Nela ODNALEZIONA! Dziękujemy za pomoc :)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw wrz 01, 2011 12:20 Re: ZAGINĘŁA kotka (syjam) okolice Pruszkowa. Pomocy!

tego to nie wiem ,ale ze schronów to się adoptuje a nie kupuje bez paniki :)
właśnie dlatego jestem za chipowaniem zwierzaków, adresatkę kociak zgubi a tak to jest chip ..
Obrazek
Obrazek

mania1979

Od: Pt maja 13, 2011 13:49

Post » Czw wrz 01, 2011 12:44 Re: ZAGINĘŁA kotka (syjam) okolice Pruszkowa. Pomocy!

mania1979 pisze:porozsyłałam do dziewczyn z Pruszkowa ,mam nadzieję że się odezwą...

Też dostałam info, będę się rozglądać po okolicy. Rozpuszczę też wieści wśród znajomych.

Poinformujcie schronisko w Milanówku.

bazyla

Od: Pon kwi 03, 2006 8:14

Post » Czw wrz 01, 2011 13:38 Re: ZAGINĘŁA kotka (syjam) okolice Pruszkowa. Pomocy!

napisałam do Anuk która jest wolontariuszką w w schronie w Milanówku
Obrazek
Obrazek

mania1979

Post » Czw wrz 01, 2011 14:10 Re: ZAGINĘŁA kotka (syjam) okolice Pruszkowa. Pomocy!

Trzymam kciuki za Nelę imieniczkę mojej kici :ok: :ok:

Czy tam są drogi szybkiego ruchu :roll: Proszę o dokładne sprawdzenie krzaków przy drogach nawet kilka metrów od szosy.
Jeśli kiccia już nieraz uciekala i wracała a teraz słychu niema to takie mnie straszne myśli w głowie sie kotłują. :|
Kota na otwartej przestrzeni ciężko złapać jeśli nie jest miziakiem a jak tam jest sytuacja z lisami ??
Ciocie muszą wszystko wziąść pod uwagę. Mojej znajomej kotek kiedyś zawiesił sie na płocie na pasku który mial na szyji.
ObrazekObrazek

rene010

Od: Pt cze 05, 2009 22:06

Post » Czw wrz 01, 2011 14:29 Re: ZAGINĘŁA kotka (syjam) okolice Pruszkowa. Pomocy!

niedaleko jest wylotówka na trasę poznańską a tam zapieprzają jak wariaty , to dziwne że wracała a teraz nie wróciła... :(
Obrazek
Obrazek

mania1979

Post » Czw wrz 01, 2011 15:12 Re: ZAGINĘŁA kotka (syjam) okolice Pruszkowa. Pomocy!

mania1979 pisze:tego to nie wiem ,ale ze schronów to się adoptuje a nie kupuje bez paniki :)
właśnie dlatego jestem za chipowaniem zwierzaków, adresatkę kociak zgubi a tak to jest chip ..

Taaa... trzeba tylko wnieść opłatę za coś tam. Oczywiście wszystko zależy od tego, o którym schronisku mówimy. Różnie bywa. Jak ktoś się uprze kręcić interes na bezdomniakach to sposobów jest wiele... :(

Kociabanda2

Od: Czw lut 04, 2010 10:17

Post » Czw wrz 01, 2011 15:14 Re: ZAGINĘŁA kotka (syjam) okolice Pruszkowa. Pomocy!

bazyla pisze:
mania1979 pisze:porozsyłałam do dziewczyn z Pruszkowa ,mam nadzieję że się odezwą...

Też dostałam info, będę się rozglądać po okolicy. Rozpuszczę też wieści wśród znajomych.

Poinformujcie schronisko w Milanówku.

Dziękuję serdecznie :)

Kociabanda2

Post » Czw wrz 01, 2011 20:05 Re: ZAGINĘŁA kotka (syjam) okolice Pruszkowa. Pomocy!

Dostałam info, jeśli u nas pojawi się ta kotka, natychmiast dam znać.
Obrazek Obrazek

Anuk

Od: Pon paź 15, 2007 20:58

Post » Czw wrz 01, 2011 20:08 Re: ZAGINĘŁA kotka (syjam) okolice Pruszkowa. Pomocy!

teren był przeczesany dosyć dokładnie,w pobliżu jest taki ala stary Pałacyk czerwony tam były koty,ale jej nie było...nigdzie nie ma koteczki.. :cry: jeśli do soboty się nie znajdzie to w sobotę wybiorę się jeszcze raz,bo jutro to zalatana jestem.
Obrazek
Obrazek

mania1979

Post » Czw wrz 01, 2011 21:18 Re: ZAGINĘŁA kotka (syjam) okolice Pruszkowa. Pomocy!

Kociabanda2 pisze:
Neigh pisze:Ja mogę jedno - będę zwracać uwagę, gdyby gdzies mi mignęło ogłoszenie o sprzedaży. Moim zdaniem powinni je przeglądać. + zaliczyć wszystkie giełdy zwierząt i okoliczne targowiska.

Ktoś genialny moze wpasć na pomysł sprzedaży kota. Moi znajomi swojego rottka znalezli na targowisku 3 tyg po kradzieży.

Neight, a od jakich portali należałoby zacząć przeszukiwanie ogłoszeń o sprzedaży? Nie wiem gdzie najczęściej ogłaszane są koty :/ Przydałoby się też znaleźć jakieś portale, gdzie są ogłoszenia typu "znaleziono". Mam nadzieję, że znajomi orientują się już gdzie w tamtych okolicach są jakieś targowiska, bo ja mam pojęcia co się dzieje po tamtej stronie Wawy :(

gumtree i allegro to na pewno - poza tym, to nie wiem.......
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Czw wrz 01, 2011 21:21 Re: ZAGINĘŁA kotka (syjam) okolice Pruszkowa. Pomocy!

mania1979 pisze:tego to nie wiem ,ale ze schronów to się adoptuje a nie kupuje bez paniki :)

Sie kupuje, tylko na lewo. Się nawet zamówienia składa.
Głownie z psami tak jest - składasz zamówienie, ze np. chcesz yorczka. Jak do schronu trafia, to sie go nie ewidencjonuje, tylko shandlowuje na lewo.
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Czw wrz 01, 2011 21:23 Re: ZAGINĘŁA kotka (syjam) okolice Pruszkowa. Pomocy!

Tu jest wątek gdzie umieszczać ogłoszenia o adopcjach viewtopic.php?f=1&t=120970&start=0 Może na tych samych portalach będzie o znalezionych kotach :ok:
Mieszkałem z kilkoma mistrzami Zen. Wszyscy byli kotami - Eckhart Tolle
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Od: Wto sie 10, 2010 21:35

Post » Czw wrz 01, 2011 22:15 Re: ZAGINĘŁA kotka (syjam) okolice Pruszkowa. Pomocy!

Witajcie.

Nie wiem, czy już ktoś wklejał ten link, ale ostatnio przeglądając ogłoszenia na gumtree rzuciło mi się w oczy:
http://lodz.gumtree.pl/c-Zwierzaki-koty ... Z308512584

Ale chyba niestety nie jest zbyt podobna... Zerknijcie.

Pozdrawiam
Obrazek

mokusatsu

Od: Czw wrz 01, 2011 22:13

Post » Czw wrz 01, 2011 22:37 Re: ZAGINĘŁA kotka (syjam) okolice Pruszkowa. Pomocy!

Kociabanda2 pisze:
mania1979 pisze:..tak dokładnie...

czyli mordownia... :( Cholera :( Jeśli trafiłby do nich taki kot to raczej się właścicielom nie przyznają tylko będą chcieli na nim zarobić, co? :(

w korabiewicach nie przyjmują psów i kotów, ale sprawdzę czy nie ma takiej kotki.
jest jeszcze schronisko w milanówku, warto przeszukiwać allegro i gumtree czy nikt nie chce sprzedać.

tripti

Od: Wto mar 01, 2011 14:22

Post » Pt wrz 02, 2011 5:31 Re: ZAGINĘŁA kotka (syjam) okolice Pruszkowa. Pomocy!

Anuk pisze:Dostałam info, jeśli u nas pojawi się ta kotka, natychmiast dam znać.

Bardzo dziękuję :)

Kociabanda2

[poprzednia][następna]