Szczytno - czekają na DT. W schronie odchodzą. Smutno :(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sie 26, 2011 13:49 Re: Szczytno - walczymy. Rudy kocurek pogryziony przez psa :(

Zupełnie jak leki konwencjonalne... :?
Obrazek Obrazek

bagheera

Od: Pt mar 11, 2011 20:22

Post » Pt sie 26, 2011 13:55 Re: Szczytno - walczymy. Rudy kocurek pogryziony przez psa :(

Srebro dziala bakteriobójczo czy bakteriostatycznie, już starozytni Indusi stosowali dla higieny srebrne drapaczki do zdrapywania nalotu z języka 8O Srebrne naczynia też były uważane za zdrowotne,
Od kilku lat modne jest (oparte nie tylko na historii, ale i na badaniach naukowych) wplatanie srebrnych nici w tkaniny, np. w ten sposób są produkowane bakteriostatyczne skarpetki i bielizna, a także smarowidło odkażające pole operacji u zwierząt
Do wewnatrz to może bym się nie rwała ze stosowaniem, jakoś mi dziwnie
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Pt sie 26, 2011 14:00 Re: Szczytno - walczymy. Rudy kocurek pogryziony przez psa :(

taizu pisze:Srebro dziala bakteriobójczo czy bakteriostatycznie, już starozytni Indusi stosowali dla higieny srebrne drapaczki do zdrapywania nalotu z języka 8O Srebrne naczynia też były uważane za zdrowotne,
Od kilku lat modne jest (oparte nie tylko na historii, ale i na badaniach naukowych) wplatanie srebrnych nici w tkaniny, np. w ten sposób są produkowane bakteriostatyczne skarpetki i bielizna, a także smarowidło odkażające pole operacji u zwierząt
Do wewnatrz to może bym się nie rwała ze stosowaniem, jakoś mi dziwnie

I kolorek można zmienić :twisted: Na taki hmmm... smerfny
http://www.plejada.pl/11333,8,17,9-ulub ... _duze.html
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Pt sie 26, 2011 18:25 Re: Szczytno - walczymy. Rudy kocurek pogryziony przez psa :(

Twister jakby troszkę weselszy ,skubnął serka białego ,podtykam mu do jedzona wszystko byleby jadł trochę.Ładnie już chodzi do krytej kuwety,tylko chude to strasznie. :ok: Wat a co u Krakersa czy gdzieś jedzie czy zostaje u Ciebie.Doszedł drapak ,żeby było śmioesznie teraz otrzymałam dwa drapaki przez pomyłkę. :P
[/url]ObrazekObrazekObrazek

horacy 7

Od: Śro cze 02, 2010 16:01

Post » Pt sie 26, 2011 18:36 Re: Szczytno - walczymy. Rudy kocurek pogryziony przez psa :(

horacy 7 pisze:Doszedł drapak ,żeby było śmioesznie teraz otrzymałam dwa drapaki przez pomyłkę. :P

Jak nie ma to nie ma, a jak już przyjdzie... :lol: :lol: :lol:
po_prostu_kaska

Post » Pt sie 26, 2011 19:22 Re: Szczytno - walczymy. Rudy kocurek pogryziony przez psa :(

horacy 7 pisze:Twister jakby troszkę weselszy ,skubnął serka białego ,podtykam mu do jedzona wszystko byleby jadł trochę.Ładnie już chodzi do krytej kuwety,tylko chude to strasznie. :ok: Wat a co u Krakersa czy gdzieś jedzie czy zostaje u Ciebie.Doszedł drapak ,żeby było śmioesznie teraz otrzymałam dwa drapaki przez pomyłkę. :P

Może ten drugi dostałaś w ramach promocji za bycie stałą, dobrą klientką :ok:

kasztanowa7

Od: Czw sty 27, 2011 17:18

Post » Pt sie 26, 2011 20:52 Re: Szczytno - walczymy. Rudy kocurek pogryziony przez psa :(

Dobrze, że Twister coś skubie..

Krakers nieźle, próbował wymykać sie z klatki, wyżerać jedzenie moim kotom i bić je, tudzież zrobić kupę na środku kuchni teraz jest trochę smutny, bo w klatce i abażurku :mrgreen: . Rany mu się prawie pogoiły, po kapieli futro nabrało pięknego ciepłego koloru, oczy też, Nie jest jakiś supermiziasty, nie ma czasu na pieszczoty, bo zaraz zrywa się z kolan i leci do kuchni szukać po raz kolejny jedzenia

Jak pisałam, pani, która go znalazła , znalazła mu dom w Warszawie i również transport w poniedziałek po południu do Warszawy. Pani obiecała sama sprawdzić dom i jakby co zapewnić, że Krakers wróci do niej, nie na ulicę.

Trochę ze względu na przyszły dom się martwię tą kupą w kuchni, chociaż może to przez to, że ma kuwetę tuż przy legowisku i szukał miejsca z dala od legowiska, no i że chociaż jest grzeczny, to nie supermiziasty, a domek chciał supermiziastego
Martwi mnie tez, że panie wiozą też 4 psy, a Krakers psów bardzo nie lubi (wypróbowałam na suni mamy, i nic dziwnego), jak on wytrzyma 3 godziny?

wat

Od: Śro lut 23, 2011 10:28

Post » Pt sie 26, 2011 20:56 Re: Szczytno - walczymy. Rudy kocurek pogryziony przez psa :(

Ta pani podoba mi się coraz bardziej. Nie można jej sklonować?
Może wymyślicie jakiś transport, żeby był najbardziej wygodny, to się musi udać.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Pt sie 26, 2011 21:04 Re: Szczytno - walczymy. Rudy kocurek pogryziony przez psa :(

tez poprosze ze 2 sztuki paniusi :mrgreen:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Sob sie 27, 2011 8:23 Re: Szczytno - walczymy. Rudy kocurek pogryziony przez psa :(

Ja to bym chciała, żeby domek był supermiziasty. Każdy.
No, ale dawno stwierdziłam, że według własnych wyśrubowanych wymagań, sobie nie dałabym kota 8)
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Sob sie 27, 2011 8:37 Re: Szczytno - walczymy. Rudy kocurek pogryziony przez psa :(

MalgWroclaw pisze:Ja to bym chciała, żeby domek był supermiziasty. Każdy.
No, ale dawno stwierdziłam, że według własnych wyśrubowanych wymagań, sobie nie dałabym kota 8)

Ja też bym sobie nie dała kota

wat

Od: Śro lut 23, 2011 10:28

Post » Sob sie 27, 2011 8:41 Re: Szczytno - walczymy. Rudy kocurek pogryziony przez psa :(

wat pisze:

Ja też bym sobie nie dała kota

To już jakaś choroba jest chyba 8)
No, pan, który umówił się na g. 9 oglądać kota, jakoś nie przyjechał, nie dzwoni. Nie cierpię, jak ktoś uważa, że ma prawo organizować moje życie i to robi - w sprawach kocich i ludzkich.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Sob sie 27, 2011 9:57 Re: Szczytno - walczymy. Rudy kocurek pogryziony przez psa :(

Ręce opadają ,ale cóż taki świat.Twister strasznie chudy lecz weselszy.Bryś za to ma biegunkę a Niuniek wymiotuje pewnie wet nas nie ominie. :evil:
Ostatnio edytowano Sob sie 27, 2011 13:42 przez horacy 7, łącznie edytowano 1 raz
[/url]ObrazekObrazekObrazek

horacy 7

Od: Śro cze 02, 2010 16:01

Post » Sob sie 27, 2011 10:29 Re: Szczytno - walczymy. Rudy kocurek pogryziony przez psa :(

:twisted: ja sobie też absolutnie nie... (do dziś dziwię się iwci)

Wracając do srebra, to stosowałam na sobie z niezłym skutkiem (niebieska jeszcze nie jestem :mrgreen: ). Ale kotu raczej nie pomogło. A jak człowiek zacznie czytać ulotki lekarstw to czasem zaczyna się zastanawiać, czy nie lepiej zostać przy swojej oswojonej chorobie niż ryzykować "skutki uboczne"... :wink:

A za supermiziaste domki :ok: :1luvu: :ok:
Obrazek Obrazek

bagheera

Od: Pt mar 11, 2011 20:22

Post » Sob sie 27, 2011 10:56 Re: Szczytno - walczymy. Rudy kocurek pogryziony przez psa :(

Ulotki leków sprawiają, że czuję się bardziej chora z sekundy na sekundę :lol:
Fasolka położyła się na balkonie, w cieniu wypranej kurtki podwórkowej. Noszę tę samą kurtkę na podwórko latem i zimą, latem dla ochrony przed komarami.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

[poprzednia][następna]