Cmentarz Brwinów.Są kocięta.Jest źle,potrzebna karma,głodne

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sie 23, 2011 20:43 Re: BrwinówBŁAGAoPOMOC*20CIĘŻNYCH*Tracą oczy!PotrzebneFunduszeDT

Aniu, nigdy nie powiedziałabym, że to ten sam kot. Gratuluję po stokroć wszystkiego co robicie. Ja chyba nie znalazłabym siły na zmierzenie się bezpośrednio z takim ogromem cierpienia. Gdy pierwszy raz zetknęłam się z tym wątkiem, te kociaki śniły mi się po nocach i siedziały mi w głowie całymi dniami. W ogóle nie mogłam się otrząsnąć :( Przykro mi, że mogę pomóc tylko finansowo ale więcej chyba jeszcze nie dam rady, jeszcze nie.
Póki co, nadal trzymam kciuki.
Co do wypowiedzi Opiekunki: dziwi mnie, że można mieć pretensje do ludzi o to, że EFEKTYWNIE pomagają 8O :?

naupliosa

Od: Pon lip 18, 2011 12:00

Post » Wto sie 23, 2011 20:55 Re: BrwinówBŁAGAoPOMOC*20CIĘŻNYCH*Tracą oczy!PotrzebneFunduszeDT

XAgaX pisze:
Fleur pisze:No i jeszcze jedno - nie wymagajcie od Opiekunki, że jedna kobieta swoimi środkami zapanuje nad stadem kotów z KK - są ograniczenia finansowe i fizyczne. Jednak właśnie po to jesteśmy i działamy na cmentarzu, żeby Jej w tym pomóc - i już dużo udało się zrobić, z pomocą dobrych ludzi!

wszystko rozumiem, ale mam wrażenie, że ona zwyczajnie ma pretensje do nas, że nagłaśniamy sprawę- a kwestia np. kastracji została ewidentnie zaniedbana. I jak ktoś chce pomóc- nazywa to złą wolą i niepotrzebnym szumem.

rozumiem, rozumiem także panią Opiekunkę - wierzę, że bardzo te koty kocha i tamta wypowiedź wynika po prostu ze strachu o nie. Naprawdę ludziom ogółem nie można ufać, ale mam nadzieję, że Opiekunka zaufa(ła) nam :ok:

dowody efektywności są niepodważalne :lol: :

Anna Rylska pisze:taka byłam

Obrazek Obrazek

tak wypiękniałam

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

:1luvu: :1luvu: :1luvu:

Fleur

Od: Sob paź 01, 2005 21:51

Post » Wto sie 23, 2011 21:03 Re: BrwinówBŁAGAoPOMOC*20CIĘŻNYCH*Tracą oczy!PotrzebneFunduszeDT

Anna Rylska pisze:taka byłam

Obrazek Obrazek

tak wypiękniałam

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Istne cuda :1luvu:
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Wto sie 23, 2011 21:23 Re: BrwinówBŁAGAoPOMOC*20CIĘŻNYCH*Tracą oczy!PotrzebneFunduszeDT

Podmienili kota... :D :D :D
Obrazek Obrazek

bagheera

Od: Pt mar 11, 2011 20:22

Post » Wto sie 23, 2011 21:24 Re: BrwinówBŁAGAoPOMOC*20CIĘŻNYCH*Tracą oczy!PotrzebneFunduszeDT

ależ bym to wymiziała :D Aniu, gdyby trzeba było ładnych zdjęć do ogłoszeń, to ja mogę przyjechać z aparatem... :twisted:

Fleur

Post » Wto sie 23, 2011 21:42 Re: BrwinówBŁAGAoPOMOC*20CIĘŻNYCH*Tracą oczy!PotrzebneFunduszeDT

Aniu, Jesteś cudotwórczynią :1luvu: Masz wielkie serducho i za to trzymam :ok:

ja1

Od: Czw cze 16, 2011 21:37

Post » Wto sie 23, 2011 21:51 Re: BrwinówBŁAGAoPOMOC*20CIĘŻNYCH*Tracą oczy!PotrzebneFunduszeDT

BARDZO POTRZEBNE SĄ DT, DS zostały tam kocięta, koty oswojone
Adoptuj, nie kupuj. Obrazek

Jeśli czujesz ból to znaczy,że żyjesz ...
Jeśli czujesz ból innych ludzi, to świadczy o tym, że jesteś człowiekiem ...

Anna Rylska

Od: Wto wrz 12, 2006 12:16

Post » Śro sie 24, 2011 9:29 Re: BrwinówBŁAGAoPOMOC*20CIĘŻNYCH*Tracą oczy!PotrzebneFunduszeDT

Ile tych biedaków, dzięki moje drogie, że tak pomagacie
kocinom. Ich los już się odmienia na lepsze :)

adelajda

Od: Czw cze 17, 2010 15:20

Post » Śro sie 24, 2011 12:23 Re: BrwinówBŁAGAoPOMOC*20CIĘŻNYCH*Tracą oczy!PotrzebneFunduszeDT

adelajda pisze:Ile tych biedaków, dzięki moje drogie, że tak pomagacie
kocinom. Ich los już się odmienia na lepsze :)

proszę nie zapominać, że nie tylko kobiety pomagają :twisted: :lol:

Fleur

Post » Śro sie 24, 2011 13:18 Re: BrwinówBŁAGAoPOMOC*20CIĘŻNYCH*Tracą oczy!PotrzebneFunduszeDT

Odpowiadając na Państwa maile, jednak w dalszym ciągu niektóre trochę złośliwe, proszę o zwrócenie uwagi na to, że nie jestem przeciwna sterylizacji / o czym już pisałam / w odpowiednim dla nich momencie. Obecność kotów na cmentarzach jest powszechna a rolą ludzi jest im pomagać nie zapominając o ich godności i zachowaniu wszelkich środków ostrożności, mając na uwadze wszelkie zagrożenia. Pomoc ludzka powinna ograniczać się tam gdzie jest to możliwe, do stwarzania kotom / czy innym zwierzętom wolno żyjącym / jak najlepszych warunków do życia na wolności. Nie mówię tu o kotach przywoływanych na zdjęciach, które jak pisałam pojawiły się niedawno, zostały przyprowadzone przez matki do karmy, i jak już pisałam interwencja medyczna była niezbędna, a z uwagi na ich młody wiek możliwe udomowienie. Myślę, że powinniśmy pomagać nie ze względu na jakiekolwiek korzyści, czy oczekując wdzięczności, ale dlatego, by móc się cieszyć obecnością zwierząt wśród nas ich pięknem i wolnością / i tu mam obawy, że zręczni respondenci przywołają zdjęcia chorych kotów, z odpowiednim komentarzem, tylko po co /. Zapewnienie kompleksowej opieki weterynaryjnej zwierzętom wolno żyjącym jest niemożliwe, co nie znaczy, że pomoc tam gdzie było to możliwe, była udzielana, myślę że podobnie jak w innych miejscach pobytu kotów wolno żyjących, w których Państwo pracujecie. Przywołana do odpowiedzi, o pozyskiwanie funduszy, uważam, że powinny one pochodzić w przypadku działających organizacji od stałych sponsorów.

Opiekunka

Od: Wto sie 23, 2011 8:28

Post » Śro sie 24, 2011 13:35 Re: BrwinówBŁAGAoPOMOC*20CIĘŻNYCH*Tracą oczy!PotrzebneFunduszeDT

Kiedy więc według Pani będzie ten odpowiedni moment na sterylizacje?? Kiedy koty rozmnożą się do, powiedzmy, 300 sztuk (co przy ich obecnej ilości nie potrwa długo), zostaną na pewno zauważone przez ludzi i zaczną się prawdziwe problemy?? Sterylizacja zapewni im polepszenie bytu - kotki będą żyły dłużej, nie będą obciążone porodami i karmieniem, a kociaki nie będą chorować i poniewierać się po cmentarzu. To jest właśnie, obok karmienia ich, największa pomoc. Czemu też nie szukać im domów skoro dzięki temu nie będą marzły zimą nie wiadomo gdzie??
Co do stałych sponsorów - fajnie by takich mieć lecz obawiam się że trudno znaleźć.
ObrazekObrazekObrazek

skwareek

Od: Pon maja 03, 2010 12:42

Post » Śro sie 24, 2011 14:01 Re: BrwinówBŁAGAoPOMOC*20CIĘŻNYCH*Tracą oczy!PotrzebneFunduszeDT

Opiekunka pisze:Odpowiadając na Państwa maile, jednak w dalszym ciągu niektóre trochę złośliwe, proszę o zwrócenie uwagi na to, że nie jestem przeciwna sterylizacji / o czym już pisałam / w odpowiednim dla nich momencie. Obecność kotów na cmentarzach jest powszechna a rolą ludzi jest im pomagać nie zapominając o ich godności i zachowaniu wszelkich środków ostrożności, mając na uwadze wszelkie zagrożenia. Pomoc ludzka powinna ograniczać się tam gdzie jest to możliwe, do stwarzania kotom / czy innym zwierzętom wolno żyjącym / jak najlepszych warunków do życia na wolności. Nie mówię tu o kotach przywoływanych na zdjęciach, które jak pisałam pojawiły się niedawno, zostały przyprowadzone przez matki do karmy, i jak już pisałam interwencja medyczna była niezbędna, a z uwagi na ich młody wiek możliwe udomowienie. Myślę, że powinniśmy pomagać nie ze względu na jakiekolwiek korzyści, czy oczekując wdzięczności, ale dlatego, by móc się cieszyć obecnością zwierząt wśród nas ich pięknem i wolnością / i tu mam obawy, że zręczni respondenci przywołają zdjęcia chorych kotów, z odpowiednim komentarzem, tylko po co /. Zapewnienie kompleksowej opieki weterynaryjnej zwierzętom wolno żyjącym jest niemożliwe, co nie znaczy, że pomoc tam gdzie było to możliwe, była udzielana, myślę że podobnie jak w innych miejscach pobytu kotów wolno żyjących, w których Państwo pracujecie. Przywołana do odpowiedzi, o pozyskiwanie funduszy, uważam, że powinny one pochodzić w przypadku działających organizacji od stałych sponsorów.

cieszę się, że nie jest Pani przeciwna sterylizacji, szkoda że dopiero teraz, jak kotów jest tak dużo i ktoś inny niż Pani się tym zainteresował, powiem to w prost!

co to znaczy odpowiedni dla nich moment?

szanuję Ludzi, którzy pomagają zwierzętom jednego tylko nie rozumiem i stanowczo się temu sprzeciwiam - rozmnażaniu i cierpieniu - a to Pani chodząc na cmentarz codziennie widziała własnymi oczyma :cry:

ludzie chcą po prostu pomóc, ja bym byłą wdzięczna za pomoc, choć doskonale rozumiem Pani obawy o koty, my również je mamy i staramy się działać jak najlepiej umiemy

koty oswojone, kociaki powinny znaleźć domy, to nie jest dla nich miejsce, to one są najbardziej narażone na złych ludzi, w tym powinna Pani nam pomóc
ja cieszyłabym się jak głupia, wiedząc z 40 kotów , które dokarmiana połowa znalazła by domy

mniejsze stado, mniej rzuca się w oczy, łatwiej nad nim zapanować, nawet chronić

Anna Rylska

Post » Śro sie 24, 2011 14:13 Re: BrwinówBŁAGAoPOMOC*20CIĘŻNYCH*Tracą oczy!PotrzebneFunduszeDT

Opiekunko sprawa kotów z Brwinowa w tej chwili jest bliska wielu osobom, dobry ludziom, (jeszcze raz podkreślam chcą pomóc ) ale przy takiej ilości kotów,dużej liczbie kociąt, nagłych operacjach, poważnych, przewlekłych chorobach bez pomocy nie da się tego zrobić :(

Fakt jest taki, że żadna ze złapanych kotek nie była wysterylizowana, czy to młoda czy starsza.

Anna Rylska

Post » Śro sie 24, 2011 17:46 Re: BrwinówBŁAGAoPOMOC*20CIĘŻNYCH*Tracą oczy!PotrzebneFunduszeDT

mavi

Od: Czw sie 26, 2010 18:45

Post » Śro sie 24, 2011 18:07 Re: BrwinówBŁAGAoPOMOC*20CIĘŻNYCH*Tracą oczy!PotrzebneFunduszeDT

mavi - dzięki :-)

rozliczenie funduszu u mnie:

wpłaty:
20 zł - 7ksiezyc z bazarku
50 zł - Łatulka
624,96 zł - CheshireCat1 (w tym 100 na karmę)
100 zł - Szymkowa
100 zł - edii
50 zł - Moha
90 zł - taizu
90 zł - patkazal
60 zł - jamkasica
107,25 - naupiliosa
20 - Mulesia z bazarku taizu
100 - Anuk
45 - Broszka
300 - anonimowy darczyńca związany z Monikah Smile
40 - znajoma Wujka i Monikah