SZUKAMY DT/DS DLA MAMUSI, CÓRCIA JUZ W DS :) BANERKI STR 5

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sie 29, 2011 20:06 Re: SZUKAMY DT/DS DLA MAMUSI, CÓRCIA JUZ W DS :) BANERKI STR 5

Witam wszystkich :). Jestem właścicielką Amelki.
Na początek bardzo wszystkich przepraszam. Znalazłam jej ogłoszenie na allegro, gdzie nie było napisane, jak bardzo kotki są przywiązane. Dostałam pozwolenie od rodziców na jednego kotka. Teraz serce mi się kraja. Gdybym mieszkała już sama, bez mrugnięcia oka przygarnęłabym obydwie, a potem jeszcze tyle na ile budżet by mi pozwolił. Będę się baaardzo starała ich przekonać na drugą kotkę. Mamę, jak tylko goście wyjdą, posadzę przed monitorem i każę jej przeczytać te wszystkie posty, mam wielką nadzieję, że serce jej zmięknie. Na pewno tak będzie, tylko pozostaje tata, do którego nie wiem jak dojść. Ale użyję wszelkich argumentów, żeby kotki mogły być razem.

Patrycjaa

Od: Pon sie 29, 2011 19:50

Post » Pon sie 29, 2011 20:13 Re: SZUKAMY DT/DS DLA MAMUSI, CÓRCIA JUZ W DS :) BANERKI STR 5

Cześć Patrycja,

jak fajnie, że się zarejestrowałaś (ja byłam u Ciebie na przedadopcyjnej :).
Jeśli chodzi o Mamuśkę: spróbuj pogadać z Rodzicami, ale wiesz, nic na siłę.

Amelia pasuje :)))))))))))))) Fajnie się kokosi po poduchach, jakby zawsze tylko na poduchach się wylegiwała :)

Pozdrowienia :)

Carmen201

Od: Pt maja 07, 2010 7:49

Post » Pon sie 29, 2011 20:22 Re: SZUKAMY DT/DS DLA MAMUSI, CÓRCIA JUZ W DS :) BANERKI STR 5

Patrycjaa na początek spróbuj przekonać Mamę i Tatę na dom tymczasowy dla mamusi do znalezienia domu stałego ... Jak się na to zgodzą to później to już raczej samo pójdzie..... A wiesz - domek dla starszej kici można szukać dłuuuuuuuuuuuuuugo :ryk:
Obrazek Obrazek

AlfaLS

Od: Pon sie 10, 2009 22:07

Post » Pon sie 29, 2011 20:34 Re: SZUKAMY DT/DS DLA MAMUSI, CÓRCIA JUZ W DS :) BANERKI STR 5

Cześć Patrycja :)
Fajnie, że się zarejestrowałaś na Miau.
A rodziców, mam nadzieję, uda Ci się przekonać :ok:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Pon sie 29, 2011 20:53 Re: SZUKAMY DT/DS DLA MAMUSI, CÓRCIA JUZ W DS :) BANERKI STR 5

Niestety nie da rady, żadnymi siłami, ale będę jej szukać domu.

Patrycjaa

Post » Pon sie 29, 2011 21:15 Re: SZUKAMY DT/DS DLA MAMUSI, CÓRCIA JUZ W DS :) BANERKI STR 5

Cześć Patrycja ,dobrze że choć Amelka znalazła u Was domek , a mamusi musimy szukać nadal ..... a może powtórzyć ogłoszenia?
Anna Kubica

Post » Pon sie 29, 2011 21:20 Re: SZUKAMY DT/DS DLA MAMUSI, CÓRCIA JUZ W DS :) BANERKI STR 5

Patrycja już Ci mówiłam ze zrobiłaś bardzo dużo dla koteczki,dałaś jej dom a to wszystko dla takiego piwniczniaka który nie zaznał wygód,ona zachowuje sie tak jakby od zawsze w łóżku leżała,ciepło robi sie na sercu jak oglądam te zdjęcia. Liczyłyśmy się że rozłąka dla nich to będzie przeżycie ale dadzą radę, Amelka szybko zapomni przy boku Pańci która ją mocno pokocha :1luvu: pisz nam tu codziennie jak malutka sie miewa ,liczyłam właśnie na to wysyłając Ci link tego wątku. Dziękujemy za domek dla Koteczki :1luvu:
Obrazek
Obrazek

mania1979

Od: Pt maja 13, 2011 13:49

Post » Pon sie 29, 2011 21:47 Re: SZUKAMY DT/DS DLA MAMUSI, CÓRCIA JUZ W DS :) BANERKI STR 5

Na prawdę mi przykro. Jak dzwoniłam w jej sprawie, nie wiedziałam, że szukają wspólnego domu, w ogłoszeniu nie było wzmianki o jej mamie. Ale pewnie, gdybym wiedziała, nie byłoby jej teraz u mnie, mogłam przygarnąć jednego kota.
Będę się starała pisać jak najczęściej, jak tylko będzie coś nowego. Na razie jest coraz bardziej ufna, wyleguje się już na kolanach leżąc na plecach, żeby ją po brzuszku drapać. Tak jak wczoraj spała na łóżku, ale jeszcze w kąciku, w nogach, tak dzisiaj właśnie zajęła moją poduszkę :) Ugania się za komarami i piłeczką. Powoli zaczyna jeść coraz więcej.

Patrycjaa

Post » Pon sie 29, 2011 21:57 Re: SZUKAMY DT/DS DLA MAMUSI, CÓRCIA JUZ W DS :) BANERKI STR 5

One tam w tej piwnicy miały tylko siebie. Siłą rzeczy były ze sobą mocno związane: głód, przeganianie..... to je bardzo łączyło. Teraz na razie jedna ale pewnie niedługo i druga jak będą miały normalne domy, pełne miseczki, ciepłe legowiska i kochających opiekunów to ie będą się czuły samotne i niekochane...... Będą po prostu szczęśliwymi kiciami :1luvu: .
Obrazek Obrazek

AlfaLS

Od: Pon sie 10, 2009 22:07

Post » Wto sie 30, 2011 6:39 Re: SZUKAMY DT/DS DLA MAMUSI, CÓRCIA JUZ W DS :) BANERKI STR 5

Za mamusię :ok:

Erin

Post » Wto sie 30, 2011 11:24 Re: SZUKAMY DT/DS DLA MAMUSI, CÓRCIA JUZ W DS :) BANERKI STR 5

gdybyś jej nie wzięła ona dalej była by kotkiem piwnicznym a Ty dałaś jej dach nad głową,ciepłe łóżeczko o którym mogła kiedyś tylko pomarzyć .Dałaś jej szansę na lepsze życie :1luvu: .
Rozmawiałam dzis z opiekunką i mamusia juz lepiej się czuje już staje się weselsza. Amelka wie co dobre i wykorzystuje swoją szansę korzystając z wyrka :D Cieszę się ogromnie i życzę Wam szczęścia. Czekamy na kolejne foty Amelki w poduchach :1luvu:
a jak uszko Amelki??
Obrazek
Obrazek

mania1979

Post » Czw wrz 01, 2011 12:23 Re: SZUKAMY DT/DS DLA MAMUSI, CÓRCIA JUZ W DS :) BANERKI STR 5

na moje pytanie co u dziewczyn słychać Patrycja odpowiedziała mi tak,pozwolę sobie zacytować: :)
"Z Amelką wszystko w porządku. Coraz mniej się boi. Próbowałam już ją po domu puścić, ale schowała się pod kanapą, więc jeszcze poczekamy. Zaczęła już z drapaka korzystać i wskakuje na wszystkie półki, biurko :). Rano się obudziłam, to z jednej było wszystko pozrzucane :). Śpi już coraz bliżej mnie i je coraz więcej. Jutro idziemy do weterynarza i zobaczymy co z uszkiem, na razie jakby mniej ją boli."
:1luvu: :1luvu:
Obrazek
Obrazek

mania1979

Post » Sob wrz 03, 2011 7:14 Re: SZUKAMY DT/DS DLA MAMUSI, CÓRCIA JUZ W DS :) BANERKI STR 5

mania1979 pisze:na moje pytanie co u dziewczyn słychać Patrycja odpowiedziała mi tak,pozwolę sobie zacytować: :)
"Z Amelką wszystko w porządku. Coraz mniej się boi. Próbowałam już ją po domu puścić, ale schowała się pod kanapą, więc jeszcze poczekamy. Zaczęła już z drapaka korzystać i wskakuje na wszystkie półki, biurko :). Rano się obudziłam, to z jednej było wszystko pozrzucane :). Śpi już coraz bliżej mnie i je coraz więcej. Jutro idziemy do weterynarza i zobaczymy co z uszkiem, na razie jakby mniej ją boli."
:1luvu: :1luvu:

:1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Patrycjo dziekuje :1luvu: :1luvu: :1luvu:

i za domek dla mamci :1luvu: :ok: :1luvu: :ryk: :1luvu: :ryk: :1luvu:
Ostatnio edytowano Sob wrz 03, 2011 11:17 przez ogonia, łącznie edytowano 1 raz
Ludzi można podzielić z grubsza na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los. Oscar Wilde

ObrazekObrazekObrazekObrazek

ogonia

Od: Pon gru 06, 2010 12:46

Post » Sob wrz 03, 2011 9:59 Re: SZUKAMY DT/DS DLA MAMUSI, CÓRCIA JUZ W DS :) BANERKI STR 5

Pozdrawiamy i kciuki nadal trzymamy :ok:

Erin

Post » Sob wrz 03, 2011 11:18 Re: SZUKAMY DT/DS DLA MAMUSI, CÓRCIA JUZ W DS :) BANERKI STR 5

Erin pisze:Pozdrawiamy i kciuki nadal trzymamy :ok:

:ok: :1luvu: :ok: :1luvu: :ok: :1luvu:
Ludzi można podzielić z grubsza na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los. Oscar Wilde

ObrazekObrazekObrazekObrazek

ogonia

Od: Pon gru 06, 2010 12:46

[poprzednia][następna]