PKDT -DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (18)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt wrz 02, 2011 20:33 Re: PKDT - DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (15)

Oczywiście, przywiozę Ci kiedy będziesz chciała, na spokojnie po weekendzie.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Nie wrz 04, 2011 20:45 Re: PKDT - DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (15)

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Dziś udało nam się spędzić dzień poza domem, oderwać się trochę od problemów kocich i niekocich, nie pojechaliśmy daleko, bo do Mechelinek, Rewy, czyli prawie Gdynia, nawet autobusy jeżdżą, ale wstyd przyznać dopiero poznajemy te okolice.
Dzień okazał się idealny na taką wycieczkę, pogoda wyborna, wrzesień więc nie było zbyt wiele ludzi. W Rewie fląderka - pierwsza klasa.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Nie wrz 04, 2011 20:55 Re: PKDT - DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (15)

Wczoraj natomiast spędziłam bardzo miło popołudnie na kawce u Państwa, którzy jesienią 2009 adoptowali ode mnie kotkę Mangę.
Manga miała wiele szczęścia w życiu, dwie forumowiczki: Angel_ i Kocia Dusza uratowały ją spod sklepu w Rumi, gdzie koteczka koczowała, miła wtedy zaawansowane ropomacicze, dzięki dziewczynom na czas trafiła do weterynarza na operację ratującą życie, potem była u mnie niedługo na tymczasie, a teraz od prawie 2 lat ma wspaniały, bezpieczny, kochający dom, gdzie jest ubustwianą jedynaczką. Imienia nie zmienili - przyjęło się.

Chętnie bym państwa czymś dokociła, ale Mangusia nie byłaby zadowolona, podobno ofukuje nawet podwórkowego kocura który przychodzi pod balkon.

Obrazek
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Nie wrz 04, 2011 21:00 Re: PKDT - DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (15)

A u moich kotów nic nowego. Nikt nie dzwoni - nic nie wyadoptowałam :? .
Stan liczebny póki co 18 szt. u nas + 2 w filiach zewnętrznych.

Czarna z Witomina grubnie i nie daje się złapać :? .

Malinka się zadomowiła i póki co nie sika poza kuwety.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Nie wrz 04, 2011 21:07 Re: PKDT - DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (15)

Ja też w weekend podróżowałam, z koleżankami pojechałyśmy do Władka, do Wesołego Miasteczka :D Czyli podobne rejony, co Ty ;]
Los zwierząt jest dla mnie ważniejszy niż strach przed ośmieszeniem. Los zwierząt jest nierozerwalnie związany z losem człowieka. E. Zola

KaleidoStar

Od: Nie mar 21, 2010 14:00

Post » Nie wrz 04, 2011 21:22 Re: PKDT - DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (15)

No, podróżować trzeba - choćby i blisko.
Nasz zatoka Gdańska i Pucka są całkiem spooko.

Na tej wysokiej karuzeli byłaś?
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Nie wrz 04, 2011 21:24 Re: PKDT - DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (15)

Tak, fajna jest. Koleżanki poszły jeszcze na te takie rózne szybkie, ale ja nie lubię, na szczęście były samochodziki te do zderzania :] I kijowy Dom Strachów :P
I strzelnica :D

O właśnie przeczytałam, że Twoje podróżowanie też było inne, niż planoałaś.. Myśmy chciały na grę miejską, na Westerplatte... Z tym, że okazało się, że w soboty prom nie kursuje. Zbiórka była o 12, a my o 11.45 przy promie. Nie było szans, żebyśmy zdążyły się cofnąć,dojechać do Gdańska, potem na Stogi i tamtędy jakoś... nie w niecałe 15 minut :P
A że udało nam się zebrać razem, dzień był ładny... któraś wymyśliła Władysławowo i Miasteczko :D Władysławowo, Westerplatte... to na wu i to na wu ;]
Los zwierząt jest dla mnie ważniejszy niż strach przed ośmieszeniem. Los zwierząt jest nierozerwalnie związany z losem człowieka. E. Zola

KaleidoStar

Od: Nie mar 21, 2010 14:00

Post » Nie wrz 04, 2011 21:43 Re: PKDT - DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (15)

Byłam tez w tym roku we Władku w tym miasteczku, ja byłam na takiej karuzeli co siedzonka były, kręciło się w koło a potem stawało jakby:D:D A do tego niezapomniane imprezy. hahaha
Obrazek

lalka999

Od: Pon paź 25, 2010 1:02

Post » Pon wrz 05, 2011 9:02 Re: PKDT - DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (15)

A ja tylko widziałam tą karuzelę jak wracałam parę tyg. temu z Helu - może kiedyś się wybiorę...
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Pon wrz 05, 2011 19:47 Re: PKDT - DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (15)

Straszna niemoc mnie dziś ogarnęła, miałam jechać jeszcze na Narcyzową tą czarną jędzę łapać, ale nie jestem w stanie, po prostu padłam :x .
Chyba ta pogoda taka, niby na burzę się zbierało ale jakoś się nie zebrało.
Dobrze, że moje domowe koti nie nabroiły dziś bardziej niż standardowo, chyba też jakis niemrawe są dziś, to jakoś ogarnęłam co niezbędne i ide zaraz spać :roll:
Jutro muszę wcześniej wstać.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Pon wrz 05, 2011 20:39 Re: PKDT - DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (15)

Polecam bardzo bardzo Rewę i Mechelinki! Znam te tereny od dziecka, do Rewy od lat jeździłam z rodzinką zbierać owoce róży na przepyszne soki; w Mechelinkach polecam małą skromną knajpkę tuż przy plaży (tę drewnianą na przeciwko "Przylądku dobrego smaku"), prowadzoną przez panią Edytę. Podają tam zajebistego dorsza i flondrę - palce lizać!!!! A "Przylądku dobrego smaku" nie polecam, bo smacznego tam podobno nic znaleźć nie można ....
Obrazek

BinaDina85

Od: Śro kwi 14, 2010 21:38

Post » Wto wrz 06, 2011 9:23 Re: PKDT - DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (15)

Są takie dni, że już od samego rana mam dość...
.....późnym wieczorem sms, że 'nasza' podwórkowa "Biała-czyli-różowa" jest mocno chora, wieczorem Dorocie nie udało się jej złapać do kontenerka, że z samego rana trzeba próbować...
.....rano dwa kolejne telefony o pomoc m. in., że w trakcie przeprowadzki uciekła kotka jest pod blokiem ale jest tak spłoszona, że właściciele nie mogą jej złapać...
.....no i Czarna z Narcyzowej dalej nie złapana a coraz grubsza :x
A ja jestem jedna, klatka łapaka jedna, i oczywiście powinnam jechać do pracy a nie koty łapać, a najpierw jeszcze posprzątać 18-stu kotom w domu, je nakarmić - itd. co trwa około godziny niestety.

Czasem nie wiem jak to wszystko ogarnąć, brakuje czasu na wszystko, wstaję o 6.00 i nie mogę zdążyć do pracy na 9.00 :? - tyle mam do zrobienia co rano, to jest jakaś masakra.

A "Biała-czyli-różowa" dziś już czuła się na tyle lepiej, że zwiała na dachy i nie mamy szans jej złapać, jeśli sama nie zejdzie. Widać, że jeszcze jest osłabiona, wczoraj było z nią naprawdę kiepsko, ale miała jeszcze na tyle siły, że przy próbie włożenia do kontenerka podrapała Dorotę i zwiała. Może się czymś przytruła, może sama wydobrzeje, niestety nie możemy jej pomóc jeśli nie da się złapać.

Tam gdzie kotka właścicielom nawiała pożyczyłam klatkę łapkę i sami próbują coś zdziałać.
No a Czarna grubnie i nie chce się dac złapać...
Mam dość :evil:
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Wto wrz 06, 2011 19:09 Re: PKDT - DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (14)

Nasza podwórkowa "Biała-czyli-różowa" po południu była na dachu, nie chciała przyjść do jedzenia, nie mamy możliwości jej złapać, ale chyba czuje się lepiej, choć jest jeszcze lekko osłabiona, niestety nie mamy żadnego pola do działania, tylko mieć nadzieję, że sama wydobrzeje.

Niebieski dzikusek pojechał do maryjane, nie obyło się bez pewnych kłopotów w nakłonieniu go do wejścia do transporterka, ale jakoś się udało sposobem i po dobroci.

Maryjane - napisz potem jak tam?
Powodzenia.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Wto wrz 06, 2011 20:19 Re: PKDT - DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (14)

ahh Monia :? musisz niestety nauczyć się odmawiać, bo w takim tempie siądziesz na zawał za jakiś czas :| szanuj swoje zdrowie, proszę Cię, ludzie uwielbiają wykorzystywać dobre serce innych, trzeba pomagać ale nie wyręczać

Co do koteczki od Iwony, ma ją podobno przywieźć jej były maż, dadzą znać kiedy, co i jak, Iwonka kazała Ci bardzo ale to bardzo podziękować, bo bardzo kocha Pusię
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Wto wrz 06, 2011 20:27 Re: PKDT - DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (14)

Nie, no spoko, czasem owszem wszystko się nawarstwia i mam ochotę krzyczeć albo rzucić wszystko w diabły, ale tak naprawdę nie potrafię żyć zbyt spokojnie, jak życie mi samo problemów nie przysporzy to sama sobie poszukam :roll: tak już mam :lol:

Spoko na kicię od Iwony czekam. Kotkę na sterylkę tą co Ci mówiłam na jutro rano będę wiozła.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

[poprzednia][następna]