Filozof i reszta futer, wątek ku pokrzepieniu serc part II

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Moderator: Moderatorzy

Post » Wto wrz 06, 2011 22:22 Re: Filozof i reszta futer, wątek ku pokrzepieniu serc part II

Taak! Zaraz jutro!! Oddam kasę!!!
Pisze pw

Megana

Od: Śro gru 31, 2008 1:14

Post » Wto wrz 06, 2011 22:54 Re: Filozof i reszta futer, wątek ku pokrzepieniu serc part II

To nie o kase się rozchodzi, tylko o to żeby odnaleźć skutecznie :mrgreen: Mam nadziej. że znajdę i perukia jeszcze sławna będzie :wink:

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Śro wrz 07, 2011 11:49 Re: Filozof i reszta futer, wątek ku pokrzepieniu serc part II

Megana pisze:Ania, ja okres wzburzenia mam już za sobą, dlatego po prostu odpowiadam jak ktoś pyta i nic więcej.
Ale tam..., jaka ja wzburzona? Meg, Ty mnie jeszcze nie widziałaś wzburzonej! :twisted:
Ja się nie burzę, ani nikogo nie nawracam, ale czasem dziwię się i czuję potrzebę 'wyprostowania' kogoś/czegoś :wink:
Ale wiesz jak jest, trudno mi jest wyzbyć się belfrowskich nawyków :? STARAM się!

WRACAMY DO NASZYCH BARANÓW, CZYLI KARTOFLI, FILOZOFÓW, MUŃKÓW I INNYCH UDZIELNYCH KSIĘCIÓW :wink:
To ja się pytam: GDZIE te BARANY, co?
Bo potem poszło gładko o meksykańskiej wiedźmie... (moja podpowiedź uwspółcześnionej meksykańskiej wieźmy- niech Paweł poszuka w internecie pośród 'People of Walmart' zdjęcia jakiejś meksykańskiej emigrantki :wink: )

annafreesprit

Od: Wto lut 08, 2011 8:26

Post » Śro wrz 07, 2011 20:10 Re: Filozof i reszta futer, wątek ku pokrzepieniu serc part II

kamari pisze:Terrości przebrani za meksykańskie jędze? 8O

Już wszystko wiem!
Dociekliwa mamunia dowiedziała się, że: generalnie zabawa polega na odtwarzaniu różnych bitew, mniejszych lub większych. Ofc, nie tej pod grunwaldem, ale tych bardziej współczesnych. Teraz będzie odgrywanie ataku na farmę fanatyków religijnych, w 1993 była niezła zadyma, zginęło ok 70 osób. A było to właśnie w Waco, w Teksasie.
Dokonałam korzystnej zamiany materaca (dzieciątko nie posiada łóżka) na kuchenkę elektryczną i wreszcie może ugotuję jakiś normalny posiłek. Poza tym jeszcze raz skoczyliśmy - tym razem wespół - na bazar Banacha i udało się jeszcze kupić brudną koszulę, poncho i ogromny stanik, w którym dzieciątko zamierza przenosić granaty. Spodziewa się wzbudzić prawdziwy entuzjazm. :mrgreen:
Wyobraźcie sobie, że udało mu się wynająć mieszkanie w przyzwoitej okolicy i właścicielka zgodziła się na Zbyszka! Cieszę się jak cholera...

Megana

Post » Śro wrz 07, 2011 21:48 Re: Filozof i reszta futer, wątek ku pokrzepieniu serc part II

TEATRZYK GERIATRZYK
PRZEDSTAWIA!
Monodram w jednym akcie pod tytułem:
"Dramat, panie, dramat i masakra..."
Występuje
Protazy vel Księciunio, jako widz spontaniczny, jednorazowy.

Księciunio: A pańcia uprzedzała, uprzedzała. Uprzedzała, że oglądanie meczu z pańciem to ryzykowny pomysł. O moje uszy, biedne uszy, o jej, o jej, jak ten pańcio wrzeszczy i jak brzydko, jak można przy książęcej osobie tak się wyrażać, uciekam, nie chcę na to patrzeć, ratunku...
Obrazek

Księciunio: NIGDY już więcej meczu z pańciem, bo to masakra, panie Tytusie...! Słowo księciunia!
Obrazek

Megana

Post » Czw wrz 08, 2011 6:50 Re: Filozof i reszta futer, wątek ku pokrzepieniu serc part II

:ryk: Fakt, masakra! :mrgreen:
Ale, jak tu nie używać wyrazów i nie nadużywać, skoro jakiś p....y Włoch dolicza 3 minuty, a kończy mecz 4 minuty po czasie? -Dokładnie jak pada wyrównująca bramka! :evil:

annafreesprit

Post » Czw wrz 08, 2011 7:31 Re: Filozof i reszta futer, wątek ku pokrzepieniu serc part II

Megana pisze:Wyobraźcie sobie, że udało mu się wynająć mieszkanie w przyzwoitej okolicy i właścicielka zgodziła się na Zbyszka! Cieszę się jak cholera...
Ja też się cieszę -jak niemniejsza cholera :twisted: , ale Ty pisz jak człowiek, że właścicielka mieszkania zgodziła się na KOTKĘ zwaną Zbyszkiem, bo mniej uważny czytelnik może pomyśleć, że Pawełek potrzebował akceptacji na wprowadzenie bliskiego jego sercu KOLEGI... :?

annafreesprit

Post » Czw wrz 08, 2011 14:19 Re: Filozof i reszta futer, wątek ku pokrzepieniu serc part II

annafreesprit pisze:
Megana pisze:Wyobraźcie sobie, że udało mu się wynająć mieszkanie w przyzwoitej okolicy i właścicielka zgodziła się na Zbyszka! Cieszę się jak cholera...
Ja też się cieszę -jak niemniejsza cholera :twisted: , ale Ty pisz jak człowiek, że właścicielka mieszkania zgodziła się na KOTKĘ zwaną Zbyszkiem, bo mniej uważny czytelnik może pomyśleć, że Pawełek potrzebował akceptacji na wprowadzenie bliskiego jego sercu KOLEGI... :?

Ale Pawełek to synuś Megany, który będzie przenosił granaty w staniku, zgadza się? I ten synuś to chłopiec?
Obrazek
Obrazek

kamari

Od: Pt lip 04, 2008 6:20

Post » Czw wrz 08, 2011 15:08 Re: Filozof i reszta futer, wątek ku pokrzepieniu serc part II

kamari pisze:Ale Pawełek to synuś Megany, który będzie przenosił granaty w staniku, zgadza się? I ten synuś to chłopiec?
:mrgreen: W sumie powinna wypowiedzieć się Rodzicielka, ale jako biolog (zajmujący się lat wiele rozrodem i biegły w seksowaniu) mogę orzec, że Pawełek to rodzone dzieciątko Meg, duża, biała mężczyzna! :mrgreen:
A ten stanik, to nie dlatego, że Pawełek ma ginekomastię, ale do przenoszenia podręcznego arsenału- znaczy wypcha go granatami, a nie ciałem swem... :wink:

annafreesprit

Post » Czw wrz 08, 2011 19:03 Re: Filozof i reszta futer, wątek ku pokrzepieniu serc part II

O jeżu kolczasty....... :?

Pozdrowienia dla Pawełka, w cokolwiek będzie ubrany..

Carmen201

Od: Pt maja 07, 2010 7:49

Post » Czw wrz 08, 2011 19:12 Re: Filozof i reszta futer, wątek ku pokrzepieniu serc part II

:mrgreen: :mrgreen:
Zgadza się, Junior to mężczyzna i będzie przenosił granaty w staniku, ubrany w brudną spódnicę i poncho, jako meksykańska jędza. Liczę na fotki na stronie teamu Fatah.
Będzie mieszkał z kotką Zbyszkiem i narzeczoną, ale jakby to był narzeczony, to jako wyluzowana, tolerancyjna mamunia też bym nie robiła scen...

PS Dlaczego nikt się nie zachwyca cudnym noskiem Księciunia??

Megana

Post » Pt wrz 09, 2011 13:24 Re: Filozof i reszta futer, wątek ku pokrzepieniu serc part II

Nosek Księciunia rzeczywiście cudny, jak małe serduszko :D Aż chciałoby się napisać :1luvu: no ale, jak nie wolno, to nie napiszę :mrgreen:
Obrazek
Obrazek

kamari

Od: Pt lip 04, 2008 6:20

Post » Pt wrz 09, 2011 19:39 Re: Filozof i reszta futer, wątek ku pokrzepieniu serc part II

TEATRZYK GERIATRZYK
PRZEDSTAWIA!
Inscenizację pod tytułem:
"Gry i zabawy ludowe z środkowego Mazowsza"
Część pierwsza: "Raz dwa trzy, z posłanka schodzisz ty", w innych rejonach znana jako: "Chodzi kartofel koło drogi"
Obrazek

Część druga: "Cisza na schodach, cisza w kościele, kto pierwszy mrugnie ten będzie cielę"
Obrazek

Część trzecia:"Jak to z łapami bywało, czyli gawęda o kocie, co miał wiele łapek"
Obrazek

Megana

Post » Pt wrz 09, 2011 20:53 Re: Filozof i reszta futer, wątek ku pokrzepieniu serc part II

Ciocie znane i nieznane na bazarek są zapraszane. Jako kobieta zachęcam też wujków, my kobietki lubimy dostawać prezenty!
Obrazek

viewtopic.php?f=20&t=132884

Megana

Post » Pon wrz 12, 2011 21:35 Re: Filozof i reszta futer, wątek ku pokrzepieniu serc part II

No i co słychać? Bo jakoś tak ciiiiichoooooo aż echo niesie :?
Jak rozumiem Leon już zadomowiony więc znów poszukujecie ostrego Brytana do budy :ryk:

Co do bazarków, Ciocia grzecznie prosi: zrób jakiś w okolicach 26, dobrze? :twisted:
Far away bardzo lubię a tu taaaaaka pustka porfelowa (zęby i jelita kocie mnie wykończą, TŻ mówi, że Koty częściej chodzą do dentysty niż my...... plus Intestinal Gastro co by odeprzeć falę rzygania :roll: )

Carmen201

Od: Pt maja 07, 2010 7:49

[poprzednia][następna]