Badylek - cushingowiec, szukamy DS dla ostrożnego Mroczka

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob wrz 03, 2011 21:50 Re: Badylek - cushingowiec, przybył Mroczek - straszek

caldien pisze:Duża też, siedzi i myśli, i nie wie jak "sprzedać" niegłaskalnego kota. Ja się cieszę, dłużej kumpel do zabawy :mrgreen:
Mam jakiegoś guza na łapce, właściwie udku, takie coś ciut większe i miękkie, jak miękki siniak, Duża się martwi. Ja mówię, że ma zwidy ;)
Badylek

Nie martw się. U nas mieszkał czarny kocurek (to znaczy mieszkał w łazience). Był taki dziki, że nie tylko nie dawał się głaskać, ale jak duża próbowała go zapakować do kontenerka, skakał na ścianę, jak wolne kotki po sterylizacji (niektóre tak robią, ja nie robiłam). Duża nie chciała go oddać i tłumaczyła nowej Dużej, że nie może go oddać. Ale tamta Duża się uparła i zabrała, chociaż widziała, jak duża pakuje go do kontenerka - łapała ręcznikiem i pakowała w rękawicach spawalniczych, i kazała tamtej Dużej pilnie patrzeć, w nadziei, że się zniechęci.
Ten kocurek ma na imię Tymonek i wszystko jest z nim dobrze, mieszka sobie u tej upartej Dużej :D
Guza to lepiej niech w gabinecie obejrzą. Przy okazji :|
Fasolka
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Nie wrz 04, 2011 14:36 Re: Badylek - cushingowiec, przybył Mroczek - straszek

Badylku, ja miałam takiego guzka na szyi, wet go kujnął i wszystko z tego guzka uciekło
Kulka

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Nie wrz 04, 2011 17:21 Re: Badylek - cushingowiec, przybył Mroczek - straszek

Nie lubię kłujania!
Leżymy z Mrokiem na łóżku Dużej, wczoraj, żeby mnie zaczepiać, mrok wskoczył do łóżka kiedy Duża tam była. Oboje zrobili takie oczy jak sobie zdali sprawę, że śmiechu warte!
Badylek
ObrazekObrazekObrazek
Kotu jest wszystko jedno co o nim myślisz. Jakiego władcę kuwety i okolic interesuje co myślą o nim poddani?

caldien

Od: Nie gru 12, 2010 17:19

Post » Nie wrz 04, 2011 21:36 Re: Badylek - cushingowiec, przybył Mroczek - straszek

To znaczy, że Mroczek czuje się dobrze, skoro nie ma oczu dookoła łepka :D
Fasolka
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Pon wrz 05, 2011 9:59 Re: Badylek - cushingowiec, przybył Mroczek - straszek

Miauniedobry poniedziałkowe :(

MaryLux

Post » Pon wrz 05, 2011 10:03 Re: Badylek - cushingowiec, przybył Mroczek - straszek

u mnie też coś się ostatnio dziwnego dzieje, Duża sie dziwnie zachowuje i też jakiś czarny kot tu przyłazi

coś mi dzisiaj tłumaczyła, że mam się do jedzenia nie pchać, ale do końca to nie wiem o co jej chodzi

coś mi sie przypomina, że ona ma takie coś przezroczyste i jak się wejdzie, to się nie da z tego wyjść, i że to nie dla mnie... ale ja już z tego raz wyszedłem, więc może znowu spróbuję jak się będę sam nudził...

Zdzichu Głupek
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

Od: Pt lut 08, 2008 12:28

Post » Pon wrz 05, 2011 12:43 Re: Badylek - cushingowiec, przybył Mroczek - straszek

kaja555 pisze:u mnie też coś się ostatnio dziwnego dzieje, Duża sie dziwnie zachowuje i też jakiś czarny kot tu przyłazi

coś mi dzisiaj tłumaczyła, że mam się do jedzenia nie pchać, ale do końca to nie wiem o co jej chodzi

coś mi sie przypomina, że ona ma takie coś przezroczyste i jak się wejdzie, to się nie da z tego wyjść, i że to nie dla mnie... ale ja już z tego raz wyszedłem, więc może znowu spróbuję jak się będę sam nudził...

Zdzichu Głupek

Kto śmie wyzywać Zdzicha od głupków?
Inka wkurniczona

MaryLux

Post » Pon wrz 05, 2011 13:10 Re: Badylek - cushingowiec, przybył Mroczek - straszek

Badylku jak twoja łapka.
Wszystko w porządku z nią.
Haker

Haker1

Od: Pt lis 20, 2009 17:35

Post » Pon wrz 05, 2011 16:59 Re: Badylek - cushingowiec, przybył Mroczek - straszek

kaja555 pisze:u mnie też coś się ostatnio dziwnego dzieje, Duża sie dziwnie zachowuje i też jakiś czarny kot tu przyłazi

Zdzichu Głupek

:roll: :?:
Fasolka, która nic nie rozumie
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Pon wrz 05, 2011 19:00 Re: Badylek - cushingowiec, przybył Mroczek - straszek

Łapka dobrze, mówię wam, Duża ma paranoje!
Zdzichu, lepiej do klatki nie właź, daj się złapać potrzebującemu :roll:
Szaleliśmy bardzo w nocy, nawet przeleciałem po Dużej jak spała i "chyba" ją obudziłem :mrgreen:
Badylek
ObrazekObrazekObrazek
Kotu jest wszystko jedno co o nim myślisz. Jakiego władcę kuwety i okolic interesuje co myślą o nim poddani?

caldien

Post » Pon wrz 05, 2011 19:43 Re: Badylek - cushingowiec, przybył Mroczek - straszek

Za Twoją łapkę, Badylku, trzymam swoje.
Fasolka
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Wto wrz 06, 2011 9:58 Re: Badylek - cushingowiec, przybył Mroczek - straszek

Badyleczku, gdzie jesteś?
Inka stęskniona

MaryLux

Post » Wto wrz 06, 2011 10:28 Re: Badylek - cushingowiec, przybył Mroczek - straszek

Zdzichu nie taki głupi, klatkę omija...

Zdzichu mądrzejszy
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

Od: Pt lut 08, 2008 12:28

Post » Wto wrz 06, 2011 11:17 Re: Badylek - cushingowiec, przybył Mroczek - straszek

Z pomocą Jaaany (a właściwie to w większości jej dzieło, więc raczej: dzięki Jaaanie, z moją pomocą ;) ) udało się stworzyć tekst do ogłoszeń:

Czarny jak czarna pantera, czarny jak noc. Czarne futerko, czarne wąsy. Tylko oczy zielone jak szmaragdy. Magiczny kot. Piękny. Będzie ozdobą Twojego domu, kiedy…
… ośmieli się opuścić bezpieczne schronienie w ciemnym kątku.
Bo Mroczek jest kotem, który jeszcze nie w pełni akceptuje człowieka. Je, bawi się, wyleguje na kanapie, ale zachowuje dystans.
Być może, właśnie Ciebie zaakceptuje bez zastrzeżeń i pozwoli się głaskać. Był już w jego życiu taki człowiek.

Mroczek jest kotem 2-3 letnim, zdrowym, szczepionym, wykastrowanym. Korzysta z kuwety. Nie jest wybredny jeśli chodzi o jedzenie.

Dla Mroczka szukamy domu niewychodzącego. Mrok dobrze dogaduje się z innymi kotami, będzie świetny jako towarzysz zabaw dla w miarę spokojnego kota - jednak należy się wtedy liczyć z wolniejszym oswajaniem z człowiekiem ("po co mi człowiek, skoro mam pełną miskę i fajnego kumpla do zabaw" - tak wygląda jego podejście w DT, gdzie bardzo zaprzyjaźnił się z rezydentem). Może też być jedynym kotem w domu.

Jeżeli chcesz dać dom Mroczkowi, lub dowiedzieć się więcej proszę o kontakt: nr tel.... mail....
Warunkiem adopcji jest podpisanie umowy adopcyjnej.

Macie może jakieś uwagi? Coś dopisać, coś pominąć?

Mieliśmy bardzo brudną kuwetę, bo pan z piaskiem się spóźnia drugi dzień nie dochodzi paczka, więc nasikałem Dużej na łóżko! Kiedy tam spała! :twisted: :twisted: :twisted:
Badylek czyścioch

Jak dzisiaj ta cholerna paczka nie dojdzie, to zamorduję kogoś z DHLa! :evil: Już umyłam kuwetę, umyłam materac :mrgreen: , i czekam...
Macie jakiś sposób na usunięcie zapaszku?

edit: uwaga Iwci ;)
edit2: uwaga Jaaany
Ostatnio edytowano Wto wrz 06, 2011 11:47 przez caldien, łącznie edytowano 2 razy
ObrazekObrazekObrazek

caldien

Post » Wto wrz 06, 2011 11:32 Re: Badylek - cushingowiec, przybył Mroczek - straszek

Czarny jak czarna pantera, czarny jak noc.

Ja bym tylko tutaj dodała czarny :wink:
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!"
- Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/

iwcia

Od: Czw kwi 28, 2005 6:52

[poprzednia][następna]