Cmentarz Brwinów.Są kocięta.Jest źle,potrzebna karma,głodne

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sie 25, 2011 19:27 Re: BrwinówBŁAGAoPOMOC*PILNIE DT*Tracą oczy!PotrzebneFundusze

przepraszam, nie mogłam tych insynuacji zostawić bez odpowiedzi, pomniejszę zatem:

zniesmaczona pisze:"jestem filologiem, specjalizacja językoznawcza"

czy w tym momencie mam paść na kolana???? raczej nie masz się czym chwalić, a czytając twoje wypowiedzi i sposób formułowana zdań, to kiepski z ciebie filolog, licealista lepiej potrafi pisać, dyplom z jakiegoś prywaciarza? I wszystko jasne.
Z drugiej strony musisz być nieźle sfrustrowana skoro aż na forum wypisujesz o swoich naukowych "osiągnięciach".

Uniwersytet Warszawski, Instytut Germanistyki. Do sprawdzenia, dyplom zdobyłam legalnie. W roku 2010.

Wiem, że piszę po polsku czasem kiepsko, mówię tak samo kiepsko, ale zrozumiale. Jak coś zagmatwam, postaram się wyjaśnić, nigdy nie było z tym problemu.

Po prostu 5 lat poświęciłam m.in. analizowaniu tekstów, a także stylów poszczególnych autorów. Może mam już skończyć z aluzjami?

Czytałam inne twoje wypowiedzi na różnych forach i próbujesz uchodzić za nie wiadomo kogo, z marnym skutkiem.

gdzieeeeee? umieram z ciekawości. Dla ułatwienia- na FB się nie wypowiadałam w tej sprawie. A może mi napiszesz na PW, jak się nazywam, na razie żadnego PW z cytatami nie dostałam?

Kończę na tym bo musiałbym się jeszcze bardziej zniżyć do twojego poziomu a na to nie mam zwyczajnie ochoty.

Gratuluję zatem poziomu. I będąc przekonaną, że reszta dyskutantów z jednym brwinowskim wyjątkiem reprezentuje wyższy, zostanę na swoim.

Jeśli nie masz nic konstruktywnego do powiedzenia- nie pisz.
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Czw sie 25, 2011 19:36 Re: BrwinówBŁAGAoPOMOC*PILNIE DT*Tracą oczy!PotrzebneFundusze

ametyst55 pisze:
dolabra pisze:proponuję robić swoje i nie wdawać się w "dyskusje"
niech wątek będzie o pomocy kotom, żebyśmy wiedzieli co się dzieje i czego potrzeba KOTOM.

tak trzymać :ok:

Dokładnie tak! :ok: :ok: :ok:
Moje koty: Rysiek, Mefisto, Nikita, Rudi. Noreczka za TM [*]. I Gacek na doczepkę...
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=102921
Obrazek

ewaw

Od: Czw cze 22, 2006 11:05

Post » Czw sie 25, 2011 19:36 Re: BrwinówBŁAGAoPOMOC*PILNIE DT*Tracą oczy!PotrzebneFundusze

CHYBA NIEKTÓRZY NIE UMIEJĄ CZYTAĆ ZE ZROZUMIENIEM, GDZIE NAPISAŁAM ŻE JESTEM PRZECIWNICZKĄ KASTARCJI, WYDAJE MI SIĘ ŻE DOSYĆ WYRAŹNIE ZAZNACZYŁAM, ŻE JESTEM JEJ ZWOLENNIKIEM. proszę o cytat w którym sprzeciwiam się kastracji!!!!! Zapomniałam, że wy się nie mylicie no tak, moja wina.
To, ze bronię opiekunki nie świadczy chyba że popieram ja w jej sposobie myślenia, wydaje mi się, że wiem kim jest ta pani i pełen szacun za jej poświęcenie.

zniesmaczona

Od: Czw sie 25, 2011 17:24

Post » Czw sie 25, 2011 19:37 Re: BrwinówBŁAGAoPOMOC*PILNIE DT*Tracą oczy!PotrzebneFundusze

Ja jako filolog - specjalność literaturoznawcza z (uwaga!) tytułami akademickimi, PROPONUJĘ:
nie odpowiadajmy na posty zniesmaczonej opiekunki, bo to do niczego nie prowadzi.
Popisze, popisze i przestanie...
Co prawda, odkąd pojawiła się tutaj, to ten bardzo tragiczny wątek zyskał odrobinkę komizmu.
Ale nie o to nam przecież chodzi, żeby w wątku było śmiesznie. Tylko o to, żeby pomóc tym biedom.

Dziewczyny! Jesteście wspaniałe :1luvu: i podziwiam was za to, co robicie! :1luvu:

A wszystkim czytelnikom wątku pozwolę sobie przypomnieć o moim bazarku, może kogoś zainteresuje:
viewtopic.php?f=20&t=132187

mavi

Od: Czw sie 26, 2010 18:45

Post » Czw sie 25, 2011 19:39 Re: BrwinówBŁAGAoPOMOC*PILNIE DT*Tracą oczy!PotrzebneFundusze

mavi pisze:Dziewczyny! Jesteście wspaniałe :1luvu: i podziwiam was za to, co robicie! :1luvu:

i chłopaki ! :D

iskra666

Od: Wto sty 10, 2006 12:13

Post » Czw sie 25, 2011 19:42 Re: BrwinówBŁAGAoPOMOC*PILNIE DT*Tracą oczy!PotrzebneFundusze

iskra666 pisze:
mavi pisze:Dziewczyny! Jesteście wspaniałe :1luvu: i podziwiam was za to, co robicie! :1luvu:

Pardon! I chłopaki! Iskra666, masz super TeŻeta! Słuchałam jego muzyki!

mavi

Post » Czw sie 25, 2011 19:43 Re: BrwinówBŁAGAoPOMOC*PILNIE DT*Tracą oczy!PotrzebneFundusze

XAgaX pisze:przepraszam, nie mogłam tych insynuacji zostawić bez odpowiedzi...

Aga, mnie też krew zalewa, ale szkoda energii na dyskusje z takimi ludźmi.
I tak nie zrozumieją.

XAgaX pisze:Jeśli nie masz nic konstruktywnego do powiedzenia- nie pisz.

Dokładnie, Pani Zniesmaczona Opiekunko!
Jak już dziś kilka razy pisałam - nie chcesz sama pomóc, to chociaż nie przeszkadzaj!
Moje koty: Rysiek, Mefisto, Nikita, Rudi. Noreczka za TM [*]. I Gacek na doczepkę...
Obrazek

ewaw

Post » Czw sie 25, 2011 19:48 Re: BrwinówBŁAGAoPOMOC*PILNIE DT*Tracą oczy!PotrzebneFundusze

mavi pisze:Ja jako filolog - specjalność literaturoznawcza z (uwaga!) tytułami akademickimi, PROPONUJĘ:
nie odpowiadajmy na posty zniesmaczonej opiekunki, bo to do niczego nie prowadzi.
Popisze, popisze i przestanie...
Co prawda, odkąd pojawiła się tutaj, to ten bardzo tragiczny wątek zyskał odrobinkę komizmu.
Ale nie o to nam przecież chodzi, żeby w wątku było śmiesznie. Tylko o to, żeby pomóc tym biedom.

Jako historyk sztuki z tytułami zgadzam się w całej rozciągłości :D :D :D

mavi pisze:Dziewczyny! I chłopaki ! (dopisałam - e. :wink: )Jesteście wspaniałe :1luvu: i podziwiam was za to, co robicie! :1luvu:

I ja!!! :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

ewaw

Post » Czw sie 25, 2011 19:52 Re: BrwinówBŁAGAoPOMOC*PILNIE DT*Tracą oczy!PotrzebneFundusze

mavi pisze:
iskra666 pisze:

Pardon! I chłopaki! Iskra666, masz super TeŻeta! Słuchałam jego muzyki!

:D:D:D To po dziadziu.. dziadzio ma 94 lata.. megamózg.. czytał na fejsbuku o kotach z brwinowa i właśnie mi przelał 50 zł na jedzonko dla moich tymczasów ;)

iskra666

Od: Wto sty 10, 2006 12:13

Post » Czw sie 25, 2011 19:55 Re: BrwinówBŁAGAoPOMOC*PILNIE DT*Tracą oczy!PotrzebneFundusze

ewaw, no to cię zaskoczę nie jestem opiekunką (jeżeli, opiekunka jest ta pani o której myślę to widuje ją często) szkoda, ze nie przyjmujecie zdania innych ludzi, tylko od razu przechodzicie do ataku, nie świadczy to dobrze. Zakładacie coś z góry i to musi być, a tu jest doskonały przykład na to, ze nie jesteście wszechwiedzący ( nie jestem opiekunka !!!!!!!) Kończę bo kolejne godziny zmarnuje na jałowych dyskusjach, tłumacząc się że nie jestem opiekunką

zniesmaczona

Od: Czw sie 25, 2011 17:24

Post » Czw sie 25, 2011 20:01 Re: BrwinówBŁAGAoPOMOC*PILNIE DT*Tracą oczy!PotrzebneFundusze

Zniesmaczona, ciągle piszesz że kończysz dyskusję, a jak wszyscy już nic do Ciebie nie piszą, to ty znowu zaczynasz dyskusję. Więc czy mogłabyś naprawdę skończyć? To wątek o kotach, które potrzebują pomocy, a nie o tym, kto ma lepsze zdanie na temat kastracji, karmienia itp.
Obrazek Obrazek Obrazek

Robiona ręcznie biżuteria na sterylizację kotki: viewtopic.php?f=20&t=139004

Julijaaa

Od: Czw cze 16, 2011 14:19

Post » Czw sie 25, 2011 20:03 Re: BrwinówBŁAGAoPOMOC*PILNIE DT*Tracą oczy!PotrzebneFundusze

Iskra666 ! To macie SUPER Dziadzia! Niech żyje sto lat i jeszcze dłużej w zdrowiu i radości! :ok: :ok: :ok:

mavi

Post » Czw sie 25, 2011 20:04 Re: BrwinówBŁAGAoPOMOC*PILNIE DT*Tracą oczy!PotrzebneFundusze

zniesmaczona pisze:Kończę bo kolejne godziny zmarnuje na jałowych dyskusjach...

No właśnie. Dobry pomysł.
Obrazek

ewaw

Post » Czw sie 25, 2011 20:05 Re: BrwinówBŁAGAoPOMOC*PILNIE DT*Tracą oczy!PotrzebneFundusze

mavi pisze:Iskra666 ! To macie SUPER Dziadzia! Niech żyje sto lat i jeszcze dłużej w zdrowiu i radości! :ok: :ok: :ok:

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

ewaw

Post » Czw sie 25, 2011 20:56 Re: BrwinówBŁAGAoPOMOC*PILNIE DT*Tracą oczy!PotrzebneFundusze

Taka burza, tak grzmi, błyska, gdzie te biedaki się schowają :(
"Nie nowina, że głupi mądrego przegadał; Kontent więc, iż uczony nic nie odpowiadał, tym bardziej jeszcze krzyczeć przeraźliwie począł; Na koniec, rzekł mądry, by nie być w odpowiedzi dłużny:
Wiesz, dlaczego dzwon głośny? Bo wewnątrz próżny."
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Od: Sob lip 07, 2007 21:16

[poprzednia][następna]