Pelunia nienawidzi naszych Kotenkow i One Jej nie zaakceptowaly: Teraz zrozumialas?

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy
barbarak8 pisze:Korespondentko, Pelcia przebywa w kuchni, ktora musze zamykac. Moje dwie przekochane, spokojniutkie Kotenki - Aniolki bardzo na tym cierpia, drapia w drzwi, miaucza zalosnie,bo za kuchnia jest spizarnia i One lubia tam siedziec na oknie obserwujac ptaszki w ogrodzie. Gdy Je jednak wpuszcze, Pelunia rzuca sie na mnie, na twarz i na KOTENKI z zebami i pazurami !!
Ona nas nienawidzi.....![]()
![]()
!!!
Ja sie Jej po prostu boje, mam cale pogryzione i podrapane rece do krwi, tylko mojemu szybkiemu refleksowi zawdzieczam, ze nie mam sladow pogryzienia na twarzy.
barbarak8 pisze:Jeszcze raz do Korespondentki:
Pelunia nienawidzi naszych Kotenkow i One Jej nie zaakceptowaly: Teraz zrozumialas?
barbarak8 pisze:Specjalnie dla Pelci co drugi dzien kupuje i gotuje udka z kurczaka, bo je bardzo lubi, a co drugi dzien dostaje saszetki Royal Canin, suchej karmy nie chce jesc, mamy 18 rodzajow, tylko niemiecka oryginalna i austriacka. Moje Kotenki jedza te chrupki, nie chca gotowanego kurczaka.
I co, nadal nazywasz to nieakceptacja, Korespondentko?
Liwia_ pisze:Nie wierzę w to, co czytam. Barbarak8 była jedyną osobą, która była skłonna uratować kicię. Nie gwarantowała jej ds, była to jedna z opcji. Nie poinformowano jej o agresji kotki, teraz na jej pobycie cierpią rezydenci, a i ona sama nie czuje się dobrze w dt. Nie rozumiem, jak można mieć w tej sytuacji pretensje, że dt chce dla niej innego, spokojnego domu, domu bez innych kotów...? Pomijam już uwagi o "chwaleniu się" gdy dt pisze o wydatkach i o tym, jak stara się dbać o kotkę. Uwagi o braku miłości są też co najmniej niestosowne.
Oczywiście, trzeba próbować kotkę wyciszyć, uspokoić, ale pretensje w takim tonie do osoby, która przyjęła pod swój dach kotkę w zasadzie bez szans na tymczas są kuriozalne. Pretensje te powinny być raczej kierowane do osoby, która kota porzuciła.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 13 gości