Wszystkie kociaki już w swoich nowych domkach :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sie 10, 2011 12:57 Re: Dwa śliczne maleństwa,mamcia umarła otruta,a one szukają DS!

akrum pisze:Dzisiaj sobie maleńtaski pewnie po dworze nie pobiegają, bo tak się cały czas na deszcz zanosi...
jak wrócę z pracy to pewnie zacznie padać i guzik...

Bardzo bym chciała, by znalazły wspólnie domek - wiem, marzenie...
Ale one się tak słodko bawią, dobrze sie czują ze sobą, są zżyte i przywiązane do siebie.

Trzeba namawiać przyszłych właścicieli, że dwa koty to optymalny zestaw domowy :) a jak są dwa zżyte, to trzeba brać i się nie zastanawiać!
Ja żaluję, że kiedyś nie zostałam od razu namówiona na dwa... no teraz mam cztery ;) ale każdy w innym czasie przygarnięty, a dwa od razu to cudowna sprawa!!! :)

:ok: :ok: :ok: :ok:
http://koty-nurmi.blogspot.com - moje kochane kociska :) zapraszam serdecznie do nas!

nurmi

Od: Sob lis 20, 2010 10:14

Post » Pt sie 12, 2011 23:12 Re: Dwa śliczne maleństwa,mamcia umarła otruta,a one szukają DS!

możesz im porobić wspólne zdjęcia i ogłaszać jako dwupak

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Pt sie 19, 2011 7:59 Re: Dwa śliczne maleństwa,mamcia umarła otruta,a one szukają DS!

U maleńtasków wszystko dobrze :)
Zadowolone, szczęśliwe :0
Odkąd do DS pojechał Kubuś, mój tymczasowicz, mix jamnika, który chciał moje koty i maleńtaski zjeść, to kociaczki już chodzą swobodnie po całym domku, a większość dnia jak jest ładna słoneczna pogoda - przesiadują na dworze.
Dzikują, gonią się, skaczą po drzewach - są takie słodkie i szczęśliwe :)

Marzy mi się dla nich wspólny domek, gdzie będą mogły wychodzić na dwór i się bawić :)

Maleńtaski gdy są na dworze, to ładnie reagują jak je zawołam - wystarczy kilka razy kici,kici,kici i już biegną :)

Uwielbiają towarzystwo ludzi - a takie dzikuski były na samym początki, tylko na mnie prychały, syczały, gryzły... a teraz - sielanka :)
Na noc oczywiście idą spać do swojego koszyczka :)

Apetyt im dopisuje, w końcu biegając cały dzień po dworze spalą dużo energii :)

Kociaki w domu zachowują bardzo ładnie czystość. Mamy 3 kuwety w domu rozstawione (w piwnicy, na parterze i na piętrze), tak więc niezależnie gdzie akurat są - idą do kuwetki :)

Moje koty też w końcu w miarę je zaakceptowały, już nie syczą na nie :)

A moje psiulki - gdy kociak siedzi albo spokojnie idzie po domu lub po dworze - jest ok, ale gdy tylko zacznie biec, to psiaki od razu zaczynają je gonić, ale to tylko dla zabawy - nic im nie zrobią :)

Super są te kociaki i bardzo bym chciała, by poszły już do swojego domku, ponieważ im dłużej są u nas, tym bardziej się przywiązują i potem będzie im gorzej na nowo się zaaklimatyzować.

Mimo wielu ogłoszeń w necie - nie miałam ani jednego telefonu.
Więc ruszam z kolejną partią ogłoszeń i do gazety lokalnej też wysłałam ogłoszenie - może będzie odzew.
Może ludzi odpycha to,że w ogłoszeniach pisałam,że wspólny domek dla obu??
Ale na prawdę nie chciałabym ich rozdzielać - one są ze sobą bardzo zżyte - gdy chwilkę nie ma jednego, zaraz drugi go woła, płacze za nim...

A oto kilka nowszych zdjęć:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

akrum

Od: Wto gru 15, 2009 7:35

Post » Pt sie 19, 2011 8:02 Re: Dwa śliczne maleństwa,mamcia umarła otruta,a one szukają DS!

Obrazek
Obrazek

Maleńtaski rosną jak na drożdżach :)

Mam jeszcze pytanie: w jakim wieku kociaki muszą być pierwszy raz zaszczepione??
Do mnie zawsze trafiały dorosłe koty, a jak kociaki to posiedziały kilka dni i szybko DS znalazły, że nie musiałam się o to martwić.
Te już są dawno po dwa razy odrobaczone i nie wiem, czy już mogę je szczepić? Czy muszę odczekać aż będą miały np. 3-4 miesiące??

akrum

Post » Pon sie 22, 2011 9:06 Re: Dwa śliczne maleństwa,mamcia umarła otruta,a one szukają DS!

Jejku jak urosły :D Śliczności z nich się zrobiły.

gosia67_online

Od: Pt sty 09, 2009 20:00

Post » Pon sie 22, 2011 11:53 Re: Dwa śliczne maleństwa,mamcia umarła otruta,a one szukają DS!

Witajcie :)

Kociaki rosną i wydaje mi się że z dnia na dzień są coraz większe :)
Przywiązują się do nas - niestety.

Całymi dniami buszują po podwórku i ogródku, skaczą po drzewach, w domu oczywiście też psocą, a co - zrzucają doniczki z kwiatami, skaczą po mojej jedynej ocalałej juce (która też pewnie niedługo padnie)...
Obrus ze stołu co chwilę leży na ziemi (gorzej jak coś na nim stoi, to ląduje razem z obrusem albo na kociakach, albo rozbija się o podłogę :)).

Na szczęście troszkę przystopowały z jedzeniem, już się na nie tak nie rzucają, jak na samym początku. Teraz mają 4 regularne godziny posiłku :)

A oto nowe zdjęcia - leżały, bawiły się na ulubionym miejscu wszystkich kotów i dwóch psów- czyli na parapecie, a potem słodko zasnęły:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

akrum

Post » Pon sie 22, 2011 11:54 Re: Dwa śliczne maleństwa,mamcia umarła otruta,a one szukają DS!

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

akrum

Post » Pon sie 22, 2011 11:55 Re: Dwa śliczne maleństwa,mamcia umarła otruta,a one szukają DS!

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

akrum

Post » Pon sie 22, 2011 12:13 Re: Dwa śliczne maleństwa,mamcia umarła otruta,a one szukają DS!

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

tak się kochamy :)
Obrazek

akrum

Post » Pon sie 22, 2011 12:15 Re: Dwa śliczne maleństwa,mamcia umarła otruta,a one szukają DS!

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

akrum

Post » Pon sie 22, 2011 12:17 Re: Dwa śliczne maleństwa,mamcia umarła otruta,a one szukają DS!

Obrazek
Obrazek
Obrazek

i moje ulubione zdjęcie :)
Obrazek

akrum

Post » Wto sie 23, 2011 12:13 Re: Dwa śliczne maleństwa,mamcia umarła otruta,a one szukają DS!

Kurcze. One muszą iść w dwupaku :P

gosia67_online

Od: Pt sty 09, 2009 20:00

Post » Czw sie 25, 2011 7:53 Re: Dwa śliczne maleństwa,mamcia umarła otruta,a one szukają DS!

Moje śliczne maleńtaski wczoraj wraz z TZ zawiozłam do DS :)

Dzięki ogłoszeniu, jakie ukazało się w naszej lokalnej gazecie, wczoraj zadzwonił telefon - Pan brzmiał bardzo, bardzo konkretnie, dlatego umówiłam się od razu, że po pracy przyjedziemy i przywieziemy kociaki, porozmawiamy, sprawdzimy warunki i zadecydujemy czy to odpowiedni domek dla maleńtasków, a Państwo zadecydują,czy kociaki się podobają :)
Domek jest 15 min drogi autem od nas, w podnowotomyskiej wiosce.

Domek znajduje się pod lasem, nie ma głównej drogi w pobliżu, dom otoczony łąkami. Na dzień dobry przywitał nas śliczny, zadbany koń, który właśnie sobie chodził po wybiegu i memlał zieloną trawkę :) Dochodzimy do bramy podwórka, a tam mała psinka, która nas tak obszczekała, a przecież to była mała około 9 letnia mikrosunia, taka słodka, Kropka :)
Idziemy dalej, a koło sunia na ogródku na trawce pod drzewkiem śliczny biało-rudy kocurek się wylegiwał :)
W domu na powitanie - potężny, dorodny cały rudy kocur (bez oka), ale śliczny, za chwilkę kotka cudowna szylkretka (biało,rudo,czarna - piękna), za chwilkę jeszcze jeden biało-rudy kocurek- brat tego, co na dworze leżał na słońcu :)
W domu mieszkają jeszcze dwa inne koty - razem 6 dorosłych kotów (5 kocurków i jedna kotka) - wszystkie wykastrowane.
Państwo opowiadali historie swoich kotów - mieli ich sporo w swoim życiu (Pani to kociara o wielkim sercu :)).
Koty w ich domu się przewijają co rusz to nowe, bo zawsze Państwo brali do siebie już koty wiekowe, chore wszystkie zabrane albo ze złych warunków na jakimś gospodarstwie, albo ze schroniska z Poznania.

Dlatego teraz Państwo zadecydowali że do dorosłego już stadka dołączą małe moje kociaki, które się bardzo, bardzo mocno Państwu spodobały :)

Kocurek odważniejszy od razu zaczął po domu chodzić i zwiedzać, kolorowa położyła się na swój kocyk, który zabrałam od siebie z domu, który miały w swoim koszyczku u mnie. Pani już miała przygotowany koszyczek dla nich, tam włożyłyśmy kocyk od nas i koteczka się położyła - lekko była zestresowana. Ale kocurek - czuł się jak u siebie, wskoczył na parapet, a po chwili już na sofie się położył i kruczał :)

O takim domku marzyłam dla moich maleńtasków i co najważniejsze są razem :) Będą miały fajne miejsca do buszowania po dworze :)

A zimą - Pan powiedział, że zawsze kotki zanosi z domu do stajni, by mogły sobie pobiegać po sianku, poskakać i wspinać się po drewnianych słupach, bo na dworze przecież zimno i by łapki im pomarzły :)

Ah, takie domki to mogłabym klonować :)

Umowa spisana, maleńtaski zostały, a my z przyjemnością i spokojem zostawiliśmy je w DS :)

Smutno bez nich w domu, pokochałam je jak zwykle całym serduchem - ciężko jest oddawać tymczasowiczów, no ale takich los DT, zawsze przeżywam gdy wyjeżdżają do DS, czy to psy, czy koty...
No ale przynajmniej kolejne dwa życia uratowane i odtąd na swoim będą żyły w szczęściu :)

POWODZENIA MALUSZKI :)
BĄDŹCIE SZCZĘŚLIWE :)

A ja... ja trochę odsapnę, bo jeszcze do niedawna miałam w domu 9 zwierza, w tym tylko 4 swoje :)
Teraz została już tylko jedna tymczasowiczka :)

akrum

Post » Czw sie 25, 2011 7:56 Re: Dwa śliczne maleństwa,mamcia umarła otruta,a one szukają DS!

Badz szczesliwy, piekny dwupaku! :ok:
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Czw sie 25, 2011 8:40 Re: Wszystkie kociaki już w swoich nowych domkach :)

super :mrgreen:

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

[poprzednia][następna]