Plamek i inni...czyli banda Vipa - część druga ! :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sie 26, 2011 18:49 Re: Plamek i inni...czyli banda Vipa - część druga ! :)

kamari pisze:Małgosia, ja ci mogę moje moje serce oddać, ale pod warunkiem, że się moimi kotami zaopiekujesz :ok:

Dbaj o siebie i nie ściemniaj :mrgreen:

Marysiu, twoje serduszko to już, zdaje się, komuś innemu oddałaś :ryk: ?
Pytałaś, czy on się zgodzi :D :?:
A przy kotach i tak bym ci chętnie pomogła, ino za daleko :( .
" There are people who have an extraordinary, spiritual connection with animals. And when such a man dies, it happens, that he connects with the animal that he was closest to and loved most. "

vip

Od: Pon maja 23, 2011 10:55

Post » Pt sie 26, 2011 18:55 Re: Plamek i inni...czyli banda Vipa - część druga ! :)

vip0 pisze:
kamari pisze:Małgosia, ja ci mogę moje moje serce oddać, ale pod warunkiem, że się moimi kotami zaopiekujesz :ok:

Dbaj o siebie i nie ściemniaj :mrgreen:

Marysiu, twoje serduszko to już, zdaje się, komuś innemu oddałaś :ryk: ?
Pytałaś, czy on się zgodzi :D :?:
A przy kotach i tak bym ci chętnie pomogła, ino za daleko :( .

Aj tam za daleko... :roll: najpierw ja przyjadę do ciebie.... a potem nie bedziesz miała wyjscia, przyjedziesz do mnie i tu zostaniesz :mrgreen: Nie bez powodu pytałam co cie trzyma w Częstochowie?
Obrazek
Obrazek

kamari

Od: Pt lip 04, 2008 6:20

Post » Pt sie 26, 2011 19:02 Re: Plamek i inni...czyli banda Vipa - część druga ! :)

a jak jest w tych Siedlcach? Może jakaś drobna reklama zachęcająca do migracji :D
cukier krzepi

jokototo

Od: Nie sty 24, 2010 15:18

Post » Pt sie 26, 2011 19:04 Re: Plamek i inni...czyli banda Vipa - część druga ! :)

To będzie poważna odpowiedź, Marysiu.
W Częstochowie trzyma mnie poczucie zdrowego rozsądku.
Przyjazd do innego miasta jest jakimś zwrotem.
Nie od razu znajduje się mieszkanie i pracę, trzeba mieć trochę pieniędzy na start, tym bardziej, że nie jestem sama...
Gdybym była, to pewnie już dawno bym sie spakowała do torebki od cukru i heja :D .
Przyjeżdżam do innego miasta, wysiadam z pociągu, staję na peronie....i co ?
" There are people who have an extraordinary, spiritual connection with animals. And when such a man dies, it happens, that he connects with the animal that he was closest to and loved most. "

vip

Post » Pt sie 26, 2011 19:11 Re: Plamek i inni...czyli banda Vipa - część druga ! :)

w Częstochowie nie ma nic fajnego, fajna jest jura ale sama Częstochowa jest po prostu brzydka. Tylko pieczywo , pączki i woda są tu dobre
cukier krzepi

jokototo

Post » Pt sie 26, 2011 19:14 Re: Plamek i inni...czyli banda Vipa - część druga ! :)

jokototo pisze:w Częstochowie nie ma nic fajnego, fajna jest jura ale sama Częstochowa jest po prostu brzydka. Tylko pieczywo , pączki i woda są tu dobre

Że dziura to wiem...mieszkam tu prawie od urodzenia :evil: .
Nic tu nie można dostać, jest brzydko, jak sie drogowcy za coś wezmą to trzy lata rozgrzebane, na przedmieściach pełno żuli pijanych, tramwaje w kawałkach...i wogóle :( .

vip

Post » Pt sie 26, 2011 19:16 Re: Plamek i inni...czyli banda Vipa - część druga ! :)

jokototo pisze:a jak jest w tych Siedlcach? Może jakaś drobna reklama zachęcająca do migracji :D

Wzorem mojego wątku... :mrgreen:

Pozwólcie, że opowiem wam o Siedlcach.

Przeprowadziliśmy się tu 11 lat temu z Warszawy, skąd oboje z mężem pochodzimy. Wychowaliśmy się w dużym mieście, więc ta przeprowadzka to był ...szok. Brak nocnego hałasu autobusów, brak całego usypiającego hałasu miasta...Tylko ten cholerny pies z domu na przeciwko....

Mieszkamy w małym bloku, przy uliczce, która wygląda tak, jak byśmy mieszkali na wsi... Jeden pies zaczyna...zaraz szczeka cała ulica...Spać się przy tym wogóle nie dalo, bo poza psami - cisza 8O

Najtrudniej było sie przyzwyczaić do tego, że każde zakupy najlepiej robić w oddzielnym sklepie: chleb w piekarni, mięso u rzeźnika... Teraz jest lepiej, powstały supermakety :ryk: :oops: To znaczy - duże sklepy ze wszystkim w jednym miejscu.

Psa od sąsiadów już nie słyszę. Kiedy jadę do Warszawy, to wracam z bólem głowy od hałasu i tempa.
Wynajmuję teraz pracownię na drugim końcu miasta, czyli mam na piechotę 20 minut do przejścia.

I jestem u siebie. Wszyscy mnie znają, plotkuję z panią z warzywniaka i .... mam koty.

To jest: cisza, spokój i powolne życie.
Kiedy jadę do Warszawy, w pierwszym momencie zachwyca mnie jej zywiołowość, ruch, możliwości... a potem wracam z ulgą do domu. Odpocząć.
Obrazek
Obrazek

kamari

Post » Pt sie 26, 2011 19:20 Re: Plamek i inni...czyli banda Vipa - część druga ! :)

kamari pisze:
jokototo pisze:a jak jest w tych Siedlcach? Może jakaś drobna reklama zachęcająca do migracji :D

Wzorem mojego wątku... :mrgreen:

Pozwólcie, że opowiem wam o Siedlcach.

Przeprowadziliśmy się tu 11 lat temu z Warszawy, skąd oboje z mężem pochodzimy. Wychowaliśmy się w dużym mieście, więc ta przeprowadzka to był ...szok. Brak nocnego hałasu autobusów, brak całego usypiającego hałasu miasta...Tylko ten cholerny pies z domu na przeciwko....

Mieszkamy w małym bloku, przy uliczce, która wygląda tak, jak byśmy mieszkali na wsi... Jeden pies zaczyna...zaraz szczeka cała ulica...Spać się przy tym wogóle nie dalo, bo poza psami - cisza 8O

Najtrudniej było sie przyzwyczaić do tego, że każde zakupy najlepiej robić w oddzielnym sklepie: chleb w piekarni, mięso u rzeźnika... Teraz jest lepiej, powstały supermakety :ryk: :oops: To znaczy - duże sklepy ze wszystkim w jednym miejscu.

Psa od sąsiadów już nie słyszę. Kiedy jadę do Warszawy, to wracam z bólem głowy od hałasu i tempa.
Wynajmuję teraz pracownię na drugim końcu miasta, czyli mam na piechotę 20 minut do przejścia.

I jestem u siebie. Wszyscy mnie znają, plotkuję z panią z warzywniaka i .... mam koty.

To jest: cisza, spokój i powolne życie.
Kiedy jadę do Warszawy, w pierwszym momencie zachwyca mnie jej zywiołowość, ruch, możliwości... a potem wracam z ulgą do domu. Odpocząć.

:1luvu: :1luvu: :1luvu: ...echch..

vip

Post » Pt sie 26, 2011 19:21 Re: Plamek i inni...czyli banda Vipa - część druga ! :)

Obejrzałam jakieś zdjęcie z samolotu, faktycznie taka mała mieścinka o dość chaotycznej zabudowie, ale pewnie w plener niedaleko. Małgorzato - trzeba tylko właściwie wybrać kierunek i adieu brzydkiemiasto. Ja jeszcze kruszeje ale jak już dojrzeję to się tylko smużka dymu uniesie...
edit: znalazłam więcej zdjęć , sporo zieleni i całkiem sympatycznie. Niskie domy ze spadzistymi czerwonymi dachami :D
cukier krzepi

jokototo

Post » Pt sie 26, 2011 19:30 Re: Plamek i inni...czyli banda Vipa - część druga ! :)

jokototo pisze:Obejrzałam jakieś zdjęcie z samolotu, faktycznie taka mała mieścinka o dość chaotycznej zabudowie, ale pewnie w plener niedaleko. Małgorzato - trzeba tylko właściwie wybrać kierunek i adieu brzydkiemiasto. Ja jeszcze kruszeje ale jak już dojrzeję to się tylko smużka dymu uniesie...
edit: znalazłam więcej zdjęć , sporo zieleni i całkiem sympatycznie. Niskie domy ze spadzistymi czerwonymi dachami :D

Niskie domy, do lasu 10 minut, do Warszawy 1,5 godziny.... Będziemy mieli możliwość powrotu do Warszawy, ale nie wracamy :mrgreen:

A takich "Siedlec" pod każdym dużym miastem jest pełno.

Nie wspomnę już o cenie za wynajem mieszkania :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Obrazek
Obrazek

kamari

Post » Pt sie 26, 2011 19:39 Re: Plamek i inni...czyli banda Vipa - część druga ! :)

ja raczej gdzieś na Śląsk wyruszę. Dostaję z jednego portalu pracowego ogłoszenia na maila to Bielsko, Tychy , Gliwice, Chorzów i innych masa przychodzi. Częstochowa ostatnio kiedy była to już nie pamiętam....
Wrocław też ładny ale tam za drogo i podobno bezrobocie większe
cukier krzepi

jokototo

Post » Pt sie 26, 2011 19:41 Re: Plamek i inni...czyli banda Vipa - część druga ! :)

jokototo pisze:ja raczej gdzieś na Śląsk wyruszę. Dostaję z jednego portalu pracowego ogłoszenia na maila to Bielsko, Tychy , Gliwice, Chorzów i innych masa przychodzi. Częstochowa ostatnio kiedy była to już nie pamiętam....
Wrocław też ładny ale tam za drogo i podobno bezrobocie większe

Jeżeli to Bielko- Biala, to plecam :ok: Mój tato stamtąd pochodzi mam sentyment :oops:
Obrazek
Obrazek

kamari

Post » Pt sie 26, 2011 19:42 Re: Plamek i inni...czyli banda Vipa - część druga ! :)

mam tam rodzinę , niezbyt bliską ale zawsze coś . Małgosia zamilkła.... mandżur pakuje? :ryk:
cukier krzepi

jokototo

Post » Pt sie 26, 2011 19:44 Re: Plamek i inni...czyli banda Vipa - część druga ! :)

jokototo pisze:mam tam rodzinę , niezbyt bliską ale zawsze coś . Małgosia zamilkła.... mandżur pakuje? :ryk:

Jestem...przerwa była na kolację, bo żyć tałatajstwo nie dawało :evil: .

vip

Post » Pt sie 26, 2011 19:44 Re: Plamek i inni...czyli banda Vipa - część druga ! :)

Ja tam mam całkiem bliską rodzinę, jak będziesz zainteresowana, to dam ci namiary. Kto wie?
Obrazek
Obrazek

kamari

[poprzednia][następna]