Henryk już u PcimOlki, teraz musi być lepiej!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto wrz 06, 2011 17:37 Re: HENIEK POD NAJLEPSZĄ OPIEKĄ CASICA&PCIMOLKI 100 LAT ŁOBUZIE!

nie sledzę wątku od poczatku ...ale w jakim celu podaje się do picia te srebro :?: 8O
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Wto wrz 06, 2011 17:42 Re: HENIEK POD NAJLEPSZĄ OPIEKĄ CASICA&PCIMOLKI 100 LAT ŁOBUZIE!

ana pisze:założyłam osobny wątek:
viewtopic.php?f=1&t=132749
josh, przekopiowałabyś tam swoje posty??
Bardzo proszę...

Lektury chyba nigdy za dużo :wink: Już kopiuję. :ok:
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Od: Pon gru 03, 2007 8:41

Post » Wto wrz 06, 2011 18:43 Re: HENIEK POD NAJLEPSZĄ OPIEKĄ CASICA&PCIMOLKI 100 LAT ŁOBUZIE!

Ktoś dał Heńkowi srebro?
8O

Bo chyba się zgubiłam...
najszczesliwsza

Post » Wto wrz 06, 2011 19:09 Re: HENIEK POD NAJLEPSZĄ OPIEKĄ CASICA&PCIMOLKI 100 LAT ŁOBUZIE!

http://pl.wikipedia.org/wiki/Srebro_koloidalne

"Kolargol (farm. Argentum colloidale, Collargolum, Corgolum) - srebro koloidalne - połączenie srebra z białkiem lub żelatyną. Preparat farmakopealny powinien zawierać nie mniej niż 70% Ag. Ciemnoszare płatki o metalicznym połysku lub ciemnoszary krystaliczny proszek, z odcieniem fioletowym. Srebro koloidalne powoli rozpuszcza się w wodzie z wytworzeniem roztworu koloidalnego. Stosowane w lecznictwie jako środek antyseptyczny, głównie w okulistyce, rzadziej w dermatologii i urologii. Zakres stężeń terapeutycznych 1% - 15% (w okulistyce do 5%) pod postacią kropli do oczu, maści, roztworów i niekiedy zasypek.

Nie należy mylić srebra koloidalnego z suplementami diety o tej samej nazwie stosowanymi jako płyny doustne, będącymi bardzo silnie rozcieńczonymi roztworami.

W Polsce srebro koloidalne dostępne jest jako surowiec farmaceutyczny do receptury aptecznej pod nazwą Argentum colloidale. W skrajnych przypadkach, przy przyjmowaniu w dużych dawkach i przez długi czas, może doprowadzić do argyrii."

Znaczy się, owszem, surowiec apteczny o nazwie "srebro koloidalne" jest trujący. Srebro koloidalne stosowane doustnie lub zewnętrznie jako środek antyseptyczny przepisany przez lekarza już niekoniecznie. Roztwory sprzedawane jako suplement diety wyglądają (mi) głównie na marketing, bo są bardzo rozcieńczone. W przeciwnym wypadku nie byłyby dopuszczone do obrotu bez recepty.

Z wątku nie wynika, żeby ktoś podawał srebro koloidalne kotu imieniem Henryk.

asfodel

Od: Śro mar 18, 2009 22:10

Post » Wto wrz 06, 2011 19:10 Re: HENIEK POD NAJLEPSZĄ OPIEKĄ CASICA&PCIMOLKI 100 LAT ŁOBUZIE!

asfodel pisze:http://pl.wikipedia.org/wiki/Srebro_koloidalne

"Kolargol (farm. Argentum colloidale, Collargolum, Corgolum) - srebro koloidalne - połączenie srebra z białkiem lub żelatyną. Preparat farmakopealny powinien zawierać nie mniej niż 70% Ag. Ciemnoszare płatki o metalicznym połysku lub ciemnoszary krystaliczny proszek, z odcieniem fioletowym. Srebro koloidalne powoli rozpuszcza się w wodzie z wytworzeniem roztworu koloidalnego. Stosowane w lecznictwie jako środek antyseptyczny, głównie w okulistyce, rzadziej w dermatologii i urologii. Zakres stężeń terapeutycznych 1% - 15% (w okulistyce do 5%) pod postacią kropli do oczu, maści, roztworów i niekiedy zasypek.

Nie należy mylić srebra koloidalnego z suplementami diety o tej samej nazwie stosowanymi jako płyny doustne, będącymi bardzo silnie rozcieńczonymi roztworami.

W Polsce srebro koloidalne dostępne jest jako surowiec farmaceutyczny do receptury aptecznej pod nazwą Argentum colloidale. W skrajnych przypadkach, przy przyjmowaniu w dużych dawkach i przez długi czas, może doprowadzić do argyrii."

Znaczy się, owszem, surowiec apteczny o nazwie "srebro koloidalne" jest trujący. Srebro koloidalne stosowane doustnie lub zewnętrznie jako środek antyseptyczny przepisany przez lekarza już niekoniecznie. Roztwory sprzedawane jako suplement diety wyglądają (mi) głównie na marketing, bo są bardzo rozcieńczone. W przeciwnym wypadku nie byłyby dopuszczone do obrotu bez recepty.

Z wątku nie wynika, żeby ktoś podawał srebro koloidalne kotu imieniem Henryk.

To dla mnie najistotniejsze, myślałam, że coś przegapiłam...
najszczesliwsza

Post » Wto wrz 06, 2011 19:23 Re: HENIEK POD NAJLEPSZĄ OPIEKĄ CASICA&PCIMOLKI 100 LAT ŁOBUZIE!

Dla mnie Wikipedia nie jest autorytetem akurat w dziedzinie artykułów medycznych czy paramedycznych. Jeśli już to warto czytać publikacje z przypisów.
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Od: Pon gru 03, 2007 8:41

Post » Wto wrz 06, 2011 19:24 Re: HENIEK POD NAJLEPSZĄ OPIEKĄ CASICA&PCIMOLKI 100 LAT ŁOBUZIE!

Jak dla mnie te roztwory srebra dostępne bez recepty to coś jak homeopatia. Tzn, pod warunkiem że mamy światopogląd naukowy.

Bo jakby mi z tarota wyszło, że posmarowanie czegoś takim rzadkim roztworem to dobry pomysł, to mogę dla pewności i świeczkę jeszcze wypalić i poduszeczkę z ziołami uszyć. :>

asfodel

Od: Śro mar 18, 2009 22:10

Post » Wto wrz 06, 2011 21:56 Re: HENIEK POD NAJLEPSZĄ OPIEKĄ CASICA&PCIMOLKI 100 LAT ŁOBUZIE!

Zofia&Sasza pisze:
casica pisze:Myle sie, czy wielka zwolenniczka srebra jest Gibutkowa?

Nie mylisz się.

Mylisz się. Jestem tak samo zwolenniczką srebra jak Rutinoscorbinu czy naparu z rumianku ;) Leki i parafarmaceutyki są dla ludzi mądrych, czytających ulotki, przeciwwskazania, możliwe reakcje uboczne.
Jak już napisałam na wątku "o srebrze" (bosssskie :mrgreen: ) - mogę przygotować taki napar z nieszkodliwych ziółek po których zejdę w ciągu godziny.
KAŻDY antybiotyk i steryd uszkadza nerki i wątrobę ale nie robi się osobnych wątków o tym że są śmiertelną trucizną. No luuuudzieee...
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Śro wrz 07, 2011 6:25 Re: HENIEK POD NAJLEPSZĄ OPIEKĄ CASICA&PCIMOLKI 100 LAT ŁOBUZIE!

Proszek z mumii, osobiscie bardzo goraco polecam. Jest niestety drozszy niz srebro koloidalne, ale to dopiero skutecznosc!
Dedykacja specjalna - kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!

casica

Od: Pt mar 30, 2007 22:12

Post » Śro wrz 07, 2011 7:43 Re: HENIEK POD NAJLEPSZĄ OPIEKĄ CASICA&PCIMOLKI 100 LAT ŁOBUZIE!

casica pisze:Proszek z mumii, osobiscie bardzo goraco polecam. Jest niestety drozszy niz srebro koloidalne, ale to dopiero skutecznosc!

:ryk:

mb

Od: Czw kwi 13, 2006 5:51

Post » Śro wrz 07, 2011 7:48 Re: HENIEK POD NAJLEPSZĄ OPIEKĄ CASICA&PCIMOLKI 100 LAT ŁOBUZIE!

Bożeno z Wiśniewa, może pochwalisz się nam, ile transportów kociąt przekazałaś w 2009 roku pewnej podejrzanej paniusi, która następnie nielegalnie wywoziła je do Niemiec w nieokreślonym celu? Paniusi podszywającej sie nieudolnie pod fundację niejakiej Milińskiej. Z moich informacji wynika, że transportów tych było przynajmniej kilka. Moje pytanie: masz umowy adopcyjne na wszystkie przekazane kocięta? A może zostały one wywiezione w celach innych niż adopcja?
To tak przy okazji wspomnień o niezapomnianym niemieckim wodzu.

PcimOlki

Od: Nie wrz 16, 2007 14:12

Post » Śro wrz 07, 2011 7:51 Re: HENIEK POD NAJLEPSZĄ OPIEKĄ CASICA&PCIMOLKI 100 LAT ŁOBUZIE!

A jaki ma to związek z Heńkiem? To pytanie chyba powinieneś zadać w innym watku.
Obrazek

andorka

Od: Wto kwi 25, 2006 22:33

Post » Śro wrz 07, 2011 8:40 Re: HENIEK POD NAJLEPSZĄ OPIEKĄ CASICA&PCIMOLKI 100 LAT ŁOBUZIE!

PcimOlki pisze:Bożeno z Wiśniewa, może pochwalisz się nam, ile transportów kociąt przekazałaś w 2009 roku pewnej podejrzanej paniusi, która następnie nielegalnie wywoziła je do Niemiec w nieokreślonym celu? Paniusi podszywającej sie nieudolnie pod fundację niejakiej Milińskiej. Z moich informacji wynika, że transportów tych było przynajmniej kilka. Moje pytanie: masz umowy adopcyjne na wszystkie przekazane kocięta? A może zostały one wywiezione w celach innych niż adopcja?
To tak przy okazji wspomnień o niezapomnianym niemieckim wodzu.

8O 8O 8O
Dodałam Cie do ignorowanych,ale dostałam wiadomosc ,że pierniczysz głupoty i rozsiewasz plotki.To w Twoim stylu,nie zapomniałeś swoich kotów nakarmic dzisiaj?
zacytuje , zebys nie zdazył wykasowac.I teraz zgłaszam ten post do moderatorów, bo KŁAMIESZ I MNIE POMAWIASZ.NIGDY NIE PRZEKAZAŁAM ZADNYCH KOTÓW NIKOMU.NA WSZYSTKIE KOTY ZE SCHRONISKA LUB Z dt MAM UMOWY ADOPCYJNE.kOTY JAKIE ODESZŁY NA BIAŁACZKE I fip TEZ ZOSTAŁY"ropzliczone"z opiekunami"Koty stad (z Polski)wyjeżdżaja za granicę ,ale tymi akurat sprawami zajmuja sie fundacje IGNORANCIE,NIE JA.Moje koty sa w moim domu i nigdzie nie wyjechały...A co do "paniusi",a i owszem poznałam ja na necie tutaj i na nk.Ta pani nie podszywała sie kłamczuchu pod Milińska,bo to wstyd ...Napisała,ze mówia na nia Kocia Mama,ale to akurat normalne(dobrze,ze do Ciebie mamo nie mówią),bo coraz bardziej mysle,ze dostałes kosza od jakiejs fajnej babki stad ta niechec do kobiet... :? Pani ta dla sprostowania jest technikiem weterynarii w Niemczech...ale mieszkanie maja tez w Polsce i pomagaja zwierzakom stanac na nogi.Nie sprazedaja ich na testy , tylko szukaja domów....Ty zawsze pieknie to ujmiesz....zawsze....nie musisz się juz 'produkowac',bo ignor bedzie obowiazywał...
Jestes zadymiarzem i podłym kłamczuchem.dl;atego dziwie sie casicy,ze z takim własnie "elementem"jak Ty sie zadaje.Niezłe rozpierduchy robisz we Wrocłwiu,ale to nie moja sprawa,więc sie nie mieszam.Ode mnie sie odpiernicz raz na zawsze...A na temat Twojej wszystkowiedzy to ludzie tez opinie maja....

Jak pracujesz na kolejnego bana to napisz smiało...zrozumiem skad ta zapalczywosc w dazeniu do celu...I tak zmieniam zdanie:Heniu ,szkoda mi Ciebie,ze taki domek ci sie trafi...
BOZENAZWISNIEWA

Post » Śro wrz 07, 2011 9:24 Re: HENIEK POD NAJLEPSZĄ OPIEKĄ CASICA&PCIMOLKI 100 LAT ŁOBUZIE!

Chcąc adoptować kota w Niemczech zdaje się płaci się jakieś spore sumy w schronisku. Ciekawe czy to prawda.
Jeśli tak jest to całkiem prawdopodobne, ze polskie koty idą w Niemczech, bo są za darmo.
I wcale nie oznaczałoby to dla nich czegoś złego.

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Śro wrz 07, 2011 9:50 Re: HENIEK POD NAJLEPSZĄ OPIEKĄ CASICA&PCIMOLKI 100 LAT ŁOBUZIE!

casica pisze:Proszek z mumii, osobiscie bardzo goraco polecam. Jest niestety drozszy niz srebro koloidalne, ale to dopiero skutecznosc!

Proszek z mumii?
A nie węgiel z Japonii ? 8)
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Od: Czw paź 20, 2005 9:53

[poprzednia][następna]