PAKT CZAROWNIC XXVII

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sie 28, 2011 20:08 Re: PAKT CZAROWNIC XXVII -zmiany - głosujemy nowy regulamin!!!

Tiaaaa... jest taki jeden do przygarnięcia. Bezworkowy... co nie znaczy kastrowany :roll: ale nie znaczy terenu, choć wciąga jak dziki :roll: Nieco jest brudny i wymaga kąpieli, ale to już w nowym domu, co?... Jutro nie dam rady, ale jak tylko mi się uda to podrzucę go tam, gdzie odbierałaś transporter z zadzwonię, że jest do wzięcia, ok? Umowę adopcyjną tym razem sobie odpuszczę :lol: Wierzę, że będzie mu u ciebie dobrze :ok:
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Od: Śro paź 15, 2008 15:16

Post » Nie sie 28, 2011 20:29 Re: PAKT CZAROWNIC XXVII -zmiany - głosujemy nowy regulamin!!!

pomponmama pisze:Tiaaaa... jest taki jeden do przygarnięcia. Bezworkowy... co nie znaczy kastrowany :roll: ale nie znaczy terenu, choć wciąga jak dziki :roll: Nieco jest brudny i wymaga kąpieli, ale to już w nowym domu, co?... Jutro nie dam rady, ale jak tylko mi się uda to podrzucę go tam, gdzie odbierałaś transporter z zadzwonię, że jest do wzięcia, ok? Umowę adopcyjną tym razem sobie odpuszczę :lol: Wierzę, że będzie mu u ciebie dobrze :ok:

OK :ok: :ok: :ok: :ok:
Najwazniejsze ze terenu nie znaczy, z reszta sobie poradzimy. Mam klatke wiec na poczatek trafi na kwarantanne, a to ze wciaga jak dziki to dobrze o nim swiadczy ;) dziekuje PomponOlu.
Zapraszamy na wizyte poadopcyjna ;)

Ogladam "Nie klam kochanie" na TVN, widze Krakow i sie normalnie wzruszam. Czy to efekt uboczny zazycia scorbolamidu...? :roll:
Najpiękniejszą muzyką przed snem jest mruczenie szczęśliwego kota...

solangelica

Od: Wto paź 28, 2008 23:10

Post » Nie sie 28, 2011 20:42 Re: PAKT CZAROWNIC XXVII -zmiany - głosujemy nowy regulamin!!!

villemo5 pisze:(...) Świerzbią mnie palce, aby odpisać Broszce, ale skoro ma już tu nie wchodzić, to szkoda zachodu. Nie porozumiemy się i tyle. :(

Nawet jeśli wchodzi, to chyba i tak nie czyta, więc nie warto pisać.

villemo5 pisze:(...)
Składki sierpniowe lądują w Skarpecie. (Podkreślam - tak już było w przeszłości, gdy był miesiąc bez kandydata).
Po drugie proponuję we wrześniu wyłonić dwóch beneficjentów. Jeden otrzyma pomoc ze składek wrześniowych, a drugi pomoc w takiej samej kwocie ze skarpety (chyba, że kwota składek wrześniowych przekroczy możliwości skarpety 8O co jednak wydaje się mało prawdopodobne).(...)

TAK JEST :!: Siostro Prezes :P
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

Od: Nie wrz 13, 2009 10:20

Post » Nie sie 28, 2011 20:42 Re: PAKT CZAROWNIC XXVII -zmiany - głosujemy nowy regulamin!!!

Zapraszam na bazarek książkowy :D ( dla Wojtusia, kota Dzyśki, na operację )

Jutro będzie jeszcze dokładka książek, bo dziś już nie mam czasu.

viewtopic.php?f=20&t=132363
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

Post » Nie sie 28, 2011 21:24 Re: PAKT CZAROWNIC XXVII -zmiany - głosujemy nowy regulamin!!!

Vill bardzo podoba mi się pomysł z podwójnym beneficjentem - jestem zdecydowanie ZA

Joarkadio - weź i pożycz od kogokolwiek aparat i rób małej zdjęcia - to najcudowniejsza pamiątka na przyszłość! ja miałam taki pomysł i pierwszej córce robiłam równo co miesiąc zdjęcie w tym samym miejscu (na kocyku) przez co widziałam jak rośnie, jak się zmienia...

No i swoja drogą...jest mi bardzo przykro, że Broszka zrezygnowała z uczestnictwa w Pakcie. Jako nową uczestniczkę ja rozumiem - przebrnąć przez wszystkie wątki Paktu nie jest łatwo - zawsze łatwiej do Paktu przystąpić po przeczytaniu wstępniaka i potem nadrobić lekturę. Myślę, że miała dobre intencje, chciała dokładniej się dowiedzieć na co idzie kasa Paktowa i Skarpetowa i w sumie jej dociekliwość w dobrym tego słowa znaczeniu wiele z was odebrało jako próbę audytu naszej czarownej kasy....Ja przynajmniej czytając niektóre posty odebrałam niemiłe wrażenie naskoku na nią a ona była nowa! a nowym należy się wyrozumiałość... :oops:

Asia_Siunia

Od: Czw mar 05, 2009 15:18

Post » Nie sie 28, 2011 21:50 Re: PAKT CZAROWNIC XXVII -zmiany - głosujemy nowy regulamin!!!

Asiu ok!! Ale to, że nie chciało się jej POSZUKAĆ nie uprawnia do sugerowania, że my coś ukrywamy. I naprawdę nie uważam, żebym jako założycielka wątku miała obowiązek wyręczać kogokolwiek w korzystaniu z wyszukiwarki!! (Mulesiu dziękuję za fatygę :1luvu: ) A najgorsze jest to, że pod wpływem tej awantury i "stare" Czarownice nagle zaczęły wątpić w przejrzystość rozliczeń 8O

No cóż... Nie zmienię tego co się stało. Faktem jest, że ja nie zrozumiałam Broszki, a ona mnie. Więc jeśli mówić tu kategoriami "winy" to mamy jej po tyle samo. :oops:
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Nie sie 28, 2011 22:06 Re: PAKT CZAROWNIC XXVII -zmiany - głosujemy nowy regulamin!!!

villemo5 pisze:Asiu ok!! Ale to, że nie chciało się jej POSZUKAĆ nie uprawnia do sugerowania, że my coś ukrywamy. I naprawdę nie uważam, żebym jako założycielka wątku miała obowiązek wyręczać kogokolwiek w korzystaniu z wyszukiwarki!! (Mulesiu dziękuję za fatygę :1luvu: ) A najgorsze jest to, że pod wpływem tej awantury i "stare" Czarownice nagle zaczęły wątpić w przejrzystość rozliczeń 8O

No cóż... Nie zmienię tego co się stało. Faktem jest, że ja nie zrozumiałam Broszki, a ona mnie. Więc jeśli mówić tu kategoriami "winy" to mamy jej po tyle samo. :oops:

A ja tam nie mam się czego tu czepiać, dla mnie rozliczenia są jasne a i o pożyczce Etiopii się na wątku bąknęło, więc naprawdę chwała Siostrze Księgowej, ze nad tym wolontariacko czuwa :piwa:

Swoja drogą w 6 dni 33 strony natrzaskać 8O ... Już wolę czytać mniejszą ilość i nudną niż dużo a taką nerwową jak ostatnio :wink:

Wiecie co...mam iść spać bo rano pobudka ale coś mi się nie chce....A potem wstanę niczym zombie z oczami jak u ropuchy i będę ludziów straszyć swym obliczem zapyziałym :wink:

Asia_Siunia

Od: Czw mar 05, 2009 15:18

Post » Nie sie 28, 2011 22:10 Re: PAKT CZAROWNIC XXVII -zmiany - głosujemy nowy regulamin!!!

Nie chce mieszać, ale.. skoro mamy mieć dwóch kandydatów, to może niepotrzebnie mieszać w to wszystko skarpetę? Ja będę wiedzieć ile składek za sierpień przyszło, więc tyle może trafić do tego, kto wygra. A za wrzesień wracamy na tory :)
ObrazekObrazek Zawsze będe Cię kochać Gemusiu :*

Trinity36

Od: Pon lip 09, 2007 20:58

Post » Pon sie 29, 2011 8:10 Re: PAKT CZAROWNIC XXVII -zmiany - głosujemy nowy regulamin!!!

Trinity36 pisze:Nie chce mieszać, ale.. skoro mamy mieć dwóch kandydatów, to może niepotrzebnie mieszać w to wszystko skarpetę? Ja będę wiedzieć ile składek za sierpień przyszło, więc tyle może trafić do tego, kto wygra. A za wrzesień wracamy na tory :)

Trini słońce :lol: Jak już prawie udało mi się choć część zadowolić... Zmiłuj się i nie mieszaj :mrgreen:

No! To witam w poniedziałek - dzień długi już z nazwy!
ObrazekObrazek

villemo5

Post » Pon sie 29, 2011 8:10 Re: PAKT CZAROWNIC XXVII -zmiany - głosujemy nowy regulamin!!!

Nic już nie zostało do dodania w tej nieszczęsnej zadymie więc zmilczę. Jestem tak jak większość za podwójnym głosowaniem we wrześniu.

Poniżej wklejam dla przypomnenia wszystkie sformułowane przez nas punkty regulaminu.

1. główny fundusz przeznaczamy dla kotów bezdomnych czyli DT, podopieczni karmicielek i małe, niemedialne fundacje
2. powtórne zgłoszenie może mieć miejsce nie częściej niż [to będzie przegłosowane] :
- 1 rok
- 1/2 roku
Od otrzymania ostatniego wsparcia
3. skarpeta na cele "nagłe i niespodziewane" uzupełniana całkowicie dobrowolnie i spontanicznie w miarę możliwości lub fantazji zrobienia bazarku "na cel"
4. sytuacje losowe dotyczące ludzi a nie kotów pozostawiamy wolnej woli i chęci Sióstr, które w danym wypadku chcą udzielić pomocy
5. Fundusz "skarpetowy" przyznaje grono 5 Sióstr większością 3/5 czyli minimum 3 Sióstr trzeba do decyzji
6. Równolegle do głosowania głównego typujemy bidę potrzebujacą pakietu ogłoszeń
7. Do komisji skarpetowej startują : alix76, AYO, becia_73, bolkowa, jasdor, shira3 ;
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Pon sie 29, 2011 8:15 Re: PAKT CZAROWNIC XXVII -zmiany, zmiany - głosujemy nowy regula

GŁOSOWANIE SIERPIEŃ 2011

1. :arrow: Kandydata można zgłosić ponownie [po wygraniu głosowania] po:
A. 1/2 roku :arrow: 17

B. 1 roku :arrow: 9

2. :arrow: "Strażniczki skarpety" :

alix76 :arrow: 7

AYO :arrow: 21

becia_73 :arrow: 10

bolkowa :arrow: 2

jasdor :arrow: 21

shira3 :arrow: 17

GŁOSOWAŁY : :arrow: skwareek, Dzyśka, pomponmama, Annazoo, AniHili, Mulesia, psiama, józefina1970, charm, villemo5, trinity36, joarkadia, dolabra, Nemi, solangelica, agnieszka1565, Paibrzucha, becia_73, Broszka, palaybunny71, bolkowa, mamaja4, shira3, kotka doroty, Coalla, Asia-Siunia,

Sprawdźcie, czy nikogo nie "zgubiłam" i chyba trzeba będzie odjąć Broszkę? :roll:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Pon sie 29, 2011 8:19 Re: PAKT CZAROWNIC XXVII -zmiany - głosujemy nowy regulamin!!!

2. powtórne zgłoszenie może mieć miejsce nie częściej niż [to będzie przegłosowane] :
- 1/2 roku
Od otrzymania ostatniego wsparcia
7. AYO, jasdor,

Jeśli i ja mam jakieś prawo głosu :D
Przepraszam inne kandydatki, ale AYO i jasdor się udzielają i w sumie to nie znam żadnej z Was, ale te nicki najczęściej mi wpadają w oko z nicków kandydatek ;)

Czy mogę Wam się tu wypłakać?

selya

Od: Pon sie 22, 2011 16:18

Post » Pon sie 29, 2011 8:31 Re: PAKT CZAROWNIC XXVII -zmiany - głosujemy nowy regulamin!!!

Dziendobry wszystkim. Witam w ten poniedzialkowy ranek...
piekne slonce obudzilo mnie walac z liscia prosto w twarz.

Nastroj mam nizowy mimo pogody. Ilez mozna szukac pracy...? :(

Selya, co sie stalo? Chodzi o Rogerka? Dawaj, zaraz Ci podamy chusteczke, placz do woli...
Najpiękniejszą muzyką przed snem jest mruczenie szczęśliwego kota...

solangelica

Od: Wto paź 28, 2008 23:10

Post » Pon sie 29, 2011 9:02 Re: PAKT CZAROWNIC XXVII -zmiany - głosujemy nowy regulamin!!!

solangelica pisze: Ilez mozna szukac pracy...? :(

Ja szukałam raz przez ROK :( Konkretnie od lipca jednego roku do litopada roku kolejnego...
To był koszmar.
ObrazekObrazek

villemo5

Post » Pon sie 29, 2011 9:07 Re: PAKT CZAROWNIC XXVII -zmiany - głosujemy nowy regulamin!!!

solangelica tak, chodzi o Rogerka... wczoraj miałam telefon, że z parku źródliska (jedna przecznica od nas) został znaleziony... niestety zabrał do Zakład Usług Komunalnych... kotek nie żył.. :placz: :placz: :placz: Facet jest pewien, że był to nasz kotek... obok jego ciałka leżał nasz plakat-ogłoszenie :placz:

Jest jeszcze opcja, bo dzwoniła też Pani, że widziała go na swojej działce (działki pracownicze) ale to jest olbrzymi kawał od nas... Zaraz zaznaczę Wam to na mapie google... :placz:

selya

Od: Pon sie 22, 2011 16:18

[poprzednia][następna]