Filuś - konkretny kot-konkret w swoim domu :-)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sie 22, 2011 12:55 Re: Filuś - konkretny kot-konkret szuka DS. zdj 7,9,26 str.

tfu, tfu, tfu... odpukać w niemalowane...
Filuś na razie ok. bez smarkolenia, bez kichania... :roll:
poczekam kilka dni i zawiozę go na czyszczenie zębów - tak jak było zaplanowane
chociaż ostatnio lekko mu do paszczęki zajrzałam i wydaje mi się jakby zęby trochę lepiej.
tak sobie kombinuję, że to może od jedzenia chrupasków. wcześniej pewnie wcinał tylko resztki ze stołu, więc na zębiskach się odkładało. teraz jak trochę pochrupał twardego jedzenia, to się starło... :mrgreen:
ale może to tylko takie moje pobożne życzenia :wink:

poza tym, Filodendron ostatnio przychodzi do mnie codziennie rano na myzianki. to znaczy, ja go głaszczę a on mnie liże po ręku, a następnie podgryza swoim starym zwyczajem. dzisiaj natomiast zafundował mi peeling skroni... :ryk:

próby obcięcia pazurów: bezskuteczne
próby czesania futra: bezskuteczne
:|
Obrazek
Obrazek

Joanna KA

Od: Nie mar 15, 2009 20:34

Post » Pon sie 22, 2011 12:58 Re: Filuś - konkretny kot-konkret szuka DS. zdj 7,9,26 str.

przy obcinaniu i czesaniu zamienia się w mr Hyde? ;)
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Pon sie 22, 2011 13:13 Re: Filuś - konkretny kot-konkret szuka DS. zdj 7,9,26 str.

Joanna KA pisze:poczekam kilka dni i zawiozę go na czyszczenie zębów - tak jak było zaplanowane
chociaż ostatnio lekko mu do paszczęki zajrzałam i wydaje mi się jakby zęby trochę lepiej.
tak sobie kombinuję, że to może od jedzenia chrupasków. wcześniej pewnie wcinał tylko resztki ze stołu, więc na zębiskach się odkładało.
:|

Ja myślę, że to tak jak z Uszolem było:
trafił do mnie z KK i zapaleniem dziąseł (od kamienia na zębiskach), dostawał antybiotyk (tak jak twój Filuś) i ten antybiotyk działał i na KK i na to zapalenie dziąseł. Jak skończył kurację to my szybko z nim myk myk na czyszczenie, bo mu mogła ta czerwona paszcza wrócić od tego kamienia.

Wiec niech wet mu wyczyści zębiska, nie ma co. Nie będzie się wstydził szczerzyć do zdjęć :P

Ps: Ja podchodzę do Uszola jak leży na boczku i śpi, i mu po jednym pazurku dam radę obciąć :D Dopóki się nie obudzi, albo nie skapnie o co kaman :D
‎"Czy dom bez kota - najedzonego, dopieszczonego i należycie docenianego
- zasługuje w ogóle na miano domu?" M.Twain

dzikafretka

Od: Pt lut 11, 2011 14:35

Post » Pon sie 22, 2011 14:19 Re: Filuś - konkretny kot-konkret szuka DS. zdj 7,9,26 str.

Filusiowi na śpiocha pazury??? 8O
to bym dopiero oberwała... :|
jak go czasami na śpiocha pogłaszczę, to dostaję zaraz z plaskacza... co w filusiowym języku oznacza: odejdź kobieto, pókim dobry... nie widzisz, że księciulo odpoczywa :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Obrazek
Obrazek

Joanna KA

Post » Pon sie 22, 2011 14:24 Re: Filuś - konkretny kot-konkret szuka DS. zdj 7,9,26 str.

Joanna KA pisze:Filusiowi na śpiocha pazury??? 8O
to bym dopiero oberwała... :|
jak go czasami na śpiocha pogłaszczę, to dostaję zaraz z plaskacza... co w filusiowym języku oznacza: odejdź kobieto, pókim dobry... nie widzisz, że księciulo odpoczywa :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Mam świetny pomysł!
Poproś weta, żeby, jak Filuś będzie uśpiony do czyszczenia zębów, ciachnął mu raz dwa pazurki!
Przypomniało mi się, że właśnie tak zrobiliśmy Uszkowi :) Nic za to dodatkowo nie płaciłam :ok:

dzikafretka

Post » Pon sie 22, 2011 18:31 Re: Filuś - konkretny kot-konkret szuka DS. zdj 7,9,26 str.

Ale jakiś sposób na obcinanie pazurków i tak trzeba znaleźć
trudno przecież usypiać go za każdym razem :wink:
Ja Orionowi obcinałam pazury w rękawiczkach rowerowych
a teraz zabawiamy go sznureczkiem
no ale Orion to głupolek :) a nie taki cwaniak jak Filuś :roll:
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

Post » Pon sie 22, 2011 18:42 Re: Filuś - konkretny kot-konkret szuka DS. zdj 7,9,26 str.

Annaa pisze:Ale jakiś sposób na obcinanie pazurków i tak trzeba znaleźć
trudno przecież usypiać go za każdym razem :wink:
Ja Orionowi obcinałam pazury w rękawiczkach rowerowych
a teraz zabawiamy go sznureczkiem
no ale Orion to głupolek :) a nie taki cwaniak jak Filuś :roll:

Wiem, wiem, usypiać się nie da co chwilę :roll: ale nadarza się okazja, żeby mu zrobić manikir :D

dzikafretka

Post » Pon sie 22, 2011 20:27 Re: Filuś - konkretny kot-konkret szuka DS. zdj 7,9,26 str.

muszę zacząć Filusia "cywilizować" :wink:
chociaż moje własne koty nie do końca cywilizowane, bo przy pazurach wszystkie się awanturują... przy czesaniu za to większa współpraca...

ehhhh... a ja właśnie niedawno wróciłam z "przeprowadzki" mojego dzikuska Obamy...
Obama już w Swoim Domu... :1luvu:
niby siedział cały czas w ogródku, ale i tak mi jakoś tak "łyso". patrzę w okno balkonowe i już tego głupolka nie widzę... :cry:
zamieszkał w takim miejscu, które powinno w jego przypadku sprawdzić się w 100%. dom w podłódzkiej wsi-nie wsi... znaczy się przed Sokolnikami jedna wiocha. ogród, myszy buszujące w komórce i na strychu... ale rzecz jasna będzie przede wszystkim kotem domowym. hajf-lajf dla tego łobuza.
teraz trzymam kciuki żeby się zaaklimatyzował on i jego nowi Duzi... bo oni nie mieli nigdy kota. zawsze tylko psy... to w sumie tak jak ja - zawsze psy, do czasu pierwszego kota... :wink: :mrgreen:
Obrazek
Obrazek

Joanna KA

Post » Pon sie 22, 2011 21:31 Re: Filuś - konkretny kot-konkret szuka DS. zdj 7,9,26 str.

Hop :ok:
Obrazek

selene00

Od: Nie gru 13, 2009 13:55

Post » Wto sie 23, 2011 8:40 Re: Filuś - konkretny kot-konkret szuka DS. zdj 7,9,26 str.

o fajnie, ma Obama domek prawdziwy :)
ciekawe, czy mu się tam spodoba :ok:
Obrazek

magdaradek

Post » Wto sie 23, 2011 8:56 Re: Filuś - konkretny kot-konkret szuka DS. zdj 7,9,26 str.

mam już pierwszą relację o Obamie... :mrgreen:
wieczór przespał na krześle pod stołem 8O a następnie otworzył sobie szafeczkę i tam spędził noc :wink:
rano ucieszył się na widok domowników - było mruczando, ogon w górze i towarzyszenie podczas śniadania :ok:
chce wyjść z pokoju i jest wszystkim zainteresowany.
rano siedział na oknie, bo pewnie chciał się załatwić... ale bezproblemowo skorzystał z kuwety z prawdziwym piaskiem - w końcu do takiego jest przyzwyczajony... :wink:
ehhhh... trochę mi lżej na sercu...
oby wszystko dobrze się ułożyło :)
Obrazek
Obrazek

Joanna KA

Post » Wto sie 23, 2011 8:57 Re: Filuś - konkretny kot-konkret szuka DS. zdj 7,9,26 str.

no cudownie!!!
jeszcze się miziak nad miziaki z niego zrobi 8O
:ok:
Obrazek

magdaradek

Post » Wto sie 23, 2011 9:02 Re: Filuś - konkretny kot-konkret szuka DS. zdj 7,9,26 str.

myziak to on był i jest... jak wychodziłam do ogródka, to musiałam się od niego opędzać, bo mi nie dawał spokoju.
byle tylko nie za bardzo się rozmyzikował, bo ona ma myszy łapać... no ok, przynajmniej je przegonić :mrgreen:
zobaczymy jak dogadają się z psem... Lordzik to owczarek niemiecki, który delikatnie mówiąc duuuuuży jest :roll:
generalnie Obama zbytnio się psem nie przejmował, jak moi rodzice przyjeżdżali ze sznaucerkiem miniaturką... ale Lord, to jednak inna kategoria wagowa... :wink:
Obrazek
Obrazek

Joanna KA

Post » Wto sie 23, 2011 20:52 Re: Filuś - konkretny kot-konkret szuka DS. zdj 7,9,26 str.

Filuś to kot-kleptoman 8O
dzisiaj rano mi ukradł telefon.
najpierw go zrzucił na podłogę... myślałam, że się przestraszy i zwieje...
i owszem - zwiał... z telefonem w zębach 8O
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Obrazek
Obrazek

Joanna KA

Post » Wto sie 23, 2011 21:05 Re: Filuś - konkretny kot-konkret szuka DS. zdj 7,9,26 str.

:lol: Może chciał chłopak zadzwonić po domek na przykład. :wink:
Albo może po pizzę. :? :lol:
Obrazek

selene00

Od: Nie gru 13, 2009 13:55

[poprzednia][następna]