wspólne życie - wątek optymistyczny :-) koniec cz. 3

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw wrz 08, 2011 10:30 Re: wspólne życie - wątek optymistyczny :-) ZAPRASZAMY

Mój chłop to się ze mnie ostatnio śmieje że w ogóle zwracam uwagę na takie posty i takie osoby. Internet to internet - tak było, jest i będzie.

Marysiu zazdroszczę Ci mimo wszystko posiadania autka i prawka. Ja niestety jeszcze nie mam :roll: a jestem jedyną osobą w naszej "małodzietnej" ;) rodzinie która może mieć prawko.
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Czw wrz 08, 2011 10:42 Re: wspólne życie - wątek optymistyczny :-) ZAPRASZAMY

sky_fifi

Masz zupełna rację.O tym dobrze wiem.Niestety jesli ktos wyzywa druga osobe, potem wyczyszcza watki(tu akurat nie pisze o tych Madralach, co obecnie sie perełkami nazywają),to niestety później nie ma jak odtworzyc tego co nawypisywali.Dlatego tez nie mozna pozwalac na to,zeby takie słownictwio i wulgarne etykietkli stały sie czyms na porzadku dziennym.Mnie to nie denerwuje,przyzwyczaiłam się.Jednak rozpowszechnianie nieprawdy, plotek tak,aby zaszkodziły osobie pomawianej jest prawnie karalne...(nie wygrazam sie, mam nadzieje,ze Pan Madrala PUKNIE SIE DOBRZE W GŁOWE, ZANIM ZNOWU COS WYMYSLI I POWIELI)...

z MOJEJ strony koniec...
BOZENAZWISNIEWA

Post » Czw wrz 08, 2011 10:58 Re: wspólne życie - wątek optymistyczny :-) ZAPRASZAMY

BOZENAZWISNIEWA pisze:sky_fifi

Masz zupełna rację.O tym dobrze wiem.Niestety jesli ktos wyzywa druga osobe, potem wyczyszcza watki(tu akurat nie pisze o tych Madralach, co obecnie sie perełkami nazywają),to niestety później nie ma jak odtworzyc tego co nawypisywali.Dlatego tez nie mozna pozwalac na to,zeby takie słownictwio i wulgarne etykietkli stały sie czyms na porzadku dziennym.Mnie to nie denerwuje,przyzwyczaiłam się.Jednak rozpowszechnianie nieprawdy, plotek tak,aby zaszkodziły osobie pomawianej jest prawnie karalne...(nie wygrazam sie, mam nadzieje,ze Pan Madrala PUKNIE SIE DOBRZE W GŁOWE, ZANIM ZNOWU COS WYMYSLI I POWIELI)...

z MOJEJ strony koniec...

Masz absolutną rację, tylko że takie typy są zaimpregnowane na argumenty i istnieją wyłącznie po to, żeby się kłócić. Im nie chodzi o merytoryczne dyskusje, tylko o pieniactwo. Co do obelg i wulgaryzmów, to niestety, tutaj administracja miau się nie popisuje (nie pierwszy raz zresztą), bo absolutnie nie powinno być takich sytuacji. Skoro PcimOlki dostał bana za chamstwo, to co tu jeszcze robi? Ban to ban, wypad na zawsze i już.

sky_fifi

Od: Czw gru 09, 2010 10:19

Post » Czw wrz 08, 2011 11:00 Re: wspólne życie - wątek optymistyczny :-) ZAPRASZAMY

sky_fifi pisze:
BOZENAZWISNIEWA pisze:sky_fifi

z MOJEJ strony koniec...

Masz absolutną rację, tylko że takie typy są zaimpregnowane na argumenty i istnieją wyłącznie po to, żeby się kłócić. Im nie chodzi o merytoryczne dyskusje, tylko o pieniactwo. Co do obelg i wulgaryzmów, to niestety, tutaj administracja miau się nie popisuje (nie pierwszy raz zresztą), bo absolutnie nie powinno być takich sytuacji. Skoro PcimOlki dostał bana za chamstwo, to co tu jeszcze robi? Ban to ban, wypad na zawsze i już.

A kiedy to PCimOlki dostała bana?
najszczesliwsza

Post » Czw wrz 08, 2011 11:09 Re: wspólne życie - wątek optymistyczny :-) ZAPRASZAMY

najszczesliwsza pisze:

A kiedy to PCimOlki dostała bana?

PcimOlki to facet .

Co do bana, to nie znam szczegółów.
Jakieś wzmianki są tutaj.
O ile dobrze rozumiem, ban został "zdjęty"
viewtopic.php?f=8&t=131133&p=7811241&hilit=PcimOlki+ban#p7811241

Edytowałam: wpisałam "ą" zamiast "a"
Ostatnio edytowano Czw wrz 08, 2011 11:13 przez Mulesia, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

Post » Czw wrz 08, 2011 11:09 Re: wspólne życie - wątek optymistyczny :-) ZAPRASZAMY

Niech się sam pochwali..i to "nie dostała", tylko dostał...czasowy...szkoda ,że chamstwo Cie nie obchodzi tylko kara.Wcale się nie zdziwie, jak ja bana dostane,bo walcze o swoje...no cóz..tak bywa....
BOZENAZWISNIEWA

Post » Czw wrz 08, 2011 11:12 Re: wspólne życie - wątek optymistyczny :-) ZAPRASZAMY

Do opiekunów kotów z białaczką...

Czy przy białaczce można podawać sterydy?
najszczesliwsza

Post » Czw wrz 08, 2011 11:14 Re: wspólne życie - wątek optymistyczny :-) ZAPRASZAMY

IDŹCIE SIĘ KŁÓCIĆ GDZIE INDZIEJ, DO CHOLERY, NAJLEPIEJ NA WŁASNYM WĄTKU
Obrazek
Obrazek

kamari

Od: Pt lip 04, 2008 6:20

Post » Czw wrz 08, 2011 11:23 Re: wspólne życie - wątek optymistyczny :-) ZAPRASZAMY

najszczesliwsza pisze:Do opiekunów kotów z białaczką...

Nie mam żadnego doświadczenia, więc mogę tylko zacytować innych:

Agn pisze:Testu płytkowego nie ma sensu powtarzać. PCR daje bardziej miarodajny wyniki i uznaje się jego wskazanie za wiążące, gdy jest pozytywny.

Przy nosicielstwie FeLV nie wolno stosować standardowego trybu leczenia, jaki się zwykle ordynuje w takim przypadku, czyli sterydów.
Jeśli masz możliwość zastosowania kuracji interferonowej, to teraz jest najlepszy moment. Nawet na słabiej działający ludzki interferon podawany doustnie.

viewtopic.php?f=1&t=132808&p=7935333#p7935333

Edytuję i dodaję : wątek białaczkowy jest tu:
viewtopic.php?f=1&t=116724&p=7908426&hilit=bia%C5%82aczkowce#p7908426
Mam nadzieję, że bardziej doświadczeni odpowiedzą na Twoje pytanie.
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

Post » Czw wrz 08, 2011 11:33 Re: wspólne życie - wątek optymistyczny :-) ZAPRASZAMY

Mulesia pisze:
najszczesliwsza pisze:Do opiekunów kotów z białaczką...

Nie mam żadnego doświadczenia, więc mogę tylko zacytować innych:

Agn pisze:Testu płytkowego nie ma sensu powtarzać. PCR daje bardziej miarodajny wyniki i uznaje się jego wskazanie za wiążące, gdy jest pozytywny.

Przy nosicielstwie FeLV nie wolno stosować standardowego trybu leczenia, jaki się zwykle ordynuje w takim przypadku, czyli sterydów.
Jeśli masz możliwość zastosowania kuracji interferonowej, to teraz jest najlepszy moment. Nawet na słabiej działający ludzki interferon podawany doustnie.

viewtopic.php?f=1&t=132808&p=7935333#p7935333

Edytuję i dodaję : wątek białaczkowy jest tu:
viewtopic.php?f=1&t=116724&p=7908426&hilit=bia%C5%82aczkowce#p7908426
Mam nadzieję, że bardziej doświadczeni odpowiedzą na Twoje pytanie.

Dziękuję...
Kot gaśnie, stąd nerwy i zapomniałam o wyszukiwarce..
najszczesliwsza

Post » Czw wrz 08, 2011 11:47 Re: wspólne życie - wątek optymistyczny :-) ZAPRASZAMY

Kamari a jak się miewa Maskiu ?
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Czw wrz 08, 2011 11:48 Re: wspólne życie - wątek optymistyczny :-) ZAPRASZAMY

kamari pisze:IDŹCIE SIĘ KŁÓCIĆ GDZIE INDZIEJ, DO CHOLERY, NAJLEPIEJ NA WŁASNYM WĄTKU

Ja skończyłam i przepraszam ,że Cie wnerwiłam(sama się dałam sprowokować) :ok:
BOZENAZWISNIEWA

Post » Czw wrz 08, 2011 12:48 Re: wspólne życie - wątek optymistyczny :-) ZAPRASZAMY

W kwestii formalnej
kamari pisze:Już poprawiam - wlewy zaleciła casica, z Łodzi nic na ten temat nie było, poza informację, że nie lubi wenflonów.

Casica z Lodzi nie zalecila wlewow :roll: Wlewy zlecil wet, za przeklamania na laczach nie odpowiadam. Casica z Lodzi upierala sie tylko, ze musza byc skoro zalecone.
Juz przynejmniej nie tworzcie wirtual ych bytow
Dedykacja specjalna - kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!

casica

Od: Pt mar 30, 2007 22:12

Post » Czw wrz 08, 2011 12:54 Re: wspólne życie - wątek optymistyczny :-) ZAPRASZAMY

casica pisze:W kwestii formalnej
kamari pisze:Już poprawiam - wlewy zaleciła casica, z Łodzi nic na ten temat nie było, poza informację, że nie lubi wenflonów.

Casica z Lodzi nie zalecila wlewow :roll: Wlewy zlecil wet, za przeklamania na laczach nie odpowiadam. Casica z Lodzi upierala sie tylko, ze musza byc skoro zalecone.
Juz przynejmniej nie tworzcie wirtual ych bytow

Słuchajcia, jak bym nie napisała, to wyjdzie wyjdzie. A miałam tylko przekazać info PcimOlkowi :roll:
Obrazek
Obrazek

kamari

Od: Pt lip 04, 2008 6:20

Post » Czw wrz 08, 2011 12:57 Re: wspólne życie - wątek optymistyczny :-) ZAPRASZAMY

Po prostu jesli juz przekazujesz to staraj sie to robic rzetelnie, bez nadinterpretacji. Naprawde to zaczyna byc wkurzajace
Dedykacja specjalna - kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!

casica

Od: Pt mar 30, 2007 22:12

[poprzednia][następna]