ODESZŁA :( AMBER FeLV+ szczęśliwa w wymarzonym DS :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Jak nazwiemy bezimienną?

Ankieta wygasła Pon kwi 25, 2011 16:35

Czarka
9
9%
Sumi
2
2%
Marysia
9
9%
Amber
20
20%
Inez
11
11%
Kofi
9
9%
Negri
15
15%
Wronia
9
9%
Pola
4
4%
Zulka
11
11%

Liczba głosów : 99

Post » Pt sie 19, 2011 0:15 Re: AMBER dodatni FeLV :( ale JEST DOMEK :))))

Selenga pisze:Amber była dzisiaj u weta. Skutek - 3 osoby podrapane i pogryzione. Jak wyście ją do tej pory leczyły????

:strach: grzeczna kicia :roll:
♪♫♬ ♪

*anika*

Od: Pon mar 28, 2005 20:15

Post » Pt sie 19, 2011 8:23 Re: AMBER dodatni FeLV :( ale JEST DOMEK :))))

Bambelku... :oops: :oops: :oops:
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Pt sie 19, 2011 8:37 Re: AMBER dodatni FeLV :( ale JEST DOMEK :))))

*anika* pisze:
Selenga pisze:Amber była dzisiaj u weta. Skutek - 3 osoby podrapane i pogryzione. Jak wyście ją do tej pory leczyły????

:strach: grzeczna kicia :roll:

:ryk: No wiesz, do kota trzeba mieć odpowiednie podejście :mrgreen:

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Pon sie 22, 2011 23:07 Re: AMBER dodatni FeLV :( ale JEST DOMEK :))))

Selenga pisze:Ponieważ biegunka ciągle nie ustępuje, Amber była dzisiaj u weta. Skutek - 3 osoby podrapane i pogryzione. Jak wyście ją do tej pory leczyły????

Wetka kota obmacała, bo jakoś Amberce brzuszek dziwnie napęczniał. Ale brzuszek nie boli. Podejrzewa jakiś stan zapalny jelit. Amber dostaje co dwa dni zastrzyk - antybiotyk z dodatkami wzmacniającymi (dziewczyny w lecznicy wpisują się w grafik tak, żeby mieć dyżur, kiedy Amberki NIE będzie na zastrzyku) i do suchej karmy dosypujemy Enterofement (czy jakoś tak, niewyraźnie napisane). No i przechodzimy znowu na intestinal. Jak się trochę kupale ustabilizują, będziemy odrobaczać.

Poza tym kocica rządzi :)
Z MiNutką pełna sztama. Z Guzikiem też. Teraz próbuje mnie wejść na głowę, ale niedoczekanie, musi wiedzieć kto tu jest przewodnikiem stada :)

Rany, potwór nie kot.
Przy pierwszym teście FIV/FeLV była bardzo grzeczna, nawet sparaliżowana strachem. U dr Jagielskiego aniołek. Dopóki nie dostała sedacji, jak jej się nogi zaczęły uginać... o to wtedy się Ambiśka porządnie wkurzyła i zaczęła buczeć. Na szczęście zaraz zasnęła.

Trzymam :ok: :ok: :ok: :ok: za zdrówko księżniczki.
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Od: Pon gru 03, 2007 8:41

Post » Wto sie 23, 2011 0:13 Re: AMBER dodatni FeLV :( ale JEST DOMEK :))))

:ok: I ja trzymam kciu ,bo tyle tylko moge za Czarna KSięzne :P
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Wto sie 23, 2011 1:07 Re: AMBER dodatni FeLV :( ale JEST DOMEK :))))

Amberka wyraźnie lubi przystojnych wetów - w sobotę dyżur miał miły p. doktor i była jak aniołek. Co prawda pan doktor ostrzeżony nakrył ją ręcznikiem i tylko troszkę pisnęła przy samym zastrzyku. Dzisiaj panie powtórzyły akcję z ręcznikiem i tez było OK.
Kupencje nieco lepsze, ale jeszcze im trochę do ideału brakuje.
I bardzo mi jej szkoda, bo tak bardzo prosi o kawałek mięska, o mleczko, a na razie może tylko suchego indestinala - wzrok ma typu: "ile można jeść to samo????"
ObrazekObrazekObrazek

Selenga

Od: Wto kwi 01, 2008 10:46

Post » Wto sie 23, 2011 9:38 Re: AMBER dodatni FeLV :( ale JEST DOMEK :))))

Selenga pisze:Amberka wyraźnie lubi przystojnych wetów - w sobotę dyżur miał miły p. doktor i była jak aniołek.

Widać, zna się na rzeczy :lol:

Moja Sara też lubi przystojnych wetów, kiedyś takiemu jednemu wlazła na kolana i zasierściła dokumentnie na biało ubranie :twisted:
♪♫♬ ♪

*anika*

Od: Pon mar 28, 2005 20:15

Post » Wto sie 23, 2011 15:35 Re: AMBER dodatni FeLV :( ale JEST DOMEK :))))

Ano ba. Taka przepiękna, rasowa orientka :mrgreen: :1luvu: , miałaby gustować w byle kurduplach :wink: ?
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Post » Wto sie 23, 2011 15:57 Re: AMBER dodatni FeLV :( ale JEST DOMEK :))))

od dzisiaj obie panienki będą chodziły na zastrzyki :(
MiNutka jest chora na gardło :(
ObrazekObrazekObrazek

Selenga

Post » Wto sie 23, 2011 16:04 Re: AMBER dodatni FeLV :( ale JEST DOMEK :))))

Osz! :(

Selenga, pomóc jakoś (przenieść panny do kliniki itp.)
Dziś nie dam rady :oops: ale jeśli od jutra potrzeba pomocy - dzwoń, proszę.
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Post » Wto sie 23, 2011 18:04 Re: AMBER dodatni FeLV :( ale JEST DOMEK :))))

Selenga pisze:Amberka wyraźnie lubi przystojnych wetów - w sobotę dyżur miał miły p. doktor i była jak aniołek. Co prawda pan doktor ostrzeżony nakrył ją ręcznikiem i tylko troszkę pisnęła przy samym zastrzyku. Dzisiaj panie powtórzyły akcję z ręcznikiem i tez było OK.
Kupencje nieco lepsze, ale jeszcze im trochę do ideału brakuje.
I bardzo mi jej szkoda, bo tak bardzo prosi o kawałek mięska, o mleczko, a na razie może tylko suchego indestinala - wzrok ma typu: "ile można jeść to samo????"
Z doswiadczenia ,dobrze ,by ten intestinal jak najdluzej pojadla ,a co dostaje w zastrzyku?
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Wto sie 23, 2011 19:45 Re: AMBER dodatni FeLV :( ale JEST DOMEK :))))

joshua_ada pisze:Selenga, pomóc jakoś (przenieść panny do kliniki itp.)

Jeśli masz ochotę nas odwiedzić to zawsze będziesz miłym gościem ale póki co to Jula chodzi z dziewczynami do lecznicy, blisko mamy :)

anulka111 pisze:
Selenga pisze:I bardzo mi jej szkoda, bo tak bardzo prosi o kawałek mięska, o mleczko, a na razie może tylko suchego indestinala - wzrok ma typu: "ile można jeść to samo????"
Z doswiadczenia ,dobrze ,by ten intestinal jak najdluzej pojadla ,a co dostaje w zastrzyku?

Byłoby łatwiej gdyby MiNutka też jadła suche, ale ona jest bez zębów i woli coś miękkiego :)
ObrazekObrazekObrazek

Selenga

Post » Śro sie 24, 2011 10:16 Re: AMBER dodatni FeLV :( ale JEST DOMEK :))))

Ja też zamierzam wkrótce być (miłym) gościem :mrgreen: , bo stęskniłam się za moim Bambelutem.
W przyszłym tygodniu kończę codziennie o 16, dam jeszcze znać, ale z przyjemnością się wproszę :mrgreen:

Wielbłądzio

Post » Śro sie 24, 2011 10:18 Re: AMBER dodatni FeLV :( ale JEST DOMEK :))))

Wielbłądzio pisze:Ja też zamierzam wkrótce być (miłym) gościem :mrgreen: , bo stęskniłam się za moim Bambelutem.
W przyszłym tygodniu kończę codziennie o 16, dam jeszcze znać, ale z przyjemnością się wproszę :mrgreen:

To może razem? Obiecuję - będę grzeczna i nie będę tym razem skakać po balkonie :wink: Wygłaskam Ambiśkę i Minutkę (jeśli Nutka się da)
Bo, że Guziczek się da - tego jestem pewna. :D
Obrazek Obrazek

joshua_ada

Post » Śro sie 24, 2011 10:20 Re: AMBER dodatni FeLV :( ale JEST DOMEK :))))

Ciekawe, czy Bambel w ogóle nas pozna...

Wielbłądzio

[poprzednia][następna]