Broszka pisze:Już wystarczy że popełniłam błąd przelewając na raz składkę za 12 miesięcy bo nie miałam świadomości że te pieniądze będą cały rok wisieć na koncie, a co miesiąc tylko składka za dany miesiąc będzie dodawana do wypłacanej puli ... Mogłam przelewać więc składki co miesiąc a resztę tej kwoty przekazać komuś bezpośrednio na pomoc już teraz bo tyle kotów potrzebuje...
No ale trudno - mogłam się dopytać zanim zrobiłam przelew.
Broszka tego zarzutu nie rozumiem.
Jak byś chciała, aby była rozliczona Twoja składka??
Myślałaś, że wpłacisz za rok z góry w danym m-cu i kandydat z tego m-ca otrzyma Twoją całą kasę? Tak mam to rozumieć? To chyba by nie było w porządku? Ale może ja tylko źle odczytuję, to co napisałaś?
Wyjaśnij mi proszę.Nie ma obowiązku wpłat "z góry". Jest tylko taka możliwość, jeśli komuś wygodniej i trudno mu pamiętać o drobnych kwotach co miesiąc. Ja na przykład wpłacam z reguły na 3-5 m-cy, w zależności od tego, ile akurat mam pieniędzy. Ale zaznaczam Trini jak ma to być podzielone. Bo jak na przykład wpłacę 50 zł to może być 5 m-cy po dyszce, ale równie dobrze może być 10 m-cy po piątce...
Broszka Twoje pieniądze nie przepadły. Dogadaj się tylko z Trinity jak sobie życzysz, aby je podzielić.