Potrzebna klatka łapka. asia2- dziękuję za pomoc :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sie 29, 2011 23:02 Potrzebna klatka łapka. asia2- dziękuję za pomoc :)

Od jakiegoś czasu moja klatka łapka lata od jednej karmicielki do drugiej, co uniemożliwia łapanie kotek na sterylkę( a czeka ich kilka.. ) :( bo jedna potrzyma 2 dni, potem druga tydzień i znowu ja zabiorę na tydzień.. :| Dlatego mam do Was ogromną prośbę, pomożecie mi w zakupie drugiej takiej klatki ? Koszt to około 100zł :( Gdyby tak każdy zrzucił się po 10-20zł już byłoby super :!:
Pomożecie ? :kotek:

:arrow: http://allegro.pl/zywolapka-na-gryzonie ... 11453.html
Ostatnio edytowano Czw wrz 01, 2011 13:00 przez kinia098, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

kinia098

Od: Pt maja 01, 2009 21:53

Post » Wto sie 30, 2011 14:30 Re: Potrzebna klatka łapka. Pomożecie ?

To chyba dosyć ciężka klatka jest (jeśli to taka, jaką widziałem w realu). Zapadka też jest ciężka - warto podkleić krawędź jakimś filcem, czy czymś takim, bo małego kociaka mogłaby uszkodzić (np. ogonek, gdy wchodzą dwa koty, a jeden jest tuż przy wejściu; albo nawet końcówkę ogona dorosłego kota).

Możesz się skontaktowć z ynka - widziałem u niej taką, z zabezpieczeniem właśnie.
ObrazekObrazek

VVu

Od: Pt maja 14, 2010 11:46

Post » Wto sie 30, 2011 18:54 Re: Potrzebna klatka łapka. Pomożecie ?

Mnie się ta klatka nie podoba, wygląda na niebezpieczną i ciężką :(

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Śro sie 31, 2011 18:38 Re: Potrzebna klatka łapka. Pomożecie ?

doszło aż 100zł od asia2 8O :1luvu: :1luvu: :1luvu: będzie na klatkę :kotek: albo podbierak ? co radzicie ? :roll:
Obrazek

kinia098

Post » Śro sie 31, 2011 19:48 Re: Potrzebna klatka łapka. Pomożecie ?

kinia098 pisze:doszło aż 100zł od asia2 8O :1luvu: :1luvu: :1luvu: będzie na klatkę :kotek: albo podbierak ? co radzicie ? :roll:

Klatkę! Nawet ciężka złapie więcej kotów niż podbierak. Podbierak rzadko się przydaje, a bardzo rzadko jest skuteczny. Poza tym dostępne są raczej podbieraki na ryby - szybko się niszczą (ja żyłem już kilka, na pewno ponad 5 [nie wszystkie ja zużyłem osobiście :mrgreen: ] - wypada pewnie 1-2 złapane koty na żywot jednego podbieraka :roll:).
ObrazekObrazek

VVu

Od: Pt maja 14, 2010 11:46

Post » Czw wrz 01, 2011 13:15 Re: Potrzebna klatka łapka. Pomożecie ?

VVu pisze:
kinia098 pisze:doszło aż 100zł od asia2 8O :1luvu: :1luvu: :1luvu: będzie na klatkę :kotek: albo podbierak ? co radzicie ? :roll:

Klatkę! Nawet ciężka złapie więcej kotów niż podbierak. Podbierak rzadko się przydaje, a bardzo rzadko jest skuteczny. Poza tym dostępne są raczej podbieraki na ryby - szybko się niszczą (ja żyłem już kilka, na pewno ponad 5 [nie wszystkie ja zużyłem osobiście :mrgreen: ] - wypada pewnie 1-2 złapane koty na żywot jednego podbieraka :roll:).

No właśnie tylko.. one ( koty ) trochę już wiedzą do czego taka łapka służy :roll: chociaż, złapała mi się ostatnio taka dzika franca, na którą polowałam już dość dłuugo, także chyba wszystko jest możliwe :mrgreen: a do podbieraka trzeba być sprytnym. ja to za wolna jestem :roll: najwyżej poproszę kogoś, żeby mi taki zrobił :ok: bo fakt, ten co zabrałam wujkowi, niestety się porozrywał :oops:
Obrazek

kinia098