Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 9.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro sie 31, 2011 20:06 Re: PKDT vol.9.- 20 ZŁ miesiecznie wpłaty na KOCIARNIE strona10

Do mnie koleżanka napisała dwa dni temu, że znajomi jej szukają domu dla kota swojego..bo się przeprowadzają i zabrać go nie mogą. Kazałam znajomym zgłosić się bezpośrednio, opisać dokładnie dlaczego nie mogą... Spytałam, czy są gotowi żeby sponsorować kotu chociaż karmę albo coś. Zaraz idę sprawdzić maile, zobaczymy czy się odezwali.
Ale to wkurzające, że ludzie tak robią.. Jakby zabawkę mieli,a nie zywego stwora :(

Edit:Nie odezwali się...Nie wiem, czy to źle, czy dobrze..
Los zwierząt jest dla mnie ważniejszy niż strach przed ośmieszeniem. Los zwierząt jest nierozerwalnie związany z losem człowieka. E. Zola

KaleidoStar

Od: Nie mar 21, 2010 14:00

Post » Śro sie 31, 2011 20:35 Re: PKDT vol.9.- 20 ZŁ miesiecznie wpłaty na KOCIARNIE strona10

Magradz, mam nadzieję, że dopchałaś się do autora logo. Przy takiej dostępności plików czekałam tlyko czy graficzka znajdzie czas żeby zrobić je w wektorach od nowa. Ale graficy to cholernie oblegany dział, mają mnóstwo roboty i nie zrobiła:(

Tak w gąszczu negatywów o oddawanych kotach chciałam coś dla Sabiny wkleić. Pamiętasz, jak przyjechałam do Ciebie, jeden jedyny raz do domu ze znajomymi i jedna z nich adoptowała małą kociczkę?
Panienka Cię pozdrawia znad pudełka z puzzlami:

Obrazek

KaleidoStar masz jeszcze mój transporter czy się rozpadł całkiem? Pytam, bo codziennie latam na zastrzyki z jednym maleństwem moim... w kartonie:( Malutka traci czucie w tylnych łapkach, nie możemy ustalić przyczyny:(
ObrazekObrazek

Betbet

Od: Pt maja 25, 2007 21:11

Post » Śro sie 31, 2011 20:39 Re: PKDT vol.9.- 20 ZŁ miesiecznie wpłaty na KOCIARNIE strona10

Dziewczyny, przyślijcie mi największy jaki macie jpeg czy inny format obrazka z logo PKDT, spróbuję zrobić ten wektor.

Harrusiowa

Od: Pon wrz 13, 2010 22:01

Post » Śro sie 31, 2011 20:44 Re: PKDT vol.9.- 20 ZŁ miesiecznie wpłaty na KOCIARNIE strona10

BetBet, mam! Chociaż widziałam, że ostatnio Tadzik wdeptał pokrywkę do środka, ale to chyba nic poważnego ;]
Jutro może być? Ok 18 na stacji pkp...Przymorze? Wrzeszcz?
Los zwierząt jest dla mnie ważniejszy niż strach przed ośmieszeniem. Los zwierząt jest nierozerwalnie związany z losem człowieka. E. Zola

KaleidoStar

Post » Śro sie 31, 2011 22:39 Re: PKDT vol.9.- 20 ZŁ miesiecznie wpłaty na KOCIARNIE strona10

Harrusiowa pisze:Dziewczyny, przyślijcie mi największy jaki macie jpeg czy inny format obrazka z logo PKDT, spróbuję zrobić ten wektor.

O, dzięki :)
Na jaki adres?
Obrazek Felek [*] 03.08.2011 Przepraszam mój malutki

Obrazek

magradz

Od: Wto mar 27, 2007 1:07

Post » Śro sie 31, 2011 22:41 Re: PKDT vol.9.- 20 ZŁ miesiecznie wpłaty na KOCIARNIE strona10

Betbet pisze:Magradz, mam nadzieję, że dopchałaś się do autora logo. Przy takiej dostępności plików czekałam tlyko czy graficzka znajdzie czas żeby zrobić je w wektorach od nowa. Ale graficy to cholernie oblegany dział, mają mnóstwo roboty i nie zrobiła:(

Nie dopchałam się, bo wyjechała :(

Mam 150 różnych wersji, ale wciąż nie ma dobrej wersji wektorowej. Tylko to, co Ci przesłałam po południu :(

Obrazek

magradz

Post » Śro sie 31, 2011 22:45 Re: PKDT vol.9.- 20 ZŁ miesiecznie wpłaty na KOCIARNIE strona10

Co powiecie na taki tekst do kalendarza "wybierz miśka" ????

"Jesteśmy grupą wolontariuszy z Trójmiasta i okolic, działamy w ramach fundacji Viva!
Jest nas kilkanaście czynnie działających osób, codziennie niesiemy pomoc kotom z Trójmiasta i okolic, w naszych Domach Tymczasowych przebywa ustawicznie około 150 kotów. Opiekujemy się kotami wolno żyjącymi: na terenie Stoczni Gdynia, na terenie byłej lisiarni w Gdańsku oraz mniejszymi grupami kotów na wielu, wielu podwórkach, dokarmiając je, lecząc i przede wszystkim sterylizując. Rocznie około tysiąc kotów otrzymuje od nas pomoc."

może być max 500.
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Od: Pon paź 26, 2009 19:01

Post » Śro sie 31, 2011 22:59 Re: PKDT vol.9.- 20 ZŁ miesiecznie wpłaty na KOCIARNIE strona10

Marlon pisze:Co powiecie na taki tekst do kalendarza "wybierz miśka" ????

"Jesteśmy grupą wolontariuszy z Trójmiasta i okolic, działamy w ramach fundacji Viva!
Jest nas kilkanaście czynnie działających osób, codziennie niesiemy pomoc kotom z Trójmiasta i okolic, w naszych Domach Tymczasowych przebywa ustawicznie około 150 kotów. Opiekujemy się kotami wolno żyjącymi: na terenie Stoczni Gdynia, na terenie byłej lisiarni w Gdańsku oraz mniejszymi grupami kotów na wielu, wielu podwórkach, dokarmiając je, lecząc i przede wszystkim sterylizując. Rocznie około tysiąc kotów otrzymuje od nas pomoc."

może być max 500.

Marlena, ale jest 522 znaków :( Liczy sie wszystko, łącznie ze spacjami.

Obrazek

magradz

Post » Śro sie 31, 2011 23:04 Re: PKDT vol.9.- 20 ZŁ miesiecznie wpłaty na KOCIARNIE strona10

Szybko liczysz :)

a ma ktoś uwagi?
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Post » Śro sie 31, 2011 23:05 Re: PKDT vol.9.- 20 ZŁ miesiecznie wpłaty na KOCIARNIE strona10

moze bez stoczni albo lisiarni, ze staramy sie pomagac wszedzie gdzie sie da, no myslcie dziewuchy!! ma byc to na wczoraj napisane :)
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Post » Śro sie 31, 2011 23:07 Re: PKDT vol.9.- 20 ZŁ miesiecznie wpłaty na KOCIARNIE strona10

Marlon pisze:Szybko liczysz :)

a ma ktoś uwagi?

Nie, to OpenOffice liczy za mnie :P

Obrazek

magradz

Post » Śro sie 31, 2011 23:28 Re: PKDT vol.9.- 20 ZŁ miesiecznie wpłaty na KOCIARNIE strona10

"Jesteśmy grupą wolontariuszy z Trójmiasta i okolic" zamienić na "..z Trojmiasta". Zaraz później jest powtórzenie, źle wygląda. Już 9 znaków mniej.

"na terenie Stoczni Gdynia, na terenie byłej lisiarni" - "na terenie Stoczni Gdynia, oraz byłej lisiarni" kolejne..yy 6?

Myślę dalej.

KaleidoStar

Post » Śro sie 31, 2011 23:57 Re: PKDT vol.9.- 20 ZŁ miesiecznie wpłaty na KOCIARNIE strona10

Wybaczcie, że tak się bezczelnie wtrącam :twisted:

Takie cóś skleciłam, skrótowo z poprzedniego plus mała inwencja tfurcza:

"Jesteśmy grupą kilkunastu wolontariuszy działających w okolicach Trójmiasta. Dokarmiamy, leczymy i sterylizujemy rocznie setki kotów (m.in. ze Stoczni Gdynia, gdańskiej lisiarni). Ponad 150 z nich przebywa obecnie w naszych domach tymczasowych, czekając na kochających właścicieli (?)."

Ze spacjami 283 znaki

"działamy w ramach fundacji Viva!" - to chyba kalendarz Vivy, więc rozumie się samo przez się?

Harrusiowa

Od: Pon wrz 13, 2010 22:01

Post » Czw wrz 01, 2011 0:01 Re: PKDT vol.9.- 20 ZŁ miesiecznie wpłaty na KOCIARNIE strona10

"Jesteśmy grupą kilkunastu wolontariuszy działających w Trójmieście i jego okolicach. Dokarmiamy, leczymy i przede wszystkim sterylizujemy rocznie setki kotów (m.in. ze Stoczni Gdynia, gdańskiej lisiarni). Ponad 150 z nich przebywa obecnie w naszych domach tymczasowych, czekając na kochających właścicieli."

Ile teraz jest? Zmieniłam kawałek na początku, teraz chyba zgrabniej. I warto podkreślić sterylki, tak jak to napisała wcześniej Marlena.

KaleidoStar

Post » Czw wrz 01, 2011 0:07 Re: PKDT vol.9.- 20 ZŁ miesiecznie wpłaty na KOCIARNIE strona10

Harrusiowa pisze:"działamy w ramach fundacji Viva!" - to chyba kalendarz Vivy, więc rozumie się samo przez się?

Niekoniecznie, tam będą też inne organizacje

Obrazek

magradz

[poprzednia][następna]