Dam DT zdrowej kotce, obojętne w jakim wieku - ok. W-wy

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt lip 29, 2011 12:23 Dam DT zdrowej kotce, obojętne w jakim wieku - ok. W-wy

Hej,
od pół roku już mieszkam z chłopakiem w domu w Komorowie (15 minut od W-wy), także mogę stworzyć miejsce dla potrzebującej kotki ale w grę wchodzi na razie tylko DT, bo dom jest wynajmowany i nigdy nie wiadomo jak się życie dalej w nim potoczy.

Eirin i Fruzia mieszkają z moimi rodzicami więc nowy kot nie będzie mieć styczności z nimi mimo, że ja u nich codziennie jestem.
W nowym domu nie mam żadnego zwierzaka oprócz ptasznika w terrarium. :)
Także przyjmę do DT zdrową kotkę, obojętne w jakim wieku.

Niestety z powodu pracy w pełnym wymiarze godzin i już ograniczonych funduszy (tak to jest jak już się mieszka samemu) nie mogę sobie pozwolić jak kiedyś na leczenie kociaków tymczasowych więc ważne by już kotka była po badaniach, szczepieniu i odrobaczeniu. Najlepiej, aby również i po sterylizacji.
Będę również wdzięczna za publikację ogłoszeń o DS i pomoc w jego znalezieniu.

Będę czekać na sygnał od Was - w każdej chwili mogę przyjąć kotka.
Obrazek

caroole

Od: Śro paź 14, 2009 19:12

Post » Pt lip 29, 2011 13:01 Re: Dam DT zdrowej kotce, obojętne w jakim wieku - ok. W-wy

Napisz do jokota, u nich kotów w bród, coś dla Ciebie się znajdzie :ok:

seidhee

Od: Czw sty 08, 2009 13:03

Post » Pt lip 29, 2011 13:08 Re: Dam DT zdrowej kotce, obojętne w jakim wieku - ok. W-wy

ObrazekObrazek
Obrazek
Kto nas pokocha? Kocie biedactwa.http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=130948

Onpil

Od: Czw lip 28, 2011 7:31

Post » Pt lip 29, 2011 13:12 Re: Dam DT zdrowej kotce, obojętne w jakim wieku - ok. W-wy

Caroole, a dwie zżyte panny nie dałoby rady? Moje podopieczne były same z ludźmi i dostają mi szału wobec moich rezydentów :( . Łatka musiała spędzić dzień w łazience, tak ganiała moje koty a do mnie i każdego człowieka wdzięczy się, aż się kurzy ...
Szylka i czarna, zdrowe, szczepione, odrobaczone ... DT oczywiście, będę ogłaszać itd.

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Pt lip 29, 2011 13:34 Re: Dam DT zdrowej kotce, obojętne w jakim wieku - ok. W-wy

Dwóch nie dam rady :( , bo mnie chłopak zamorduje... zgodził się na razie na jednego także na chwilę obecną taką ilość mogę przyjąć.
Maluch jak najbardziej wchodzi w grę również.
Ale tylko jeden... jeśli to coś pomoże...
Obrazek

caroole

Post » Pt lip 29, 2011 13:41 Re: Dam DT zdrowej kotce, obojętne w jakim wieku - ok. W-wy

Każdy DT jest na wagę złota - podałam link do tego wątku na wątku JOKOT - na pewno dziewczyny mają zdrową kotkę, którą z radością Ci powierzą :lol:

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Pt lip 29, 2011 13:46 Re: Dam DT zdrowej kotce, obojętne w jakim wieku - ok. W-wy

A może ten przystojniak w kwiecie wieku: viewtopic.php?f=13&t=130599

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Pt lip 29, 2011 14:01 Re: Dam DT zdrowej kotce, obojętne w jakim wieku - ok. W-wy

U nas jest Murka.
Czarna kotka, która ma już zaklepany domek. Jej sytuacja jest o tyle skomplikowana, że dom znajduje się zagranicą. Kotka będzie na dniach wysterylizowana, zaczipowana z paszportem, przetestowana. Jednak procedury formalno - prawne wymagają zaszczepienia kotki na wściekliznę i zrobienia badania na przeciwciała po pewnym czasie. Niczego nie można przyspieszyć, gdyż wszystkie zabiegi trzeba wykonać w odpowiednich odstępach czasowych. Potrzeba na to ok. pół roku.
Kotka nie jest kotem do przytulania, bo żyła do tej pory w okropnych warunkach z opiekunką wariatką, która nawet kota nie pogłaska. To dobry kotek, ale potrzebuje trochę czasu, żeby poznać człowieka bliżej od tej lepszej strony.
Wszystkie kotki, które zabrałyśmy od baby i umieściły w domkach bardzo szybko sie oswajały i nie było z nimi problemów.
Przyszły domek może wziąć na siebie koszty tych zabiegów i pomoc w utrzymaniu kici przez czas tymczasowania.
Jeżeli Murka po sterylizacji zostanie dłużej tam , gdzie jest - baba wypuści ją w końcu i już będzie poza naszym zasięgiem. Dlatego bardzo nam zależy, żeby znalazła miejsce u kogoś w DT na czas oczekiwania na swoją podróż życia.
Kotka pochodzi z tego wątku --> viewtopic.php?f=1&t=128251&start=735 Jest czarna, śliczna, wystraszona i nieszczęśliwa.

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Pt lip 29, 2011 14:03 Re: Dam DT zdrowej kotce, obojętne w jakim wieku - ok. W-wy

Zdeklarowałam się na przyjęcie bezdomnej 8-miesięcznej kotki od tajdzi.

Także dopóki ona nie znajdzie DS to temat nieaktualny.

Bardzo mi smutno, że tylu kotom pomóc nie mogę ale chociaż ta koteczka znajdzie ciepły i kochający DT.
Obrazek

caroole

Post » Pt lip 29, 2011 14:12 Re: Dam DT zdrowej kotce, obojętne w jakim wieku - ok. W-wy

Caroole - nie zaspokoisz potrzeb wszystkich potrzebujących kotów, ale to, co robisz jest bezcenne. Uratowane choć jedno kocie życie - to właśnie ŻYCIE !!! :1luvu:

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Pt lip 29, 2011 14:30 Re: Dam DT zdrowej kotce, obojętne w jakim wieku - ok. W-wy

ciesze się, bo ta kotka bardzo fajna jest i szkoda jej :)
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Pon sie 22, 2011 13:33 Re: Dam DT zdrowej kotce, obojętne w jakim wieku - ok. W-wy

Hej, jestem gotowa przyjąć moją tymczaskę już na zawsze.

Podjęliśmy wspólnie właśnie taką decyzję.

Tajdzi, zgadzasz się?
Obrazek

caroole

Post » Pon sie 22, 2011 13:57 Re: Dam DT zdrowej kotce, obojętne w jakim wieku - ok. W-wy

Wiesz co? Jeżeli oboje pracujecie i kot ma długie godziny siedzieć sam , to lepiej naprawdę wziąć dwa.Koszty niewiele większe, jedna kuweta, a i spokój w domu większy.Chyba,że kot to zadeklarowany jedynak.Takie też są.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Wto sie 23, 2011 15:09 Re: Dam DT zdrowej kotce, obojętne w jakim wieku - ok. W-wy

Na stałe niestety dwóch nie możemy na razie ale nie wykluczamy, że jeśli jakiś inny kot będzie potrzebować na krótko DT to możemy służyć pomocą i go zaoferować.
Oczywiście jeśli kotka Lukrecja się zgodzi i zaakceptuje nowe zwierzątko. :)
Obrazek

caroole

Post » Wto sie 23, 2011 15:16 Re: Dam DT zdrowej kotce, obojętne w jakim wieku - ok. W-wy

Czy tylko kotka może być czy kocurek też?

tosiatoja

Od: Śro gru 30, 2009 22:04

[następna]