się jednym paluszkiem otwiera mordę a drugim pcha aż za podniebienie twarde.Jak się znajdzie na podniebieniu miękkim to zadziała odruch połykania.Połknie.
Albo zje paluszek.

A ja mam dziś dzień kupy.
Nowa (dwa tgodnie u nas )perska idiotka ma charakterek.Rano kupa: połowa na kanapie,druga na dywanie pod (
wdeptujący i siadający mają dzieki temu równe szanse!)
Teraz: jamnik wyjadł zawartość miski małej złośnicy(niecałe 3 kg) i co?A za 5 minut znalazłam śliczne dwa bobki w psiej (pustej) misce.
Znając psa,gdyby odkrył to zanim ja zauważyłam to by skonsumowal.
W końcu ten uroczy gentelman potrafi się posilić z kuwety!

Następną kupę wkładam jej do miski! :twisted:

I COŚ MI TU PODEJRZANIE ŚMIERDZI SIKAMI!!!!!

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Sob wrz 10, 2011 22:08 Re: "Dośćmam" czyli NARZEKANIOWO tylko o kotach ]:P

kotkins pisze:Bo to się jednym paluszkiem otwiera mordę a drugim pcha aż za podniebienie twarde.Jak się znajdzie na podniebieniu miękkim to zadziała odruch połykania.Połknie.
Albo zje paluszek.

A ja mam dziś dzień kupy.
Nowa (dwa tgodnie u nas )perska idiotka ma charakterek.Rano kupa: połowa na kanapie,druga na dywanie pod (
wdeptujący i siadający mają dzieki temu równe szanse!)
Teraz: jamnik wyjadł zawartość miski małej złośnicy(niecałe 3 kg) i co?A za 5 minut znalazłam śliczne dwa bobki w psiej (pustej) misce.
Znając psa,gdyby odkrył to zanim ja zauważyłam to by skonsumowal.
W końcu ten uroczy gentelman potrafi się posilić z kuwety!

Następną kupę wkładam jej do miski! :twisted:

I COŚ MI TU PODEJRZANIE ŚMIERDZI SIKAMI!!!!!

Rany ja myślałam, że qpa w misce tylko u mnie ale znaczy się więcej kotów z fantazją ta ziemia nosi :twisted:
Obrazek

urwiniu

Post » Sob wrz 10, 2011 23:47 Re: "Dośćmam" czyli NARZEKANIOWO tylko o kotach ]:P

Ale się ubawiłam czytając wasze perypetie z kiciami :ryk: Pomogło mi to na chwile zapomnieć o mojej kici która odeszła za TM 7.09.11.Mam jeszcze 6 innych urwisów ale w porównaniu z waszymi to ANIOŁY :ryk:

boni 4

Od: Czw wrz 08, 2011 19:54

Post » Nie wrz 11, 2011 7:49 Re: "Dośćmam" czyli NARZEKANIOWO tylko o kotach ]:P

Moje chyba podczytują ten wątek po cichy, bo od paru dni zachowują sie podejrzanie grzecznie 8O ....
Coś mi tu śmierdzi....i to wcale nie jest kuweta, bo przed chwilą sprzątałam :evil: .
" There are people who have an extraordinary, spiritual connection with animals. And when such a man dies, it happens, that he connects with the animal that he was closest to and loved most. "

vip

Od: Pon maja 23, 2011 10:55

Post » Nie wrz 11, 2011 8:48 Re: "Dośćmam" czyli NARZEKANIOWO tylko o kotach ]:P

kotkins pisze:Bo to się jednym paluszkiem otwiera mordę a drugim pcha aż za podniebienie twarde.Jak się znajdzie na podniebieniu miękkim to zadziała odruch połykania.Połknie.
Albo zje paluszek.

Tiaaa 8)
Pod warunkiem, że akurat szczękościsku nie ma i da się paszczę otworzyć.
A jednocześnie utrzymać diablątko :roll: :mrgreen:

Erin

[poprzednia][następna]