Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou IV gaudeamus igitur

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto wrz 06, 2011 13:14 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz. IV

córka mojej kuzynki ma swojego konia (dostała od znajomych)
a dziewczyna, która miała dać DT Lucjanowi tez ma swojego konia - na allegro go wykupiła

Wiele osób ma konie, wystarczy miec pod miastem zaprzyjaźniony dom ze stajnią :)

pozytywka

Od: Wto cze 22, 2010 10:45

Post » Wto wrz 06, 2011 13:15 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz. IV

fiszka13 pisze:
pozytywka pisze:(...)
teraz tylko włazi do szafek pod sufitem :twisted:

No tak, zdaje się, że miałaby Kolegę do tych podniebnych wygibańców ;)
Obrazek

Szkoda, że na zdjęciu nie widać, jak stoicie z TŻ na stołeczkach po obu stronach karnisza i błagacie Chlebusia, żeby już zszedł :mrgreen:

pozytywka

Post » Wto wrz 06, 2011 13:16 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz. IV

biedny karnisz :?

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Wto wrz 06, 2011 13:18 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz. IV

karnisz wygląda na bardzo zadowolonego
on przepada wręcz za kotami, ale do tej pory nie miał okazji z bliska z kotem zawrzeć znajomości

pozytywka

Post » Wto wrz 06, 2011 13:25 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz. IV

pozytywka pisze:Szkoda, że na zdjęciu nie widać, jak stoicie z TŻ na stołeczkach po obu stronach karnisza i błagacie Chlebusia, żeby już zszedł :mrgreen:

Oj tam, oj tam ;) To miała być tajemnica :lol: :lol:
Tiaa, a Chlebuś łazikował tam i z powrotem oczywiście i patrzył na nas z politowaniem.
Myślisz pozytywko, że Zdzisia by się dołączyła? :P

Odnośnie karnisza, to tam docelowo ma być półka przez całą długość, a na ścianie "schodki". Pomysł oczywiście musi dojrzeć, jak większość pomysłów u mojego TŻa :twisted:
Obrazek

Motta brak. Wszystko jest czekaniem...
Wody — uczy pragnienie.
Brzegu — morskie przestrzenie.
Ekstazy — ból tępy jak ćwiek —
Pokoju — o Bitwach pamięć —
Miłości — nagrobny Kamień —
Ptaków — Śnieg.

Emily Dickinson

fiszka13

Od: Czw sty 28, 2010 22:01

Post » Wto wrz 06, 2011 13:45 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz. IV

każdy pomysł powinien dojrzeć, bo wtedy lepiej owocuje ;)

sorry, ze zdradziłam tę ogromną tajemnicę, którą ty potem zacytowałaś :twisted:

Zdzisi pozwolę się dołączyć, jak juz będą schodki i półka 8)
Loki na pewno też by chciał, bo on zawsze był kotem wysokopiennym

pozytywka

Post » Wto wrz 06, 2011 15:56 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz. IV

Zgłaszam sprzeciw-Dużych się nie gryzie, tylko siada na klacie tak żeby nie mogli oddychać :twisted: osaczeni szybciej odpuszczają 8) . Proziu
Obrazek

Obrazek

shalom

Od: Pon wrz 06, 2010 22:14

Post » Wto wrz 06, 2011 19:20 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz. IV

jeśli obubanie nie pomaga, to gryznąć trzeba 8)
i odbić się z całej siły tylnymi łapami :mrgreen:

L & C

pozytywka

Post » Wto wrz 06, 2011 21:44 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz. IV

fiszka13 pisze: No tak, zdaje się, że miałaby Kolegę do tych podniebnych wygibańców ;)
Obrazek

Fantastyczna fotka! :1luvu: :ryk:
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Śro wrz 07, 2011 14:00 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz. IV

Już drugi tydzień, jak kopnął mnie niezwykły zaszczyt atque szczęście ogromne 8)
Zdzisia postanowiła przychodzić do mnie w nocy i zostawać do rana.
Przytuptowuje mrucząc, ugniatając i moszcząc się długą chwilę koło mojej poduszki
następnie daje się głaskać i miziać, wystawia brzuszek, gardziołko, łapki wyprostowane wyciąga do nieba a potem grzecznie śpi.
Na początku Loki łaził po nocach i darł się Caillou! Caillou! (albo AYO! AYO! - zależy czyje ucho słuchało), potem przyłaził, deptał po nas obydwu i uspokojony, że wszystko na swoim miejscu wracał w nogi Dużego.
Teraz już się chyba przyzwyczaił i dopiero rano przychodzi na inspekcję, czy jestesmy grzeczne i rączki trzymamy na kołderce 8)

Martwi mnie trochę, że brzuszek po sterylce nadal niezarośnięty :|
Wyglada trochę jak Łąki przed moimi oknami, gdzie własnie trwają trzinowe żniwa
Jak długo odrasta sierść? (23.07 była ciachana)

Natomiast Loki zrobił się płynnie jedwabisty w dotyku. Nie widzę, żeby się osierściał na zimę, ale w dotyku jest tak cudowny, że zamieniam się w macantkę, ilekroć go zdybię 8)

Kilka dni temu przestraszył nas potwornie, bo nie dość, że cały tydzień latał i nawoływał, albo Caillou, albo wszystkich świętych, to nagle zaczął uciekać na nasz widok i na siłę pchać się do szafy Małej Dużej i wciskać w najgłębszy i najciemniejszy zakamarek.
Przyuważyliśmy, że nerwowo gryzie się po grzbiecie i wylizuje. Patrzył też po kątach, jakby znowu duchy widział.
Przez dwa dni mielismy lekcję poglądową na temat syndromu falującej sierści - był tym przerażony, a my nie mniej - jego przerażeniem.
Szczęśliwie wczoraj wszystko wróciło do normy.
Siku, kupa i cała reszta ok. Duchy zniknęły i paniczne dekowanie się w szafie również

Można zawału dostać przez te koty :evil:

pozytywka

Post » Śro wrz 07, 2011 14:04 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz. IV

Gdzieś mi sie o ucho obiło o tym syndromie - możesz linka dać?
To na pewno było to? :roll:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Śro wrz 07, 2011 14:09 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz. IV

to było to
wyglada, jak przesuwająca się po grzbiecie fala
potem kot zaczyna się nerwowo gryźć po grzbiecie i wylizywać nasadę ogona
linka nie mam; czytałam na ten temat jak był mały i zdarzało mu się mieć takie akcje, ale nie w aż takim nasileniu
Tym razem było to wstrząsające przezycie, zarówno dla niego, jak i dla nas
szczególnie, że rzeczywiście usiłował się kryć i uciekał na nasz widok
Tak jakby myślał, że to my mu to robimy
To są jakby skurcze podskórne, ale bardzo silne
idą od góry grzbietu
Może on to czuje jak ja drętwienie skóry pleców pod lewą łopatką? :roll:
To wtedy nie dziwię się, że tak panicznie reaguje :?

pozytywka

Post » Śro wrz 07, 2011 14:10 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz. IV

jaki on biedny z tymi lękami :(
co w tej główeńce siedzi, któż to wie :roll:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Śro wrz 07, 2011 14:14 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz. IV

A może to brak jakiegoś mikroelementu?
Tak jak u człowieka silne skurcze mięśni nóg - z braku magnezu?
Dodałam taurynę do miski z wodą
i przymierzam się coraz bardziej do zrobienia mieszanki barfowej z wszystkimi suplementami
chwilowo mięso posypuję utartymi skorupkami i algami

pozytywka

Post » Śro wrz 07, 2011 14:18 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz. IV

Tasia jeszcze nie zarosła (początek czerwca)...

Pasibrzucha

Od: Sob lis 06, 2010 10:32

[poprzednia][następna]