Cmentarz Brwinów.Są kocięta.Jest źle,potrzebna karma,głodne

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sie 23, 2011 14:46 Re: BrwinówBŁAGAoPOMOC*20CIĘŻNYCH*Tracą oczy!PotrzebneFunduszeDT

Opiekunko, to przecież nie agresja, tylko właśnie troska o koty.

Uważam, że masz rację w kwestii nagłaśniania sprawy - ludziom nie należy zbytnio ufać. Jednak na razie pomagają tylko przyjaciele kotów, to w ich kręgach sprawa jest znana.

No i jeszcze jedno - nie wymagajcie od Opiekunki, że jedna kobieta swoimi środkami zapanuje nad stadem kotów z KK - są ograniczenia finansowe i fizyczne. Jednak właśnie po to jesteśmy i działamy na cmentarzu, żeby Jej w tym pomóc - i już dużo udało się zrobić, z pomocą dobrych ludzi!

Opiekunko - witamy na forum. Mam nadzieję, że zostaniesz tu na dłużej - jest tu wiele podobnych osób, które poświęcają codziennie swój czas i pieniądze, żeby pomagać i karmić. Naprawdę razem można więcej :-)

Fleur

Od: Sob paź 01, 2005 21:51

Post » Wto sie 23, 2011 14:49 Re: BrwinówBŁAGAoPOMOC*20CIĘŻNYCH*Tracą oczy!PotrzebneFunduszeDT

Fleur pisze:No i jeszcze jedno - nie wymagajcie od Opiekunki, że jedna kobieta swoimi środkami zapanuje nad stadem kotów z KK - są ograniczenia finansowe i fizyczne. Jednak właśnie po to jesteśmy i działamy na cmentarzu, żeby Jej w tym pomóc - i już dużo udało się zrobić, z pomocą dobrych ludzi!

wszystko rozumiem, ale mam wrażenie, że ona zwyczajnie ma pretensje do nas, że nagłaśniamy sprawę- a kwestia np. kastracji została ewidentnie zaniedbana. I jak ktoś chce pomóc- nazywa to złą wolą i niepotrzebnym szumem.
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Wto sie 23, 2011 15:14 Re: BrwinówBŁAGAoPOMOC*20CIĘŻNYCH*Tracą oczy!PotrzebneFunduszeDT

Hmm, ja te posty odebrałam raczej jako obawę, że po akcji pomocowej zainicjowanej na miau zapadnie cisza, a potem pałeczkę przejmą mieszkańcy, którym obecność kotów przeszkadza i zażądają od gminy rozwiązania "ostatecznego". A gminy jak to gminy często dobro zwierząt mają w poważaniu, w przeciwieństwie do estetycznego wizerunku miejsc publicznych i zwyczajnie zlecają wyłapanie oraz uśpienie ich hyclowi... a wtedy wystarczy im jedna noc i po sprawie.

akasheni

Od: Sob lut 13, 2010 11:07

Post » Wto sie 23, 2011 15:24 Re: BrwinówBŁAGAoPOMOC*20CIĘŻNYCH*Tracą oczy!PotrzebneFunduszeDT

tak, rozgłos jest nie wskazany w takich sprawach, to prawda, każdy kto karmił/ karmi na cmentarzu wie jakie są tam warunki dla kotów :( na każdym prawie cmentarzu są koty
ALE ten wątek musiał powstać, musieli się kociarze o tym dowiedzieć, by móc coś zrobić, jakoś pomóc tym kotom, bo na tym cmentarzu małosię nie robiło by koty miały lepiej, by zmniejszyć ich populację, zapobiec dalszym chorobom; ja miałam wrażenie, że to stado od dłuższego czasu zostało porzucone, zostawione na pastwę losu, gdzie nie spojrzysz tam kot, w różnym stanie
i nie mówi tu o karmieniu kotów, każdy karmi jak może, czym może i tego się nie wytyka

Opiekunko osoby, które są zaangażowane w tą sprawę naprawdę są oddane kotom i nie robią tego dla poklasku, chcą pomóc, nie oczekują nic w zamian. Niestety w takich sytuacjach konfrontacje, nerwy, emocje są zawsze, powinniśmy się jednak skupić nad tym co można jeszcze zrobić, jak najszybciej pomóc tym kotom, czasami trzeba zacisnąć zęby i robić dalej tą czarną robotę! bo nikt inny tego nie zrobi za nas.

Opiekunko Twoja pomoc na tym cmentarzu jest cały czas bardzo potrzebna, te koty Cię potrzebują, osoby które łapią też potrzebują tej pomocy ale uwierz mi bez pomocy nie damy rady tego ogarnąć.
Adoptuj, nie kupuj. Obrazek

Jeśli czujesz ból to znaczy,że żyjesz ...
Jeśli czujesz ból innych ludzi, to świadczy o tym, że jesteś człowiekiem ...

Anna Rylska

Od: Wto wrz 12, 2006 12:16

Post » Wto sie 23, 2011 15:42 Re: BrwinówBŁAGAoPOMOC*20CIĘŻNYCH*Tracą oczy!PotrzebneFunduszeDT

Może rzeczywiście zbyt mocno zareagowałam, za co przepraszam, ale nie podoba mi się podejście Opiekunki... dobrze, że powoli udaje się opanować sytuację.
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Wto sie 23, 2011 15:44 Re: BrwinówBŁAGAoPOMOC*20CIĘŻNYCH*Tracą oczy!PotrzebneFunduszeDT

Pani opiekunko.. rozumiem, że robienie szumu może zwrócić uwagę osób nieprzychylnych kotom, ale jak sama Pani wie
koty łapane są do sterylizacji w godzinach mało uczęszczanych przez ludzi i tak, żeby możliwie nie zwracać uwagi na łapanki..
my wszyscy oczywiście o tym wiemy.. to raz..

dwa..pisze Pani , że
"Znam prawie wszystkie koty i staram się im pomagać nie tylko dokarmiając. Większość kotów jest zadbana /jak domowe, a może lepiej / z których część z pewnością ma właścicieli. "

bardzo mi przykro to pisać, nie wiem jakie Pani widziała koty domowe, ale jak dla mnie koty, które nie są kastrowane/sterylizowane, koty, które mają ogromne wrzody zamiast oczu, koty, które mają koci katar i robaki,
które zjadają je od środka.. raczej dobrą opieką otoczone nie są...
Proszę mi wierzyć.. jestem wolontariuszką w schronisku już dłuższy czas.. przewinęło się od tego czasu spokojnie
ponad setkę kotów.. były tylko dwa koty, które były w tak złym stanie jak te, które są pod Pani opieką..
:(

"Poważnym problemem były koty, które pojawiły się niedawno / przebywające tylko w jednym miejscu / prawdopodobnie z chronicznymi dolegliwościami, powodującymi ich chudy wygląd, pomimo że były karmione jak pozostałe, 2 razy dziennie"

Te dolegliwości to robaki oraz zapewne nieżyt nosa uniemożliwiający jedzenie...
jak również mogę się domyślać, chore oczy.

Natomiast mam pytanie... jak Pani sądzi, skąd nagle wzięło się kilkanaście ciężarnych kotek i aż tak dużo kociąt?
I najważniejsze czy koty, którymi się Pani wcześniej opiekowała były wysterylizowane/wykastrowane?

iskra666

Od: Wto sty 10, 2006 12:13

Post » Wto sie 23, 2011 15:47 Re: BrwinówBŁAGAoPOMOC*20CIĘŻNYCH*Tracą oczy!PotrzebneFunduszeDT

z dobrych wiadomości na dziś :

Dostałam wiadomość od Pani Magdaleny reprezentującej firmę KRAKVET i...
Dziś zostały wysłane od Krakvetu dwie paczki dla kotów z cmentarza,
z różnym jedzeniem o łącznej wadze : 45 kg 8O 8O 8O

Tak więc mili moi koty na cmentarzu przez dłuższy czas będą miały pełne brzuchy,
a my możemy zająć się już tylko szukaniem domów oraz sterylizacją i kastracją !

WIELKI UKŁON w stronę firmy KRAKVET !
:1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

iskra666

Od: Wto sty 10, 2006 12:13

Post » Wto sie 23, 2011 15:55 Re: BrwinówBŁAGAoPOMOC*20CIĘŻNYCH*Tracą oczy!PotrzebneFunduszeDT

chapeau bas!
Obrazek Obrazek

lutra

Od: Czw kwi 05, 2007 13:02

Post » Wto sie 23, 2011 17:01 Re: BrwinówBŁAGAoPOMOC*20CIĘŻNYCH*Tracą oczy!PotrzebneFunduszeDT

idziemy jak burza :mrgreen:

Anna Rylska

Post » Wto sie 23, 2011 17:30 Re: BrwinówBŁAGAoPOMOC*20CIĘŻNYCH*Tracą oczy!PotrzebneFunduszeDT

:ok: :ok: :ok:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Wto sie 23, 2011 19:00 Re: BrwinówBŁAGAoPOMOC*20CIĘŻNYCH*Tracą oczy!PotrzebneFunduszeDT

taka byłam

Obrazek Obrazek

tak wypiękniałam

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Anna Rylska

Post » Wto sie 23, 2011 19:19 Re: BrwinówBŁAGAoPOMOC*20CIĘŻNYCH*Tracą oczy!PotrzebneFunduszeDT

Jagna :love: :1luvu: :love:
Jak opieka i miłość zmienia kota :piwa:
Obrazek
Maciuś ['], Kubuś ['], Filemon ['], Pimpuś ['], Maksiu ['], Nikitka ['], Tosia ['], Filip ['], Ina ['], Zoja ['] :( kiedyś się spotkamy
To i owo na dług u weta - viewtopic.php?f=20&t=216152

ametyst55

Od: Pon sie 16, 2010 14:04

Post » Wto sie 23, 2011 19:39 Re: BrwinówBŁAGAoPOMOC*20CIĘŻNYCH*Tracą oczy!PotrzebneFunduszeDT

Niesamowita zmiana :) Wyglada jakby byla zupelnie zdrowa, jeszcze szczepienie i gotowa do adopcji! Co to robi dobra opieka w domowych warunkach :)

CheshireCat1

Od: Pon sie 15, 2011 10:22

Post » Wto sie 23, 2011 20:07 Re: BrwinówBŁAGAoPOMOC*20CIĘŻNYCH*Tracą oczy!PotrzebneFunduszeDT

ona jest jeszcze na antybiotyku, dostaje też cykloferon na wzmocnienie, bo strasznie gluci i kicha
za niedługo 2 odrobaczanie, potem szczepienie

Anna Rylska

Post » Wto sie 23, 2011 20:39 Re: BrwinówBŁAGAoPOMOC*20CIĘŻNYCH*Tracą oczy!PotrzebneFunduszeDT

Anna Rylska pisze:taka byłam

Obrazek Obrazek

tak wypiękniałam

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Oj, wypieknialam - pieknie wypieknialam - slodkie tygrysiatko :1luvu: :ok: :ok:
Ronda 25.04.2014[*]
Cindy 21.08.2018[*]
Kota nie powinno sie kupowac, bo kot to przyjaciel.
Przyjaciol sie nie kupuje.
Bleise Pascal

Obrazek.

Cindy

Od: Śro lut 11, 2009 13:23

[poprzednia][następna]