Schronisko Sosnowiec zbiórka na rzecz zwierząt w schronisku

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sie 23, 2011 22:36 Re: Schronisko Sosnowiec - 46 kotów !!!! rekord

Taki, który zaakceptuje innego kota i małe dzieci :)

A tak apropos: kot mój niewychodzacy i w związku z tym nie szczepiony na kocie choroby. Czy ma to jakieś znaczenie przy adopcji kolejnego?

ula77

Od: Śro sie 03, 2011 21:39

Post » Wto sie 23, 2011 22:50 Re: Schronisko Sosnowiec - 46 kotów !!!! rekord

Czy Ta Kotka jeszcze jest:

http://www.nadziejanadom.org/?kociak=1966

Czy jak się bierze kotkę niewysterylizowana to czy mozna potem liczyc na jakiś rabat przy wykonaniu tego zabiegu?

Przyznam, że kastracja kocurka i sterylka zaginionej tosi lekko nadszarpnęły moją kieszeń :(

ula77

Post » Śro sie 24, 2011 9:01 Re: Schronisko Sosnowiec - 46 kotów !!!! rekord

ula77 pisze:Czy Ta Kotka jeszcze jest:

http://www.nadziejanadom.org/?kociak=1966

Czy jak się bierze kotkę niewysterylizowana to czy mozna potem liczyc na jakiś rabat przy wykonaniu tego zabiegu?

Przyznam, że kastracja kocurka i sterylka zaginionej tosi lekko nadszarpnęły moją kieszeń :(

Kotka jest w kąciku "Znalazły dom",więc nie jest do adopcji :wink:

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Śro sie 24, 2011 9:59 Re: Schronisko Sosnowiec - 46 kotów !!!! rekord

Faktycznie :oops:

Jesli nic się nie zmieni przyjadę w niedziele do schroniska

ula77

Post » Śro sie 24, 2011 15:29 Re: Schronisko Sosnowiec - 46 kotów !!!! rekord

a tu zdjątko z dzisiejszego karmienia - na adopcjach :ok:
Obrazek

Nie można nałożyć bo głodomory oblegają :D
Obrazek

Piotr naprawde szacun kawał roboty odwala ( o finansach to nawet myśleć nie chcę)
Naprawdę tyle kotków i to małych przeżyło pobyt w schronie (w tych warunkach to naprawdę cud) oby tylko z domkami ruszyło.

Życie z za krat :( smutno odchodzić
Obrazek
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Śro sie 24, 2011 15:48 Re: Schronisko Sosnowiec - 46 kotów !!!! rekord

Zakochałam się w kici jedzacej z miski Whiskas i w oczkach patrzacych przez kraty 8)

ula77

Post » Śro sie 24, 2011 16:04 Re: Schronisko Sosnowiec - 46 kotów !!!! rekord

ula77 pisze:Zakochałam się w kici jedzacej z miski Whiskas i w oczkach patrzacych przez kraty 8)

Z dużej miski Whiskas je Ferdek :1luvu: , kot o wielkim serduchu = przekochany i przekomicznie się bawi i ma taka mądrosć w sbie i spokój.
To zapraszamy do schroniska- ja tam zakochana jestem w każdym kociaku.
każdy na swój rozczulający sposób jest wyjatkowy :1luvu:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Post » Śro sie 24, 2011 16:11 Re: Schronisko Sosnowiec - 46 kotów !!!! rekord

W niedzielę przyjadę :D

ula77

Post » Śro sie 24, 2011 18:16 Re: Schronisko Sosnowiec - 46 kotów !!!! rekord

ula77 pisze:W niedzielę przyjadę :D

Na pw podalam mój nr tel:)

mar_tika

Post » Śro sie 24, 2011 19:11 Re: Schronisko Sosnowiec - 46 kotów !!!! rekord

słoneczny dzień na adopcjach :D
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Czw sie 25, 2011 19:55 Re: Schronisko Sosnowiec - 46 kotów !!!! rekord

Po dzisiejszym dniu mam mieszane odczucia, ale raczej na plus niż na minus.
Na wstepię chciałem bardzo bardzo podziękować Pani Dr Monice z Almavetu za suchą specjalistyczną karmę dla kocistych - w schronie było już karmy na dnie... i Pani Dr, a raczej karma od niej spadła nam z nieba...WIELKIE DZIĘKI.
Bardzo dziękuję wolontariuszom "Nadziei Na Dom" za dary do schronu - krzesełka (zdjęcia wstawi Filomen), zaopatrzenie medyczne, jedzenie itd...... WIELKIE DZIĘKI ( wybaczcie, że nie będę wymieniał tu osób z nazwiska, ale dokładnie nie wiem od kogo dokładnie są te wszystkie cuda... )
Wielkie dzięki dla Kasi za pomoc w popołudniowym dyżurze w schronie - w dwie osoby robota idzie bardzo szybko i zostaje czas na mizianie koteczków - Kasiu WIELKIE DZIĘKI.

Z dobrych info - Ferdka zabrałem ze schronu i jutro przyjedzie po niego przyszła właścicielka ( mam nadzieję) - Ferdziu jest (był) najzabawniejszym schroniskowym koteczkiem, który grał w pilkę nożną:) - oby domek okazał się najlepszym domkiem dla Ferdusia.

A teraz juz nie tak miło - 2 maluchy i 1 dorosła koteczka z adopcji trafiła na kwarantannę z powodu kk.
W szpitaliku najbiedniejszy koteczek ma odleżyny na dupeczce i strzasznie cierpi, do tego sraczka, tyłek caly czas czerwony.... każda próba dotknięcia i posmarowania maścią łagodzącą stan zapalny kończy się przeraźliwym wrzaskiem i wielkim bólem. Poza tym trociny w kuwecie w ktorej zawsze siedzi kleją się do tyłka i znowu jest problem - serce mnie bardzo boli patrząc na Ten kłębek bólu i cierpienia - POTRZEBNY JEST DOMEK W KTÓRYM BEDĄ WARUNKI NA LECZENIE!!!!

Ogólnie sraczka już jest w odwrocie, leczenie plus intestinal dają efekty..... faktycznie czasami trzeba się stosować do wskazań lekarzy:):):) - pozdrawiam wszystkich weterynarzy z Sosnowca i Katowic, którzy pochylili się nad naszymi schroniskowymi małymi braćmi.

A już prawie na koniec - dzisiaj zostal adoptowany Stefan - kot oddany z powodu alergi córki jakiegoś debila. Od soboty prawie nic nie zjadł, waga spadała z dnia na dzień, jeszcze parę dni i kot przeszedłby za Tęczowy Most. Znalazła się pani o wielkim sercu i dzisiaj zabrała koteczka do siebie. Mam kontakt telefoniczny i już wiem, że koteczek ożył i już czuje się jak w swoim domu.

No i na koniec znowu ponawiam apel - BRAKUJE JEDZENIA DLA MALUSZKÓW (SUCHEGO I MOKREGO) - TO CO JEST WYSTARCZY NA KILKA DNI!!!! jest jedzenie dla dorosłych, suche.
LECZENIE KOCIASTYCH TEŻ DUŻO KOSZTUJE - JESLI KTOŚ MOŻE POMÓC FINANSOWO PROSZĘ O KONTAKT - w schronie jestem codziennie, więc jeśli ktoś mogłby w jakikolwiek sposób pomóc proszę o kontakt!!!!!
I tak mija dzień .... a w domu 10 kotów czeka na mnie i Filomena, aż przyjedziemy, damy jeść, pomiziamy - ABY KAŻDY NASZ MAŁY BRAT SCHRONISKOWY ZNALAZŁ DOM.

Obrazek Obrazek Obrazek
ObrazekObrazek

jedno serce, jedna miłość - tylko MAN UTD i żona :-)

wolontariusz

Od: Pt mar 25, 2011 9:14

Post » Pt sie 26, 2011 15:29 Re: Schronisko Sosnowiec - 46 kotów !!!! rekord

Dzisiaj jeden z pięciu maluchów odszedł za Tęczowy Most. Był najslabszy, najbiedniejszy:(
ObrazekObrazek

jedno serce, jedna miłość - tylko MAN UTD i żona :-)

wolontariusz

Od: Pt mar 25, 2011 9:14

Post » Pt sie 26, 2011 15:44 Re: Schronisko Sosnowiec - 46 kotów !!!! rekord

wolontariusz pisze:Dzisiaj jeden z pięciu maluchów odszedł za Tęczowy Most. Był najslabszy, najbiedniejszy:(

:? :cry: [*] czy któryś ze szpitalika :?:
Obrazek
Obrazek

Dorota Wojciechowska

Post » Pt sie 26, 2011 18:54 Re: Schronisko Sosnowiec - 46 kotów !!!! rekord

Cieszę się, że Ferdziu znalazł dom, ale też żal mi bardzo maluszka :(

Do Martiki - mogę przyjechać w niedzielę i pomóc.

MagdaMiotlinska

Od: Pon cze 27, 2011 17:34

Post » Pt sie 26, 2011 19:06 Re: Schronisko Sosnowiec - 46 kotów !!!! rekord

MagdaMiotlinska pisze:Cieszę się, że Ferdziu znalazł dom, ale też żal mi bardzo maluszka :(

Do Martiki - mogę przyjechać w niedzielę i pomóc.

OO super,będę bardzo wdzięczna :ok: Monika pracuje więc jej nie będzie.Muszę zrobić ewidencję i zdjęcia.Str schroniska już jest teraz trzeba ją powoli uzupełniać.Przy tylu maluchach i zaległościach nie wiem czy to ogarnę :?

mar_tika

[poprzednia][następna]