@Freak DT@ JOKOT TEAM .pl

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sie 24, 2011 14:53 Re: @Freak DT@ JOKOT TEAM.pl

Milka wciąż walczy o wątrobę, dziś miała badanie krwi, część wyników się polepszyła, część pogorszyła :?

leczymy dalej...
ObrazekObrazek

@Freak

Od: Wto maja 31, 2011 18:41

Post » Śro sie 24, 2011 16:14 Re: @Freak DT@ JOKOT TEAM.pl

z wątrobą to tak jest, że się długo leczy, ale da się :)
moja znajdka też miała problem z wątrobą, po dwóch miesiącach wyniki gorsze 8O , ale potem już ładnie wyszła na prostą.
:ok: :ok: :ok: dla Milki
niebieski język[/b] zaprasza na fb https://www.facebook.com/tiliqua.ceramika

ezzme

Od: Sob sty 08, 2011 16:53

Post » Śro sie 24, 2011 16:50 Re: @Freak DT@ JOKOT TEAM.pl

ezzme pisze:z wątrobą to tak jest, że się długo leczy, ale da się :)
moja znajdka też miała problem z wątrobą, po dwóch miesiącach wyniki gorsze 8O , ale potem już ładnie wyszła na prostą.
:ok: :ok: :ok: dla Milki

dziękuję :) trochę nadziei i większy spokój, bo bardzo się martwię :?
ObrazekObrazek

@Freak

Post » Sob sie 27, 2011 8:55 Re: @Freak DT@ JOKOT TEAM.pl

Malutkiej brzuszek znowu urósł, Mazurek jakby lepiej.

Na szczęście ładna pogoda i grzeją brzuszki na balkonie :mrgreen: .
Moja mama uszczęśliwiła mnie trawą z rolki, bo u niej remont i trochę się naddało :twisted: (taka trawa miała zostać "nie rozkopana" przez koty), poradziły sobie z trawą, pełno dziur, a sąsiad z dołu ma zapewne balkon w ziemi, czekam aż się obudzi, wyjdzie na papierosa a potem zadzwoni do mych drzwi :?

:kotek: słabo rozumiem małe kociaki, (nakarmione, mają suche, żeby nie było, że to o jedzenie chodzi), a chodzą za mną i się drą.... mają tony zabawek, sporą powierzchnię do kicania, nie wiem jak jeszcze mogę je zabawić... wystawiłam miskę z wodą na balkon, to znowu otrzymał ją w gratis'ie sąsiad z dołu...

.... to ja może po kawie na dłuuuugi spacer pójdę :twisted:
ObrazekObrazek

@Freak

Post » Sob sie 27, 2011 9:17 Re: @Freak DT@ JOKOT TEAM.pl

długi spacer to na pewno dobry pomysł, tylko jeśli masz taką pogodę jak ja to weź dużo wody :wink:
@Freak pisze: słabo rozumiem małe kociaki, (nakarmione, mają suche, żeby nie było, że to o jedzenie chodzi), a chodzą za mną i się drą.... mają tony zabawek, sporą powierzchnię do kicania, nie wiem jak jeszcze mogę je zabawić... wystawiłam miskę z wodą na balkon, to znowu otrzymał ją w gratis'ie sąsiad z dołu...

kociaka dawno nie widziałam, ale moje dorosłe mają podobnie, więc to niekoniecznie kwestia wieku :ryk:

ezzme

Post » Pon sie 29, 2011 9:15 Re: @Freak DT@ JOKOT TEAM.pl

Z Milką wciąż "dziwnie" - brzuszek wielki, jej samopoczucie raz lepiej, raz gorzej...
Niestety chyba czeka na test na FIP :cry: - nie przeżyję ja tego drugi raz :crying:

Dlaczego taki mały kiciuś musi chorować ? totalny brak sprawiedliwości na tym świecie!

W ramach "samouszczęśliwiania się" byłam wczoraj na kursie decoupage i zrobiłam doniczkę. Oczywiście wpadła do domu i wszystko najchętniej bym obkleiła :twisted: . Mam nadzieję, ze mi minie, bo ja nawet za takimi durnostojkami nie za bardzo przepadam. Zaraz się okaże, że mieszkam w "buduarze de lux" i nie chce mi się wracać do domu :mrgreen: .
ObrazekObrazek

@Freak

Post » Pon sie 29, 2011 17:57 Re: @Freak DT@ JOKOT TEAM.pl

też dziś rozmawiałam o FIP, ale na razie obserwujemy, bez paniki.
@Freak będzie dobrze, musi być :ok:
@Freak pisze:W ramach "samouszczęśliwiania się" byłam wczoraj na kursie decoupage i zrobiłam doniczkę. Oczywiście wpadła do domu i wszystko najchętniej bym obkleiła . Mam nadzieję, ze mi minie, bo ja nawet za takimi durnostojkami nie za bardzo przepadam. Zaraz się okaże, że mieszkam w "buduarze de lux" i nie chce mi się wracać do domu .
:ryk:
dobrze, że ja mam w pracy "robótki ręczne", bo inaczej też bym się kiedyś za to zabrała

ezzme

Post » Pon sie 29, 2011 19:19 Re: @Freak DT@ JOKOT TEAM.pl

ezzme pisze:też dziś rozmawiałam o FIP, ale na razie obserwujemy, bez paniki.
@Freak pisze:W ramach "samouszczęśliwiania się" byłam wczoraj na kursie decoupage i zrobiłam doniczkę. Oczywiście wpadła do domu i wszystko najchętniej bym obkleiła . Mam nadzieję, ze mi minie, bo ja nawet za takimi durnostojkami nie za bardzo przepadam. Zaraz się okaże, że mieszkam w "buduarze de lux" i nie chce mi się wracać do domu .
dobrze, że ja mam w pracy "robótki ręczne", bo inaczej też bym się kiedyś za to zabrała

Jutro jedziemy na RTG, później ze zdjęciami do lecznicy :? meeega stres!

Przeszłyśmy na dietę - malutka Intestinal a ja odstawiłam cukry i węglowodany :evil:

:arrow: widze już pierwsze minusy mojego nowego hobby - strasznie dużo sprzątania i mycia na bieżąco (inaczej poniszczę pędzle itp) grrrr :wink: liczę, że lenistwo mnie wygra ze sztuką 8)
ObrazekObrazek

@Freak

Post » Pon sie 29, 2011 19:43 Re: @Freak DT@ JOKOT TEAM.pl

@Freak pisze:

Przeszłyśmy na dietę - malutka Intestinal a ja odstawiłam cukry i węglowodany :evil:

:arrow: widze już pierwsze minusy mojego nowego hobby - strasznie dużo sprzątania i mycia na bieżąco (inaczej poniszczę pędzle itp) grrrr :wink: liczę, że lenistwo mnie wygra ze sztuką 8)

małą na diecie rozumiem, ale Ty?!
:ok: :ok: za wyniki
moja Złapka (w linku) też ma duży brzuch, ale u niej to może być jeszcze po ciąży -> jeszcze się nie denerwuję

u mnie lepiej, żeby jednak sztuka wygrała z lenistwem :roll: bo coś trzeba jeść

ezzme

Post » Pon sie 29, 2011 20:09 Re: @Freak DT@ JOKOT TEAM.pl

ezzme pisze:
@Freak pisze:

małą na diecie rozumiem, ale Ty?!
:ok: :ok: za wyniki
moja Złapka (w linku) też ma duży brzuch, ale u niej to może być jeszcze po ciąży -> jeszcze się nie denerwuję

u mnie lepiej, żeby jednak sztuka wygrała z lenistwem :roll: bo coś trzeba jeść

dziękujemy za kciuki :ok: chyba nie zasnę ze stresuuuu...

ja też na diecie, 8 do przodu przez wakacje i buty jeździeckie powoli za ciasne w łydce się robią ekhm (nieumiejętnie przeszłam na dietę bezmięsną - sery zrobiły swoje :twisted: )
ObrazekObrazek

@Freak

Post » Wto sie 30, 2011 9:35 Re: @Freak DT@ JOKOT TEAM.pl

no nie, jak Ty przechodzisz na dietę, to ja już całkiem będę musiała się odzwyczaić od jedzenia. :evil:

daj znać, jak badania :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Śro sie 31, 2011 8:19 Re: @Freak DT@ JOKOT TEAM.pl

Agneska pisze:no nie, jak Ty przechodzisz na dietę, to ja już całkiem będę musiała się odzwyczaić od jedzenia. :evil:

daj znać, jak badania :ok: :ok: :ok:

płucka ok (zdjęcia miały Miłka i Mazurek), jednak malutka ma strasznie nadal zgazowane jelita, płynu nie ma, ale są mocno opuchnięte.... wygląda jak ropucha albo jakby ktoś balonik jej w środku nadmuchał, nawet nabrała maniery takiego szerszego chodzenia tyłem.
Jestem bezradna i potwornie nie lubię tego uczucia. To już miesiąc leczenia i poprawa w międzyczasie była dwudniowa (wtedy widziałam jak ona naprawdę wygląda), a potem nawrót.
ObrazekObrazek

@Freak

Post » Śro sie 31, 2011 8:31 Re: @Freak DT@ JOKOT TEAM.pl

A dieta ze względu czysto ekonomicznego :twisted: , jako że letnie ubrania są jeszcze dość luźne , tak zimowe i jesienne mam raczej dopasowane, a pozwoliłam sobie na "wyemigrowanie" poza mój standardowy rozmiar o dobre dwa numery w to lato (rozpusta!). Nie mam funduszy na wymiany garderoby w szafie, krawcową jestem żadną (dopiero pożyczyłam maszynę od koleżanki i czekam aż ktoś mi pokaże pierwsze ściegi), więc o przerabianiu na własną rękę nie ma mowy :?
Z punktu czysto ekonomicznego najrozsądniej będzie zmieścić się w zeszłoroczną garderobę :mrgreen: , ot cała misterna przyczyna...
a zaczynam już teraz, bo okropnie ostatnio ubolewałam, że się nie dopięłam w mojej ulubionej bluzie dresowej haha, trudno chłodne wieczory spędzać w szlafroku (zwłaszcza u kogoś :P)
ObrazekObrazek

@Freak

Post » Czw wrz 01, 2011 6:48 Re: @Freak DT@ JOKOT TEAM.pl

no to się :evil: ..... wyspałam!

footra sobie zrobiły nad moim łóżkiem miejsce "przelotowe" dla bombowców i od 5 rano startowały z salonu i lądowały w sypialni, i na odwrót!
latającej masy nie było w stanie powstrzymać nawet śniadanie (nie to nie było takie proste jak zamknięcie drzwi do sypialni, gdyż ich po prostu nie posiadam)....

ja wiem, że kto rano wstaje itd. ale my z kotami mamy zupełnie inną definicję pojęcia "rano"!

Udanego dnia!
ObrazekObrazek

@Freak

Post » Pon wrz 05, 2011 8:10 Re: @Freak DT@ JOKOT TEAM.pl

Wczoraj ciężki wieczór, koncert zespołu "Plan" 8) , we wtorek Noko w Hard Rock :twisted: (czasem trzeba się ukulturalnić, wyjść do ludzi, bo mam chwilę kiedy prawie czuję jak mi rośnie ogon i wydłużają się uszy...).

Ale za to dziś od rana jestem na bieżąco z rozkładem jazdy, tupot białych mew ale kuweta ogarnięta 8)
ObrazekObrazek

@Freak

[poprzednia][następna]