Łódź - trzy koty po zmarlej muszą natychmiast zniknąć, HELP!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sie 24, 2011 12:50 Łódź - trzy koty po zmarlej muszą natychmiast zniknąć, HELP!

Dostalam rozpaczliwy telefon - trzy koty, pani zmarła, koty muszą natychmiast zniknąć!!!
Pani, ktora dzwoniła, nie chce ich rozdzielać... bo i tak są w wielkim stresie….
Dwie wysterylizowane kotki, trzecie nie wiem co - będę wiedziała po 16tej, teraz z pracy Ne mogłam rozmawiać – jeśli ktoś może pomóc, bardzo proszę
My naprawdę nie mamy gdzie….
Ostatnio edytowano Pt sie 26, 2011 8:15 przez kalewala, łącznie edytowano 1 raz
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Śro sie 24, 2011 14:23 Re: Łódź - trzy koty po zmarlej muszą natychmiast zniknąć, HELP!

:( :( :(
Obrazek

Te,które odeszły [*]
Fiona 12.01.2010.r. Borys 01.02.2010.r. Marusia 08.06.2011.r.
Aureliusz i Pyza 06.2011.r. Emiś 31.10.2011.r. Rudy 04.12.2011.r.
Kruszynka 04.04.2012.r. Maciuś 18.08.2012.r.Piękna 25.09.2012.r.

BOENA

Od: Czw lip 05, 2007 16:04

Post » Śro sie 24, 2011 15:08 Re: Łódź - trzy koty po zmarlej muszą natychmiast zniknąć, HELP!

chociaż podniosę..
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Post » Czw sie 25, 2011 10:29 Re: Łódź - trzy koty po zmarlej muszą natychmiast zniknąć, HELP!

tylko mogę podnieść... :(
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Od: Pon lip 06, 2009 14:17

Post » Czw sie 25, 2011 12:19 Re: Łódź - trzy koty po zmarlej muszą natychmiast zniknąć, HELP!

Hanulka pisze:tylko mogę podnieść... :(
Wiem..

Też podniosę.

kalewala

Post » Czw sie 25, 2011 15:57 Re: Łódź - trzy koty po zmarlej muszą natychmiast zniknąć, HELP!

Ulubione hop na koniec dnia...

kalewala

Post » Czw sie 25, 2011 15:58 Re: Łódź - trzy koty po zmarlej muszą natychmiast zniknąć, HELP!

do góry

szyszek

Od: Czw paź 14, 2010 14:11

Post » Pt sie 26, 2011 16:34 Re: Łódź - trzy koty po zmarlej muszą natychmiast zniknąć, HELP!

Niestety musimy zrezygnować z współdziałania w tej sprawie po wczorajszej bardzo długiej i męczącej rozmowie i tymczasową opiekunką kotów po zmarłej osobie.

Bo

dałam pewnej osobie szukającej dorosłego kota telefon, dzwoniła, nikt nie odbierał - osoba wzięła kociak z innego miejsca

pani, która właśnie żąda pomocy jest przeciwna sterylkom, nie widzi sensu w sterylizowaniu i kastrowaniu kotów wolnożyjących, bo po tych zabiegach większość umiera, a w ogóle kotów jest za mało

jedna z tych trzech kotek jest niewysterylizowana, i pani nie ma zamiaru jej ciąć przed adopcją, nawet z nasza finansową pomocą, po prostu dla zasady - o sterylce zdecyduje przyszły dom

pani pomaga różnym ludziom wydawać domowe kocięta, przychodzą do niej i proszą o pomoc, ale nigdy nikogo nie namawiała i nie będzie namawiała do sterylizacji / kastracji, bo to prywatna sprawa właściciela

tłumaczenie, że być może trzy domowe kociaki zabrane przeze mnie ze śmietnika są rezultatem podobnej adopcji i w dalszej konsekwencji (brak miejsca) uniemożliwiły pomoc tym właśnie trzem kotom po zmarłej - to jakaś fabulalaryzacja, dobra na scenariusz filmowy i bez związku z naszym przepoceniem

nadmiar naszych tymczasów wynika też stąd, że zabieramy koty z podwórek - po co, niech zostaną, chorują, psy, samochody - no cóż, taki koci los

poza tym generalnie kotów nie wydajemy, kilku osobom przysłanym przez tę panią odmówiliśmy - fakt, niektórym odmawiamy, na pewno wrył mi się w pamięć znajomy tej pani, który miał trzy koty na działce, dwa zniknąły, chciał kolejne dwa - małe kociaki - będą sobie mieszkać wolno i szczęśliwie, w weekendy pan jest na działce, więc zaopiekuje się nimi. Nie dostał.

Wszystko to tak daleko odbiega od naszego sposobu działania, naszych standardów i celów - że porozumienie jest po prostu niemożliwe.

Bo jakoś w szerszym spojrzeniu kojarzy mi się to z pomaganiem rozmnażaczowi…

kalewala

Post » Pt sie 26, 2011 16:40 Re: Łódź - trzy koty po zmarlej muszą natychmiast zniknąć, HELP!

Przykre :(

Miło, że Pani pomaga, ale nie w tak głupi sposób ;/

selya

Od: Pon sie 22, 2011 16:18

Post » Sob sie 27, 2011 10:07 Re: Łódź - trzy koty po zmarlej muszą natychmiast zniknąć, HELP!

biedne koty po zmarłej Pani, że na swoje nieszczęście, po stracie swojego ukochanego człowieka, znalazły się pod opieką-nie-opieką tak dziwnej osoby
bordo
Obrazek
Obrazek

bordo

Od: Nie wrz 10, 2006 17:22