Rudy dom, Chmurek na tymczasie, Protka i Chmurka w DS!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sie 28, 2011 17:09 Re: Rudy dom, Chmurek na tymczasie, Protka i Chmurka w DS!

:1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

juana

Od: Śro cze 15, 2011 7:19

Post » Pon sie 29, 2011 9:52 Re: Rudy dom, Chmurek na tymczasie, Protka i Chmurka w DS!

Księżniczka Karina śpi z łapkami w górze, z pełnym brzuszkiem, zadowolona z życia :mrgreen: i choć trochę z mamy :oops:
Pan Wielki Chmurek wskoczył na niedostępną mu dotychczas lodowkę. Jak to zrobił nie mam pojęcia, ale pod lodówką stał Ryś i obserwował poczynania młodego z troską i prawdzwie ojcowską uwagą :wink: :wink: Chmurek został zciągnięty z lodówki i w nagrodę dostał kocią kiełbaskę. W nagrodę za odwagę, rzecz jasna :mrgreen: Teraz śpi przytulony do Rysia. Ryś, troskliwy kotek, też dostał kocią kiełbaskę.
Puszek i Garfildosek spią jak zabici i nie kiwają nawet końcówką ogona. Ja ledwo żyję, bo gardło mi siada i zaczynam chrypieć.....
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

joarkadia

Od: Śro wrz 15, 2010 21:30

Post » Pon sie 29, 2011 10:04 Re: Rudy dom, Chmurek na tymczasie, Protka i Chmurka w DS!

Asiu, dbaj o siebie :ok:

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Pon sie 29, 2011 10:22 Re: Rudy dom, Chmurek na tymczasie, Protka i Chmurka w DS!

Nie jadłam lodów, nie piłam niczego zimnego, a gardło chrypi jak nie naoliwione drzwi. Karina jak mnie pierwszy raz usłyszała z takim głosem popatrzyła się jakoś dziwnie, z namysłem, jakby nie będąc pewna czy ja to ja.... :mrgreen: Teraz jak chrypię to się uśmiecha na całego :1luvu: :1luvu:

joarkadia

Post » Wto sie 30, 2011 9:44 Re: Rudy dom, Chmurek na tymczasie, Protka i Chmurka w DS!

Zdycham....
Karina Kruszyna jak na złość domaga się noszenia na rękach i przytulania co chwilę, a ja z katarem i kaszlem oraz maseczką na twarzy.... Wieczorem tak płakała po jedzonku, że musiałam położyć ja na sobie i dopiero wtedy usnęła. Nawet nie miałam siły (39 gorączki, kaszel, katar, od dziś rzyganko) jej wczoraj umyć.... Na szczęście dziewczyna grzecznie przespała prawie całą noc :1luvu: :1luvu:
Pan Torpeda Chmurek tak gania wszystkie koty, że uciekają od niego gdzie się tylko da. Garfildosek już nawet nie zdązy syknąć na małego, tylko ucieka od razu. Chowają się wszędzie gdzie tylko ten mały gagatek nie wskoczy z racji wzrostu. Za to kociak tym nie zachwycony, bo nie ma się z kim bawić i siedzi przed dorosłymi kotami, piskaniem próbując namówić je do zejścia i dalszej bieganiny. Tupot małych łapek jest bardzo donośny dla mnie w tej chwili....
Puszek zamelinował się z Garfildoskiem na szafie, Ryś na lodówce. Straty w kocic gonitwach Chmurasa; jedna szkolanka zbita, pogryzione dwa zmywaczki do naczyń oraz takie coś do mycia butelek dla Kariny, rozdarty worek z suchym zarciem, rozdarty worek na śmieci, ściągnięta koszula nocna z suszarki, oderwane pompony od skarpetki oraz wywrócony i podeptany całkowicie obraz ułożony z puzzli 2 tysięcy sztuk.
Zdycham......

joarkadia

Post » Wto sie 30, 2011 17:43 Re: Rudy dom, Chmurek na tymczasie, Protka i Chmurka w DS!

joarkadia pisze:Zdycham....
Karina Kruszyna jak na złość domaga się noszenia na rękach i przytulania co chwilę, a ja z katarem i kaszlem oraz maseczką na twarzy.... Wieczorem tak płakała po jedzonku, że musiałam położyć ja na sobie i dopiero wtedy usnęła. Nawet nie miałam siły (39 gorączki, kaszel, katar, od dziś rzyganko) jej wczoraj umyć.... Na szczęście dziewczyna grzecznie przespała prawie całą noc :1luvu: :1luvu:
Pan Torpeda Chmurek tak gania wszystkie koty, że uciekają od niego gdzie się tylko da. Garfildosek już nawet nie zdązy syknąć na małego, tylko ucieka od razu. Chowają się wszędzie gdzie tylko ten mały gagatek nie wskoczy z racji wzrostu. Za to kociak tym nie zachwycony, bo nie ma się z kim bawić i siedzi przed dorosłymi kotami, piskaniem próbując namówić je do zejścia i dalszej bieganiny. Tupot małych łapek jest bardzo donośny dla mnie w tej chwili....
Puszek zamelinował się z Garfildoskiem na szafie, Ryś na lodówce. Straty w kocic gonitwach Chmurasa; jedna szkolanka zbita, pogryzione dwa zmywaczki do naczyń oraz takie coś do mycia butelek dla Kariny, rozdarty worek z suchym zarciem, rozdarty worek na śmieci, ściągnięta koszula nocna z suszarki, oderwane pompony od skarpetki oraz wywrócony i podeptany całkowicie obraz ułożony z puzzli 2 tysięcy sztuk.
Zdycham......

Ale wyzdrowiejesz :ok: :ok: :ok:
A Chmurek... cóż- to, że to mały niszczyciel- to znaczy, że wszystko w porządku :piwa: :mrgreen:
Dzisiaj rano Rysiek znowu miał manię wskakiwania na pianino... :evil: :evil: :evil: :evil: Znowu podrapane :strach: :strach: Musiałam ołówkiem i ogryzkiem czerwonej kredki (brązowej tutaj nie ma :| ) zamalować, a potem przezroczystym lakierem do paznokci... Mam nadzieję, że nie dojrzą, bo nawet na bilet do domu nie będę miała :evil:

juana

Od: Śro cze 15, 2011 7:19

Post » Wto sie 30, 2011 19:39 Re: Rudy dom, Chmurek na tymczasie, Protka i Chmurka w DS!

Ryszard muzykalny na maksa :ryk: :ryk:

joarkadia

Post » Czw wrz 01, 2011 21:21 Re: Rudy dom, Chmurek na tymczasie, Protka i Chmurka w DS!

Już trochę mniej zdycham....
Obawiam się, że Karina zaraziła się ode mnie - ma katarek i trochę ciężej oddycha. Jutro idziemy do lekarza :?
Garfildosek wygrzewał moją klatkę piersiową, Chmurek szyję i gardło, Ryś nogi a Puszek kładł łepek na brzuch. W ten sposób miałam piec elektryczny gratis :mrgreen: Jak na złość Karina domagałą się spania na mnie i wtedy był kłopot..... Garfildosek już nie na dystans - pyszczkiem dotykał piąsteczki Kariny i przed nią buł prawdziwe pokłony mrucząc i ugniatając pościel :1luvu:

joarkadia

Post » Pt wrz 02, 2011 12:59 Re: Rudy dom, Chmurek na tymczasie, Protka i Chmurka w DS!

O jejku, chciałabym to zobaczyć :1luvu:

Pasibrzucha

Od: Sob lis 06, 2010 10:32

Post » Pon wrz 05, 2011 14:51 Re: Rudy dom, Chmurek na tymczasie, Protka i Chmurka w DS!

Witaj, Rudy domu :D

Alisia

Od: Wto lut 15, 2011 20:16

Post » Czw wrz 08, 2011 15:11 Re: Rudy dom, Chmurek na tymczasie, Protka i Chmurka w DS!

Co tu tak cicho?

Alisia

Post » Czw wrz 08, 2011 19:32 Re: Rudy dom, Chmurek na tymczasie, Protka i Chmurka w DS!

Byłyśmy w szpitalu....Zła matka zaraziła swoje dziecko i Karina miała zapalenie płuc :strach: Antybiotyki, kroplówki.... dobrze, że mogłam z nią być (a raczej musiałam być) - każde dziecko w odziale na Woloskiej ma do dyspozycji swoje łóżeczko, a rodzic swoje - za darmo :D Mała dzielnie zniosła wszystkie katusze i jesteśmy już obie w domku :mrgreen:

joarkadia

Post » Czw wrz 08, 2011 19:50 Re: Rudy dom, Chmurek na tymczasie, Protka i Chmurka w DS!

To poproszę opowieść... Czy jest szansa na zdjęcie Karinki?

Alisia

Post » Czw wrz 08, 2011 20:02 Re: Rudy dom, Chmurek na tymczasie, Protka i Chmurka w DS!

Zdjęcia będą jak przyjedzie ciocia Alix z aparatem - u mnie posucha z takim sprzętem, nawet blutuf się zdenerował na mnie :evil:
Sześć dni szpitala, w domu koty miały opiekę, ale.....
Chmurek urusł, łapki mu się wydłużyły, mruczy i łasi się jak pies :mrgreen:
Garfildosek wył ponoć ostatnie 24 godziny siedząc w korytarzu 8O wył jak potępieniec 8O 8O Teraz siedzi przed łóżeczkiem i pilnuje swojej pańci.
Ryś powalony i uciekający przed Chmurkiem schował się na szafie i zerka na Karinę z wysokości niedostępnej Torpedzie Chmurkowi. Ma ranki od jego pazurów i kiełków na całym ciele :?
Puszek znalazł miejsce do spania - środek łóżeczka Kariny.... po naszym powrocie musiał zmienić miejsce zameldowania.
A Karinka śpi po kąpieli, zjedzeniu butelki mleczka i w towarzystwie króliczka granatowego. Widok cudowny :1luvu: :1luvu:

joarkadia

Post » Czw wrz 08, 2011 20:07 Re: Rudy dom, Chmurek na tymczasie, Protka i Chmurka w DS!

gdzie Was dziewczyny zagnało..
dobrze ze już wszystko ok. dbajcie o siebie i nie chorujcie.
teraz dziwny czas się zbliża i łatwo o choróbsko, to masz o siebie dbać i nie chorować..
Macie być w domku z kotami..
Filuś ['] - moje Serce..
Obrazek

dolabra

Od: Pt wrz 04, 2009 20:13

[poprzednia][następna]