Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 9.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon sie 22, 2011 22:34 Re: PKDT vol.9.- 20 ZŁ miesiecznie wpłaty na KOCIARNIE strona10

Marlon pisze:Wyślijcie mi foty na maila!

jedna poszła, już ślę wiecej................marlena ja tego psa nie uśpię. nie wiem co mam robić....życie mi się przewróciło do góry nogami znów. on mi zaufał, chodzi ze mna na spacer, daje się głaskać, je, pije, gapi mi się w oczy. a ja mam tylko 4 dni żeby m pomóc. jestem załamana. wyje cały dzień......
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

Post » Pon sie 22, 2011 23:52 Re: PKDT vol.9.- 20 ZŁ miesiecznie wpłaty na KOCIARNIE strona10

Sabina, nie uśpimy go! Sama bym się nim zaopiekowała, ale sama wiesz jak jest! Starczą mi 2 niewidome koty... i 7 widzących psów!
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Od: Pon paź 26, 2009 19:01

Post » Pon sie 22, 2011 23:53 Re: PKDT vol.9.- 20 ZŁ miesiecznie wpłaty na KOCIARNIE strona10

ile masz zwierząt?
Obrazek

lalka999

Od: Pon paź 25, 2010 1:02

Post » Wto sie 23, 2011 0:18 Re: PKDT vol.9.- 20 ZŁ miesiecznie wpłaty na KOCIARNIE strona10

lalka999 pisze:ile masz zwierząt?

ja? 50 a co :)
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Post » Wto sie 23, 2011 7:29 Re: PKDT vol.9.- 20 ZŁ miesiecznie wpłaty na KOCIARNIE strona10

Marlon pisze:Wyślijcie mi foty na maila!

wczoraj nie dojechałam dzis spróbuje obstrykać,
Paweł bardzo sie cieszył z adopcji Kubusia ale na psa nawet szans nie mam minimalnych... koniec i tyle...
ale nic minie czas i znowu bede miala kiedys psa ;-)

u nas życie wróciło prawie po wojnie na swój tor, prawie bo ja jestem mocno ostrożna i czekam co dalej wyskoczy ;-)
bazarki sie robią, bez zmian i tak zostanie, w przypaku przeprowadzki od stycznia (o ile bedzie na Grabówek na nasze stare śmieci) bede miala mała szafke na fanty w garderobie wiec jest szansa że dalej bedziemy zarabiać-moimi rękoma, jestem dobrej myśli ;-)

edit:
na mailu mam od Sabiny ładne fotki psiaka jak by ktoś potrzebował do ogłoszeń to prosze i kontakt
Maria (tzn mary4 lub maria_kania)
Obrazek

maria_kania

Od: Śro wrz 17, 2008 13:18

Post » Wto sie 23, 2011 15:03 Re: PKDT vol.9.- 20 ZŁ miesiecznie wpłaty na KOCIARNIE strona10

rano wstałam z nadzieją że ktoś zadzwoni, zapyta o Pikusia..................nikt, maile też milczą.........dla niego chyba nie ma szansy? :cry:
zrobiłam mu pokoik w kocim hotelu, dałam mu ogromny boks pod oknem, on i tak nie widzi, siedzi w miejscu. koty na niego wcale nie reagują, a on maje w nosie. merda do mnie ogonkiem, chodzimy na spacerki jak dzieci usną wokół mojego domu. z mężem ma kosę straszną, powiedział że ostatecznie pies może siedzieć w kocim hotelu byle on by go nie musiał oglądać. zbieram pieniążki na niego- bo w razie niemca muszę mieć na hotel dla psów, wynegocjowałam zniżki 15 zł doba, ale w skali miesiąca to wyjdzie 420 zł, nie licząc w skali kilku miesięcy, póki uda mi się go trzymać w kociarni problem opłat odpada.

Marlon podaj mi proszę sumę z konta pudzianka- bo chcę zrobić mu zakupy.

na nasz odzew pomocy wpłynęło pocztą 27 saszetek karmy po 100 gr póki co. komu mam oddać?
proszę o zrobienie na naszej stronce pod "plakatem- pomoc" info: "DAROWIZNY" I ja będę kolejno liczyć karmę i wysyłać nazwiska darczyńców do admina żeby ładnie wszytko wyglądało.

telefony o adopcje zaczynają dzwonić.

pochwalę się, dostałam takiego maila, to miód na moją skołataną duszę:

"Witam
przesyłam zgodnie z ustaleniami kilka fotek Ahmes (takie miało być imię pierwotnie), jednak po ujawnieniu się pełni charakteru, imię inspirowane egipską księżniczką, wydawało się blade dla tak całuśnej i słodkiej kocicy, więc Carmen nazywamy teraz Black Candy.

Początki były jak zawsze średnie, BC wystraszona chowała się pod stołem w ciasnych kącikach, była bacznie śledzona przez Niunię i lekko tyranizowana, jednak nie lała się krew, nie było bijatyk więc czekaliśmy co będzie dalej...
okazało się że bardzo szybko się zaadaptowała, pokochali ją wszyscy, nawet Niunia nie może bez niej żyć. Jest strasznie gadatliwym kotem, uwielbiającym pieszczoty, oddającym całuski. Jest bardzo czysta i grzeczna, z gracją małej pumy przechadza się pomiędzy moimi storczykami i buszuje w terrarium świnek czując się jak w dzungli. Niunia jest szczęśliwa bo znalazła przyjaciółkę do szalonych zabaw, dzikich gonitw, zabawy w podchody czy chowanego. BC zaprzyjaźniała się też że świnkami. Wszyscy ją kochamy i nie wyobrażamy sobie bez niej życia.

Dziękuję Pani z całego serca, za tak wspaniały dar jakim jest Cukiereczek, to co Pani robi dla innych potrzebujących stworzeń, to coś cudownego. Jest Pani prawdziwym "kocim aniołem", może nie tylko kocim bo ludziom też Pani sprawia radość.
Nam Pani sprawiła - poznając nas z Cukiereczkiem.
Pozdrawiamy z całego serca
K.A.W.
ps. Black Candy ma szelki, transporter i adresownik, jednak z racji tego że mieszkamy na 8 pietrze, zawsze pilnujemy koty, a one nie znoszą mieć nic na sobie, to zakładamy całą uprzęż tylko na wychodne..."

po takim liście mam znów napęd i mobilizację do działania. a list dotyczył kotki którą zwiózł chrzestny moich córek do dr kasprzyka :)
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

Post » Wto sie 23, 2011 22:22 Re: PKDT vol.9.- 20 ZŁ miesiecznie wpłaty na KOCIARNIE strona10

A może PKDT powinno swoje dane zamieścić na
http://zaginaldom.pl/szukaja-domow/ ?
niby Azorki, ale może koty tez dadzą radę?
Akcja nagłośniona, w TV nawet była.

maryjane82

Od: Nie paź 03, 2010 16:09

Post » Śro sie 24, 2011 7:44 Re: PKDT vol.9.- 20 ZŁ miesiecznie wpłaty na KOCIARNIE strona10

Czy Kasprzyk przyjmie mnie na operacje po 19? bo do 19 siedze w pracy... a musze dzisiaj miec zoperowanego kota. Czekam do jakiejs ludzkiej godziny żeby zadzwonić. Trzeba usunąć martwice z brzucha. Mam jeszcze tylko nadzieje, że nie będzie to masakrycznie droga operacje, wczoraj zapłaciłam wszystkie rachunki, więc ogromnego majątku do końca miesiąca nie posiadam.
Z lepszych wieści, Czapir poszedł do adopcji, urabiam mojego TŻ na Pikusia, a Stelli nóżki wyglądają już niebo lepiej.
Obrazek

lalka999

Post » Śro sie 24, 2011 7:57 Re: PKDT vol.9.- 20 ZŁ miesiecznie wpłaty na KOCIARNIE strona10

lalka, dr Kasprzyk robi rózne zabiegi po 19h zadzwoń i sie umów indywidualnie
Obrazek

maria_kania

Post » Śro sie 24, 2011 15:40 Re: PKDT vol.9.- 20 ZŁ miesiecznie wpłaty na KOCIARNIE strona10

Lakla, kciuki za Pikusia!!!
Los zwierząt jest dla mnie ważniejszy niż strach przed ośmieszeniem. Los zwierząt jest nierozerwalnie związany z losem człowieka. E. Zola

KaleidoStar

Od: Nie mar 21, 2010 14:00

Post » Śro sie 24, 2011 17:12 Re: PKDT vol.9.- 20 ZŁ miesiecznie wpłaty na KOCIARNIE strona10

Obrazek

lalka999

Post » Śro sie 24, 2011 20:40 Re: PKDT vol.9.- 20 ZŁ miesiecznie wpłaty na KOCIARNIE strona10

A ja mam dziś paskudny dzień - i nawet nie mam komu powiedzieć.
Szef mnie opier**lił, że za późno do pracy przychodzę - a ja znów od kilku dni po wetach, aptekach latam od rana (Viki).
Potem obtarłam na parkingu samochód :x lekko na szczęście, ale humoru mi to nie poprawiło, tym bardziej, że i tak w tym mies. musiałam wydać 900zł na naprawę autka :x .

No ale jakaś nadzieja jest - po kroplówkowaniu od wczoraj + dziś antybiotyk - Viki dziś wieczorem zjadła z pól saszetki whiskasa.
Siedzi w kiblu obstawiona kilkunastoma miseczkami z convem, mięskiem surowym, mięskiem gotowanym, najróżniejszymi karmami ale właśnie whiskas najbardziej ją skusił.
Trzymam sie tego, że będzie poprawa, że zacznie jeść, bo ona prawie 4 dni już nic nie jadła, karmiona na siłę pluła strasznie tak, że niewiele mogłam jej wcisnąć.

Sabina, kciuki za Pikusia, rozesłałam wiadomości gdzie się dało, wiem, że kilka osób coś wpłaciło, niestety przygarnać Pikusia nikt nie chciał. Ale nie wolno go usypiać jeśli nie cierpi a jedynymi jego defektami są starość i zaćmy - dzięki, że się nim zajęłaś.

Lalka999 kciuki mocne za Coco.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Śro sie 24, 2011 21:39 Re: PKDT vol.9.- 20 ZŁ miesiecznie wpłaty na KOCIARNIE strona10

Monika kotka spod Almy jest u nas jednak;
dzięki Monice K, która zgodziła się przywieźć kota z Kosakowa do nas - dziękuję jeszcze raz Moniko :1luvu:

Marlena dała mi znać, że kotka ma potworną depresję i nie pociągnie długo w klatce - nie chciała jeść, co oczywiste załatwiać się, dostawała kroplówki etc;
matka Tz miała się zastanowić, czy nie weźmie jej do czasu adopcji Rudego, ale w końcu się nie zgodziła; zresztą w ogóle kiepsko to widzę tzn czy moi rodzice po tak długim czasie oczekiwania na adopcję Rudego i braku jak na razie nadziei na wyadoptowanie Matyldy zgodzą się przyjąć Almę vel Skawarkę;

u kotki ok, trzecie powieki już prawie zaleczone;
u nas więc masakra, kotka trafiła do łazienki, Rysio, Antek i Czarna do kuchni, w przedpokoju stoją dwie kuwety i miski naszych kotów, Rozalka wyje pod drzwiami sypialni, bo chce być wypuszczona,a my nie mamy już gdzie zamknąć kotów etc etc

ale kotka chyba jednak do oswojenia nadaje się; przez chwilę miałam wątpliwości - kiedy zobaczyła okno to zaczęła pod nim miauczeć rzewnie, z łazienki chce spieprzyć etc

Sabina biedny ten Pimpuś strasznie, mam nadzieję że szybko znajdzie dom; gdyby nie ta ilość kotów to próbowałabym namówić Tz na adopcję
0.40 24.12.2010 Justynko [*] Śpij Spokojnie Nasze Słoneczko Kochane

Obrazek

KarolinaS

Od: Pt kwi 06, 2007 18:02

Post » Czw sie 25, 2011 0:38 Re: PKDT vol.9.- 20 ZŁ miesiecznie wpłaty na KOCIARNIE strona10

Monika, współczuje i przytulam, ja nie miałam lepszego dnia, kolejne 2 nowe koty zgloszone przez straz miejska, jeden u Marty, drugi u mnie, caly dzien poszedl na wyjazd i pakowanie konserw rybnych - KTO CHCE KONSERWY DLA KOTÓW? trzeba je odebrac od mojego Łukasza, trzeba podjechac z kartonami i umowic sie ze mna na konkretny termin, ja nie dam juz rady ich rozwozic po miastach! Bardzo dziękuje Ani I. za info i zorganizowanie kolejny raz dla nas rybek!
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Post » Czw sie 25, 2011 7:48 Re: PKDT vol.9.- 20 ZŁ miesiecznie wpłaty na KOCIARNIE strona10

Marlon pisze:Monika, współczuje i przytulam, ja nie miałam lepszego dnia, kolejne 2 nowe koty zgloszone przez straz miejska, jeden u Marty, drugi u mnie, caly dzien poszedl na wyjazd i pakowanie konserw rybnych - KTO CHCE KONSERWY DLA KOTÓW? trzeba je odebrac od mojego Łukasza, trzeba podjechac z kartonami i umowic sie ze mna na konkretny termin, ja nie dam juz rady ich rozwozic po miastach! Bardzo dziękuje Ani I. za info i zorganizowanie kolejny raz dla nas rybek!

ja chce konserwy i moze dla Sabiny po drodze bym wzieła kwesti atylko czy chce też ;-)
umówimy sie na gg co i jak dalej
pozdro M.
Obrazek

maria_kania

[poprzednia][następna]