KotomaniaXI-Antosia walczy !!!!!!-zaświtała nadzieja!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sie 24, 2011 10:05 Re: KotomaniaXI-jak zrobić samemu drapak :)

ObrazekKasiulku, mam nadzieje, ze fajnie wypoczywasz. :D
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Śro sie 24, 2011 14:47 Re: KotomaniaXI-jak zrobić samemu drapak :)

Obrazek
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Śro sie 24, 2011 16:22 Re: KotomaniaXI-jak zrobić samemu drapak :)

Dobrze, że pogoda dopisuje.
:ok: :ok: :ok:
Obrazek**Obrazek**"Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą. Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie: może zostać Waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem."Théophile Gautier

Petka

Od: Nie cze 22, 2008 23:31

Post » Śro sie 24, 2011 18:48 Re: KotomaniaXI-jak zrobić samemu drapak :)

Witajcie ukochane ciotki-klotki :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Tęskniłam za Wami bardzo,ale skoro urlop,to urlop-bez netu! :D

Bursztynów było mało,własciwie tylko 22 dag zebrałam,ale i tak sie cieszę,bo fale były,ale nie z tej strony co trzeba,więc cudem tyle nazbierałam.Dzisiaj zmokłam jak barani ogon,bo deszcz złapał mnie na plaży-właściwie zachmurzyło sie nagle,zagrzmiało i zaczęło lać!
A ja w jedynej bluzie z długim rękawem,jaką wzięłam,bez deszczaka,więc kapało ze mnie ,jak cholera!
Potem cała droga w deszczu,ale niezastąpiona Krysieńka i tak czekała na mnie na dworcu PKS! :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Ludzie-ależ to ciepła ,fajna kobitka-spokojna i wrażliwa,przy moim temperamencie i gadulstwie-to oaza spokoju i wyciszenia! 8O
Poznałam też 2 z 6 kotków kristinbb,ale Czekoladka skradł mi serce :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
plaskaty,ale o uroczym charakterze,o przecudnej urody futerku i wcale mu uroku nie ujmuje brak oczka-no cudo nie kot!-przytulał się do mnie ,wywalał brzusio i ugniatał w powietrzu ,gdy go głaskałam!-a futerko jakie mięciuteńkie!-no mówię Wam-cudo kot!

Wszystko byłoby fajnie,nawet pogoda dopisywała,ale....
No właśnie :( :( :(
U mojej gospodyni jest koteczka-znam ją od kociaka-ruda śliczna kicia.Dopóki była mała,gospodyni ja tolerowała,gdy urosła,straciła do niej resztki sympatii-jak mówi z rozbrajającą szczerością-po prostu nie lubi zwierząt :( :( :(
Kotkę wziął Jej mąż,bo on koty lubi,ale jego praktycznie w domu nie ma,bo pracuje w Szwecji.Kotka jest niesterylizowana,rodzi ciągle,a w tej chwili wygląda juz jak cień kota,a ma dopiero 5 lat! :cry: :cry: :cry:
Na poczatku lipca znów urodziła-ma 4 kociaczki-cudne kluchy-trzy rudzielce-chłopaki(w tym jeden marmurek :1luvu: ) i koteczkę szylkretkę.Na koteczkę ma już chętną,na chłopaków nie.Ale sama mówi,że pewnie ktoś je weźnie.
Problem jest z kotką-mamą :cry: -w tym roku zlikwidowali domek campingowy,który był lamusem i jednocześnie domem mateczki,w efekcie czego,kotka straciła schronienie na zimę.Gospodyni nie przejmuje się jak koteńka przeżyje zimę.Zapytałam ją,czy oddała by ją,skoro i tak jej nie lubi i właściwie to dla niej tylko przykry obowiązek-powiedziała,że z chęcią ja odda.Dlatego postanowiłam założyć jej wątek,może zdarzy sie cud i koteńka znajdzie dom?
Płakałam głaszcząc ją na pożegnanie,bo jeśli nikt jej nie zechce-jak przeżyje zimę???
Miała taki smutny pyszczek-ona w ogóle zrobiła sie taka smutna-to zupełnie inna kotka,niż ten radosny ,młody kotek,jakim była :cry: :cry: :cry:
Dokarmiałam kociny przez cały czas pobytu-co prawda kk -nic lepszego w sklepie nie było,kupowałam też im mleko 3,5 procentowe-wiem-kotom sie mleka nie daje,ale ani małe,ani mateńka nie miały po mleku biegunki-widziałam kupale-wzorcowe!
Przed odjazdem kupiłam jeszcze 3 litry mleka i 6 puszek-choć tyle mogłam na tę chwilę zrobić.
Jutro założę wątek koteńce i rudzielcom-nie tracę nadziei,coś robić muszę,bo ta kotka spędza mi sen z oczu!
Ona nawet nie ma imienia :cry: :cry: :cry:
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Śro sie 24, 2011 20:12 Re: KotomaniaXI-jak zrobić samemu drapak :)

No to cudnie ze tak fajnie bylo :D :ok: :ok: :ok:
Ehh..te kotusie.. Zaloz watek Kasiu, to jest zawsze szansa. :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Śro sie 24, 2011 20:13 Re: KotomaniaXI-jak zrobić samemu drapak :)

Ojej, Kasiulku. To bardzo smutne, co napisałaś :( Ja nie rozumiem, jak można nie lubić zwierząt. No ale niestety, taki świat i tacy różni ludzie po tym świecie chodzą. Mi dzisiaj kurier przywiózł paczkę dla Burasiów i nie omieszkał powiedzieć, jak to on nienawidzi kotów. Myślałam, że faceta ze schodów zrzucę :evil: :evil: :evil: Bardzo żal mi koteńki. Trzeba jej założyć wątek. Bez tego nie ma raczej szans :( Przykro Kochana, że nie mogłaś się oddać bez reszty lenistwu i braku jakichkolwiek problemów i rozterek :( Mam nadzieję, że kicia znajdzie kochający domek :ok: :ok: :ok:
Obrazek

bulba

Od: Pt paź 09, 2009 8:44

Post » Śro sie 24, 2011 20:14 Re: KotomaniaXI-jak zrobić samemu drapak :)

Powgrywałam zdjęcia na fotosik, dzisiaj juz nie mam siły zakładać wątku-muszę odreagować, przespać się.
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz

kropkaXL

Post » Śro sie 24, 2011 20:15 Re: KotomaniaXI-jak zrobić samemu drapak :)

Kasieńko, odpocznij :)
Miłych i spokojnych snów Skarbie :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

bulba

Post » Śro sie 24, 2011 20:17 Re: KotomaniaXI-jak zrobić samemu drapak :)

Odpocznij Kasiu, i nie martw sie na zapas. Ulozy sie :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Śro sie 24, 2011 21:01 Re: KotomaniaXI-jak zrobić samemu drapak :)

Informuję Cię Kasiu,że część zdjęć wyszła a część nie ... :roll:
nie wyszły te pierwsze robione bez lampy wrrr....
Obrazek...Obrazek...Obrazek...

kristinbb

Od: Nie cze 03, 2007 20:32

Post » Śro sie 24, 2011 21:08 Re: KotomaniaXI-jak zrobić samemu drapak :)

Dzisiaj tylko próbka.
Czekolada w całej okazałości i kawałek Kasi :lol:

Obrazek

Obrazek

kristinbb

Post » Śro sie 24, 2011 21:19 Re: KotomaniaXI-jak zrobić samemu drapak :)

Piękny Czekolada :love: :love: :love: i ... skromny kawałek Kasi :wink: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Czekoladka mi gabarytami moją Becię przypomina :mrgreen:
Obrazek

bulba

Post » Czw sie 25, 2011 6:05 Re: KotomaniaXI-jak zrobić samemu drapak :)

Oooo!-Czekoladka!!!!-przekochany kotek-marzenie każdego kociarza!!!! :1luvu: :1luvu: :1luvu:
:lol: :lol: :lol: -skromny kawałek mnie-tia!-reszta znacznie bardziej okazała! :ryk: -stopy akurat mam małe-35-36 :lol:

Dziewczynki kochane-założyłam watek kotkom z Mikoszewa:
viewtopic.php?f=1&t=132205
:cry: :cry: :cry:
Pomocy!!!!!
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

Post » Czw sie 25, 2011 7:09 Re: KotomaniaXI-jak zrobić samemu drapak :)

No dobrze trochę więcej Kasi . :lol:

Obrazek

Obrazek

kristinbb

Post » Czw sie 25, 2011 7:13 Re: KotomaniaXI-jak zrobić samemu drapak :)

:ryk: :ryk: :ryk: -ale duuużo mnie!
Krystynko-jeszcze raz dziękuję Ci za takie ciepłe przyjęcie,za ciepło,które roztaczasz :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

[poprzednia][następna]