Schronisko Sosnowiec zbiórka na rzecz zwierząt w schronisku

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon wrz 05, 2011 21:03 Re: Schronisko Sosnowiec - 46 kotów !!!! rekord

ja krotko i zwięźle...
wielkie dzieki dla Kasi za sobote i Magdzie za niedziele.... we dwojke szybciej wszystko idzie.... a jest co obrabiac...do jutra wystarczy intestinala i weaniga suchego wiec cale leczenie sraczek mozesz pojsc w cholere. teraz juz wszystko jest prawie w normie ale bez dobrego jedzenia suchego wszystko szlag trafi. napisze jak zasze prosbe o pomoc. wiec prosze....
i tyle... wielkie dzieki dla tych ktorzy pomagaja w schronie (ten kto jest to wie o kogo chodzi), nie mam czasu pisac na forum bo siedze w schonie od rana do wieczora. pani Oli nie ma wiec roboty jest duzo. mnie nie ma w srode i w czwartek - prosze kto moze przyjechac i obrobic maluch????
ObrazekObrazek

jedno serce, jedna miłość - tylko MAN UTD i żona :-)

wolontariusz

Od: Pt mar 25, 2011 9:14

Post » Wto wrz 06, 2011 9:13 Re: Schronisko Sosnowiec - 46 kotów !!!! rekord

wolontariusz pisze:ja krotko i zwięźle...
wielkie dzieki dla Kasi za sobote i Magdzie za niedziele.... we dwojke szybciej wszystko idzie.... a jest co obrabiac...do jutra wystarczy intestinala i weaniga suchego wiec cale leczenie sraczek mozesz pojsc w cholere. teraz juz wszystko jest prawie w normie ale bez dobrego jedzenia suchego wszystko szlag trafi. napisze jak zasze prosbe o pomoc. wiec prosze....
i tyle... wielkie dzieki dla tych ktorzy pomagaja w schronie (ten kto jest to wie o kogo chodzi), nie mam czasu pisac na forum bo siedze w schonie od rana do wieczora. pani Oli nie ma wiec roboty jest duzo. mnie nie ma w srode i w czwartek - prosze kto moze przyjechac i obrobic maluch????

Ja przyjadę w środę rano przed pracą :1luvu: :kotek:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Wto wrz 06, 2011 13:55 Re: Schronisko Sosnowiec - 46 kotów !!!! rekord

Dorota wielkie dzięki Kasia będzie w środę popołudniu więc w środę będę spokojny o kociaste
ObrazekObrazek

wolontariusz

Post » Wto wrz 06, 2011 14:15 Re: Schronisko Sosnowiec - 46 kotów !!!! rekord

Na apartamentach kocich wprowadziłem parę zmian więc proszę czytać wszystkie notatki które zamiescilem. Będę dzisiaj po 17 w schronie więc jeśli ktoś ma czas zapraszam. Wspomnę tylko że już dzisiaj od 9 20 do 14 odrobilem pracę schroniskowa.
Była dzisiaj jedna adopcja ślicznej buraskowotricolorowej koteczki z boksu nr 2. Ale też trafił jeden sliczny popielaty maluch do boksu nr 5. Cały sie trzęsie i boi.
ObrazekObrazek

wolontariusz

Post » Wto wrz 06, 2011 14:41 Re: Schronisko Sosnowiec - 46 kotów !!!! rekord

Brakuje mokre jedzenie dla maluchów. Suche udało mi sie zalatwic, wiem że Kasia ma paczkę suchego dla maluchów więc brakuje tylko MOKREGO DLA MALUSZKOW. proszę o pomoc.
ObrazekObrazek

wolontariusz

Post » Śro wrz 07, 2011 9:43 Re: Schronisko Sosnowiec - 46 kotów !!!! rekord

Wczoraj już nie miałem sił pisać co sie wieczorem działo w schronie więc robię to dopiero teraz...

Bardzo dziękuję w imieniu najmniejszych naszych braci tereni1 i TheSzops za dużo jedzonka... Już wczoraj delektowaly sie pysznosciami - na jedno karmienie schodzi okolo 16-18 saszetek lub puszek.
Przed 20 jeden z kociastych trafił do Lupusa z wypadnietym jelitem.
ObrazekObrazek

wolontariusz

Post » Śro wrz 07, 2011 10:58 Re: Schronisko Sosnowiec - 46 kotów !!!! rekord

wolontariusz pisze:Przed 20 jeden z kociastych trafił do Lupusa z wypadnietym jelitem.

Juz dzisiaj wrócił do klaty zaopatrzony medycznie.
Załozyłam mu mikro obrózkę na szyję - po prostu odciełam połowę z normalnej - bo nie było jak go odroznić od rodxeństwa.
Kociak mega głodny ale zabierać im mokre i dawać po troszku (lub wyjąc tego z obróżką niech się reszta naje) bo ten z uszkodzonym jelitem musi jeś mniej i nie pazernie bo jak będzie duzo jadł to będzie duzo qupkał i znowu przy wysilku mu to jelitko wyleci :cry:
A maluszek whiskasowy - chyba w 5 to mega borowik- :ryk: grzyba ma że hej. dzisiaj p. doktor wypsikała go fu... czymś tam i zaszczepiła
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Śro wrz 07, 2011 19:20 Re: Schronisko Sosnowiec - 46 kotów !!!! rekord

Dary z pogotowia dostarczyłam dzisiaj do Lupusa (zgodnie z zaleceniem Ewci :wink: )

Sporo tego było :mrgreen:
I na pewno Wam się przyda :love:
W przyszłym miesiącu również "napadnę" telefonicznie naszych nowych darczyńców :smiech3:
Obrazek+Obrazek+Obrazek+Obrazek
Festi,Tami, Julek, Pani Tiszka.

Cookie1706

Od: Czw gru 16, 2010 19:37

Post » Śro wrz 07, 2011 20:44 Re: Schronisko Sosnowiec - 46 kotów !!!! rekord

Czy jutro da ktoś radę podskoczyć do schronu do kociaków :?: :?: :?:

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Śro wrz 07, 2011 20:45 Re: Schronisko Sosnowiec - 46 kotów !!!! rekord

Ja do południa niestety nie dam rady .Nie mam opieki dla Darii:(

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Śro wrz 07, 2011 20:50 Re: Schronisko Sosnowiec - 46 kotów !!!! rekord

Ok to jak się nikt nie zgłosi podjadę jutro do schronu po dyżurze w Kociej Chatce, ale będzie to późno , na dodatek cholerka jakiś durny remont jest na drodze do schronu chyba wiadukt remontują pisali o tym w gazecie ale nie zajarzyłam i się zdziwiłam ostatnio jak wracałam to chyba z pół godziny stałam w korku :twisted:

terenia1

Post » Śro wrz 07, 2011 20:56 Re: Schronisko Sosnowiec - 46 kotów !!!! rekord

Jest remont, koszmarny korek prawie na okrągło a w dodatku zmiana organizacji ruchu - sprawdź to jeszcze z domu, żebyś niepotrzebnie drogi nie nadkładała. Niestety nie mogę a ni w tym, ani w przyszłym tygodniu podjechać do schronu - pracuję na zmianę prawie poranną i muszę szybko do domu wracać, bo jak określiły panie z Lupusa - "lubią mnie trudne przypadki" :twisted:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Śro wrz 07, 2011 20:59 Re: Schronisko Sosnowiec - 46 kotów !!!! rekord

terenia1 pisze:Ok to jak się nikt nie zgłosi podjadę jutro do schronu po dyżurze w Kociej Chatce, ale będzie to późno , na dodatek cholerka jakiś durny remont jest na drodze do schronu chyba wiadukt remontują pisali o tym w gazecie ale nie zajarzyłam i się zdziwiłam ostatnio jak wracałam to chyba z pół godziny stałam w korku :twisted:

Tereniu my (w sensie ja i Krzysiek) mamy objazd obcykany 8)
Jak coś to dzwoń :wink:
Obrazek+Obrazek+Obrazek+Obrazek
Festi,Tami, Julek, Pani Tiszka.

Cookie1706

Od: Czw gru 16, 2010 19:37

Post » Śro wrz 07, 2011 21:06 Re: Schronisko Sosnowiec - 46 kotów !!!! rekord

Cookie1706 pisze:
terenia1 pisze:Ok to jak się nikt nie zgłosi podjadę jutro do schronu po dyżurze w Kociej Chatce, ale będzie to późno , na dodatek cholerka jakiś durny remont jest na drodze do schronu chyba wiadukt remontują pisali o tym w gazecie ale nie zajarzyłam i się zdziwiłam ostatnio jak wracałam to chyba z pół godziny stałam w korku :twisted:

Tereniu my (w sensie ja i Krzysiek) mamy objazd obcykany 8)
Jak coś to dzwoń :wink:

Dzięki Marlenko jutro podjadę późno i mam nadzieję że o tej porze będzie spoko, ale w razie potrzeby na przyszłość zadzwonię :D

terenia1

Post » Czw wrz 08, 2011 11:17 Re: Schronisko Sosnowiec - 46 kotów !!!! rekord

terenia1 pisze:Ok to jak się nikt nie zgłosi podjadę jutro do schronu po dyżurze w Kociej Chatce, ale będzie to późno

To może lepiej najpierw do schronu - w Kch i tak rano dość długo zwykle ktoś jest albo jesli byś mogła wziąść w Kch jutro zamiast dziś to dziś do KCh bym ja podjechała

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

[poprzednia][następna]