totalna inwigilacja

Zabers pomagała dzielnie

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
shira3 pisze:Kotkins...ty coś dużo wiesz o oczach - zawodowo? Bo jak tak to mi powiedz, czy jak trzeba do czytania ściągać okulary, które całe życie do nosa przyklejone są to coś złego się dzieje czy tylko starość?
Neigh pisze:A ja wlasnie odbylam rozmowe pt "dlaczego ludzie nie rozumieją, ze jak sie mieszka na 15 piętrze, to sie zabezpiecza okna jak sie chce wziac kociaka"
Argument - bo w Amsterdamie jest pełno kotow - i sie wygrzewaja na parapetach......
I co ja mam poradzic na to, ze w sumie uwazam dom wychodzacy na wsi za bezpieczniejszy od niezabezpieczonego okna na 15 p?
Moja kolezanka wziela kota - nie ode mnie.........mowilam, tlumaczylam - a skad ona wie lepiej. No i co? No i kotka wypadła. Przezyla, zostala uspiona po tym jak sie rzucala na wlascicielke.........i co sie okazalo. Ano krwiak. Widac podczas tego upadku zrobił sie gdzies tam w glowie krwiak......rosł. I skończyło sie tak jak sie skończyło.
Nie ma kotów niewypadających - sa tylko koty, które miały szczescie.
Moja Tośka wypadła kiedys u nas z okna. Jak jeszcze siatek nie było. Zjechała po dachu i złamała sobie palec. Faktem jest ze 3 metry z ktorych w sumie spadła to jest żadna wysokość dla kota. Ale jak ja zobaczylam jadaca po dachu.......widok na całe zycie zapewniam. To był mój pierwszy kot tutaj.
Wytłumaczcie mi co to jest do diaska za problem. Zabezpieczyć okno - wydarzenie na skale swiatową......
shira3 pisze:Kotkins...ty coś dużo wiesz o oczach - zawodowo? Bo jak tak to mi powiedz, czy jak trzeba do czytania ściągać okulary, które całe życie do nosa przyklejone są to coś złego się dzieje czy tylko starość?
dalia pisze: a tak na poważnie to do lekarza od oczu należy pójść on powie co i jak
dżinsy nie mogą być?Neigh pisze: Sukienkę sobie do trumny przygotuj...........Weźcie jej coś powiedzcie, co?
......
kotkins pisze:Dobrze p'sze pani.Bardzo chętnie,kociastych jestem ciekawa:)
Kiedy mogę przyjechać??![]()
Dalia ...ja piszę za każdym razem coś innego o każdym pacjencie.I to jest najgorsze!!!:)
Ogłaszam ,że jutro mam koniec remontu.
Łazienka cała beżowo-niebieska,wyszło jak miło wyjść.
W wekend robię same przyjemne rzeczy.Małż pilnuje rodzinnych psów u syna (młodzi na wakacjach,psy zostają.U nas mieszkać nie mogą bo koty.Więc tata Kotkins zrobi się tatą Pieskinsem...będą przyjeżdżali dewastować ogród i tworzyć z szczęśliwym Melonem sforę).Śpię ,czytam, koty choduję i myziam.Psa wpuszczam do łóżka.
I kupię ulubione bial winko!
kotkins pisze:shira3 pisze:Kotkins...ty coś dużo wiesz o oczach - zawodowo? Bo jak tak to mi powiedz, czy jak trzeba do czytania ściągać okulary, które całe życie do nosa przyklejone są to coś złego się dzieje czy tylko starość?
No,trochę wiem.
Po prawie 20 latach już się coś tam wie...
Shira a jesteż krótkowzroczna??To masz presbyopię.Trzeba Ci zrobić okulary do czytania,najlepiej progresywne.Presbyopia to po polsku STARCZOWZROCZNOŚĆ;)
Spotyka ludzi po 40-stce.
Tych co nie nosili okularów ubiera w nie.Okularników czasem rozbiera.
Trzeba do okulisty...
kotkins pisze: Presbyopia to po polsku STARCZOWZROCZNOŚĆ;)
...
kotkins pisze:(...)
Spotyka ludzi po 40-stce.
Tych co nie nosili okularów ubiera w nie.Okularników czasem rozbiera.(...)
Użytkownicy przeglądający ten dział: HerbertPrade, puszatek i 108 gości