(ŚWIDNIK) Zaginął MIETEK! POMOCY!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon wrz 05, 2011 12:47 Re: (ŚWIDNIK) Zaginął MIETEK! POMOCY!

Anda pisze:Nie poddawajcie sie.

W szkole można wywiesić ogłoszenia. Byłem tam dziś, widziałem, że nie ma. Sam bym wydrukował, ale nie mam jak.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
"Pozostajesz na zawsze odpowiedzialny za to, co oswoiłeś."
Webdeveloper/*NIX admin szuka zleceń.

Od: Śro sie 24, 2011 21:32

Post » Pon wrz 05, 2011 15:05 Re: (ŚWIDNIK) Zaginął MIETEK! POMOCY!

Wydrukuję więcej ogłoszeń,bo ciągle je ktoś niszczy i obkleję całe miasto.Wszyscy moi znajomi są już powiadomieni.Dzisiaj w nocy znowu pójdziemy szukać być może on jest blisko tylko boi się wyjść.Nie ma mowy o poddawaniu się.Dzisiaj rano dzwoniła do mnie Pani z info że widziała takiego kotka na w okolicach Lidla mam nadzieję że gdzieś tam jest.Dziękuję wszystkim za dobre słowo a w szczególności mojemu sąsiadowi za szczere zainteresowanie i ogromną pomoc.

mietek77

Od: Nie wrz 04, 2011 18:25

Post » Pon wrz 05, 2011 15:19 Re: (ŚWIDNIK) Zaginął MIETEK! POMOCY!

A zsypy na śmieci, windy, piwnice?
Jeżeli kot uciekł na klatkę schodową (a później, być może, gdzieś dalej), to szukałabym dziesięć razy wewnątrz budynku.
Jeżeli nigdy nie wychodził na dwór, to nie ma opcji, że gdzieś na luzie sobie spaceruje - tak sądzę. Odwiedziłabym przy okazji wszystkich sąsiadów, może ktoś zgarnął z klatki... albo wypuścił/ wygonił na zewnątrz.

bloo

Od: Pon cze 02, 2008 18:01

Post » Pon wrz 05, 2011 15:21 Re: (ŚWIDNIK) Zaginął MIETEK! POMOCY!

Kilka wydrukowałam i zaniosłam default dzisiaj.
ObrazekAnda i koty Obrazek

Anda

Od: Pon lut 02, 2004 14:46

Post » Pon wrz 05, 2011 15:22 Re: (ŚWIDNIK) Zaginął MIETEK! POMOCY!

bloo pisze:Jeżeli nigdy nie wychodził na dwór, to nie ma opcji, że gdzieś na luzie sobie spaceruje - tak sądzę. Odwiedziłabym przy okazji wszystkich sąsiadów, może ktoś zgarnął z klatki... albo wypuścił/ wygonił na zewnątrz.

I ja bym tak zaczęła.
ObrazekAnda i koty Obrazek

Anda

Od: Pon lut 02, 2004 14:46

Post » Pon wrz 05, 2011 17:01 Re: (ŚWIDNIK) Zaginął MIETEK! POMOCY!

Wywiesiłem kilka ogłoszeń: w ZS2 ("piątka"), w pobliżu "biedronki" i w "ker-furze".
Chętnie przejdę się na poszukiwanie, za dużo siedzę na tyłku ;)
Dzięki, Anda Obrazek
Ostatnio edytowano Pon wrz 05, 2011 17:06 przez default, łącznie edytowano 1 raz

Post » Pon wrz 05, 2011 17:04 Re: (ŚWIDNIK) Zaginął MIETEK! POMOCY!

bloo pisze:[...]piwnice? Jeżeli kot uciekł na klatkę schodową (a później, być może, gdzieś dalej), to szukałabym dziesięć razy wewnątrz budynku.

Też mi się wydaje, że trzeba kilka razy obejść całą piwnicę (jest wspólny korytarz do wszystkich) i wołać przy każdej parceli.

Czy kocimiętka lub waleriana pomogłaby? (z drugiej strony może ściągnąć wszystkie koty z okolicy :| lub dodatkowo zestresować Mietka)

Post » Pon wrz 05, 2011 17:25 Re: (ŚWIDNIK) Zaginął MIETEK! POMOCY!

Właśnie szukałam przy Lotników koło Lidla też powiesiłam info jeszcze raz bardzo dziękuję za pomoc.Pytam sąsiadów ale nikt go nie widział.Idę znowu do piwnicy a walerianę to chyba sama sobie łyknę bo już stres mnie zjada.

mietek77

Post » Pon wrz 05, 2011 17:56 Re: (ŚWIDNIK) Zaginął MIETEK! POMOCY!

Witam i dołączam się do poszukiwań. Zaraz pokaże fotki Mietka zakoconym znajomym ze Skarżyńskiego, to bedą się rozglądać w okolicy. Kolo Lidla się rozejrze sama wieczorem bo mam bliziutko. Musi sie znaleźć kocinka. :ok:

vincent_vader

Od: Śro lis 25, 2009 21:36

Post » Pon wrz 05, 2011 18:02 Re: (ŚWIDNIK) Zaginął MIETEK! POMOCY!

dołączam się do kciuków (niestety nie mogę pomoc fizycznie)..
w jakich okolicznościach Mietek dał dyla? Jestem pewna, że się znajdzie, trzeba dobrze i wytrwale szukać! wiem coś o tym, szukałam 7 miesięcy.. ale się opłaciło, bo mój Guciak jest znów z nami!

Wieszajcie mnostwo ogłoszeń, pytajcie ludzi, napewno się znajdzie! :ok: :ok: :ok:
http://koty-nurmi.blogspot.com - moje kochane kociska :) zapraszam serdecznie do nas!

nurmi

Od: Sob lis 20, 2010 10:14

Post » Pon wrz 05, 2011 18:44 Re: (ŚWIDNIK) Zaginął MIETEK! POMOCY!

Dziękuję Wam za ogromną pomoc.Miecio wyszedł z domu w piątek miedzy godzina 6.30 a 7.00.Wychodziłam w pośpiechu do pracy,nie widziałam jak wychodzi.Nigdy nie był na dworze bal się,jest wykastrowany.Od pewnego czasu chętniej wychodził na klatkę.Ponownie obszukałam cały blok łącznie z piwnicą,wózkownie są pozamykane ale słyszał by odgłos ulubionej miseczki.Nie ma śladu po moim Mieciu.

mietek77

Post » Pon wrz 05, 2011 18:50 Re: (ŚWIDNIK) Zaginął MIETEK! POMOCY!

mietek77 pisze:Ponownie obszukałam cały blok łącznie z piwnicą.

A szyby ewakuacyjne?

Post » Pon wrz 05, 2011 19:07 Re: (ŚWIDNIK) Zaginął MIETEK! POMOCY!

mietek77 pisze:(...)Nigdy nie był na dworze bal się,jest wykastrowany.Od pewnego czasu chętniej wychodził na klatkę.(...)

Tym bardziej więc obstawiam, że jest gdzieś bardzo niedaleko.
Macie zsypy na śmieci (wiem, że kiedyś były, nie wiem czy teraz też są :oops: )? Przerażonemu kotu wystarczy najmniejsza szczelina, żeby się gdzieś wcisnąć i być niewidocznym.
I wywiesiłabym krótką notkę dla sąsiadów, prosząc o info jeżeli ktoś jednak kota wypuścił/ widział.

W ogóle chodzą mi dziwne myśli po głowie: ona na pewno wyszedł? Nie jest gdzieś zamknięty w domu (pralka, szafa, cokolwiek - wiem głupawe to nieco :oops: :wink: )?

Niemniej jednak ogłoszenia z pewnością się przydadzą, trzymam kciuki :ok:
Tutaj można założyć nowy wątek: http://www.forum.swidnik.net/viewforum.php?f=35

bloo

Od: Pon cze 02, 2008 18:01

Post » Pon wrz 05, 2011 19:10 Re: (ŚWIDNIK) Zaginął MIETEK! POMOCY!

Dam tylko córci kolacje i jeszcze raz sprawdzę ale to nie możliwe żebym go nie zobaczyła.Chociaż... nie pod wszystkie drzwi da się podejść bo są wstawione kraty i może tam się schował, już sama nie wiem.

mietek77

Post » Pon wrz 05, 2011 19:17 Re: (ŚWIDNIK) Zaginął MIETEK! POMOCY!

bloo pisze:Macie zsypy na śmieci (wiem, że kiedyś były, nie wiem czy teraz też są :oops: )? Przerażonemu kotu wystarczy najmniejsza szczelina, żeby się gdzieś wcisnąć i być niewidocznym.
I wywiesiłabym krótką notkę dla sąsiadów, prosząc o info jeżeli ktoś jednak kota wypuścił/ widział.

Wywiesić ogłoszenia w windach.

mietek77 pisze:Chociaż... nie pod wszystkie drzwi da się podejść bo są wstawione kraty i może tam się schował, już sama nie wiem.

Szyby najlepiej przejrzeć we dwoje -z obu stron jednocześnie. Wszystkie kwiatki na korytarzach, skrzynie hydrantów i liczników, przejść się "na świadków Jehowy" po mieszkaniach, póki nie ma 22giej. Mogę pomóc ale musimy się jakoś zgadać.

bloo pisze:W ogóle chodzą mi dziwne myśli po głowie: ona na pewno wyszedł? Nie jest gdzieś zamknięty w domu (pralka, szafa, cokolwiek - wiem głupawe to nieco :oops: :wink: )?

Chyba by się odezwał. Musiałby być bardzo chory, żeby nie wyjść, choćby żeby się napić.

Kot trafi do domu ale tylko w poziomie (według Słońca). W wieżowcu będzie miał duże trudności bo wszystko wygląda jednakowo na (prawie) każdym poziomie. Mógł faktycznie stracić orientację na innym piętrze, zestresować się i ukryć.

[poprzednia][następna]