dt Smarti 6

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sie 21, 2011 23:23 Re: dt Smarti 6

Najważniejsze , ze ma. I jakas pani się nia interesowała i ma się odezwać po urlopie czyli pod koniec sierpnia. :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Pon sie 22, 2011 6:24 Re: dt Smarti 6

Witamy się z rana :)
Jak nocka minęła?

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Pon sie 22, 2011 7:27 Re: dt Smarti 6

zaznaczę sobie :ok:
Obrazek

http://adena.net.pl/
NAJTAŃSZE BIURO RACHUNKOWE W POLSCE
ZDALNA WSPÓŁPRACA
ZADZWOŃ !!! SPRAWDŹ CENĘ DLA SWOJEJ FIRMY

Tola

Od: Pt lis 24, 2006 16:00

Post » Pon sie 22, 2011 7:56 Re: dt Smarti 6

Ja się właśnie budzę do życia!! Jeszcze w tym tygodniu mamy wolne więc laba, laba, laba :mrgreen:
Obrazek

http://www.planetapupila.pl - najtańszy sklep w Warszawie!

Jus87

Od: Wto sie 17, 2010 13:01

Post » Pon sie 22, 2011 12:11 Re: dt Smarti 6

Jus-jak się już obudziłaś to pomyśl że moje stado GŁODUJE :!: :!: :!: i to przez Ciebie :twisted: :twisted: :twisted: ,ktoś musi być winny,no nie :ryk: :ryk: :ryk:

poproszę za stówę royala (jak zwykle byle z hairballem i outdorem ) i animondę adulta 15kg :D

cieszę się bardzo że kicie mają tyle ogłoszeń dzięki moim wspaniałym Ogłoszeniotwórcom :D :1luvu: :1luvu: :1luvu:

teraz Cowboy,Carla,i Funio bo wszyscy już gotowi, a dziś na sterylkę pomykają Kulka/Glizda i Burania z grzybów a więc i one obie poproszą o pakiecik (jeśli by domek Burani nie wypalił 8) tfu,tfu,tfu :D )

obiecałam dziewczynom z Palucha mocno się rozkocić bo mają straszny sajgon-ok.100 kotów jest na Paluchu :strach: nie licząc kociaków..podobno przez wakacje ludzie przynosili po kilka dziennie a brali 1-go,2 tygodniowo :(
niestety promys się absolutnie już z nikim nie socjalizuje- z moimi -bez szans, Sznycla wprowadził w deprechę-aż bidula nie schodził z wysokiego parapetu nawet na koopę-musiała biegiem interweniować, a ostatnio nawet Ciumola wproiwadził w stres-Ciumol z miziaka i ciumciaka stała się kotem agresywnym-nawet mnie,która mogła z nia zrobić wszystko przy piellęgnacji oczka, nie dała się pewnego dnia pogłaskać. Dlatego Promyk mieszka obecnie sam ale tak być przecież nie moze bo to nie jest dobre ani dla niego ani ja nie mogę sobie pozwolić na wyłączenie 1 pomoieszczenia tylko dla Księciunia.
Wyczerpałam już limit możliwych wariantów i prób socjalizacji dlatego i promysiowi trzeba walnąc najlepszy na świecie pakiecik.
Jest zdrowy jak konik-nawet więcej-jest jak tornado-wszystko co na jego drodze ulega zniszczeniu :roll: ,a więc musi pójść na jedynaka i do człowieka który będzie mu wiernie i chetnie służył :mrgreen: :ryk: smutne to bo nie tego chcieliśmy, ale u mnie nie dostanie już więcej szczęścia a bycie wiecznym tymczasem to nie jest fajny los-on zasługuje na lepszy.
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Pon sie 22, 2011 12:31 Re: dt Smarti 6

A to łobuz z Księciunia :twisted:
Może ja na wszelki wypadek reaktywuję wątek.

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Pon sie 22, 2011 18:12 Re: dt Smarti 6

No to mówisz i masz :mrgreen: ! Jutro jadę do Otwocka więc po drodze żarełko podrzucimy...
Co do Animondy... W związku z ceną euro animonda poszła w górę i to o 15 zł więc nie polecam! Ja Ci proponuję 15kg Ariona co to Pan vet mówił, że dobra karma i coś tam mówił, że w lecznicy 140 zł... a ja mam ją za 94 zł...
Zgadzasz się?? myślę, że przy tylu kotach to dobra oszczędność, a na jakości nic nie tracisz. Gra?? :mrgreen:
Obrazek

http://www.planetapupila.pl - najtańszy sklep w Warszawie!

Jus87

Od: Wto sie 17, 2010 13:01

Post » Pon sie 22, 2011 21:03 Re: dt Smarti 6

smarti pisze:Jus-jak się już obudziłaś to pomyśl że moje stado GŁODUJE :!: :!: :!: i to przez Ciebie :twisted: :twisted: :twisted: ,ktoś musi być winny,no nie :ryk: :ryk: :ryk:

poproszę za stówę royala (jak zwykle byle z hairballem i outdorem ) i animondę adulta 15kg :D

cieszę się bardzo że kicie mają tyle ogłoszeń dzięki moim wspaniałym Ogłoszeniotwórcom :D :1luvu: :1luvu: :1luvu:

teraz Cowboy,Carla,i Funio bo wszyscy już gotowi, a dziś na sterylkę pomykają Kulka/Glizda i Burania z grzybów a więc i one obie poproszą o pakiecik (jeśli by domek Burani nie wypalił 8) tfu,tfu,tfu :D )

obiecałam dziewczynom z Palucha mocno się rozkocić bo mają straszny sajgon-ok.100 kotów jest na Paluchu :strach: nie licząc kociaków..podobno przez wakacje ludzie przynosili po kilka dziennie a brali 1-go,2 tygodniowo :(
niestety promys się absolutnie już z nikim nie socjalizuje- z moimi -bez szans, Sznycla wprowadził w deprechę-aż bidula nie schodził z wysokiego parapetu nawet na koopę-musiała biegiem interweniować, a ostatnio nawet Ciumola wproiwadził w stres-Ciumol z miziaka i ciumciaka stała się kotem agresywnym-nawet mnie,która mogła z nia zrobić wszystko przy piellęgnacji oczka, nie dała się pewnego dnia pogłaskać. Dlatego Promyk mieszka obecnie sam ale tak być przecież nie moze bo to nie jest dobre ani dla niego ani ja nie mogę sobie pozwolić na wyłączenie 1 pomoieszczenia tylko dla Księciunia.
Wyczerpałam już limit możliwych wariantów i prób socjalizacji dlatego i promysiowi trzeba walnąc najlepszy na świecie pakiecik.
Jest zdrowy jak konik-nawet więcej-jest jak tornado-wszystko co na jego drodze ulega zniszczeniu :roll: ,a więc musi pójść na jedynaka i do człowieka który będzie mu wiernie i chetnie służył :mrgreen: :ryk: smutne to bo nie tego chcieliśmy, ale u mnie nie dostanie już więcej szczęścia a bycie wiecznym tymczasem to nie jest fajny los-on zasługuje na lepszy.

U nas jest 200 dorosłych i 50 maluchów (teraz już troszkę mniej). Smartinku trochę perypetii było :oops: ale dziś wyszły do Ciebie pocztą 2 paczki, także oczekuj ;) I sooorki że tak późno :oops: alem naprawdę kombinowała jak koń pod górę :roll:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Pon sie 22, 2011 21:07 Re: dt Smarti 6

Co do karmy mokrej na ten przykład - u nas sprzedają same polędwiczki z kurczaka po 16zł za kilo, wychodzi zatem 1,60zł za 100g. czystego mięsa. Jak kot jest na w miarę dobrym suchym to ma tam witaminy i minerały niezbędne, a jaka karma jest za 1,60zł za 100g? Nawet w sklepie taki Gourmet (z lepsiejszych) ponad 2 zeta.
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Pon sie 22, 2011 21:33 Re: dt Smarti 6

Gibutkowa pisze:U nas jest 200 dorosłych i 50 maluchów (teraz już troszkę mniej). Smartinku trochę perypetii było :oops: ale dziś wyszły do Ciebie pocztą 2 paczki, także oczekuj ;) I sooorki że tak późno :oops: alem naprawdę kombinowała jak koń pod górę :roll:

Gibutkowa
Wypowiadasz się w imieniu Kociej Skarbonki, innego bytu, czy siebie?

Co do Kociej Skarbonki, przypomnę wcześniejsze wypowiedzi:
Marcelibu pisze:Nie dziw się, że chcemy wiedzieć, kto był beneficjentem karmy. Głosowałam - chciałabym wiedzieć. Nie rozumiem jednej rzeczy - dlaczego robi się z tego tajemnicę. Dlaczego nie można napisać kto naprawdę otrzymał? Proszę o szczerą odpowiedź i tak potraktować moje pytanie. Bez złośliwości - przynajmniej po mojej stronie.

Mruczeńka1981 pisze:Ania Wrocław-oddział wolontariuszy z Wrocławia
Jasdor
Fredziolina
Krzysiekbolo

Post » Pon sie 22, 2011 22:00 Re: dt Smarti 6

Gibutkowa pisze:Co do karmy mokrej na ten przykład - u nas sprzedają same polędwiczki z kurczaka po 16zł za kilo, wychodzi zatem 1,60zł za 100g. czystego mięsa. Jak kot jest na w miarę dobrym suchym to ma tam witaminy i minerały niezbędne, a jaka karma jest za 1,60zł za 100g? Nawet w sklepie taki Gourmet (z lepsiejszych) ponad 2 zeta.

To prawda. Na poziomie 2 złotych kształtuje się cena saszetek whiskasa, a one mają tylko 4 % mięsa.

Moje uwielbiają puszki Sheba, koktail z krewetek ( to jedyne marketowe, które kupuję ). Puszeczka 80 g kosztuje ponad 4 zł.
Za tę cenę można by kupić 10 dkg wołowinki w najlepszym gatunku ( o gorszej, bardzie tłustej i właściwie lepszej dla kotów nie wspomnę )
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

Post » Pon sie 22, 2011 23:47 Re: dt Smarti 6

dziękuje Gibutku :D -ja zawsze mam z kurierami masę kombinacji a z poczty to w ogóle nie korzystam, więc wiem co przeżyłaś-ostatnio jakiś kurier z ups sobie zamiast mnie podpisał 8O ze JA PRZESYŁKĘ ODEBRAŁAM 8O
nie miałam pojęcia że u Was jest aż tyle tego nieszczęścia :(

i bardzo dziękuję Wam za taką ilość kuwetek :1luvu: -jak wiesz u mnie zawsze kuwetki sa mile widziane :1luvu: przykro mi że tyle kłopotu z tym miałaś...

ja owszem-kupuję moim albo pierś z indyka albo z kurczaka-(kurczaka w syt.kryzysowych)
polędwiczki u nas raczej widuję sporadycznie.

ja kupuję takie ilości karmy że catessy,shmussy,bozita czy animonda carny wychodzą mi poniżej 2 zł za 100gr,a one mają dużo mięsa 40-60 % a ryba nawet 90 % -sardynki są np. w całości upchane na gęsto :D ..niestety czasem moje koty już mi to zakopują i muszę im,z wielkim żalem bo to wyrzucona kasa, kupić starego poczciwego felixa-też 4% :roll:

no a Kulcia i Burania niedawno przyjechały ze sterylki :D ta narkoza,którą stosuje Kamil jest świetna-kicie wcale nie są po niej pijane, w ogóle się nie zataczają-po prostu budzą się i chodzą tak jakby w ogóle narkozy nie miały :D
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...

smarti

Post » Wto sie 23, 2011 0:12 Re: dt Smarti 6

smarti pisze:
i bardzo dziękuję Wam za taką ilość kuwetek :1luvu: -jak wiesz u mnie zawsze kuwetki sa mile widziane :1luvu: przykro mi że tyle kłopotu z tym miałaś...

:( :( :( :oops: :oops: :oops:

Inny kwiatek:
"W toku działania wiele nauczyliśmy się o kocim zdrowiu. Mamy doświadczenie z kotami z niewydolnością nerek(...)
http://www.facebook.com/pages/Dom-Tymczasowy-u-Smarti/213693878650800?sk=info
Czyli, jeśli ktoś ma wątpliwości, jak podchodzić do leczenia kotów chorych na (z podejrzeniem) PNN, to po radę do DT Smarti się może kierować? Koty z PNN na tymczas do Smarti dawać?
O co chodzi w tym wpisie?
edit: literówka sid na się
Ostatnio edytowano Wto sie 23, 2011 0:50 przez Krzysiekbolo, łącznie edytowano 1 raz
Krzysiekbolo

Post » Wto sie 23, 2011 0:20 Re: dt Smarti 6

a przepraszam-co Ci do moich kuwetek?
zazdrościsz czy co?
i ze swoimi osobistymi rozgrywkami badż uprzejmy nie pakować się na mój wątek.

natomiast Szalony Kot wyrażnie pisała że to Ona odpowiada za fb-ja tam nawet nie bywam-jeśli masz wątpliwości to pisz sobie do Niej PW a nie zaśmiecaj mi tu wątku.

smarti

[poprzednia][następna]