Jakie imie dla tej kotki?

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob sie 27, 2011 13:11 Re: Jakie imie dla tej kotki?

Ale zwykłego dachowca nikt ci nie ukradnie :ryk: :ryk: niby po co? No wyglądającego na rasowego,zadbanego nooo...to może jeszcze ,ale dachowca :ryk: :ryk:
Jesteś za kota odpowiedzialny i powinieneś go szukać nawet jeśli by był u ciebie tydzień-koty potrafią się odnaleźć nawet po roku :!:
A ile go szukałeś?Ile ogłoszeń w okolicy rozwiesiłeś?Chodziłeś i nawoływałeś w nocy i rano(koło 3-4)?

KOTEK1988

Od: Sob mar 01, 2008 15:30

Post » Sob sie 27, 2011 18:21 Re: Jakie imie dla tej kotki?

Ja mieszkam w domu jednorodzinym.Obok domu jest droga płytkowa mało ludzi nią chodzi.Nie mam płotu.Na przeciwko sąsiad ma chate a obok są ogródki a potem obórki.Na oborkach i smietnikach jest full kociakow ale mojego tam nie ma.Ogolnia moja wioska nie duza.Szukalem kota ale po domach nie bede chodzil i pukał do drzwi.Mi sie wydaje ze ktos go przygarnal.On za mna przybiegl bo chyba komus tez sie zgubil.Byl zadbany(czysty) ale mial pchly.Tylko dziwne ze jak jakis podworkowiec to by byl dziki by sie ludzi bal i psa a on sie nie bal.Odchody oddawal odrazu do kuwety wiec musial byc nauczony.On by chyba jeszcze na nawolywanie nie przyszedl bo byl mlody malo go mialem.

Adziks

Od: Śro sie 24, 2011 23:07

Post » Sob sie 27, 2011 18:41 Re: Jakie imie dla tej kotki?

Nawet kilkuletni kot zgarnięty z ulicy-nigdy nie trzymany w domu swietnie trafia do kuwety-to raz.
Kot nie powinien wychodzić-w okolicy jak sam piszesz jest baaaardzo dużo dzikich kotów-i równie duuużo jest chorób którymi może się od nich zarazić.Wioska duża być nie musi-wystarczy ,że piesek sąsiada nie lubi kotów i pogonił twojego poza obręb wioski.
Jak miał pchły to nie był zadbany.

Ponawiam pytanie ile ogłoszeń zostało wywiesznych? Choć jedno?Szukałeś późnym wieczorem?Wcześnie z rana 3-4?

KOTEK1988

Post » Nie sie 28, 2011 19:38 Re: Jakie imie dla tej kotki?

Chłopak nie ma zamiaru szukać :( Tamten zginął, dostał nową zabawkę i uważa, że jest ok :( Pokazał maluszkowi domek a potem go olał i NIE WIDZI PROBLEMU Nie obchodzi go co ten maluszek teraz czuje, taki zagubiony :crying:
viewtopic.php?f=13&t=132337&p=7888383#p7888383
viewtopic.php?f=13&t=132204

dorotka75

Od: Śro lip 06, 2011 16:04

Post » Nie sie 28, 2011 19:42 Re: Jakie imie dla tej kotki?

Adziks pisze:Ja mieszkam w domu jednorodzinym.Obok domu jest droga płytkowa mało ludzi nią chodzi.Nie mam płotu.Na przeciwko sąsiad ma chate a obok są ogródki a potem obórki.Na oborkach i smietnikach jest full kociakow ale mojego tam nie ma.Ogolnia moja wioska nie duza.Szukalem kota ale po domach nie bede chodzil i pukał do drzwi.Mi sie wydaje ze ktos go przygarnal.On za mna przybiegl bo chyba komus tez sie zgubil.Byl zadbany(czysty) ale mial pchly.Tylko dziwne ze jak jakis podworkowiec to by byl dziki by sie ludzi bal i psa a on sie nie bal.Odchody oddawal odrazu do kuwety wiec musial byc nauczony.On by chyba jeszcze na nawolywanie nie przyszedl bo byl mlody malo go mialem.

wcale nie musisz pukac od drzwi do drzwi,mogłeś rozwiesić ogłoszenia
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Pon sie 29, 2011 8:55 Re: Jakie imie dla tej kotki?

Szenila pisze:Czy możesz zapytać pana, od którego wziąłeś kotkę, czy zgodziłby się wysterylizować matkę kociąt? Pomożemy, możemy sfinansować jej sterylizację. Bardzo proszę, zapytaj.

Przyłączam się do prośby Szenili :)
Adziks, napisz proszę, skąd jesteś? Jakie są większe miejscowości koło Ciebie? Być może w okolicy znajdzie się jakaś wolontariuszka, która będzie mogła pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych z Twojej okolicy. Bo rozumiem, że koty w obórce, o których pisałeś są bezdomne - tak?

Lemoniada

Od: Pon maja 29, 2006 18:56

Post » Pon sie 29, 2011 12:05 Re: Jakie imie dla tej kotki?

Zobaczcie, w jakim stanie jest kotka :cry: :cry: :cry:
viewtopic.php?f=13&t=132337&start=15
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pon sie 29, 2011 13:20 Re: Jakie imie dla tej kotki?

Ja się tak zastanawiam-ile on ma lat?10?

KOTEK1988

Post » Pon sie 29, 2011 13:25 Re: Jakie imie dla tej kotki?

Jeden kot uciekł, z drugim nie wiadomo, co będzie, bo kotka wygląda okropnie. :cry: Będzie kolejny?
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pon sie 29, 2011 13:28 Re: Jakie imie dla tej kotki?

Obawiam się,że tak niestety :( szkoda ,że z rodzicami chłopca(bo mi tak patrząc po postach to wydaje się,że to dzieciak z podstawówki)pogadać nie można :(

KOTEK1988

Post » Śro sie 31, 2011 14:35 Re: Jakie imie dla tej kotki?

a myslisz ze rodzic lepszy? bo ja sadze, ze rodzic sie cieszy, ze dziecko ma nowa zabawke i daje swiety spokoj jemu, a ze zabawka sie psuje i co i rusz nowa? wszak pelno ich w okolicy, przecie to tylko zwierze nie? :strach: :strach: :strach: :strach: :strach: :strach: :strach:
wlos sie na glowie ze strachu jezy.....
dom bez kota to nie domObrazek
ObrazekObrazekKarolObrazekZara
Wesemir[*]zawsze bede tesknic.

alma_uk

Od: Pt lut 18, 2011 19:03

Post » Śro sie 31, 2011 14:59 Re: Jakie imie dla tej kotki?

Kilka lat temu ukradziono mi kotke ,widziałam samochód, nie dobiegłam...bez okularów nie spisałam numerów auta.Ja pieliłam,kilka moich chodziło przy mnie na ogrodzie.Podjechał ciemny samochód i ..capnał kotke z mojego podwórka.Szukalismy wszedzie, dalismy ogłoszenia,że nagroda bedzie.Kotka była chora,na lekach...nie odchodziła na krok od domu.Facet wparował na podwórka i w mojej obecności capnał mi kota :( Myśle,że już nie żyje...A była ślicznym dachowcem...Minęło już 4 lata od tej chwili,a moje koty niestety na dwór nie wyjdą...nawet ze mną...niestety
BOZENAZWISNIEWA

Post » Śro sie 31, 2011 15:20 Re: Jakie imie dla tej kotki?

no wiesz...ja mieszkam w domku jednorodzinnym na baardzo spokojnym osiedlu, gdzie samochody rzadko jezdza a wlasnie osiatkowalam balkon i tylko tam wychodzi kot i tez tylko wtedy otwieramy gdy ktos z domownikow jest w domu. a do ogrodu? prosze bardzo, w przyszlym roku do woliery, ktora bedzie polaczona z tarasem. nie inaczej. a czemu? bo sie dowiedzialam, ze ktos z uroczych sasiadow koty truje :strach: :strach: . wole zdrowego kota nieszczesliwego, niz martwego na teoretycznie szczesliwej wolnosci.......
dom bez kota to nie domObrazek
ObrazekObrazekKarolObrazekZara
Wesemir[*]zawsze bede tesknic.

alma_uk

Od: Pt lut 18, 2011 19:03

[poprzednia]