PAKT CZAROWNIC XXVII

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sie 28, 2011 18:11 Re: PAKT CZAROWNIC XXVII -zmiany - głosujemy nowy regulamin!!!

Aktualnie robię porządek w domu, bo od tygodnia nikt nic nie sprzątał i zaczynaliśmy powoli zarastać brudem ;/

Jak tylko w ferworze sprzątania znajdę aparat to porobię Aleksiowi kilka zdjęć i wstawię :)

Nawet nie wiecie jak się cieszę :)

Tylko do pełnego szczęścia Rogerka brakuje ;(

selya

Od: Pon sie 22, 2011 16:18

Post » Nie sie 28, 2011 18:15 Re: PAKT CZAROWNIC XXVII -zmiany - głosujemy nowy regulamin!!!

selya nic nie jest przesądzone - Roger może się jeszcze znajdzie. Trzymam kciuki. Dobrze, że drugi kocio się pozbierał :D
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Od: Śro paź 15, 2008 15:16

Post » Nie sie 28, 2011 18:26 Re: PAKT CZAROWNIC XXVII -zmiany - głosujemy nowy regulamin!!!

pomponmama - pozbieraniem tego jeszcze nie nazwę, zaczyna się ogarniać.. ;)

Ja wiem, że z Rogerkiem jeszcze nic nie jest przesądzone.. nie ma go tydzień, ja wiem, że koty i po kilku miesiącach się znajdują, ale same wiecie jak jest, kiedy w domku nie ma ukochanego kotka..

Balkon już jest nie dostępny dla Aleksa, pozwalam mu wyjść tylko jak wychodzi ze mną i widzę co robi, czekamy jak go wreszcie zabezpieczymy.. dzisiaj właśnie pozwoliłam mu pogrzać się troszkę na balkonie, może też słońce mu dobrze zrobiło..

selya

Od: Pon sie 22, 2011 16:18

Post » Nie sie 28, 2011 19:09 Re: PAKT CZAROWNIC XXVII -zmiany - głosujemy nowy regulamin!!!

Rodzinkę mam z głowy :twisted: Chwila oddechu nareszcie. Świerzbią mnie palce, aby odpisać Broszce, ale skoro ma już tu nie wchodzić, to szkoda zachodu. Nie porozumiemy się i tyle. :(

Przemyślałam kwestię składek sierpniowych. Jak już mówiłam, niezależnie jaka propozycja padnie zawsze będzie ktoś niezadowolony. A naprawdę nie wyobrażam sobie głosowania nad KAŻÐA kwestią.
Chcę być konsekwentna. I dlatego moje propozycja jest taka.

Składki sierpniowe lądują w Skarpecie. (Podkreślam - tak już było w przeszłości, gdy był miesiąc bez kandydata).
Po drugie proponuję we wrześniu wyłonić dwóch beneficjentów. Jeden otrzyma pomoc ze składek wrześniowych, a drugi pomoc w takiej samej kwocie ze skarpety (chyba, że kwota składek wrześniowych przekroczy możliwości skarpety 8O co jednak wydaje się mało prawdopodobne). Dokładnie takie rozwiązanie było zastosowane w przeszłości. Było dwóch bardzo potrzebujących kandydatów, dzielenie składek nie miało sensu, ale na szczęście Skarpeta była pod ręką i były w niej środki. Zdaję sobie sprawę, że nawet to rozwiązanie może nie zadowolić wszystkich (czemu dopiero we wrześniu, czemu dwóch kandydatów po równo, czemu głosowanie ma dotyczyć Skarpety - wiem, że kreatywność ludzka jest nieograniczona :twisted: ) .
Jednak póki co, to wciąż ja ciągnę ten wózek i to ja muszę żyć z tymi pretensjami niezadowolonych. Jeśli ktoś ma lepszy pomysł, to proszę pisać.
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Nie sie 28, 2011 19:11 Re: PAKT CZAROWNIC XXVII -zmiany - głosujemy nowy regulamin!!!

O mnie się ten pomysł podoba :ok: .
ObrazekObrazekObrazek

skwareek

Od: Pon maja 03, 2010 12:42

Post » Nie sie 28, 2011 19:14 Re: PAKT CZAROWNIC XXVII -zmiany - głosujemy nowy regulamin!!!

Jestesmy z Karinką za propozycją Vill :ok:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

joarkadia

Od: Śro wrz 15, 2010 21:30

Post » Nie sie 28, 2011 19:16 Re: PAKT CZAROWNIC XXVII -zmiany - głosujemy nowy regulamin!!!

propozycja jest ok,
czyli tak czy siak wspomożemy dwóch kandydatów we wrześniu.. to mnie w zupełności zadowala..
Filuś ['] - moje Serce..
Obrazek

dolabra

Od: Pt wrz 04, 2009 20:13

Post » Nie sie 28, 2011 19:29 Re: PAKT CZAROWNIC XXVII -zmiany - głosujemy nowy regulamin!!!

joarkadia pisze:Jestesmy z Karinką za propozycją Vill :ok:

Joarkadio! :evil: Stanowczo domagam się zdjęcia Kari, która zaczyna już wyglądać na istotę mityczną. Pochwal że się wreszcie - no nie wierze, ze jej zdjęcia żadnego nie zrobiłaś :? Czy ty ją na pewno masz? :lol: Pokazywuj tu natentychmiast! 8)

Myślę, że pomysł Vill jest fajny - tylko teraz rozglądajmy się za kandydatami odpowiednimi :ok:
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Post » Nie sie 28, 2011 19:35 Re: PAKT CZAROWNIC XXVII -zmiany - głosujemy nowy regulamin!!!

Pompon, ta "mityczna" istotka właśnie słucha jak jej czytam nasze wypowiedzi i śmieje się od ucha do ucha :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
Całkiem serio to napisałam - tak właśnie robi :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Co do zdjęć - ostatnia rzecz, która nadawała się do robienia zdjęć - komórka niby działa. ale przenieść do kompa zdjęć już się nie da. bo blutuf :evil: odmówił posłuszeństwa. Aparatu fotograficznego naprawdę nie posiadam, moje niedopatrzenie i brak kasy :oops:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

joarkadia

Od: Śro wrz 15, 2010 21:30

Post » Nie sie 28, 2011 19:40 Re: PAKT CZAROWNIC XXVII -zmiany - głosujemy nowy regulamin!!!

villemo5 pisze:Rodzinkę mam z głowy :twisted: Chwila oddechu nareszcie. Świerzbią mnie palce, aby odpisać Broszce, ale skoro ma już tu nie wchodzić, to szkoda zachodu. Nie porozumiemy się i tyle. :(

Przemyślałam kwestię składek sierpniowych. Jak już mówiłam, niezależnie jaka propozycja padnie zawsze będzie ktoś niezadowolony. A naprawdę nie wyobrażam sobie głosowania nad KAŻÐA kwestią.

Składki sierpniowe lądują w Skarpecie. (Podkreślam - tak już było w przeszłości, gdy był miesiąc bez kandydata).
Po drugie proponuję we wrześniu wyłonić dwóch beneficjentów. Jeden otrzyma pomoc ze składek wrześniowych, a drugi pomoc w takiej samej kwocie ze skarpety (chyba, że kwota składek wrześniowych przekroczy możliwości skarpety 8O co jednak wydaje się mało prawdopodobne). Dokładnie takie rozwiązanie było zastosowane w przeszłości. Było dwóch bardzo potrzebujących kandydatów, dzielenie składek nie miało sensu, ale na szczęście Skarpeta była pod ręką i były w niej środki. Zdaję sobie sprawę, że nawet to rozwiązanie może nie zadowolić wszystkich (czemu dopiero we wrześniu, czemu dwóch kandydatów po równo, czemu głosowanie ma dotyczyć Skarpety - wiem, że kreatywność ludzka jest nieograniczona :twisted: ) .
Jednak póki co, to wciąż ja ciągnę ten wózek i to ja muszę żyć z tymi pretensjami niezadowolonych. Jeśli ktoś ma lepszy pomysł, to proszę pisać.

Pomysł mi odpowiada.
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

Post » Nie sie 28, 2011 19:44 Re: PAKT CZAROWNIC XXVII -zmiany - głosujemy nowy regulamin!!!

Czyli skladki sierpniowe NIE przepadna, pojda na pomoc kotom a o ich przeznaczeniu zadecyduje demokratycznie przeprowadzone glosowanie Paktu - jak dla mnie ok. Zgadzam sie z tym w zupelnosci.
Jest mi obojetne na ktorym koncie beda pieniadze lezec i czekac do wrzesniowego glosowania. Najwazniejsze ze beda przeznaczone dla kogos,kto bedzie potrzebujacy. Dwoch kandydatow wrzesniowych wynagrodzi brak glosowania w sierpniu i gitara.
A wszystko zgodnie z regulaminem i charakterem Paktu :wink:

Spadek temperatury zaowocowal u mnie bolem gardla. Pierwszy raz od maja spie w skarpetkach 8O Goraca kawa zbozowa z mlekiem zamiast zimnego soku a na noc scorbolamid i rutinoscorbin. Trace glos :? Za to Fiona kwitnie, zaanektowala miejsce na lodowce i dogaduje kazdemu kogo mija :) Pipi spi na suszarce na pranie, Glus siedzi w lozku, Fumik peleta sie po podlogach a Felek zajal fotel.

Jutro poniedzialek. Ide do urzedow zalatwiac kilka waznych spraw i prosze o kciuki. Wyslalam tez cv w jedno fajne miejsce i tez prosze o kciuki :)

Pomponmamo, ja tez chce zobaczyc Karinke! Bardzo bardzo bardzo - dolaczam sie do Twojego apelu. Jeszcze ktoras Siostra chce ujrzec owe mityczne stopki i cala reszte :1luvu: :ok:
Najpiękniejszą muzyką przed snem jest mruczenie szczęśliwego kota...

solangelica

Od: Wto paź 28, 2008 23:10

Post » Nie sie 28, 2011 19:47 Re: PAKT CZAROWNIC XXVII -zmiany - głosujemy nowy regulamin!!!

Sol - kciuki :ok: :ok: :ok:
Kari chcemy zobaczyć!!!
Filuś ['] - moje Serce..
Obrazek

dolabra

Od: Pt wrz 04, 2009 20:13

Post » Nie sie 28, 2011 19:53 Re: PAKT CZAROWNIC XXVII -zmiany - głosujemy nowy regulamin!!!

villemo5 pisze:Rodzinkę mam z głowy :twisted: Chwila oddechu nareszcie. Świerzbią mnie palce, aby odpisać Broszce, ale skoro ma już tu nie wchodzić, to szkoda zachodu. Nie porozumiemy się i tyle. :(

Pomysł całkiem fajny, tym bardziej, że na przeprowadzenie głosowania sierpniowego jest już ciut późno :wink: . Kasa trafi do potrzebujących bied i to całkiem szybko :ok:
Ta część o niezadowolonych i kreatywności może akurat nie była niezbędna, bardzo "miło" brzmi dla osób, które nie zawsze zgadzają się z Siostrą Prezes :( . Ale za to chyba nikt już nie zgłosi innej propozycji.
A co zdjęć Karinki, to jestem zaproszona na sesję i całowanie stópek :1luvu: , ale jakoś przez cały tydzień nie dotarłam. Obiecuję poprawę :oops:

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Nie sie 28, 2011 19:59 Re: PAKT CZAROWNIC XXVII -zmiany - głosujemy nowy regulamin!!!

Alix, no to zdaj relację proszę z tej wizyty jak już się odbędzie. Fotorelację ofkors :wink:

Sol czy mi się zdawało, czy ty coś pisałaś kiedyś o chęci adopcji odkurzacza? A jak nie Sol, to przyznać się - która pisała?
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Post » Nie sie 28, 2011 20:03 Re: PAKT CZAROWNIC XXVII -zmiany - głosujemy nowy regulamin!!!

pomponmama pisze:Alix, no to zdaj relację proszę z tej wizyty jak już się odbędzie. Fotorelację ofkors :wink:

Sol czy mi się zdawało, czy ty coś pisałaś kiedyś o chęci adopcji odkurzacza? A jak nie Sol, to przyznać się - która pisała?

Jażem to pisała... jażem! Kotow limit wyczerpalam, psow tez, TZa wypada miec jednego (co za duzo to niezdrowo) a adopcja odkurzacza to polaczenie praktycznej i charytatywnej dzialalnosci.
Czyzbys znala jakis egzemplarz potrzebujacy przygarniecia i pelnej miski? ;)
Najpiękniejszą muzyką przed snem jest mruczenie szczęśliwego kota...

solangelica

Od: Wto paź 28, 2008 23:10

[poprzednia][następna]