Marzenka już nie cierpi... ['] /wątek do zamknięcia/

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sie 24, 2011 8:27 Re: Marzenka- 20l. chodzący szkielet :( DT potrzebny na wczoraj!

JaEwka pisze:Porposiłam druga osobę czy można by jej badania zrobić - ta co mi odpisała o jej wieku. I na moje pytanie odpowiedziała ze jedyne co można dla niej zrobić to dać dom - jedyny wniosek z tego - badań jej tam nie zrobią :roll: trzeba ją zabrać na zewnątrz do weta...

Kotka została najprawdopodobniej znaleziona (miała kwarantanne - a piszę najprawdopodobniej bo wiadomo że mógł ją oddać właściciel i powiedzieć że znalazł)

Trochę nie rozumiem, tego, że "badań nie zrobią" - chodzi o kasę, czy o to, że kot w fatalnym stanie i być może wskazanie do eutanazji?

Jest już jakiś plan jak przebadać kotkę na zewnątrz? Większość potencjalnych domów (czy to dt, czy ds) chciałaby wiedzieć w jakim stanie bierze kota. I nie chodzi mi o dolegliwości związane z wiekiem (ktoś kto się decyzduje na staruszka, decyduje się na związane z tym konsekwencje). Chodzi mi o m.in. FIV/FeLV, grzyb. Morfologia to przecież nieskomplikowana sprawa, czasem dużo mówi.

Ten wątek nie jest optymistyczny... :(
Obym się myliła, że nikt z nas wszystkich (nie tylko na miau, ale też poza) nie zdąży z pomocą dla Marzenki :(
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Od: Pon gru 03, 2007 8:41

Post » Śro sie 24, 2011 8:29 Re: Marzenka- 20l. chodzący szkielet :( DT potrzebny na wczoraj!

A jest jakaś szansa choćby na tymczas?

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Śro sie 24, 2011 8:38 Re: Marzenka- 20l. chodzący szkielet :( DT potrzebny na wczoraj!

Jaka jest szansa zrobienia podstawowych badań?

tamiss

Od: Śro lut 10, 2010 17:08

Post » Śro sie 24, 2011 8:48 Re: Marzenka- 20l. chodzący szkielet :( DT potrzebny na wczoraj!

Jeżeli zdąże to ją zabiorę w sobotę jak będe jechać ze swoją kotką - ale nie mogę dać gwarancji bo ja jade do Lubina bo Wilczkę potem do Wrocławia na badania i muszę zdąrzyć przed zamknięciem gabinetu.
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Śro sie 24, 2011 8:51 Re: Marzenka- 20l. chodzący szkielet :( DT potrzebny na wczoraj!

Erin pisze:A jest jakaś szansa choćby na tymczas?

na razie nikt się nie zgłosił
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Śro sie 24, 2011 9:26 Re: Marzenka- 20l. chodzący szkielet :( DT potrzebny na wczoraj!

JaEwka pisze:Jeżeli zdąże to ją zabiorę w sobotę jak będe jechać ze swoją kotką - ale nie mogę dać gwarancji bo ja jade do Lubina bo Wilczkę potem do Wrocławia na badania i muszę zdąrzyć przed zamknięciem gabinetu.

FIV/FeLV można jej zrobić w schronie, może jak się ładnie uśmiechniesz do dra Bronisza (jak to on będzie na zmianie) to też morfologię podstawową zrobi. Może Marcin by dał radę poprosić o te badania, on ma siłę przekonywania ;)
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Śro sie 24, 2011 9:33 Re: Marzenka- 20l. chodzący szkielet :( DT potrzebny na wczoraj!

Gibutkowa pisze:
JaEwka pisze:Jeżeli zdąże to ją zabiorę w sobotę jak będe jechać ze swoją kotką - ale nie mogę dać gwarancji bo ja jade do Lubina bo Wilczkę potem do Wrocławia na badania i muszę zdąrzyć przed zamknięciem gabinetu.

FIV/FeLV można jej zrobić w schronie, może jak się ładnie uśmiechniesz do dra Bronisza (jak to on będzie na zmianie) to też morfologię podstawową zrobi. Może Marcin by dał radę poprosić o te badania, on ma siłę przekonywania ;)

o matko! włosy mi z głowy wypadają.
Uśmiechnąć się, siła przekonywania ... Przecież to powinno być w standardzie.
Gibutkowa, czy nie da się tak trochę tym schronem potrząsnąć i postawić na właściwych torach?
Obrazek Obrazek

:201461 :cat3: . . . . . NASZ KOCI BLOX http://kocidomtymczasowy.blox.pl/html

:catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk:

delfinka

Od: Wto gru 05, 2006 0:13

Post » Śro sie 24, 2011 9:46 Re: Marzenka- 20l. chodzący szkielet :( DT potrzebny na wczoraj!

podnoszę...

issey32

Od: Śro maja 18, 2011 9:39

Post » Śro sie 24, 2011 9:47 Re: Marzenka- 20l. chodzący szkielet :( DT potrzebny na wczoraj!

Oczywiście test trzeba przynieść ze sobą, bo w schronie nie mają.

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Śro sie 24, 2011 9:52 Re: Marzenka- 20l. chodzący szkielet :( DT potrzebny na wczoraj!

Niestety, polska rzeczywistość.

Erin

Post » Śro sie 24, 2011 10:00 Re: Marzenka- 20l. chodzący szkielet :( DT potrzebny na wczoraj!

podniosę małą... żeby tylko zdążyć..
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Od: Pon lip 06, 2009 14:17

Post » Śro sie 24, 2011 10:05 Re: Marzenka- 20l. chodzący szkielet :( DT potrzebny na wczoraj!

Erin pisze:Niestety, polska rzeczywistość.

ożżż, kuźwa, przecież to jest państwowe schronisko!, a nie jakaś prywatna mordownia.
Co to znaczy, że nie mają testów? Że nie mogą zrobić badań? A szczepienia?

Przyjmują koty, wrzucają wszystkie razem do jednego wora, chore, zdrowe, małe, stare.
I niech zdychają?

Czy tam chociaż jest stosowana kwarantanna?
Obrazek Obrazek

:201461 :cat3: . . . . . NASZ KOCI BLOX http://kocidomtymczasowy.blox.pl/html

:catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk:

delfinka

Od: Wto gru 05, 2006 0:13

Post » Śro sie 24, 2011 10:07 Re: Marzenka- 20l. chodzący szkielet :( DT potrzebny na wczoraj!

Kwarantanna jest na pewno, tak samo jak na pewno sa odpchlane i odrobaczane, są czipowane.
Z drugiej strony jest teraz tyle kotów że chyba będą musieli skrócić kwarantannę, bo się już koty w izolatce nie mieszczą :(

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Śro sie 24, 2011 10:10 Re: Marzenka- 20l. chodzący szkielet :( DT potrzebny na wczoraj!

delfinka pisze:

ożżż, kuźwa, przecież to jest państwowe schronisko!, a nie jakaś prywatna mordownia.

Przyjmują koty, wrzucają wszystkie razem do jednego wora, chore, zdrowe, małe, stare.
I niech zdychają?

No jest - tylko co z tego?
U nas jest podobnie.
I nikt nie chce z tym zrobić porządku.

Erin

Post » Śro sie 24, 2011 10:12 Re: Marzenka- 20l. chodzący szkielet :( DT potrzebny na wczoraj!

delfinka pisze:

I niech zdychają?

delfinko, czasem naprawdę jest tak, że jest wybór pomiędzy testami a kolejną paką karmy. Wybór dość brutalny acz prosty. :(
Wypowiadam się ogólnie, nie znam tego schroniska, ale rozumiem: realia są do d.

Pytając o brak badań chodziło nie chodziło mi o możliwości lecz o to, czy są one wstrzymane z innych względów (padł tu m.in. argument, że z kotem np. FIV schonisko może ne mieć co zrobić. Eutanazja.)
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Od: Pon gru 03, 2007 8:41

[poprzednia][następna]