Paluch 6 - potrzebne dt, karma, wsparcie...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon wrz 05, 2011 19:27 Re: Paluch6 - prosze jeszcze nie pisac

Avild, do której będziesz w środę? Będę mieć chyba do Ciebie specjalną prośbę.

Ta czarna nazywa się Pchełka ;)

A ja z kolei przypominam się z prośbą o ogłoszenia.

Napisałam i wrzuciłam dziś 5 nowych do Kącika Adopcyjnego i ponowiłam jedno, które przysłała naline. Wisi także Michaś od Carmen, Jacek, o którym napisała Hania i mój Lucek z Lukrecją. Paluszki odwiedza regularnie już kilka osób, za co bardzo dziękuję i przyznam, że dużo łatwiej i skuteczniej byłoby gdybyśmy dzieliły się także kotami do ogłaszania. Jedno ogłoszenie to zaledwie kilka minut, ale dla jednej osoby taki pakiet jak mój dzisiejszy to już godzina.
ONE SIĘ SAME NIE ZAREKLAMUJĄ, A POTRZEBUJĄ DOMÓW :!:

Czy ktoś mógłby skrobnąć kilka słów, o którymś z poniższych?:

ORION
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
:arrow: Przecudnej urody kocurek, który kilka tygodni spędził leczony na koci katar w klatce dla dzikusów, bo walił pazurami i kłapał zębami ile się da, aż... postanowił przestać być dziki ;) Glut powoli odchodzi w zapomnienie. Dzikość Oriona także. Ale na psa nasyczeć to fajna rzecz! Wykastrowany. :arrow: 9.08 - Orion zaczął nam krążyć... Był w PA, wrócił do A II, znów jest w PA... bardzo źle to wszystko znosi :(

MIEDNICA
Obrazek
:arrow: Kotka prawdopodobnie wolnożyjąca, która trafiła do schronu po wypadku. Miała przetrąconą miednice. Nie jest agresywna, ale jest niechętna jakiejkolewiek bliskości z człowiekiem. Choć chodzi, skacze na półkę i świetnie sobie radzi, to jednak nie jest w 100 % sprawna, dlatego nie można jej wypuścić na wolność. Jedyna szansa dla niej to wyrozumiały dom.

WOJTUŚ :!: :!: :!:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
:arrow: Przemiły miziator. Niestety bardzo, bardzo kiepsko radzi sobie w schronie! Na pierwszym zdjęciu Dzikun jest tydzień po przybyciu, miał początek kociego kataru. Drugie zdjęcie - tydzień później - już istna katastrofa. Kotek nie chce nic jeść. Odmawia kompletnie wszystkiego. Od suchego exigenta, przez animondę, bozitę i whiskasa, po wątróbkę i kurczaczka ugotowanego specjalnie przez Małgosię :( Jest na dokarmianiu strzykawką... Ciąglę tylko łazi w tę z z powrotem wzdłuż drzwiczek klatki i chciałby się miziać. Nos rozwliał sobie o kratki już do krwi :( Bardzo pilnie potrzebny mu DOM! :arrow: 3.07 - Po zmianie antybiotyku nieco lepiej - zaczął sam jeść, ale nadal kaplica :( Kiepsko wygląda

SETKA
Obrazek
:arrow: Kolejna cudowne dziecko, które powinno teraz bawić się w swoim domu. Niestety Setka choruje, jest bardzo chudziutka.

PCHEŁKA w podobnym wieku i o podobnym usposobieniu co Pusia, ale wzięta na ręce przekonuje się, że jest fajnie i mruczy
Obrazek

BIAŁY NOSEK: bardzo miła koteczka, niekoniecznie do innych kotów- będzie dobrze się czuła jako jedynaczka.
Obrazek

PALIKOT
Obrazek Obrazek :arrow: 13.03 Obrazek :arrow: 27.03. Obrazek 19.06 Obrazek
:arrow: Przemiły kocurek! :arrow: 13.03 - Palikot wrócił na AII, kicha :arrow: 27.03. - z Palikotem gorzej. kicha jak szalony, katarzy i siedzi w szafie :( :arrow: 10.04 - Palikot czuje się lepiej. Niech szybko wraca do formy :ok: :arrow: 03.05 - Palikot załapał grzyba :? :arrow: 05.06 - Palikot nadal grzybi. :arrow: 19.06 - Palikotek nadal na "grzybach". Jest uroczy, bardzo spragniony kontaktu z człowiekiem. Już wykastrowany. :arrow: 3.07 - Stęskniony za ludziem, "gnije" na grzybach...
Filmik z Palikotem: http://www.youtube.com/watch?v=r3RlFNUYwCA 21.08 :arrow: Palikot nadal grzybi..
Obrazek Obrazek

jamkasica

Od: Śro sie 25, 2010 9:42

Post » Pon wrz 05, 2011 19:42 Re: Paluch 6 - potrzebne dt, karma, wsparcie...

Orion i Miednica moje, jutro skrobnę jak wrócę z odwiedzin i poczynię więcej obserwacji tej 2.
Pchełka, ta do podkarmienia, siedzi z nimi w pokoju?

Zdjęcia komuś robić?

Carmen201

Od: Pt maja 07, 2010 7:49

Post » Pon wrz 05, 2011 20:08 Re: Paluch 6 - potrzebne dt, karma, wsparcie...

Carmen201 pisze:Orion i Miednica moje, jutro skrobnę jak wrócę z odwiedzin i poczynię więcej obserwacji tej 2.
Pchełka, ta do podkarmienia, siedzi z nimi w pokoju?

Zdjęcia komuś robić?

Dzięki!!
Tak, pchełka siedzi z nimi- zwykle za kaloryferem jeśli tego miejsca nie zajmuje akurat Miednica ;) Miednicę obserwuj dzielnie tylko uważaj na ręce ;) Ogólnie to dość trudny pokój :roll: ale i z tym musimy sobie jakoś poradzić- nie ma to tamto! Oprócz powyższej dwójki jest tam też babcia Lukrecja, wystraszona Pusia, miewający humory Wojtek, podupadający psychicznie Orion, struchlała ze stracju Łatka i malujący się na tym tle jako adopcyjny ideał- Michaś.
Obrazek Obrazek

jamkasica

Post » Pon wrz 05, 2011 20:27 Re: Paluch 6 - potrzebne dt, karma, wsparcie...

Michaś to wiadomo :D

Focić/nie focić/focić niektóre?

Carmen201

Od: Pt maja 07, 2010 7:49

Post » Pon wrz 05, 2011 20:46 Re: Paluch 6 - potrzebne dt, karma, wsparcie...

Ja posłałam dziś ogłoszenie WNYKUSIA, bo on i tak nie trafi na A1, a do adopcji mógłby iść spokojnie. No i czuję, że czas nagli, bo ostatnio już nie jest taki grubiutki i zawsze w dobrym humorze, jak kiedyś :(

Zaktualizowałam wydatki. Kupiłam dziś jeszcze 2 poduszki elektyryczne, posłałam 50 zeta na Glistę, Bonifacego i Filemona oraz 100 na spłacenie długów za ostatnie dni Matyldy, które dzięki Magaaaa mogła spędzić w domu. Zostało mi 49 zeta, czekam na rozliczenie od Apsy.

Carmen rób foty, nie zaszkodzi :wink: A na Miednicę uważaj. To jest dzikunek, którego nie można wypuścić, bo nie ma sprawnego "tyłu" w 100% po przetrąceniu miednicy. Nie jest agresywna, tylko fuczy odstraszająco, ale nie ma sensu jej przypierać do muru.

Ja mam prośbę na środę, ale i na przyszłość: W DRUGIM POKOJU STAWIAJCIE PROSZĘ JEDZENIE RÓWNIEŻ NA WYBIEGU. NIEKTÓRE KOTY BOJĄ SIĘ WCHODZIĆ DO ŚRODKA, A JAK WCHODZĄ W NOCY, TO JUŻ MICHY W POKOJU SĄ WYSPRZĄTANE. OBSERWUJCIE, KTO JE, A KTO MA Z TYM JAKIŚ PROBLEM :!: :!:

alareipan

Od: Wto lip 22, 2008 13:50

Post » Pon wrz 05, 2011 20:51 Re: Paluch 6 - potrzebne dt, karma, wsparcie...

Aaaaa! I trzeba dopilnować, by Wojtuś miał w klatce miskę z suszkami, bo nietrudno sobie wyobrazić, jak się czuje, gdy na sali są jeszcze pełne miski, a on w klatce nie ma jedzenia :!: :!: :!:

W pokoju "2" na pewno podkarmienia pod pyszczek potrzebuje Biały Nosek i Maciek... Biały Nosek kocha whiskasa :roll:

Maciek
Obrazek

Biały Nosek
Obrazek

alareipan

Post » Pon wrz 05, 2011 20:56 Re: Paluch 6 - potrzebne dt, karma, wsparcie...

Posprzątałam na pierwszej. Wydatki też zaraz tam dorzucę.
Wpłynęło do mnie 60 pln od Patkizal i 20 od mamy MalgosiZ. dzięki :1luvu:
Obrazek Obrazek

jamkasica

Post » Pon wrz 05, 2011 21:08 Re: Paluch 6 - potrzebne dt, karma, wsparcie...

jamkasica pisze:Posprzątałam na pierwszej. Wydatki też zaraz tam dorzucę.

Ty to w ogóle dzisiaj dzielna jesteś! :ok: :ok:

Zoyabea, Magdy chyba nie było na forum od kilku godzin, ale na pewno się ucieszy, że masz chętkę na Kabaty :lol: Super!!!

alareipan

Post » Pon wrz 05, 2011 21:25 Re: Paluch 6 - potrzebne dt, karma, wsparcie...

Jestem, dzięki bardzo za wszystko :1luvu:
Zoyabea, naprawdę byś sie przeszła?

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Pon wrz 05, 2011 21:33 Re: Paluch 6 - potrzebne dt, karma, wsparcie...

Jestem niepocieszona z powodu Baltazara :cry:

A piszę dopiero dziś, bo właśnie odkryłam, że istnieje szósta część wątku.

Przedstawiam dalsze losy Hrabiego:
Obrazek

Hrabia zaaklimatyzował się w domu i wychodzi z niego bezczelna, ciekawska, kocia natura. Pasjonują go plebejskie rozrywki, jakimi Miauczysław gardzi: bieganie za sznurkiem czy za rzuconym kocim chrupkiem. Już prawie się nie boi ludzi. Dotknąć i pogłaskać po dobroci się nie daje (mam wrażenie, że dotyk ludzkiej ręki zwyczajnie go mierzi), ale wystawia brzuchola na wierzch i ociera się o nogi. Trapi mnie natomiast, że z Miauczysławem ciągle się zaczepiają i napadają, mimo włączonego Feliwaya. Zapewne nudzi im się, biedakom :-( Chciałabym im zapewnić trochę zajęć, ale jak?

kruszonka

Od: Pon lip 30, 2007 19:16

Post » Wto wrz 06, 2011 9:02 Re: Paluch 6 - potrzebne dt, karma, wsparcie...

magaaaa pisze:Jestem, dzięki bardzo za wszystko :1luvu:
Zoyabea, naprawdę byś sie przeszła?

Tak, nie ma sprawy :)
Puść mi proszę namiary na pw - wlasciwie moge podjechac jeszcze w tym tygodniu.

Jamkasica,

Jako mama pchełkowa zrobie ogłoszenie pchełkowej dziewczynce i białemu noskowi:)
Będę dziś z Carmen201 i tym razem na pewno nagram filmiki takiej ilości jakiej się da.
Myślę, że warto je pododawać do ogłoszeń nawet tych już istniejących.
Obrazek

zoyabea

Od: Pon wrz 27, 2010 15:39

Post » Wto wrz 06, 2011 9:18 Re: Paluch 6 - potrzebne dt, karma, wsparcie...

zoyabea pisze: Jako mama pchełkowa zrobie ogłoszenie pchełkowej dziewczynce i białemu noskowi:)
Będę dziś z Carmen201 i tym razem na pewno nagram filmiki takiej ilości jakiej się da.

Super! :) to w stawce pozostają póki co- Setka i Wojtek. Może ktoś się skusi??

Dziewczyny mają i tak kocioł z ogłoszeniami, ale do wszystkich nowych jak najbardziej będziemy w miarę możliwości dodawać filmiki :ok:
Zróbcie proszę w miarę możliwości zdjęcia Łatce- ona nie ma żadnego. Jej ogłoszeniem zajmę się ja.

kruszonka pisze:Hrabia zaaklimatyzował się w domu i wychodzi z niego bezczelna, ciekawska, kocia natura. Pasjonują go plebejskie rozrywki, jakimi Miauczysław gardzi: bieganie za sznurkiem czy za rzuconym kocim chrupkiem. Już prawie się nie boi ludzi. Dotknąć i pogłaskać po dobroci się nie daje (mam wrażenie, że dotyk ludzkiej ręki zwyczajnie go mierzi), ale wystawia brzuchola na wierzch i ociera się o nogi. Trapi mnie natomiast, że z Miauczysławem ciągle się zaczepiają i napadają, mimo włączonego Feliwaya. Zapewne nudzi im się, biedakom :-( Chciałabym im zapewnić trochę zajęć, ale jak?

Kruszonko, witamy w nowej części wątku i dzięki za nowości z życia Hrabiego :wink:
Czy on z Miauczysławem to tak na poważnie- bij, zabij, że futro fruwa?
Obrazek Obrazek

jamkasica

Post » Wto wrz 06, 2011 9:53 Re: Paluch 6 - potrzebne dt, karma, wsparcie...

jamkasica pisze:
zoyabea pisze: Jako mama pchełkowa zrobie ogłoszenie pchełkowej dziewczynce i białemu noskowi:)

Super! :) to w stawce pozostają póki co- Setka i Wojtek. Może ktoś się skusi??

Dziewczyny mają i tak kocioł z ogłoszeniami, ale do wszystkich nowych jak najbardziej będziemy w miarę możliwości dodawać filmiki :ok:
Zróbcie proszę w miarę możliwości zdjęcia Łatce- ona nie ma żadnego. Jej ogłoszeniem zajmę się ja.

W którym pokoju jest Setka?
Tez jej moge zrobic ogloszenie - mam nadzieję, że ja zlokalizuje :)
A Wojtusia niestety za mało znam, a on chyba wymaga większego opisu :)
Obrazek

zoyabea

Post » Wto wrz 06, 2011 10:24 Re: Paluch 6 - potrzebne dt, karma, wsparcie...

w środkowym. Zlokalizujesz na pewno :) Sprawdź sobie na rozpisce na drzwiach numer. Ach i Syrenka jeszcze!! Zapomniałam o Syrence :oops:
Obrazek Obrazek

jamkasica

Post » Wto wrz 06, 2011 10:31 Re: Paluch 6 - potrzebne dt, karma, wsparcie...

jamkasica pisze:w środkowym. Zlokalizujesz na pewno :) Sprawdź sobie na rozpisce na drzwiach numer. Ach i Syrenka jeszcze!! Zapomniałam o Syrence :oops:

Oki. Która to Syrenka? 8O 8)
Obrazek

zoyabea

[poprzednia][następna]