cz. III Kocia Przystań Sosnowiec

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto wrz 06, 2011 18:18 Re: Kocia Przystań Sosnowiec III odsłona :)

8 letnia ryża cholera o imieniu Kicia pojechała na DT do Agaty.Na dzień dobry ugryzła jednego z domownikow i wlazła do poscieli.Agata jest szczęśliwa :mrgreen: Ale da jej 1,5 tyg na stabilizacje i oswojenie o ile nie zeżre jej kotka stacjonarnego Gluta
Obrazek

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Wto wrz 06, 2011 18:35 Re: Kocia Przystań Sosnowiec III odsłona :)

herzpl pisze:no to wrocilam na dobre mam pierwszy dyzorek za soba ale tam sie ladnie zrobilo :!: noi radio to byl genialny pomysl teraz mamy tak przytulnie.koty wyglaskane masowalam to malenstwio to tak slodko mruczala.wiecie czemu ona tak placze ,ze w klacie jest i do czlowieka sie garnie czy cos ja boli :?: sporo mamy dobytku :) ciagle mi sie wydawalo ze mamy blizniaki dopiero przed wyjscie zakumalam ze jednak sie roznia no nic to jeden z tych "blizniakow"kaszle dzika w boksie 4 nie je nie pije i nie robi do kuwety :( biedna.a macie fotke tego nie jadka moze dam ogloszenie na fejsie tam jest pelno takich ze zaginal kot a noz ktos go rozpozna tak sie martwie o niego....a ten kot caly czarny to jest nasza czarnotka ta co ja oddali?dobrze mysle?jutro umyje podloge za pozno z domu wyszlam i sie nie wyrobilam :oops: ale jutro bede wczesniej
pytanie mam moze zamiast tu robic bazarek to moze na allegro trzeba wystawic wiecej ludzi :?:
jak skoncze czytac ksiazke o kocie to ja wystawie na allegro na licytacje moze ktos kupi robia tez ludzie cegielki ze nic nie wystawiacie tylko za przelanie pieniedzy na konto wysyla sie fotke z opisem kota.co wy na to :?: oczywiscie koszt wysylki pokrywa ofiarodawca :)

Byłam dziś po południu na kociarni nakarmić Tarkana.
Obrazek
Oto on.
Je ale tylko ze strzykawki.Ładnie zjadł zmiksowaną kitkę z kurczaka z żółtkiem i pól gerberka .Wsadziłam go na boksy dalam miske z wodą i suche.Ten kot wykończy mnie i psychicznie i finansowo.
Marta jeżeli możesz wrzuć go na fejsa .Został znaleziony w środę 31.08 na ul.r.dmowskiego chyba 20 na klatce schodowej.Piękny dorosły,wykastrowany kocur.:((
Wyniki badań ma dobre .Pogryzienie po antybiotykach zagoiło się.Ogarnia mnie czarna rozpacz bo ten kot ewidentnie tęskni i głodząc się popełnia samobójstwo.Jedyny ratuniek to Dt i to spokojny!!!!!!

Roma z box 1 pojechała do weta
dziczki z box 3-4 jutro jada na sterylki
Tak to czarne to Czarnotka też biedna nie może odnaleźć się na kociarni wśród tylu kotów.Została oddana po 3 mies od adopcji .Powód alergia dziecka :evil:

mar_tika

Post » Wto wrz 06, 2011 18:36 Re: Kocia Przystań Sosnowiec III odsłona :)

:(

bubor

Od: Czw maja 24, 2007 18:25

Post » Wto wrz 06, 2011 18:41 Re: Kocia Przystań Sosnowiec III odsłona :)

mar_tika pisze:
herzpl pisze:no to wrocilam na dobre mam pierwszy dyzorek za soba ale tam sie ladnie zrobilo :!: noi radio to byl genialny pomysl teraz mamy tak przytulnie.koty wyglaskane masowalam to malenstwio to tak slodko mruczala.wiecie czemu ona tak placze ,ze w klacie jest i do czlowieka sie garnie czy cos ja boli :?: sporo mamy dobytku :) ciagle mi sie wydawalo ze mamy blizniaki dopiero przed wyjscie zakumalam ze jednak sie roznia no nic to jeden z tych "blizniakow"kaszle dzika w boksie 4 nie je nie pije i nie robi do kuwety :( biedna.a macie fotke tego nie jadka moze dam ogloszenie na fejsie tam jest pelno takich ze zaginal kot a noz ktos go rozpozna tak sie martwie o niego....a ten kot caly czarny to jest nasza czarnotka ta co ja oddali?dobrze mysle?jutro umyje podloge za pozno z domu wyszlam i sie nie wyrobilam :oops: ale jutro bede wczesniej
pytanie mam moze zamiast tu robic bazarek to moze na allegro trzeba wystawic wiecej ludzi :?:
jak skoncze czytac ksiazke o kocie to ja wystawie na allegro na licytacje moze ktos kupi robia tez ludzie cegielki ze nic nie wystawiacie tylko za przelanie pieniedzy na konto wysyla sie fotke z opisem kota.co wy na to :?: oczywiscie koszt wysylki pokrywa ofiarodawca :)

Byłam dziś po południu na kociarni nakarmić Tarkana.
Obrazek
Oto on.
Je ale tylko ze strzykawki.Ładnie zjadł zmiksowaną kitkę z kurczaka z żółtkiem i pól gerberka .Wsadziłam go na boksy dalam miske z wodą i suche.Ten kot wykończy mnie i psychicznie i finansowo.
Marta jeżeli możesz wrzuć go na fejsa .Został znaleziony w środę 31.08 na ul.r.dmowskiego chyba 20 na klatce schodowej.Piękny dorosły,wykastrowany kocur.:((
Wyniki badań ma dobre .Pogryzienie po antybiotykach zagoiło się.Ogarnia mnie czarna rozpacz bo ten kot ewidentnie tęskni i głodząc się popełnia samobójstwo.Jedyny ratuniek to Dt i to spokojny!!!!!!

Roma z box 1 pojechała do weta
dziczki z box 3-4 jutro jada na sterylki
Tak to czarne to Czarnotka też biedna nie może odnaleźć się na kociarni wśród tylu kotów.Została oddana po 3 mies od adopcji .Powód alergia dziecka :evil:

tak jak pisalam ogloszenie jest wszedzie gdzie moglam ale oczywiscie fotke dam zaraz strasznie sie ciesze ze zjadl :ok: brawo marta jestes wielka :!:
i jeszcze jedno siostra zrobila ogloszenie poszlo do kurcze nie pamietam nicka ale pani od spanieli :) powiedziala ze wydrukujewszystkie fotki z tego watku sa na stronie dobranoc

herzpl

Od: Czw mar 04, 2010 11:27

Post » Wto wrz 06, 2011 21:39 Re: Kocia Przystań Sosnowiec III odsłona :)

dzisiaj za Tęczowy Most odeszła Migotka ;((

po otwraciu okazało się, ze zamiast jelita jest jeden wielki guz, a w brzuchu jest mnóstwo żółtego płynu. nie miała żadnych szans, choć tak bardzo chciała żyć.....

jest mi niewyobrazlnie smutno i pęka mi serce, że nic nie mogliśmy zrobić, by dać jej cudowne życie na jakie zasługiwała :cry:

hidi

Od: Pon lis 03, 2008 7:04

Post » Wto wrz 06, 2011 21:49 Re: Kocia Przystań Sosnowiec III odsłona :)

Marta - ja wciąż nie mogę w to uwierzyć. Tak naprawdę dopiero teraz to do mnie pomału wszystko dociera :cry:

Migotko [*] Mam nadzieję że zaoszczędziliśmy jej bólu który przed Nią stał wyrokiem.
Nikt nie przypuszczał że taka diagnoza będzie.

Ja do końca wierzyłam że sie uda. Odrzucałam myśl o FIP-ie a jednak ;/
Chciałabym by wynaleziono wreszcie lekarstwo na tego syfa :cry:

Hidi - trzymaj się. Jesteśmu z Tobą :(
MIKUŚ

Post » Śro wrz 07, 2011 7:29 Re: Kocia Przystań Sosnowiec III odsłona :)

No a od wczoraj wylądowała u mnie na DT mała Romcia. Więc mamy w pokoju niezły cyrk. Liczę na to że adopcje się ruszą i Panny Łatka i Zuzia pojadą na swoje włoście wkrótce :mrgreen:
MIKUŚ

Post » Śro wrz 07, 2011 8:11 Re: Kocia Przystań Sosnowiec III odsłona :)

MIKUŚ pisze:No a od wczoraj wylądowała u mnie na DT mała Romcia. Więc mamy w pokoju niezły cyrk. Liczę na to że adopcje się ruszą i Panny Łatka i Zuzia pojadą na swoje włoście wkrótce :mrgreen:

Adopcje ruszą tylko porób im zdjęcia odpowiednie a nie to co jest obecnie w albumie :wink:

mar_tika

Post » Śro wrz 07, 2011 8:30 Re: Kocia Przystań Sosnowiec III odsłona :)

Lecę spakować 2 kocice na sterylkę.
Kolejne panny na wolnoś wrócą wysterylizowane :kotek:
MIKUŚ

Post » Śro wrz 07, 2011 10:21 Re: Kocia Przystań Sosnowiec III odsłona :)

Hidi, strasznie mi przykro, że to spotkało Twoją koteczkę i Ciebie. Nie wyobrażam sobie, jak musi Ci być trudno. Boleję razem z Tobą.
Ale zrobiłaś co możliwe, trzymaj się. Jeszcze wiele kotów nas potrzebuje!
[*] dla Migotki

elape

Od: Pon mar 21, 2011 17:52

Post » Śro wrz 07, 2011 11:35 Re: Kocia Przystań Sosnowiec III odsłona :)

Biedna Migotka [*]Trzymaj sie jakoś Hidi

mar_tika

Post » Śro wrz 07, 2011 12:35 Re: Kocia Przystań Sosnowiec III odsłona :)

MIKUŚ pisze:Marta - ja wciąż nie mogę w to uwierzyć. Tak naprawdę dopiero teraz to do mnie pomału wszystko dociera :cry:

Migotko [*] Mam nadzieję że zaoszczędziliśmy jej bólu który przed Nią stał wyrokiem.
Nikt nie przypuszczał że taka diagnoza będzie.

Ja do końca wierzyłam że sie uda. Odrzucałam myśl o FIP-ie a jednak ;/
Chciałabym by wynaleziono wreszcie lekarstwo na tego syfa :cry:

Hidi - trzymaj się. Jesteśmu z Tobą :(

[*]

herzpl

Post » Śro wrz 07, 2011 12:39 Re: Kocia Przystań Sosnowiec III odsłona :)

no dyzurek ok.ten kot na polce jest moim idolem.mowie na niego rezydent,jest niesamowity :!:
a wiecie tak sobie pomyslalam czy z tym tarkanem nie jest tak jak z borysem u mnie w bloku.moze jego pani albo pan umarl a rodzina wykopala kota za drzwi i juz po klopocie.pamietam jak borys wyzucany na dwor zawsze znalazl sposob zeby wrocic do klatki az marta sie zlitowala znaczy martika i znalazla mu dom.....

herzpl

Post » Śro wrz 07, 2011 16:12 Re: Kocia Przystań Sosnowiec III odsłona :)

herzpl pisze:no dyzurek ok.ten kot na polce jest moim idolem.mowie na niego rezydent,jest niesamowity :!:
a wiecie tak sobie pomyslalam czy z tym tarkanem nie jest tak jak z borysem u mnie w bloku.moze jego pani albo pan umarl a rodzina wykopala kota za drzwi i juz po klopocie.

Właśnie... też myśląłam o tym.

andua

Od: Pt lut 11, 2011 12:49

Post » Śro wrz 07, 2011 16:42 Re: Kocia Przystań Sosnowiec III odsłona :)

Być może dobrze myślicie narazie nie ma odzewu na ogłoszenia:(
Niestety musiałam w albumie utworzyć kącik za TM:(
I może troszkę optymistycznie.Justynka z dogo zrobiła dla Czarnotki,tria od Uli i Matyldy plik ogloszeń(ok 20 portali) :ok:

I apel do dyżurujacych.Bardzo proszę na zewnątrz woliery zostawiajcie Toma ,Tarkana i Czarnotkę .Te trzy koty podszyte są tchórzem.A ja dziś byłam świadkiem jak Tarkana Aszka i Jagoda(wspólnie) zaatakowały i tak mu wpierniczyły ,a ten duży misiek tylko skulił się w kłębuszek:((Boże co za oferma z tego kota:(

mar_tika

[poprzednia][następna]