Plaskate, Rude - koty generalnie acz nie zawsze normalnie

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie wrz 04, 2011 17:40 Re: Plaskate, Rude - koty generalnie acz nie zawsze normalnie

zabers pisze:
Neigh pisze:ZABERS - kurcze nie 38 x 60
Tylko oczywiście 28x 60

MOJA pomyłka wszędzie jest 28 - po prostu źle wpisałam......przepraszam!

to powtarzam:
2 razy - 28x60 - tło puchatkowy żólty (+koty)
1 raz 28x 60 - tło - zieleń (bez kotów, bo to do syna)

tak?

NIE:-)
2 razy owszem zóły, ale w tym jeden 28x60, a drugi 28x 80 ( różna długość, szerokość i kolor/wzor ten sam, bo to do jednego na jedną ścianę z dwoma oknami. Identyczne mają być tylko różnej długości)

1 raz kolor zielony 28X85
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Nie wrz 04, 2011 17:44 Re: Plaskate, Rude - koty generalnie acz nie zawsze normalnie

Rude kwitnąco. Gdyby jeszcze nie wydawał odgłosów jak Lord Vader to by bylo ok........

Nic mnie tak w życiu nie wkurza jak dwa teksty
a. kot wybrał wolność - co oznacza, ze właściel był nieodpowiedzialnym idiotą
b. kot TAK ma - na wytłumaczenie niedouctwa/indolencji weta.
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Nie wrz 04, 2011 18:31 Re: Plaskate, Rude - koty generalnie acz nie zawsze normalnie

Ten pierwszy tekst to o mojej najlepszej przyjaciółce niestety.namówiłam ją na adopcję mieszańca syberyjczyka,kotki.
Kotka młoda i niesterylizowana.
Sikała jej po domu(znaczyła).Przyjaciółka jest z tych co to nie znoszą balaganu-zamykała więc kicię w łazience.I kicia jej zwiała.Nawet szukała jej bez jakiegoś zapału.Kotka była ładna i kontaktowa-może jest w jakimś fajnym domu,może w pseudo... :(
Moja wina.
Nie każdy powienien/może mieć kota.
Gosia zdecydowanie NIE...
Potem mi opowiedziała ,że poszła z zasikaną kotką do weta.
A wet,przyjaciółka jej rodziny powiedziała,że ze sterylizacją należy poczekać aż skończy się rujka.Kotka Gosi miała rujkę na okrągło.Wet nie podała hormonów bo-UWAGA-"od hormonów koty dostaja raka"!!!
Jak mi przyjaciółka opowiedziała o tym po ucieczce kotki to miałam w planach mord.Zadzwoniłam do weta i zrobiłam jatkę.Pannica ze 25 lat a gooooopia!!!Jak worek od odkurzacza.
I też moja wina.Bo nie poradziłam,nie sklęłam wcześniej...

Kur...czaki moja przyjaciółka gada ze mną codziennie...a o kocie zasikanym milczała jak grób.Powód?Pani wet powiedziała jej,że ten kot"tak ma" i będzie sikał do końca życia po domu. :evil:
Wtedy, w rozmowie z tą wet pierwszy i jedyny raz nazwałam jakąś kobietę "K."

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Nie wrz 04, 2011 18:33 Re: Plaskate, Rude - koty generalnie acz nie zawsze normalnie

Neigh pisze:
zabers pisze:
Neigh pisze:ZABERS - kurcze nie 38 x 60
Tylko oczywiście 28x 60

MOJA pomyłka wszędzie jest 28 - po prostu źle wpisałam......przepraszam!

to powtarzam:
2 razy - 28x60 - tło puchatkowy żólty (+koty)
1 raz 28x 60 - tło - zieleń (bez kotów, bo to do syna)

tak?

NIE:-)
2 razy owszem zóły, ale w tym jeden 28x60, a drugi 28x 80 ( różna długość, szerokość i kolor/wzor ten sam, bo to do jednego na jedną ścianę z dwoma oknami. Identyczne mają być tylko różnej długości)

1 raz kolor zielony 28X85

to jeszcze raz

28x 60 - żółty (+koty/ te same)
28x 80 - żółty (+koty/te same)
28x 85 - zielony (bez kotów)
не шалю, никого не трогаю, починяю примус ;)
Aktualnie na pokładzie: Nadszyszkownik
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024
Robalek['] Kredka['] Pirat['] Połamaniec [']

zabers

Od: Nie lut 08, 2009 14:21

Post » Nie wrz 04, 2011 19:21 Re: Plaskate, Rude - koty generalnie acz nie zawsze normalnie

jej ale Wy tu sobie gadacie :)

ezmme moje jak maja luzne kupy (a ostatnio Lucek przejedzony muchami ;) chyba nie ma lepszej karmy ... ehhh) to zawsze przestawiam na chrupki na wrazliwy przewod pokarmowy i szybko jest ok (zreszta lubią ten smak chyba bo wtedy tych chrupek zjadaja znacznie wiecej niz innych a ja musze cala gromade na ten sam smak nawet przy jednym luzniej kupkajacym)

a tak wogole to czym suchym karmicie swoje futra?

ja od zawsze royalem, ale dzis bedac na zakupach Pani od puriny proplan (w sklepie byla prmocja) dala mi probki (chyba byla zaskoczona iloscia kupowanego przeze mnie royala ;)) i cholera jak one wsuwaja ta probke - szok takie mlaski ze az mysle ze niewychowane te moje koty - 7 sztuk przy 4 miskach do suchego i sie przepychaja i mlaszcza i przepychaja ....
musze o tej purinie poczytac, sklady przeanalizowac i pomyslec
7ksiezyc

Post » Nie wrz 04, 2011 19:28 Re: Plaskate, Rude - koty generalnie acz nie zawsze normalnie

7ksiezyc pisze:...czym suchym karmicie swoje futra?

...

Orijen+ Almo Nature (lub Acana/ Porta 21 b. zbóż) + Fibre response
Ogólnie głównie bezzbożówki + Fibre - to pokemony
Saszka "jedzie" póki co na Royalu + Fibre (ale powoli przestawiam na "pokemońskie")
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024

zabers

Post » Nie wrz 04, 2011 19:30 Re: Plaskate, Rude - koty generalnie acz nie zawsze normalnie

zabersie droga
a gdybym ja poprosila o te parapetniki znacznie jednak dluzsze
23x142 - jelsi to nie klopot - bylaby wersja zimowa na cale parapety :)
ale jak juz polar masz to zostane przy poprzednich dlugosciach - za zamieszanie przepraszam i z gory dziekuje :) :kotek:
7ksiezyc

Post » Nie wrz 04, 2011 19:33 Re: Plaskate, Rude - koty generalnie acz nie zawsze normalnie

7ksiezyc pisze:a tak wogole to czym suchym karmicie swoje futra?

Power of Nature mokre i suche, plus barfowe mieszanki (pół na pół z kurczakowymi saszetkami AlmoNature, bo inaczej nie wchodzi). Czasem Porta21 lub Schesir czy Applaws.
Obrazek

Motta brak. Wszystko jest czekaniem...
Wody — uczy pragnienie.
Brzegu — morskie przestrzenie.
Ekstazy — ból tępy jak ćwiek —
Pokoju — o Bitwach pamięć —
Miłości — nagrobny Kamień —
Ptaków — Śnieg.

Emily Dickinson

fiszka13

Od: Czw sty 28, 2010 22:01

Post » Nie wrz 04, 2011 20:12 Re: Plaskate, Rude - koty generalnie acz nie zawsze normalnie

7ksiezyc pisze:zabersie droga
ale jak juz polar masz to zostane przy poprzednich dlugosciach - za zamieszanie przepraszam i z gory dziekuje :) :kotek:

ok.
23x 142.
z kotami mają być, czy bez?

zabers

Post » Nie wrz 04, 2011 20:19 Re: Plaskate, Rude - koty generalnie acz nie zawsze normalnie

Obrazek
Ja tylko udaję,że śpię.Ja czuwam!!!
Obrazek
Mówiłam:czuwam!!!
Obrazek
Jestem psem zajętym:mam trzy koty.Mimo to pozowac potrafię.Ma się ten urok osobisty...
Obrazek
Dziurkacz.
Obrazek
To ten osobnik grał w Shreku.Gażę za tę rolę zachomikował.Niestety zapomniał gdzie.

kotkins

Post » Nie wrz 04, 2011 20:23 Re: Plaskate, Rude - koty generalnie acz nie zawsze normalnie

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Diego to syn jamnika i kanapy.Albo owoc romansu kangura z psem dingo.
ADHD.
Mój wnuk:)

kotkins

Post » Nie wrz 04, 2011 20:25 Re: Plaskate, Rude - koty generalnie acz nie zawsze normalnie

zabers pisze:

ok.
23x 142.

koty koniecznie bo cudne sa :)
7ksiezyc

Post » Nie wrz 04, 2011 20:26 Re: Plaskate, Rude - koty generalnie acz nie zawsze normalnie

kotkins wszystkie piekne ale ten rudzielec booooski :)
szkoda ze zdjecia takie male ...
7ksiezyc

Post » Nie wrz 04, 2011 20:27 Re: Plaskate, Rude - koty generalnie acz nie zawsze normalnie

7ksiezyc pisze:
zabers pisze:

ok.
23x 142.

koty koniecznie bo cudne sa :)

ok.

zabers

Post » Nie wrz 04, 2011 20:37 Re: Plaskate, Rude - koty generalnie acz nie zawsze normalnie

Fiona RC: dla zakłaczających się,dla "pięknej sierści" i smakowa ,zawsze musi być jakaś pachnąca np.Acana.To się miesza i je.Rano kilka kulek saszetki ,najczęściej RC beauty.I tak nie je kulek z mokrego,tylko wylizuje sosik.
Felix(trudny temat!): rano saszetka RC dawana na siłę.Potem najczęściej Acana albo Bosh,stoją dwie miseczki pełne.Najczęściej stoją do wieczora.
Mała je teraz RC dla kotów wychodzących bo ma 83% białka zwierzęcego a pozostałe karmy tylko ok. 70 %.I mokre,kocha mokre!Obecnie Scienece Plana dla kotek w ciąży i kociąt.Będzie jadła RC,zależy jaki się pojawi problem.Lubi RC.

Dodam,że jamnior je Animondę mokrą.I że to skandal:kosztuje 13 zł za puszkę na 3 razy.Je dwa posiłki dziennie...
Poza tym Fiona i Felix uwielbiają kurczaka i polędwiczki wieprzowe.Wieprzowiny dawać nie wolno przecież...

Wasze piją przegotowaną czy nisko mineralizowaną wodę??

kotkins

[poprzednia][następna]