Gabi już szczęśliwa w DS!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto wrz 06, 2011 11:57 Re: Gabi postrzelona z wiatrówki pomóżmy uratować jej łapkę!!!

Weekend był pełen przemyśleń :roll: Gabi jest tak ufna i tak cierpliwa, że chyba za to należy jej się walka o jej łapkę. Wydaje mi się, że nawet jeśli ta łapka będzie sztywna w kolanie to zawsze są to 4 punkty podparcia, a nie 3 :roll: No i jeszcze dwie rzeczy ona ma czucie w tej łapce oraz po wyjęciu gwoździa staw jest na swoim miejscu, a nie tak jak ostatnio przesunięty, czyli cos tam się już trzyma :ok: Piątek, sobota i niedziela byłyśmy w lecznicy na wspólnym opatrywaniu łapki. Nasza weterynarz głowi się cały czas co jej by jeszcze podać żeby ten stan zapalny usunąć. Zasypuję ranę ludzkim antybiotykiem, podskórnie dostaje teraz już chyba 6 antybiotyk Gentamecynę.Dostaje również probiotyki oraz gotuję jej mięsko z kisielem lub ryżem. Pani doktor z własnej domowej apteczki dała leki homeopatyczne dla Gabrysi :1luvu: Jak na razie, żeby nie zapeszyć rana zmienia się powoli na lepsze. Od wczoraj robię sama jej opatrunki. Jakoś mi się udaje choć łatwo nie jest, na szczęście Gabi jest dobrą kotka i nawet jeśli chce mnie ugryźć to robi to delikatnie :wink: Smarujemy tą ranę granużelem no i czekamy. Został wyznaczony termin nowej operacji na 23.09 mam nadzieję, że koszt będzie jakoś choć częściowo zrekompensowany z poprzedniej operacji ale to będę wiedziała dopiero 23.09 Tydzień temu nie zapłaciłam nic :)

W niedzielę chciałam zrobić Gabi niespodziankę i wyszłam z nią do ogrodu bo bardzo jej tego brakuje. Chodziła sobie bardzo grzecznie :twisted: do czasu w pewnym momencie w długą i przegoniła mnie po całym ogrodzie, zdeptałam sobie wiele roślin :evil:, żeby tego kochanego czorta złapać, więc ma szlaban do wygojenia się wszystkiego.

I muszę wam zdradzić jeszcze jedną rzecz z każdym dniem zakochuję się coraz bardziej w Gabi ,zawsze miałam sentyment to tych najbiedniejszych kotków :1luvu: rozstanie będzie bardzo ciężkie :roll:

Czarnulka21

Od: Pt wrz 04, 2009 12:12

Post » Wto wrz 06, 2011 12:32 Re: Gabi postrzelona z wiatrówki pomóżmy uratować jej łapkę!!!

:1luvu:
Obrazek

kassja

Od: Czw lut 05, 2009 23:24

Post » Wto wrz 06, 2011 12:44 Re: Gabi postrzelona z wiatrówki pomóżmy uratować jej łapkę!!!

Za łapkę Gabi :ok: :ok: :ok: :1luvu:
Obrazek Obrazek

bagheera

Od: Pt mar 11, 2011 20:22

Post » Wto wrz 06, 2011 12:59 Re: Gabi postrzelona z wiatrówki pomóżmy uratować jej łapkę!!!

Czarnulka, jestes niesamowita, tak samo kotka, taka delikatna, ufna i cierpliwa... :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: Oby bylo coraz lepiej!!! Wielkie kciuki

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Wto wrz 06, 2011 13:55 Re: Gabi postrzelona z wiatrówki pomóżmy uratować jej łapkę!!!

:ok: :ok: :ok: :ok: za łapkę

Maria Szczyglińska

Od: Pt gru 03, 2010 14:58

Post » Wto wrz 06, 2011 19:39 Re: Gabi postrzelona z wiatrówki pomóżmy uratować jej łapkę!!!

Czyli jednak jest szansa, ze uda sie uratowac lapke :)
Dziekujemy za dobre wiesci Asiu, po ostatnich postach smutek i niepewnosc zapanowala na watku Gabuni, ale teraz juz weselej i mozna troche odetchnac :kotek:
Koteczka spokojna, ale miala ochote dac dyla :wink:
Obrazek

Ania i jej Nitro

Od: Pon lip 25, 2011 13:44

Post » Czw wrz 08, 2011 8:07 Re: Gabi postrzelona z wiatrówki pomóżmy uratować jej łapkę!!!

Za Gabi :ok: :ok: :ok:
Anna Kubica

Post » Czw wrz 08, 2011 14:53 Re: Gabi postrzelona z wiatrówki pomóżmy uratować jej łapkę!!!

Jutro Gabi będzie miała zabieg przeszczepiania własnej skóry na tą otwartą ranę. Jak na razie z rany w końcu nic się nie sączy i nic brzydko nie pachnie. Więc trzeba to jak najszybciej załatać tym bardziej, że ona ma za dwa tygodnie kolejną operację :roll: Jak bardzo chciałabym, żeby wszystko się udało, byłybyśmy z Gabi takie szczęśliwe :1luvu:

Czarnulka21

Od: Pt wrz 04, 2009 12:12

Post » Czw wrz 08, 2011 18:33 Re: Gabi postrzelona z wiatrówki pomóżmy uratować jej łapkę!!!

Gabuniu, dużo zdrówka dzielna koteńko :1luvu:
Asiu, jesteś wspaniała, życzę wytrzymałości :1luvu:
Obrazek

kassja

Od: Czw lut 05, 2009 23:24

Post » Czw wrz 08, 2011 19:11 Re: Gabi postrzelona z wiatrówki pomóżmy uratować jej łapkę!!!

Ja i moj kot (ktory wlasnie rozklada mi sie na laptopie i utrudnia pisanie :| ) myslimy mocno o Gabusi. Jutr wszystko pojdzie na pewno dobrze :kotek:

Pozdrawiam serdecznie Czarnulke i kotunie :1luvu:
Obrazek

Ania i jej Nitro

Od: Pon lip 25, 2011 13:44

Post » Czw wrz 08, 2011 19:52 Re: Gabi postrzelona z wiatrówki pomóżmy uratować jej łapkę!!!

Wszyscy tutaj chcemy aby się udało, a Gabi i tak na pewno jest szczęśliwa.Dzięki Tobie :1luvu:
BAMBI I TROLKA
Obrazek
"Człowiek jest wielki nie przez to, co ma,
nie przez to, kim jest, lecz przez to, czym
dzieli się z innymi."

dorotak97

Od: Wto gru 23, 2008 11:52

Post » Pt wrz 09, 2011 14:01 Re: Gabi postrzelona z wiatrówki pomóżmy uratować jej łapkę!!!

Zdrowia dla Gabi :ok: :ok: :ok: i sił dla Asi :ok: :ok: :ok: :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pt wrz 09, 2011 14:32 Re: Gabi postrzelona z wiatrówki pomóżmy uratować jej łapkę!!!

Dla Gabi mnóstwo :ok: :ok: :ok:

tamiss

Od: Śro lut 10, 2010 17:08

Post » Pt wrz 09, 2011 17:58 Re: Gabi postrzelona z wiatrówki pomóżmy uratować jej łapkę!!!

:ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Od: Wto sie 18, 2009 22:11

[poprzednia][następna]