cz.II ZYWIEC-koty do adopcji. Malutki ['] Maciuś [']

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw wrz 01, 2011 9:26 Re: cz.II ZYWIEC-koty do adopcji. Staruszek Pan Kot szuka dt

tak Aniu, Pan Kot jest juz na dt u ANity5
wczesniej jak pisalam byl kilka dni w lecznicy, byll tam tylko kilka dni bo rachunek zaczal rosnac w zastraszajacym tempie
u aniity5 bedzie mial rownie dobra opieke :ok:
na te chwile Pan Kot odpoczywa i nabiera sil przed kolejnymi badaniami i operacja - bo tego guza spomiedzy lapek trzeba bedzie usunac :(

Jola_K pisze:zapraszam na aukcje dla kociat z łąki ktore maja jeszcze do nadrobienia rachunek 463zl

Obrazek Oryginalne tybetanskie kadzidla Kliknij tutaj

zapraszam :)

powyzszy bazarek dzisiaj sie konczy wiec zapraszam na kolejny

Torba transportowa dla kotow, malych psow i innych futrzakow nieduzych :) KLIKNIJ TUTAJ
Pamiętam :( Migosiu, Okruszko, Masieńko, Maurycy, Sasza [']
Moja Paciunia ['] :(

natur11

Od: Śro sie 23, 2006 22:41

Post » Czw wrz 01, 2011 9:33 Re: cz.II ZYWIEC-koty do adopcji. Samookaleczenia Gajki :(

Amika6 pisze:Jolu, serdecznie gratuluję :D Niech się synio zdrowo chowa :ok: :ok:

dołączam się do gratulacji :D dopiero teraz zajrzałam na wątek :oops:
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Pt wrz 02, 2011 8:58 Re: cz.II ZYWIEC-koty do adopcji. Staruszek Pan Kot szuka dt

dziekuje XAgaX :D

********************************************************************************8

aktualne bazarki:

Torba transportowa dla kotow, malych psow i innych futrzakow nieduzych :) KLIKNIJ TUTAJ

najnowszy

Loccitane eksluzywna woda toaletowa :) KLIKNIJ TUTAJ

serdecznie zapraszam :)

natur11

Post » Pt wrz 02, 2011 9:27 Re: cz.II ZYWIEC-koty do adopcji. Staruszek Pan Kot szuka dt

zajrzyjcie prosze na nowy watek ktory zalozylam dwom kocim sierotkom
kotki sa malenkie, to kocurek i kotka
kotka jest po wycieciu oczka :(

wychowuje je mloda dziewczyna, ktora ma wielkie serce dla zwierzat

oto watek viewtopic.php?f=1&t=132553

wklejam opis z pierwszego postu

Zakladam ten watek na prosbe moich znajomych, ktore nie naleza do tego forum, chociaz od wielu lat pomagaja kotom w swojej okolicy.
Teraz trafilo sie im kocie rodzenstwo, wyratowane ze strszliwej opresji :( ktorej nie przezyla ich mama [']

ale przeczytajcie sami pelen opis...

Dwa miesięczne kocięta, chłopczyk i dziewczynka, szukają troskliwego opiekuna, który zastąpi im mamę.
Kotka zginęła, broniąc młodych przed agresywnym psem, który wtargnął na plac budowy, gdzie zamieszkiwała kocia rodzina.
Zanim rozwścieczone zwierzę rozszarpało na strzępy dzielną mamę, zdołała ona ukryć kocięta w bezpiecznym miejscu.
Niestety, w wyniku tej rozpaczliwej walki jedno z nich doznało poważnego urazu rogówki i konieczne było usunięcie całej gałki ocznej.

Pomimo doznanej traumy, maluchy prędko wracają do formy.
Znajdują się pod opieką lekarza weterynarii; są zdrowe i odrobaczone.

Kotki są zaskakująco samodzielne i rezolutne jak na swój wiek.
Korzystają z kuwety, jedzą samodzielnie ze spodeczka i przesypiają spokojnie całą noc.
Przepadają za podróżami samochodem i witają się z opiekunem :)
Z dnia na dzień stają się coraz bardziej żywe, radosne i ciekawskie. Wciąż jednak brakuje im matczynego ciepła, dlatego chętnie się przytulają, pomrukując przy tym wdzięcznie.
Wszystko je fascynuje - począwszy od tupotu własnych łapek po podłodze, a skończywszy na gęsim piórku i rolce papieru toaletowego (ulubione zabawki:)

Kocurek jest buro bialy, to istny wulkan energii, wszędzie go pełno!
Podczas swych akrobacji i zwariowanych sprintów wydaje się rozwijać prędkość światła ;)
W przyszłości będzie z niego znakomity myśliwy - mimo swoich niewielkich gabarytów, już teraz poluje na drobne owady i zwykle odnosi przy tym sukces.
To mały kot o wielkim duchu i nieprzeciętnej odwadze, zapewne po mamie.

Koteczka to tygryska, jest od swego braciszka nieco bardziej delikatna i z dystansem podchodzi do świata.
To prawdziwa czyścioszka i łasuch! Podczas posiłku jej małe ciałko aż drży z radości, a gdy tylko kończy jeść, natychmiast przystępuje do pielęgnowania futerka.
Jej bystre oczko z nieskrywanym zachwytem obserwuje otoczenie.
Pod względem aktywności i sprawności kotka w niczym nie ustępuje swemu pełnosprawnemu rodzeństwu.

Sierotkom potrzebny jest ciepły i kochający dom, który zrekompensuje im krzywdę i wynagrodzi cierpienia, jakich doznały już w pierwszych tygodniach życia, a także stworzy maleństwom optymalne warunki do rozwoju i wkroczenia w kocią dorosłość :)

zapraszam do galerii

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Prosze o pomoc w szukaniu dobrego domu

natur11

Post » Pon wrz 05, 2011 18:56 Re: cz.II ZYWIEC-koty do adopcji. Staruszek Pan Kot szuka dt

Jola_K pisze:aktualne bazarki:

najnowszy

Loccitane eksluzywna woda toaletowa :) KLIKNIJ TUTAJ

serdecznie zapraszam :)

i jeszcze jeden :)

Kąpiel+peeling+samoopalacz - zatrzymaj lato :) KLIKNIJ TUTAJ

gonimy dlug!
zapraszam

natur11

Post » Wto wrz 06, 2011 8:59 Re: cz.II ZYWIEC-koty do adopcji. Staruszek Pan Kot szuka dt

oba maluszki rozkoszne, a ta bidka bez oczka przekochana :1luvu:

dorzucam kamyczek do zasypywania dziury długowej

Ekskluzywny zestaw kąpielowy SEPHORA viewtopic.php?uid=26557&f=20&t=132726&start=0
zapraszam!

paw

Od: Pt mar 27, 2009 16:37

Post » Wto wrz 06, 2011 11:10 Re: cz.II ZYWIEC-koty do adopcji. Staruszek Pan Kot szuka dt

i drugi kamyczek - ozdobne świeczuszki w kształcie gruszki tutaj --> viewtopic.php?uid=26557&f=20&t=132735&start=0

paw

Post » Śro wrz 07, 2011 10:35 Re: cz.II ZYWIEC-koty do adopcji. Staruszek Pan Kot szuka dt

dziekuje :1luvu:
zasypujemy dziure :ok:

natur11

Post » Czw wrz 08, 2011 9:37 Re: cz.II ZYWIEC-koty do adopcji. Staruszek Pan Kot szuka dt

dostalam wiadomosc od opiekunek malentaskow wyratowanych przed smiercia w zebach psa...
tu mozna przeczytac viewtopic.php?f=1&t=132553&p=7934870#p7934870

sa tez zdjecia, przeurocze :1luvu:

Obrazek

natur11

Post » Czw wrz 08, 2011 22:41 Re: cz.II ZYWIEC-koty do adopcji. Staruszek Pan Kot szuka dt

mam dla was dwie historie...

pierwsza:
wczesna wiosna tego roku moja siostra, ktora mieszka w anglii, pomogla pewnej polce znalezc domy dla kociat
przez jakas wspolna znajoma trafily na siebie i ta polka poprosila o pomoc w ogloszeniach i w kontaktach z dzwoniacymi, jako ze nie zna dobrze angielskiego
Agnieszka sie zgodzila pod warunkiem sterylizacji kotki - a tamta stwierdzila ze ciezko jej to bedzie pokryc (pracuje ale utrzymuje bezrobotnego syna z ktorym mieszka) i czy nie mozna by je oddac za symboliczne kwoty - ktore pomoga to sfinansowac
i tak tez zrobily
kociat bylo 6 (!), jedna z kotek zostala adoptowana przez wspollokatorke Agnieszki... reszta tez znalazla domy, z ktormi Aga ma kontakt, dostaje zdjecia itp

i wyobrazcie sobie ze to babsko nie wysterylizowalo tej kotki i moja siostra na profilu jej synalka zobaczyla zdjecia nowego miotu :evil:
w tym samym czasie babka zadzwonila do Agnieszki opisujac co to sie wydarzylo w miedzyczasie i ze znowu potrzebuje pomocy
wkurzylysmy sie! babka pieniadze przejadla i nadal nie ma na sterylke kotki :evil:

ze wzgledu na te maluszki, chyba i tym razem jej pomoze ale powiedziala jej co o tym mysli, ze nie podoba jej sie to, ze kotka ma 12 kociat w pol roku, ze zawiadomi organizacje ktora sledzi takie przypadki i daje darmowe vouchery na sterylki - zeby to sie juz nigdy nie powtorzylo (wystarczy przedstawic dochody, ktore musza byc na jakims tam max poziomie)
zobaczymy jak tym razem se to zakonczy

a teraz druga historia, inna polka ktora mieszka dwa domy dalej niz Agnieszka, ma mlodego -7 miesiecznego kocurka
kotek od dluzszego czasu mieszka pod chmurka, nawet jesc nie dostaje, na poczatku miauczal przerazliwie pod drzwiami "wlascicielki" ale go nie wpuszczali, nawet ponoc na ulewie zostawil go na zewnatrz i rano siostra zobaczyla go zmoklego jak kaczke, spal w doniczce innych sasiadow
ostatecznie kotek pomieszkuje u siostry w ogrodku, wraz z angielka z ktora mieszka - karmia go i zrobily mu domek by mial sie gdzie schronic (dom nalezy do tej angielki wiec moja siostra nie moze decydowac czy kot moglby z nimi zamieszkac)

najlepiej byloby zabrac im kota i znalezc mu dobry dom
bo podrzucanie ulotek o odpowiednim traktowaniu zwierzat domowych, o kastracjach itp nie pomoglo
babka nie zajmuje sie kotem i kropka

mam zdjecia tego bidoka z ogrodka - wstawie pozniej....

natur11

Post » Sob wrz 10, 2011 10:12 Re: cz.II ZYWIEC-koty do adopcji. Malentaski dwa...

zapraszam na bazarek dla Pana Kota - Alberta

Bilety na dowolny seans do kin Cinema City KLIKNIJ TUTAJ

natur11

Post » Czw wrz 15, 2011 11:29 Re: cz.II ZYWIEC-koty do adopcji. Malentaski dwa...

a moje bazarki się udały... Obrazek

przesłałam
z I. - 37 zł od dolabry :1luvu:
z II. - 14 zł od BOZENYZWISNIEWA :1luvu:

(obie wpłatyz nadpłatą :) )
!
razem... <wyciąga kalkulatorek> 51 zł !

paw

Post » Czw wrz 15, 2011 12:14 Re: cz.II ZYWIEC-koty do adopcji. Malentaski dwa...

więc idę za ciosem i jeszcze viewtopic.php?uid=26557&f=20&t=133115&start=0

2 bransoletki YR

Kod: Zaznacz cały
ZAPRASZAM

paw

Post » Czw wrz 15, 2011 12:17 Re: cz.II ZYWIEC-koty do adopcji. Malentaski dwa...

TUTAJ

EDIT: no, wyczaiłam jak zrobić taki link :) jeszcze tylko nie umiem takiej karteczki przed tematem bazarku zrobić :oops:

paw

Post » Czw wrz 15, 2011 13:59 Re: cz.II ZYWIEC-koty do adopcji. Malentaski dwa...

dziekuje :)

i wlasnie mi przypomnialas ze ja tez mam bransolete na sprzedaz :)
tez ja wrzuce :)

natur11

[poprzednia][następna]