PAKT CZAROWNIC XXVII

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw wrz 01, 2011 11:42 Re: PAKT CZAROWNIC XXVII -zmiany - głosujemy nowy regulamin!!!

Józia, częstuj się do woli. Dodam na podstawie obserwacji i przeczytanej wiedzy, ze to bardzo kaloryczna skondenowana karma, zatem nadaje się dla zdechlaczków rekonwalescentów, maluszków, skrajnych niejadków, ale nie jest wskazana na codzień jako stałe menu. Obserwuje się puchnięcie kota w okolicy brzusznej :mrgreen: Podobne działanie ma też pasztet RCrecovery i jest dośc smakowity, choć z gustami kota się nie dyskutuje. To w zasadzie jedyne pozycje RC, które polecam z własnego i innych doświadczenia ... O jakości suchych karm przeczytałam neistety wiele opinii negatywnych :wink: .

Legginsy ? Pozytywka, zabiłaś mnie tym :ryk: :ryk: :ryk: :twisted:
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

Post » Czw wrz 01, 2011 11:44 Re: PAKT CZAROWNIC XXVII -zmiany - głosujemy nowy regulamin!!!

Psiama, to kot w schronisku - państwo oddali go, bo wyjeżdzali za granicę :cry: i on nie bardzo chce jeść...

jozefina1970

Od: Nie maja 09, 2010 12:46

Post » Czw wrz 01, 2011 11:50 Re: PAKT CZAROWNIC XXVII -zmiany - głosujemy nowy regulamin!!!

Wiem, że są w życiu trudne sytuacje, wiem, ale takich rzeczy nigdy nie zrozumiem, nigdy ... :(
To RC convalescence w sam raz dla tego misia. Jak nie chce nic brać do paszczęki, trzeba niestety troszku podokarmiać skrzykawą z boku pysiola, bo jak nic pójdzie na zmarnowanie :roll: . Zdrówka dla niego :ok:
Obrazek

psiama

Post » Czw wrz 01, 2011 11:51 Re: PAKT CZAROWNIC XXVII -zmiany - głosujemy nowy regulamin!!!

psiama pisze:Wiem, że są w życiu trudne sytuacje, wiem, ale takich rzeczy nigdy nie zrozumiem, nigdy ... :(
To RC convalescence w sam raz dla tego misia. Jak nie chce nic brać do paszczęki, trzeba niestety troszku podokarmiać skrzykawą z boku pysiola, bo jak nic pójdzie na zmarnowanie :roll: . Zdrówka dla niego :ok:

Własnie :-(
Strzykawką jednak? Dobra, lecę pisać, dzięki.

jozefina1970

Post » Czw wrz 01, 2011 11:56 Re: PAKT CZAROWNIC XXVII -zmiany - głosujemy nowy regulamin!!!

Józia, takiego bidoka to warto troszku rozpieścić na początku. Niech mu też fundną słoiczek/i Gerberka dla dzieci - kurczak lub indyk. Nieomal nie ma kota, który by tego jeśc nie chciał :wink: Biedny smutny miś :(
Wrzuć linka z kotem, pozaglądam też :D
Obrazek

psiama

Post » Czw wrz 01, 2011 12:02 Re: PAKT CZAROWNIC XXVII -zmiany - głosujemy nowy regulamin!!!

viewtopic.php?f=1&t=126388
Tutaj. ale to nie jest link z kiciusiem, to jest link Patmol - jej córka zaczęła wolontariat w schronisku i akurat ktoś misia oddał w tych dniach :-(

jozefina1970

Post » Czw wrz 01, 2011 12:11 Re: PAKT CZAROWNIC XXVII -zmiany - głosujemy nowy regulamin!!!

Jestem już. Chwałą córci Patmolowej, ze na kicia zwróciła uwagę :1luvu:
Obrazek

psiama

Post » Czw wrz 01, 2011 12:12 Re: PAKT CZAROWNIC XXVII -zmiany - głosujemy nowy regulamin!!!

psiama pisze:Jestem już. Chwałą córci Patmolowej, ze na kicia zwróciła uwagę :1luvu:

Mądra, wrażliwa dziewczyna :-)

jozefina1970

Post » Czw wrz 01, 2011 12:23 Re: PAKT CZAROWNIC XXVII -zmiany - głosujemy nowy regulamin!!!

A ja uaktualniłam mapę z poszukiwań Rogera w moim podpisie ;)

Wczorajszy poranek mnie wściekła dzisiaj wkurza mnie to jeszcze bardziej. Jedyny dzień kiedy mogłam się wyspać i co? Zadzwonił jakiś młotek z tekstem "Roger smakuje jak kurczak" i się rozłączył ;/ Żarty żartami, ale chciałam się wyspać, bo dzisiaj już w pracy usypiam :x

psiama pisze:Póki co nie ma żadnego skutecznego znanego mi antidotum na zaszczaną wgłąb kanapę :twisted: Królestwo dla takowego :D Pralnie kanap i foteli odmawiają współpracy :twisted:

Szukam porad i Ci troszkę pocytuję co czytam
Jest taki sprayowy kosmetyk samochodowy Sonax. Wprawdzie częściej samochodem wozi się psy niż koty, ale koci zapach też powinien zneutralizować.

A ja mam dobre rady w zwiazku z powyzszym watkiem otoz siuski kocie myje woda z octem druga rada do wody dolewam plynu do higieny intymnej i po smrodku a koty hoduje od 30 lat mam obecnie dwa i psiunka w domu zycze powodzenia z walka ze smrodem

radze to samo: ocet. tez mialam zasiusiana kotem kanape, przelalam ja mocnym roztworem octu, po jakims czasie smrod przeszedl. no a 100 razy wole ocet od kocianki:)

moim sprawdzonym sposobem na wywabienia "zapachu" z kanapy i dywanu jest posypanie sodą oczyszczona i pozostawiene na kilka godzin a potem odkurzenie.Soda "wyciaga" smrodek...

edynym wyjściem jest kastracja kota i czyszczenie plamy wodą z octem oraz posypanie neutralizatorem (odświeżaczem kociej kuwety)...trochę pomoże.....

A zapach można spróbować wywabić płynem-woda+sok z cytryny+soda do tego można też dodać jakiś olejek eteryczny najlepiej cytrynowy:)

A zapach trzeba po prostu zagłuszyć silnie pachnącymi ziołami - zrobić roztwór najlepiej i przetrzeć to miejsce.

na takie zasiusiane kanapy,dywany jest super koci zwirek zapachowy(lawenda). Operacje ponawiac,jak za 1-wszym razem nie pomoze.Rewelacja rowniez na pachnace"obuwie.

co do pozbycia sie zapachu kociego moczu nie ma nic bardziej sprawdzonego niz woda z octem,albo sok za swiezej cytryny i roztwor z sody.Mam w domu dwie kotki,ktorym przytrafilo sie czasem nasiusiac i opinie bardzo dobrej Pani domu i zero zapachu kota w moim
mieszkaniu....Soda,ocet,cytryna-polecam!!!!

wyczyści się dosią lub domestosem i nawet nie będzie czuć zapachu

1)Na początek sprubójcie posmarować to miejsce pastą do zębów - to jest sposób na odstraszenie kota od sikania tam 2)Szampon,płyn do naczyń a nawet mydło to sa naturalne odstraszacze kota od danego miejscsa oczywiście dobar jest soda,ocet i inne np
cutryna kilka kropel i po sprawie to na tyle papa

Ocet to bardzo dobry sposób

na miejsce obsikane przez kota pomaga woda z octem, tylko ze przez jakiś czas czuc ocet :/ dobry jest też preparat w sprayu o nazwie vitopar fresh , jest rewelacyjny.

U nas wszystko bylo zawsze moczone z mala doza chloru i potem prane,z posikana kanapa(nowa) byl maly problem bo mam maszynke do prania wykladzin i tapicerek.Mimo wszysko musialem chyba z 5 razy czyscic aby pozbyc sie zapachu,po kazdym czyszczeniu moczylem szmate w Lenor(francuski srodek do zmiekczenia i zapachu bielizny) i kladlem na cala noc na plamie.

posyp miejsce żwirem dla kota on wchłania ten specyficzny zapach

ja polecam neutralizator zapachów Shout Johnson&johnson (spray), nie wiem, gdzie można kupić, bo już nie mam domowego kota, ale jak miałam, to było jedyne, czym oczywiście po upraniu) można było jako tako zabić smrodek po moim Burasku.

SZUKAM DALEJ :D

selya

Od: Pon sie 22, 2011 16:18

Post » Czw wrz 01, 2011 12:26 Re: PAKT CZAROWNIC XXVII -zmiany - głosujemy nowy regulamin!!!

Mojaaaaaaaaaaaaaa głowaaaaaaaaaaa
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Czw wrz 01, 2011 12:28 Re: PAKT CZAROWNIC XXVII -zmiany - głosujemy nowy regulamin!!!

Selya, dzieki za pomoc. Dwie nowe nazwy się tu pojawiły, poczytam :wink:
A telefonu od żartownisia to nawet nie potrafię skomentować .... 8O

Vil, apapik ? :roll:
Obrazek

psiama

Post » Czw wrz 01, 2011 12:43 Re: PAKT CZAROWNIC XXVII -zmiany - głosujemy nowy regulamin!!!

psiama pisze:
Vil, apapik ? :roll:

NIE!!! To jest g.... i nie działa.
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Czw wrz 01, 2011 12:54 Re: PAKT CZAROWNIC XXVII -zmiany - głosujemy nowy regulamin!!!

Solphadeine - jest rozpuszczalna i działa niezawodnie :ok:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Czw wrz 01, 2011 13:01 Re: PAKT CZAROWNIC XXVII -zmiany - głosujemy nowy regulamin!!!

A propos środków przeciwbólowych...ostatnio moja przyjaciółka farmaceutka pokazała mi zawartość swojej torebki :strach: Jeszcze lepiej niż w mojej szufladzie (akurat w torebce nie mam, zwłaszcza gdy potrzebuję - raz w robocie dopadła mnie taka migrena, że kumpel chciał mi kupić jakieś prochy i przywieźć...80 km :lol: )
Mścisław [']21.10.2010
Konstancja ['] 14.08.2017

ObrazekObrazek
Lecz ja na moim kutrze sam sobie sterem, wędkarzem i rybą. :mrgreen:

AniHili

Od: Pon kwi 30, 2007 22:20

Post » Czw wrz 01, 2011 13:05 Re: PAKT CZAROWNIC XXVII -zmiany - głosujemy nowy regulamin!!!

ObrazekDziń dybry :roll:
Próbuję dobudzić się po nocceObrazek

No to popłakałyśmy sobie wczoraj w pracy z koleżanką :roll:
Jakś ulga nastąpiła,bo uśmiechała się troszku póżniej :) chociaż tyle :roll:

Idę do fryzjera :strach: :strach: :strach:
A jutro wyjeżdżam na wesele :roll: i nie będzie mnie do poniedziałku 8)

Dzyśka -za Wojtusia :ok: niech koczur wraca do zdrowia ras,ras :ok:

Bolkowo !!!!!Witaj !!!!Wrzesień -jak cisza na klatce,bachory nie mają czasu,bo szkoła!!!
Obrazek

Tatku-pamiętam :(
Obrazek

kotka doroty

Od: Nie mar 22, 2009 13:56

[poprzednia][następna]