Wiem jak te zrosty muszą boleć bo sama miałam żelazo w doopę podawane to mineły niecałe trzy lata,a zrosty jeszcze bolą Moderator: Estraven
Wiem jak te zrosty muszą boleć bo sama miałam żelazo w doopę podawane to mineły niecałe trzy lata,a zrosty jeszcze bolą 
katarzyna1207 pisze::oops: Pierwszy raz w życiu CIESZĘ SIĘ, że kot ma zapalenie paszczy i krtani ... Jak niewiele mi potrzeba, żeby uchwycić się tej nadziei ... że to tylko to było/jest przyczyną wymiotów i niejedzenia ... Wg wetki, jeżeli jakakolwiek dolegliwość może powodować wymioty (nawet w 10 % przypadków) - to u Ziabolka na pewno je spowoduje... a przy zapaleniu krtani się wymiotuje, a przy bolącej paszczy (dziąsła) się nie je ...I jeszcze jedna rzecz, której się uczepiłam jak brzytwy ... pomimo, że od 3 dni praktycznie nie je, a co zje to zwraca - waży 3,90 kgOstatnie ważenie z miesiąc temu (może 3 tygodnie) to było 3,80 - 3,85 kg... czyli w tzw. międzyczasie na pewno przytył powyżej 4 kg ... Dostał antybiotyk, cerenię (wreszcie spróbujemy tego zamiast atropiny) i 60 ml. podskórnie kroplówki. Wszystko oczywiście zaaplikowane zostało mu w budce - w jego ukochanej budce jakoś mnie boli ...chociaż pod koniec też już płakał i warczał ... te cholerne zrosty bolą go już nawet przy dotyku. Teraz leży bylejaki, ale mam nadzieję, że antybiotyk zadziała na ten stan zapalny.
bo strasznie to dzielne maleństwo, Ziabolek kochany
ujęło nas za serce.Alienor pisze:No właśnie - bo jak on się teraz nie liże (?) to może przynajmniej chwilowo by te zrosty delikatnie Liotonem 1000 posmarować? Tyle że to ludzki lek więc nie wiem czy u kota można (nawet jakby, to tylko gdy się nie liże). Albo olejkiem z dziurawca, który wspomaga leczenie (przy czym założenie to samo - o ile kot się nie liże aktualnie)? Mam nadzieję, ze będzie choć trochę lepiej![]()
![]()
bo strasznie to dzielne maleństwo, Ziabolek kochany
ujęło nas za serce.

katarzyna1207 pisze:Dzisiaj Ziabuś nie dostał kolistyny, i już brzydka kupa była ... szlag by to ... Zjadł odrobinę chrupek i dalej leży jak szmatkaI po co się cieszyłam ....

Oby jutro było lepsze niż dziś

Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot], puszatek i 56 gości