PK+NP[']+BŁ[']+JW+DP+PM['] - operacja jelit Fała

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt wrz 09, 2011 8:26 Re: PK+NP[']+BŁ[']+JW+DP+PM['] - operacja jelit Fała

A ja ze swej strony zapraszam na bazarek wielorybów - kocich zabawek

Oto Figaro reklamujący tę świetną zabawkę dla kota:

Obrazek

A tu pęk wielorybków, do których próbowała dobrać się moja mała złodziejka DP :mrgreen:

Obrazek

Dostępne są wielorybki:
z czarną buźką na czarnym sznurku
z czarną buźka na białym sznurku
z niebieską buźką na białym sznurku
z beżową buźką na czarnym sznurku
z beżową buźką na czerwonym sznurku
z żółtą buźką na czarnym sznurku
z granatową buźką na białym sznurku
z czerwoną buźką na białym sznurku

Cena 8zł :)
Obrazek

marcjannakape

Od: Pon cze 18, 2007 9:26

Post » Sob wrz 10, 2011 17:48 Re: PK+NP[']+BŁ[']+JW+DP+PM['] - operacja jelit Fała

Dziś przed południem była akcja zryw.
Bo Fał już drugą noc z rzędu ok. 3, wymiotował.
I od dwóch dni nie zrobił kupy :(
Prowadząca go wetka Kasia zaleciła parafinę w wersji przód + tył.
Wróciliśmy do domu i dostał na początek wersję pyszczną, bo akurat szykowałam obiad świąteczny, a Madzik sama by nie dała rady.
Zagroziłam rudzielcowi, że karma to będzie tylko za kupę. Taka wymiana handlowa. Głodny był, więc za chwilę Madzik piszczała z zachwytu nad urobkiem kuwetowym :mrgreen:
Czyli szantaż działa.
Albo parafina.
Bo jak zobrazowała to wetka, jego jelita nie są miękkie, a takie sztywne, jakby zdrewniałe. Być może dlatego kupa stoi, tworzą się gazy, wszystko cofa się więc z żołądka na zewnątrz w formie pawiów.
Póki co zrobimy wymazy z kupy (dziś pobrane), a w poniedziałek badanie na kocie choroby z krwi.
W między czasie leczenie jak przewlekłego zapalenia jelit.
I czekamy na efekty.

Póki co Fał jest szczęśliwy, bo już bez kaftanika hasa. Nawet za myszą poganiał :)
Obrazek

marcjannakape

Post » Sob wrz 10, 2011 18:06 Re: PK+NP[']+BŁ[']+JW+DP+PM['] - operacja jelit Fała

To widzę, że rude całkiem dobrze się stara żebyście mieli urozmaicenie w życiu :roll: Może mu wytłumacz, że nie o takie atrakcje wam chodzi :wink:
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Pon wrz 12, 2011 20:08 Re: PK+NP[']+BŁ[']+JW+DP+PM['] - operacja jelit Fała

AgaPap pisze:To widzę, że rude całkiem dobrze się stara żebyście mieli urozmaicenie w życiu :roll: Może mu wytłumacz, że nie o takie atrakcje wam chodzi :wink:

Niestety nadal mamy urozmaicenie.
Znów brak kupy, na dodatek Fał źle dziś się czuje. Chodzi wyco9fany, chowa się w kąt, a przy każdym dotyku płacze :cry:
Obrazek

marcjannakape

Post » Pon wrz 12, 2011 20:18 Re: PK+NP[']+BŁ[']+JW+DP+PM['] - operacja jelit Fała

Ojejku Fałku trzymaj się i zdrowiej wreszcie! Mam nadzieję, że jutro Fałek poczuje się lepiej :ok:

ewung

Od: Pon lis 13, 2006 13:04

Post » Wto wrz 13, 2011 8:20 Re: PK+NP[']+BŁ[']+JW+DP+PM['] - operacja jelit Fała

Ojej to niedobrze :(

Kciuki cały czas trzymam :ok: :ok: :ok:
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Wto wrz 13, 2011 18:04 Re: PK+NP[']+BŁ[']+JW+DP+PM['] - operacja jelit Fała

babazgaga pisze:Zadzwoniła do nas właśnie Pani współpracująca ze schroniskiem dla zwierzą† w Krotoszynie, z tego co zrozumiałam prowadząca prywatnie kociarnię. Trafiła do niej czwórka dwutygodniowych kociaków, zaczynają otwierać oczy, przynajmniej część załatwia się samodzielnie. Matka niestety zginęła tragicznie. Kociaki są słabe, Pani poszukuje jakiejkolwiek kotki karmiącej na dostawienie, albo na wzięcie do siebie, w przypadku dostawienia kociaków na pewno je zabierze jak się odchowają.

Pani jest skłonna przyjechać gdzie będzie trzeba, nie tylko w bezpośrednich okolicach Krotoszyna, ale i dalej, do Wrocławia, Leszna czy Poznania

Sprawa jest pilna, jak zwykle zresztą.....
Obrazek

marcjannakape

Post » Śro wrz 14, 2011 19:33 Re: PK+NP[']+BŁ[']+JW+DP+PM['] - operacja jelit Fała

Przyszły wyniki.
Negatywne pod kątem białaczki, fipa (zapalenie otrzewnej) i fiva (koci hiv) :ok:
Natomiast w wymazie z odbytu wyszło zapalenie jelit.
No to teraz zobaczymy jak Fał zareaguje na leczenie.
Obrazek

marcjannakape

Post » Śro wrz 14, 2011 19:37 Re: PK+NP[']+BŁ[']+JW+DP+PM['] - operacja jelit Fała

:ok: :ok: :ok: :wink:

bubor

Od: Czw maja 24, 2007 18:25

Post » Wto wrz 20, 2011 7:47 Re: PK+NP[']+BŁ[']+JW+DP+PM['] - operacja jelit Fała

Na razie Fał wcina steryd (encorton) nawet całkiem ładnie. Szczególnie jak mu ciocia tabletki podaje :twisted:
Je swoja karmę RC Fibre, po której robi powalające zapachem kupy. No, ale ważne, że robi i się nie zatyka :)

Za to ja dziś rano ze zdziwieniem oglądałam prawą połówkę twarzy :roll: Same jakieś krosty, wybroczyny i zaczerwienienia. Nie ma to jak taki podnoszący na duchu poranny wygląd :mrgreen:
Otóż po raz pierwszy spałam przytulona twarzą do DP. Bo ona śpi albo w nogach albo pod kołdrą koło siedzenia mojego. Albo w ogóle z nami nie śpi. Koło głowy śpi mi zazwyczaj JW lub PK i nie mają nic przeciw przytulaniu się do nich. Dzis w nocy jednak DP postanowiła położyć się pomiędzy PK a mną. I jeszcze oburzona jest wzdrygała jak się o nią opierałam policzkiem! A ja małe łózko mam :evil:
Obrazek

marcjannakape

[poprzednia]