^^Koci Szczecin~~ /sezon 6 ;)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sie 25, 2011 9:22 Re: ^^Koci Szczecin~~ /sezon 6 ;)

Istna pisze:E-dita a kot przetrwał bez głębszych rys na psychice? Pewnie był szczęśliwy jak go wreszcie wypuściłaś z transportera :)

Ciastek to luzak, najadł się i poszedł spać :)

olusiak81 pisze:Matko jedyna, nic Wam się nie stało? Jakieś fatum normalnie ( tfu tfu przez lewe ramię) chyba ostatnio nastało... :roll: Ucieczki kotów, przetrącone łapy, stłuczki... Teraz już musi być tylko lepiej :ok: :ok: :ok:

Wszystko ok, tzn. prawie, bo Istna traci pożyczone auto.
Obrazek Obrazek

e-dita

Od: Śro lip 11, 2007 12:41

Post » Pt sie 26, 2011 12:12 Re: ^^Koci Szczecin~~ /sezon 6 ;)

Znalazłam wczoraj kota - ale niestety nie jest to Boluś. Taki na oko dwumiesięczny wściekle wrzeszczący ze strachu pod blokiem kociak w typie Bolusia (czarny w białe dodatki). Jak mogłabym zostawić takie nieszczęście.... Wzięłam oczywiście. Moje koty dostały kota, mały wcale nie jest dłużny - prych za prych wark za wark. Potrzebuję klatki bo z pokoju zwiewa przy byle otwarciu drzwi. Mam króliczą klatkę Kya ale to za mały gabaryt. Ma ktoś pożyczyć?
Obrazek

Istna

Od: Sob sty 19, 2008 14:25

Post » Pt sie 26, 2011 12:16 Re: ^^Koci Szczecin~~ /sezon 6 ;)

Ja mam klatkę, mi chwilowo niepotrzebna, nie jest wprawdzie taka duża jak wystawówka, ale dla kociaka wystarczy. Ja tam 3 amziki trzymałam i wcale im nie było ciasno. Klatka jest u Pixi, tak że z nią się kontaktuj :)
Obrazek Obrazek

e-dita

Post » Pt sie 26, 2011 12:23 Re: ^^Koci Szczecin~~ /sezon 6 ;)

wysłałam sms do Pixi 8) Klatka mniejsza od wystawowej byłaby git bo u mnie ograniczona powierzchnia mieszkaniowa...
Obrazek

Istna

Post » Pt sie 26, 2011 12:59 Re: ^^Koci Szczecin~~ /sezon 6 ;)

Ja mogę pożyczyć klatkę :) króliczą- 80 cm dlugości albo 100 cm, czy taka była by dobra?
Miau,miau,miau :)

sebriel

Od: Pt mar 13, 2009 11:21

Post » Pt sie 26, 2011 13:10 Re: ^^Koci Szczecin~~ /sezon 6 ;)

Sebriel dzięki, ale królicza to trochę za mało na tak ruchliwego kociaka... Mam taką klatkę (należącą do Kya) - nie wyobrażam sobie trzymania tam tego zwierza ;)
Obrazek

Istna

Post » Pt sie 26, 2011 17:56 Re: ^^Koci Szczecin~~ /sezon 6 ;)

Zależy jaka duża królika 8) w 100 cm oswajałam kiedyś dwójkę totalnych dzikusów- koty, kuweta i legowisko wejdą. Oczywiście, koty trzeba od czasu do czasu wypuszczać :wink: :lol:

sebriel

Post » Pt sie 26, 2011 19:04 Re: ^^Koci Szczecin~~ /sezon 6 ;)

Sebriel, jak sytuacja z Tymonem? Co z Myszą?

@w niedzielę pakuję paczkę dla Ciebie, przewidziana dostawa poniedziałek ok. 16-17.00
Obrazek Obrazek

e-dita

Post » Pt sie 26, 2011 19:21 Re: ^^Koci Szczecin~~ /sezon 6 ;)

No właśnie, jak tam zagubieni? Mam nadzieję, że już wkrótce wrócą do Was, no bo gdzie im będzie tak dobrze?

PS. Sebriel, widziałam dziś Twoje ogłoszenia na Głębokim. Trzymam mocne kciuki :ok: :ok: :ok:

Czy ten telefon jest bezpośrednio do Ciebie?
Obrazek Klara, Tosia i Pingwin fotostory--->zapraszamy :)
Maciuniu ['] Pompuś [']

olusiak81

Od: Śro sie 15, 2007 18:14

Post » Pt sie 26, 2011 19:30 Re: ^^Koci Szczecin~~ /sezon 6 ;)

Tymona nie ma :( Za to zadzwonił pan, z pytaniem, czy nie chcę innego kotka :? trochę zszokowała go odpowiedź: nie, dziękuję, mam jeszcze 8 :?
Tęsknię strasznie, dlaczego nikt nie dzwoni? Pracownicy wodociagów obeszli mi teren, nie znaleźli nigdzie kociaka :(
A Mysza na szczęście nie połamana ( dzięki bogu), tylko obtłuczona. Antybiotyk i przeciwbólowe, na szczęście nawet ropień się nie zrobił.

Będę w poniedziałek w tych godzinach, dziękuję bardzo :*

olusiak- tak, telefon bezpośrednio mój.

sebriel

Post » Wto sie 30, 2011 7:56 Re: ^^Koci Szczecin~~ /sezon 6 ;)

Ok, pytałam, bo mogę się tam podpytać ludzi, a jak wiesz, tam wszyscy się znają 8)

Czy są jakieś postępy w poszukiwaniach? Nadal trzymam mocne kciki :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek Klara, Tosia i Pingwin fotostory--->zapraszamy :)
Maciuniu ['] Pompuś [']

olusiak81

Od: Śro sie 15, 2007 18:14

Post » Wto sie 30, 2011 9:30 Re: ^^Koci Szczecin~~ /sezon 6 ;)

Miałam wczoraj późnym wieczorem (przed 22) telefon, że Boluś siedzi na Spółdzielców pod krzakiem. Akurat nie czułam się najlepiej i właśnie się kładłam - ale zelektryzowana taką wiadomością mimo ciemnej nocy poprosiłam E-ditę o pomoc. Ona jest niezawodna :1luvu: Pojechałysmy we 3 - E-dita wyciągnęła z łóżka jeszcze swoją siostrę :lol:
Znalazłyśmy miejsce, o którym mówił facet (choć nie szło się z nim już niestety skontaktować ponownie) - koło wiatraka, hotelu i budowy Lidla. Miała być prywatna posesja i krzak - i były. Ale po kocie ani śladu :( O takiej porze głupio było się już dobijać do ludzi - spróbujemy dziś porozmawiać z mieszkańcami tego domu. Jeśli Boluś się tam przechował przez tydzień to musieli go widzieć (i może nawet karmić?)
To pierwszy telefon w sprawie Bolusia - mam duże nadzieje.
A tak w ogóle E-dita :birthday: :balony: :torte: :partygirl: :flowerkitty: :piwa: :surprise:
Obrazek

Istna

Post » Wto sie 30, 2011 9:38 Re: ^^Koci Szczecin~~ /sezon 6 ;)

Trzymamy :ok:

Jahoda

Od: Pon mar 22, 2010 20:55

Post » Wto sie 30, 2011 9:45 Re: ^^Koci Szczecin~~ /sezon 6 ;)

Z innej beczki
szukam do bardzo dobrego domu kotka, preferencje: dziewczynka, w typie syjama (to piszę tylko tak dla formalności bo wiem, że szanse są znikome), ok. 6 m-na (nie maleńka, musi być odchowana bo to dom z dziećmi więc po pierwsze koleżanka chce kota o ustalonym mniej wiecej charakterze a po drugi mimo iż dzieci są kocio-ułożone to to zawsze pozostają dziećmi), ma być bardzo towarzyska, szukająca kontaktu z luźmi, lubiąca zabawę, typowo domowa, bez zapędów podwórkowych, odpada kolor rudy i szylkretowy.

Jahoda

Od: Pon mar 22, 2010 20:55

Post » Wto sie 30, 2011 10:03 Re: ^^Koci Szczecin~~ /sezon 6 ;)

Obrazek

Kochana, przytulna, mrucząca, delikatna w zabawie - ma 5mcy. Nie jest syjamem niestety.
Obrazek Obrazek

e-dita

[poprzednia][następna]