Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Aleksandra59 pisze:Macie rację bez sensu ......![]()
Rozkminek![]()
Dziękuję za wsparcie ....
Poproszę o zamknięcie tego żenującego wątku
Marzenia11 pisze:Aleksandra59 pisze:Macie rację bez sensu ......![]()
Rozkminek![]()
Dziękuję za wsparcie ....
Poproszę o zamknięcie tego żenującego wątku
A ja rozumiem takie rozkminki. Przeczytałam w nocy w telefonie, pomyślałam sobie, że chciałabym aby moje koty żyły tak długo i tak dobrze.
Rozumiem refleksje nad tym co nadchodzi nieubłagalnie, co w przypadku Kiki jest szybsze niż np. moich kotów (choc oczywiście zawsze wszystko może się zdarzyć). Dla mnie decyzja o śmierci nie jest łatwa, szybka i oczywista. Nigdy nie jest na nią czas. Zawsze jest trudna i pobudza do ogólnie refleksji nad zyciem..
Mam nadzieję, ze macie jeszcze sporo czasu wspólnego..
Aleksandra59 pisze:
Marzenia11 - nie będę dyskutowała z osobami, które nie rozumieją moich rozterek .... Dwie osoby uznały, że chcę uśpić kota bo chociaż stara jest zdrowa .......... Nie mam ochoty być narażona na kolejne tego typu posty ...... Zbyt dużo mnie kosztuje walka o życie Kiki i jeżeli do kogoś nie dociera, że sama starość boli - to ja nie będę tego wyjaśniała .............
Forum miau zrobiło się ostatnio mało przyjazne - nie wspiera się, tylko osądza i ocenia.
Annaa i Ewik - mam nadzieję, że nigdy w życiu nie będziecie musiały podejmować ostatecznych decyzji ..... Ja liczyłam na wsparcie ze strony forum - Wy mnie potraktowałyście jak potencjalnego mordercę .............
Marzenia11 pisze:A ja nie widziałam w pierwszym poście prośby o radę... bardziej takie nocne refleksje gdy sie patrzy na kota, ktory wprawdzie zdrowy jest, je, bawi się, ale niknie w oczach... i to w efekcie starości, nie choroby.. o patrząc na takiego kota, ktory jest potężny kawał życia człowieka razem trudno nie pomyśleć o jego odejściu, o umieraniu, o nieuchronnym pożegnaniu.. czasami chce się człowiek takimi refleksjami podzielić, nie zawsze odpowiednio wybiera miejsce i osoby..
Użytkownicy przeglądający ten dział: Blue, Google [Bot] i 94 gości