[ŁÓDŹ] Znaleziono biało-czarną kotkę bez nogi

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon sie 29, 2011 9:52 [ŁÓDŹ] Znaleziono biało-czarną kotkę bez nogi

Dzisiaj w godzinach porannych w kamienicy przy ulicy Zielonej w Łodzi znalazłam kota. Najprawdopodobniej jest to kotka ale wszystko wyjaśni się niedługo, po wizycie u weterynarza. Kotka jest oswojona, czysta i zadbana. Wie co to transporterek, sama do niego wchodzi.
Jest czarna i ma białe znaczenia na łapkach, brzuchu i na pyszczku. Jej cechą charakterystyczną jest brak przedniej, prawej nogi. Widać że została amputowana dawno temu, jest całkowicie zagojona i obrośnięta sierścią, kotka sobie świetnie radzi.
Kotka do czasu jak nie znajdzie się jej właściciel lub nowy dom może przebywać u mojego chłopaka który bardzo koty lubi. Niestety nie może zostać na stałe ponieważ od października zaczyna się rok akademicki i nie będzie go praktycznie w domu w którym i tak nie ma warunków na kota, jest ciasno.

Napiszę więcej jak wrócimy od weterynarza. Będziemy bardzo wdzięczni za pomoc w szukaniu jej domu i ogłaszaniu, jeszcze dzisiaj wydrukujemy ogłoszenia i rozwiesimy w okolicy. Jeżeli będzie taka potrzeba, byłabym wdzięczna za pomoc przy napisaniu umoy adopcyjnej. Wszelkie wskazówki dotyczące ewentualnego wyadoptowania kota (gdyby jej właściciele się nie zgłosili) będą mile widziane.
Fauka Design, projektowanie stron www.

Fauka

Od: Pon paź 16, 2006 17:28

Post » Pon sie 29, 2011 12:28 Re: [ŁÓDŹ] Znaleziono biało-czarną kotkę bez nogi

:1luvu: zdiątko by sie przydało :mrgreen:
ObrazekObrazek

rene010

Od: Pt cze 05, 2009 22:06

Post » Pon sie 29, 2011 13:28 Re: [ŁÓDŹ] Znaleziono biało-czarną kotkę bez nogi

Nareszcie wątek,w którym nie ma,że natychmiast DT, bo inaczej kot umrze.
Ogłoście ją, czasem ludzie właśnie takim okaleczonym biedom chcą dać domek, bo wiedzą,że są nie adopcyjne.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pon sie 29, 2011 17:55 Re: [ŁÓDŹ] Znaleziono biało-czarną kotkę bez nogi

Byliśmy u weterynarza, kotka miła chyba w związku z nim trauatyczne przeżycia bo nie dała sobie zbyt wiele zrobić.
Wiemy tyle:
- nie ma chipa
- na pewno jest to kotka
- jest młoda, max. 2 lata
- jest zadbana

Jutro rozwiesimy ogłoszenia. Do schroniska nie mogłam się dodzwonić :?
Zdjecia będą później lub jutro jak mój chłopak je zrobi.

Fauka

Post » Pon sie 29, 2011 17:57 Re: [ŁÓDŹ] Znaleziono biało-czarną kotkę bez nogi

Mocno trzymam kciuki :ok: :ok: :ok: Fajnie do tego podchodzicie, uda się Wam :ok: :ok: :ok:
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pon sie 29, 2011 18:01 Re: [ŁÓDŹ] Znaleziono biało-czarną kotkę bez nogi

Dziewczyny schroniskowe może znają..
Obrazek Obrazek

lutra

Od: Czw kwi 05, 2007 13:02

Post » Pon sie 29, 2011 18:07 Re: [ŁÓDŹ] Znaleziono biało-czarną kotkę bez nogi

lutra pisze:Dziewczyny schroniskowe może znają..

Tutaj:
viewtopic.php?f=1&t=126597

Pokazałam ten wątek.

MaybeXX

Od: Pon sie 13, 2007 17:18

Post » Pon sie 29, 2011 18:09 Re: [ŁÓDŹ] Znaleziono biało-czarną kotkę bez nogi

Na dzień dzisiejszy w schronisku nikt jej nie szukał. Dajcie ogłoszenie na stronie schroniska w dziale zgubiono-znaleziono - bardzo dużo ludzi tam zagląda.

CoolCaty

Od: Śro sie 10, 2005 22:02

Post » Pon sie 29, 2011 18:29 Re: [ŁÓDŹ] Znaleziono biało-czarną kotkę bez nogi

Mogłybyście czuwać tam w schronisku nad tym czy nikt nie szuka takiej kotki? brak łapki jest bardzo charakterystyczny. Nie wiem ile informacji podać w ogłoszeniu by później móc zweryfikować że to na pewno jej właściciel a nie jakiś obcy człowiek ze złymi zamiarami. Słyszałam o różnych rzeczach które się dzieją i o tym jak niektórzy robią sobie z takich spraw jaja :evil:
Informować będę tutaj na bierząco, jeżeli nie znajdzie się jej właściciel to trzeba będzie działaś w kierunku domku dla niej. Bardzo chcielibyśmy ją zatrzymać ale to niemożliwe, mój chłopak mieszka w pokoju wielkości komórki w którym jest duszno i jest bardzo mało miejsca w dodatku siedzi na politechnice od rana do wieczora, to nie jest najlepsze rozwiązanie dla kota. A u mnie mieszkają już dwa inne koty i dwa psy i królik z adopcji, kolejny zwierzak byłby dla nas przeciążeniem.

Dodam tylko że kot bez łapy świetnie sobie radzi, nie pomyślałabym, normalny zdrowy kot. Mój chłopak kazał mi pisać nie o tym że ma jedną łapę tylko o tym, że ma aż trzy :1luvu:

Fauka

Post » Wto sie 30, 2011 20:33 Re: [ŁÓDŹ] Znaleziono biało-czarną kotkę bez nogi

Kicia wróciła do swojgo domku :piwa:

Fauka

Post » Wto sie 30, 2011 20:50 Re: [ŁÓDŹ] Znaleziono biało-czarną kotkę bez nogi

Fauka pisze:Kicia wróciła do swojgo domku :piwa:

napisz coś więcej, czy to kotka wychodząca?
"Nie nowina, że głupi mądrego przegadał; Kontent więc, iż uczony nic nie odpowiadał, tym bardziej jeszcze krzyczeć przeraźliwie począł; Na koniec, rzekł mądry, by nie być w odpowiedzi dłużny:
Wiesz, dlaczego dzwon głośny? Bo wewnątrz próżny."
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Od: Sob lip 07, 2007 21:16

Post » Wto sie 30, 2011 20:50 Re: [ŁÓDŹ] Znaleziono biało-czarną kotkę bez nogi

zapytam tylko, jak to się stało, że kota uciekła? mam nadzieję, że więcej się to nie zdarzy, bo drugi raz kotka może nie mieć tyle szczęścia...
Obrazek Obrazek

lutra

Od: Czw kwi 05, 2007 13:02

Post » Wto sie 30, 2011 20:51 Re: [ŁÓDŹ] Znaleziono biało-czarną kotkę bez nogi

No to super :ok: , a wiesz jak to się stało, że zaginęła?
Obrazek

andorka

Od: Wto kwi 25, 2006 22:33

Post » Wto sie 30, 2011 20:58 Re: [ŁÓDŹ] Znaleziono biało-czarną kotkę bez nogi

lutra pisze:zapytam tylko, jak to się stało, że kota uciekła? mam nadzieję, że więcej się to nie zdarzy, bo drugi raz kotka może nie mieć tyle szczęścia...

Dokładnie..nie da rady nawet na drzewo nawiać jak ja pies będzie gonił :roll:
Ludzie maja nieźle pod sufitem...mojego niewidomego(bez gałek ocznych)kota ktos w Łodzi wyrzucił z domu...szarpały go psy,a on uciekał uderzajac sie o samochody,sciany..az pewna dobra pani to zobaczyła ,dała po hamulcach i uratowała mojego Lepusia...
BOZENAZWISNIEWA

Post » Wto sie 30, 2011 21:31 Re: [ŁÓDŹ] Znaleziono biało-czarną kotkę bez nogi

Kicia należała do starszego malżeństwa, wymknęła się kiedy otwierali drzwi, mieszka bramę obok mnie :) Zdarza się, teraz bedą bardziej na nią uważać, bardzo się o nią martwili. Dzisiaj 2 godziny po wywieszeniu ogłoszeń zadzwonili.

Fauka

[następna]