TO JUŻ DWA LATA JAK ODSZEDŁ. puszka już wyadoptowana.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sie 21, 2011 17:51 Re: TO JUŻ DWA LATA JAK ODSZEDŁ. DO ADOPCJI PUSZKA ZA GR.

przypomniałam sobie jak zaraz po śmierci Grzesia byłam w OPS ..moja renta 600zł Bartka renta 900zł.
o to juz przkracza pani i nic sie nie należy chyba że zwrotna :twisted:
500komorne ,500energia ,300gaz ,umrzemy z głodu ..a opłaciła pani ?
tak ,opłaciłam .
e ,to nie jest tak zle z wami :ryk:

a puszka nadal czeka ,za marny grosik :roll:
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Nie sie 21, 2011 18:20 Re: TO JUŻ DWA LATA JAK ODSZEDŁ. DO ADOPCJI PUSZKA ZA GR.

jak było bardzo żle, pani w OPS spojżała na mnie i powiedziała, "Pani to może do pracy iść". Zapytałam tylko czy od jutra mogę zacząć.

a teraz...... sprzedałam książki syna, mam 20 zł na paliwo. a dopiero 20. wypłate mam 10.
Chociaż tyle, ze jabłka dojrzewają i ziemniaki za stodołą, sąsiad pozwolił wykopywać.

Trzymam kciuki za nowego właścicela, ale to mało zakocony dom musi byc, bo tyle jedzenie to jest nic....

gośka i zwierzyniec :)

Od: Sob cze 28, 2008 19:57

Post » Nie sie 21, 2011 18:26 Re: TO JUŻ DWA LATA JAK ODSZEDŁ. DO ADOPCJI PUSZKA ZA GR.

ta i żyjemy sobie jak pączki w maśle :mrgreen:
a koleżanka mówi dorota ty nie jedz tych zupek chińskich :mrgreen:

śmieszne rzeczy są na tym świecie ,śmieszne i szokujące...nie ,właściwie nie śmieszne straszne .
Dobrze że mam 50 lat i nie mam małych dzieci :roll: chociaż raz zobaczyłam coś pozytywnego w swoim wieku :lol:
Obrazek

dorcia44

Post » Nie sie 21, 2011 18:40 Re: TO JUŻ DWA LATA JAK ODSZEDŁ. DO ADOPCJI PUSZKA ZA GR.

Gosiu ,ja bym chętnie zjadła twoich ziemniaczków ,nie pamiętam kiedy tak dobre jadłam ,ale Ty mieszkasz tak daleko :cry:
Obrazek

dorcia44

Post » Nie sie 21, 2011 18:50 Re: TO JUŻ DWA LATA JAK ODSZEDŁ. DO ADOPCJI PUSZKA ZA GR.

Kochana, to były sąsiada ziemniaczki,
nie rozumiem, dlaczego mi teraz posadził białe
jak ja chce żółte

i tak go będę maltretować o żółte

no i kiedyś mieszkałaś blisko, teraz były przeprowadził się na 2 stronę Wisły a ja już swoje 2 wizyty w roku odwaliłam.

najgorzej, ze ja nie lubię planować, jak jadę,to decyzja chwili jest, i nie zawsze mam te ziemniaczki

a na OPS się obraziłam, niech się wypchają swoimi 40 złotymi
( wszystkie menele żyją i piją za pieniądze z OPS, ale im by spróbowały nie przyznać, w drodze powrotnej dostały by po mordzie i tyle rozmowy)

Post » Nie sie 21, 2011 18:59 Re: TO JUŻ DWA LATA JAK ODSZEDŁ. DO ADOPCJI PUSZKA ZA GR.

sąsiada ziemniaczki ,to może by tak na szaberek 8) były pycha ,najlepsze jakie kiedykolwiek jadłam ,a ja nie ziemniaczana jestem ,za to moja mama ozłociła by cię ew. sąsiada za takie pyry ,ona kochała ziemniaki pod każda postacią ,ja kluskowa jestem :wink:

a druga propozycja to może by tak paniom z OPS małe łupu cupu zrobić :?: :mrgreen:

moja koleżanka korzysta ,ale ona to po prostu potrafi dostać to co chce i ile chce....tylko pozazdrościć.

Jednak ,nie ma nic wspanialszego jak móc liczyć na siebie i zawsze dawać sobie radę :cry:

mówiłam Grzesiu ,marnie jest ,wydałam ,do wypłaty daleko ,jakoś to będzie ,co się martwisz ...damy radę.
i dawaliśmy i mogłam wydać i miałam co ,a teraz ,upał ja zapierniczam w adidasach w których zimą chodziłam ,drewniaki się rozpadły,a swoją drogą jak mi je Grześ kupował ,jakieś trwalsze były. :roll:
Obrazek

dorcia44

Post » Nie sie 21, 2011 19:11 Re: TO JUŻ DWA LATA JAK ODSZEDŁ. DO ADOPCJI PUSZKA ZA GR.

na dogo jest konkurs piękności ,wystawiłam Dżagę :mrgreen:

http://www.dogomania.pl/threads/212696- ... -00/page18
Obrazek

dorcia44

Post » Nie sie 21, 2011 19:39 Re: TO JUŻ DWA LATA JAK ODSZEDŁ. DO ADOPCJI PUSZKA ZA GR.

kiedys wszystko było jakby mniej oszukane, radia lodówki, telefony telewizory.. nawet chleby jakby większe były

kiedyś chodzilam w butach kilka lat, teraz po 3 miesiacach idą do kosza. Ale tłumacze sobie, ze mnie po prostu nie stac na porzadne buty, ze nie wszystko takie byle jakie.

na ksiazki wydłam 700 zł, do 5 klasy ksiazki ( 4 szt) mam używane, reszte nówki ćwiczenia . a to klasy 1-5 są. Dodatkowo są ksiazki na 3 lata, więc i tak i tak musisz kupić nowe, a jeszcze- pani nie skończyła ksiażki i bedzie kończyć w następnej klasie, wiec nie odkupisz używanej. Kiedyś wszystkie ksiżaki miałam od koleżanki rok starszej, przeszłam tak przez podstawówkę i liceum.

Kiedyś.....czy ta wolność była tego watra?

Post » Nie sie 21, 2011 20:03 Re: TO JUŻ DWA LATA JAK ODSZEDŁ. DO ADOPCJI PUSZKA ZA GR.

Dorciu cudne są te Twoje Kociaki :D
Jak można zagłosować na Dżagę? Czytałam na dogo, ale jakoś nie doczytałam zasad, może mnie pokierujesz

kaja888

Od: Pon wrz 29, 2008 21:03

Post » Nie sie 21, 2011 21:16 Re: TO JUŻ DWA LATA JAK ODSZEDŁ. DO ADOPCJI PUSZKA ZA GR.

Wspominać wam się zachciało :twisted:

Kiedyś to bym poszła do Komitetu i pożaliła się, a teraz.... ktoś mi ostatnio powiedział, że zawsze można iść w ślady Leppera.

Moje dziecko ma nauczanie indywidualne, ale na razie książek nie kupię. Zostało mi niecałe 30 zł do 5 :roll:

dorcia44 pisze:czyli klimat będzie :wink:

Będą przynosić swoje książki, tabliczki gliniane, swój prąd - jeśli świeczki nie będą im odpowiadały,a informatyk kompa z netem....bo jak mi prąd odetną to informatyki nie będzie :wink:

dorobella

Od: Wto sty 06, 2009 19:52

Post » Nie sie 21, 2011 23:21 Re: TO JUŻ DWA LATA JAK ODSZEDŁ. DO ADOPCJI PUSZKA ZA GR.

Dorcia ty masz doświadczenie. Moja półdzika kotka kuleje na jedną noge. Nie wiem jak bo przecież 6 lat jest z nami i nigdy nic a nagle idzie właściwie na trzech. Kotu można podac dziecięce leki p/bólowe? Nie wiem jak ją złapać jutro do weta.
Czy jakby źle zeskakiwała z szafy jest szansa, że przejdzie samo czy jednak ten wet byłby konieczny?
Nataniel lat 12:)

Alina1971

Od: Sob maja 21, 2005 17:33

Post » Pon sie 22, 2011 6:34 Re: TO JUŻ DWA LATA JAK ODSZEDŁ. DO ADOPCJI PUSZKA ZA GR.

Dorciu mała zaczyna z nami sypiać.
Jeszcze sobie miejscówki nie znalazła więc łazi po nas w nocy i kokosi się.
Humor jej dopisuje. Własnie morrrduje myszkę.
Wieczorami zaczyna przychodzi do mizianki. Na razie do mnie i Mikołaja.
Mały jak ją widzi o ile dostrzeze te błyskawice to woła- O! 8O cajna kota :lol:
Obrazek

LimLim

Od: Sob lut 23, 2002 20:08

Post » Pon sie 22, 2011 9:37 Re: TO JUŻ DWA LATA JAK ODSZEDŁ. DO ADOPCJI PUSZKA ZA GR.

Lim masz kociaka od Dorci?
Nataniel lat 12:)

Alina1971

Od: Sob maja 21, 2005 17:33

Post » Pon sie 22, 2011 12:10 Re: TO JUŻ DWA LATA JAK ODSZEDŁ. DO ADOPCJI PUSZKA ZA GR.

[
Kiedyś.....czy ta wolność była tego watra?[/quote]
-----------------------------------
To jest bardzo mądre pytanie-ja nie wiem.
Waldemar
Elżbieta

Post » Pon sie 22, 2011 12:26 Re: TO JUŻ DWA LATA JAK ODSZEDŁ. DO ADOPCJI PUSZKA ZA GR.

Alina1971 pisze:Lim masz kociaka od Dorci?

Tak :D zamieszkała z nami Aksamitka :1luvu:
Obrazek

LimLim

Od: Sob lut 23, 2002 20:08

[poprzednia][następna]