PAKT CZAROWNIC XXVII

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie wrz 04, 2011 19:50 Re: PAKT CZAROWNIC XXVII -zmiany - głosujemy nowy regulamin!!!

pomponmama pisze:Babajago ja się za tobą stęskniłam

No, ja też :oops:
pomponmama pisze:"- To wódka - słabym głosem zapytała Małgorzata. Kot poczuł się dotknięty i aż podskoczył na krześle.
- Na litość boską, królowo - zachrypiał - czy ośmieliłbym się nalać damie wódki? To czysty spirytus!"

:ok:
AniHili pisze:Pomagałam siostrze odrobaczać jej koty i jestem teraz inwalida wojenna :roll: - dostałam w obie ręce i jedną stopę :evil:

Gdybyś tak daleko nie mieszkała zaprosiłabym Cię i do siebie - ciarki mi na myśl o tym przechodzą. Ale nie wiem, czy będę wiozła towarzystwo do weta czy Profonderem potraktuję... Teraz bym Puszkę musiała do weta ciągać i dwudziestego października znowu - mamy wtedy badanie krwi na przeciwciała.

jozefina1970

Od: Nie maja 09, 2010 12:46

Post » Nie wrz 04, 2011 20:07 Re: PAKT CZAROWNIC XXVII -zmiany - głosujemy nowy regulamin!!!

OK, 5 kilo może przejdzie bez konsekwencji. Generalnie "dukanie" jest zabójcze dla wątroby i nerek, bo to bomba białkowa i organizm nie nadąża z wydalaniem toksyn, jednocześnie nie mając "wsparcia" w postaci węglowodanów, błonnika i witamin. Na dłuższą metę efekt jest podobny do alkoholizmu, czyli marskość wątroby...
Jedyną skuteczną dietą jest ŻPWPT - "żryj połowę wszystkiego po trochu" :mrgreen: Czyli: wszystko (nie wszystko co chcesz, tylko wszystkie rodzaje pożywienia), mało i często. Absolutnie zbędnymi i szkodliwymi składnikami są: cukier, białe pieczywo i glutaminian sodu. Sól w zasadzie też, ale szczypta dziennie nie zaszkodzi.
Trochę ruchu też nie zawadzi :wink:

Coalla

Od: Wto kwi 12, 2011 12:05

Post » Nie wrz 04, 2011 20:20 Re: PAKT CZAROWNIC XXVII -zmiany - głosujemy nowy regulamin!!!

Ale właśnie nie wiem jak będzie jutro,,dziś zjadłam tylko udko i nie jestem głodna ,więc może z udkiem sobie jakoś moje "podroby "poradzą a jak nie to się wycofam...
Też słyszałam o szkodliwości ale w sumie każda dieta coś ma...
:)
Obrazek[b]

becia_73

Od: Sob lis 28, 2009 8:31

Post » Nie wrz 04, 2011 20:28 Re: PAKT CZAROWNIC XXVII -zmiany - głosujemy nowy regulamin!!!

A ja tęsknię za .... naszom Siostrom Majencjom :(

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Nie wrz 04, 2011 20:31 Re: PAKT CZAROWNIC XXVII -zmiany - głosujemy nowy regulamin!!!

jozefina1970 pisze:
AniHili pisze:Pomagałam siostrze odrobaczać jej koty i jestem teraz inwalida wojenna :roll: - dostałam w obie ręce i jedną stopę :evil:

Gdybyś tak daleko nie mieszkała zaprosiłabym Cię i do siebie - ciarki mi na myśl o tym przechodzą. Ale nie wiem, czy będę wiozła towarzystwo do weta czy Profonderem potraktuję... Teraz bym Puszkę musiała do weta ciągać i dwudziestego października znowu - mamy wtedy badanie krwi na przeciwciała.

Pomogłabym :mrgreen: W ogóle ciężko takie zabawy uskuteczniać w pojedynkę.
Mścisław [']21.10.2010
Konstancja ['] 14.08.2017

ObrazekObrazek
Lecz ja na moim kutrze sam sobie sterem, wędkarzem i rybą. :mrgreen:

AniHili

Od: Pon kwi 30, 2007 22:20

Post » Nie wrz 04, 2011 20:33 Re: PAKT CZAROWNIC XXVII -zmiany - głosujemy nowy regulamin!!!

AniHili pisze:Pomogłabym :mrgreen:

:1luvu:
AniHili pisze:W ogóle ciężko takie zabawy uskuteczniać w pojedynkę.

Tym bardziej z moimi diablicami :twisted:

jozefina1970

Od: Nie maja 09, 2010 12:46

Post » Nie wrz 04, 2011 20:35 Re: PAKT CZAROWNIC XXVII -zmiany - głosujemy nowy regulamin!!!

Dziewczyny w kwestii głosowania we wrześniu i pakietu ogłoszeń dla biedy , to czy można zgłosić kota/koty które nie figurują na miau?
Dokładnie chodzi mi o koty ze schroniska w Józefowie, które decyzja lokalnych władz ma być zamknięte i są obawy,że zwierzęta trafią zwyczajnie "pod igłę"
Osobiście jeśli uda mi się nawiązać jakiś kontakt z założycielką wątku na dogo. wykupię kilku kotom ogłoszenia ale to tylko kropla w morzu kurcze :(
Obrazek[b]

becia_73

Post » Nie wrz 04, 2011 20:44 Re: PAKT CZAROWNIC XXVII -zmiany - głosujemy nowy regulamin!!!

Oj ...ja tez tęsknię za majencją...tym bardziej, że najchętniej rozstrzelałabym wszystkich lekarzy bo ich diagnozy o kant d...rozbić. Może Wy macie jakiś pomysł...

Otóż dziecię moje 1,5 tyg. temu dostało wysypki - rano wstała wysypana drobnoróżóżowo,gęsto tylko pod pachami i tam gdzie ma białe ślady nieopalone po kostiumie. Oczywiście w kostiumie od tyg.nie chodziła, nie opalała się i wysypka tylko w tych białych miejscach była. Swędziało jak się spociła. Byłyśmy u pediatry zastępczego bo nasza na urlopie...Uznał, że ma...wirusowy nieżyt żołądka z wysypką bo po b.szczegółowym wypytaniu wyszło, że raz miał luźniejsze spotkanie w kibelku. Przepisał Lakcid i Alantan i ..Orsalit. Krosty delikatnie schodziły a raczej bledły a w tych miejscach pojawiły się duże, sączące krostki niczym opryszczka - zasychały z żółtym strupem. Ubranie się przyklejało i ja bolały. Poszłyśmy wiec w trybie pilnym do dermatologa. Plamy były od 0,5cm do ok 1 cm. Powiedział, że to liszajce i przepisał Chlorocyclinum 3%. Po posmarowaniu dziecko wrzeszczało bo podobno piekło ją jakby ja ktoś podpalił...Od wczoraj ma całe dłonie pełne bąbli wypełnionych wodą - niczym odciski na stopach...Ręce mi opadają...Znów iść do jakiegoś konowała co uzna to za nieżyt żołądka? :(

Asia_Siunia

Od: Czw mar 05, 2009 15:18

Post » Nie wrz 04, 2011 20:58 Re: PAKT CZAROWNIC XXVII -zmiany - głosujemy nowy regulamin!!!

Asia_Siunia pisze:Oj ...ja tez tęsknię za majencją...tym bardziej, że najchętniej rozstrzelałabym wszystkich lekarzy bo ich diagnozy o kant d...rozbić. Może Wy macie jakiś pomysł...

Otóż dziecię moje 1,5 tyg. temu dostało wysypki - rano wstała wysypana drobnoróżóżowo,gęsto tylko pod pachami i tam gdzie ma białe ślady nieopalone po kostiumie. Oczywiście w kostiumie od tyg.nie chodziła, nie opalała się i wysypka tylko w tych białych miejscach była. Swędziało jak się spociła. Byłyśmy u pediatry zastępczego bo nasza na urlopie...Uznał, że ma...wirusowy nieżyt żołądka z wysypką bo po b.szczegółowym wypytaniu wyszło, że raz miał luźniejsze spotkanie w kibelku. Przepisał Lakcid i Alantan i ..Orsalit. Krosty delikatnie schodziły a raczej bledły a w tych miejscach pojawiły się duże, sączące krostki niczym opryszczka - zasychały z żółtym strupem. Ubranie się przyklejało i ja bolały. Poszłyśmy wiec w trybie pilnym do dermatologa. Plamy były od 0,5cm do ok 1 cm. Powiedział, że to liszajce i przepisał Chlorocyclinum 3%. Po posmarowaniu dziecko wrzeszczało bo podobno piekło ją jakby ja ktoś podpalił...Od wczoraj ma całe dłonie pełne bąbli wypełnionych wodą - niczym odciski na stopach...Ręce mi opadają...Znów iść do jakiegoś konowała co uzna to za nieżyt żołądka? :(

Szczerze mówiąc bąble kojarzą mi się tylko z ospą wietrzną, ale to chyba nie ospa, bo przecież ona jest łatwa do rozpoznania ( przynajmniej ja u mojej bratanicy poznałam już po pierwszym wyprysku ) Pewnie coś innego.
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

Post » Nie wrz 04, 2011 21:01 Re: PAKT CZAROWNIC XXVII -zmiany - głosujemy nowy regulamin!!!

Mulesia pisze:
Asia_Siunia pisze:Oj ...ja tez tęsknię za majencją...tym bardziej, że najchętniej rozstrzelałabym wszystkich lekarzy bo ich diagnozy o kant d...rozbić. Może Wy macie jakiś pomysł...

Szczerze mówiąc bąble kojarzą mi się tylko z ospą wietrzną, ale to chyba nie ospa, bo przecież ona jest łatwa do rozpoznania ( przynajmniej ja u mojej bratanicy poznałam już po pierwszym wyprysku ) Pewnie coś innego.

Bąble na dłoniach ma po wewnętrznej stronie

Asia_Siunia

Od: Czw mar 05, 2009 15:18

Post » Nie wrz 04, 2011 21:02 Re: PAKT CZAROWNIC XXVII -zmiany - głosujemy nowy regulamin!!!

dawno temu, gdy moja siostra miała dziwną wysypkę i nic nie pomagało, lekarka kazała jej się wykąpać w roztworze krochmalu...i o dziwo pomogło..
Zrobiły się suche strupy i wszystko zeszło...To było sto lat temu ale wiem że takie zdarzenie miało miejsce :)
Obrazek[b]

becia_73

Post » Nie wrz 04, 2011 21:07 Re: PAKT CZAROWNIC XXVII -zmiany - głosujemy nowy regulamin!!!

Ja bym to sprawdziła pod kątem jakiejś alergii. Moja też tak miała, choć dorosła osoba, w tamtym roku. Bąble miały średnicę ok 10 cm :!: i były takie jakby "wędrujące" Niesamowicie przy tym bolały. Żaden konował do dziś nie wie, co to było, my też nie. Żaden też się nie przejął, choć mi dziecię przy tym zaczęło się nawet dusić :evil:

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Nie wrz 04, 2011 21:14 Re: PAKT CZAROWNIC XXVII -zmiany - głosujemy nowy regulamin!!!

Bąble na wewnętrznej stronie dłoni miała kiedyś moja siostra przy alergii.
Mścisław [']21.10.2010
Konstancja ['] 14.08.2017

ObrazekObrazek
Lecz ja na moim kutrze sam sobie sterem, wędkarzem i rybą. :mrgreen:

AniHili

Od: Pon kwi 30, 2007 22:20

Post » Nie wrz 04, 2011 21:15 Re: PAKT CZAROWNIC XXVII -zmiany - głosujemy nowy regulamin!!!

Powtórzę zapytanie i proszę o sugestie :)
becia_73 pisze:Dziewczyny w kwestii głosowania we wrześniu i pakietu ogłoszeń dla biedy , to czy można zgłosić kota/koty które nie figurują na miau?
Dokładnie chodzi mi o koty ze schroniska w Józefowie, które decyzja lokalnych władz ma być zamknięte i są obawy,że zwierzęta trafią zwyczajnie "pod igłę"
Osobiście jeśli uda mi się nawiązać jakiś kontakt z założycielką wątku na dogo. wykupię kilku kotom ogłoszenia ale to tylko kropla w morzu kurcze :(
Obrazek[b]

becia_73

Post » Nie wrz 04, 2011 22:58 Re: PAKT CZAROWNIC XXVII -zmiany - głosujemy nowy regulamin!!!

Beciu, a o który Józefów chodzi :?:
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

Od: Nie wrz 13, 2009 10:20

[poprzednia][następna]