POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sie 21, 2011 21:58 POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

witam mam problem z kotkiem a wlasciwie kilku dniowym malenstwem , mianowicie chodzi o to ze kotek cale dni spi , malo je i przestal byc ruchliwy , po wizycie u wet i dostaniu glukozy był ruchliwy lecz na drugi dzien wszystko sie zmienilo . Kot cały czas spi i dosyc malo je , robi normlane kupki oraz siku , nie wiem co mam teraz zrobic? bardzo dziwi mnie jego zachowanie wygląda jakl by nie mial siły na nic

enjoy1516

Od: Nie sie 21, 2011 21:47

Post » Nie sie 21, 2011 21:59 Re: POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

jak go karmisz?takie maleństwo trzeba karmić co 2godziny
ObrazekObrazekObrazek

Koszmaria

Od: Pon lut 04, 2008 1:17

Post » Nie sie 21, 2011 22:03 Re: POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

staram sie karmic co okolo 3 mniej wiecej , ale on bardzo malo tego mleczka je , i nie da sie go dobudzić , ciagle tak jak by nie mial sily

enjoy1516

Post » Nie sie 21, 2011 22:06 Re: POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Co to za mleko? W jakim jest wieku?

Myszka.xww

Od: Sob lip 20, 2002 18:09

Post » Nie sie 21, 2011 22:07 Re: POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ma około 3 dni mleko kupione u wet nazywa sie mixol

enjoy1516

Post » Nie sie 21, 2011 22:07 Re: POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kilkudniowe maleństwo nie wypróżnia się samo. Jeżeli nie ma matki, to trzeba mu masować brzuszek, żeby w ogóle się wypróżniło.
Czy to maleństwo ma matkę? Czy też masujecie mu brzuszek? Piszesz, że się wypróżnia.

Z doświadczenia wiem, że klikudniowe maluszki zasadniczo mało robią poza jedzeniem i spaniem.
Obrazek
Obrazek
Jeszcze żaden nieśmiertelny bóg nie przeżył śmierci swoich wyznawców.
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Od: Pon wrz 18, 2006 13:34

Post » Nie sie 21, 2011 22:10 Re: POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

tak kupke i siku robi normlanie dzięki masazykowi ciepła watka , matki nie ma , tylko problem polega na tym ze kiedy go znalazlem to mial duzo sily probowal sie ,,czołgac " i w ogole byl taki ruchliwy wmiare

enjoy1516

Post » Nie sie 21, 2011 22:17 Re: POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

enjoy1516 pisze:tak kupke i siku robi normlanie dzięki masazykowi ciepła watka , matki nie ma , tylko problem polega na tym ze kiedy go znalazlem to mial duzo sily probowal sie ,,czołgac " i w ogole byl taki ruchliwy wmiare

Ja sama nie chowałam tych kociaków, miały matkę.
Jednak wiem, że masaż żeby kociak się wypróżnił trzeba robić co dwie-trzy godziny.
Robicie tak?
Obrazek
Obrazek
Jeszcze żaden nieśmiertelny bóg nie przeżył śmierci swoich wyznawców.
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Od: Pon wrz 18, 2006 13:34

Post » Nie sie 21, 2011 22:20 Re: POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

tak robimy , on sie normlanie zaltwia z tym nie ma problemu , tylko o to chodzi ze stal sie bardzo malo ruchliwy i caly dzien spi i bardzo malo je

enjoy1516

Post » Nie sie 21, 2011 22:29 Re: POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

... ja ratowałam taką maliznę piersią z kurczaka - pokroiłam na wąziutkie surowe paseczki (krótkie) moczyłam w wodzie (konieczne nawodnienie) i wkładałam do pyszczka - koteniek najpierw ssał jak cycka a potem połykał - szybko nabrał sił i stanął na nóżki - po kurczaku nie ma koopki przez parę dni - mięso jest bardzo pożywne i bardzo dobrze przyswajalne - bez sensacji ...Ratuj go ! Powodzonka :ok:
PLUTO - pies :) rasy bratnia dusza - już w DS !!!!
Obrazek

animalon

Od: Sob lis 27, 2010 8:48

Post » Nie sie 21, 2011 23:21 Re: POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

animalon pisze:... ja ratowałam taką maliznę piersią z kurczaka - pokroiłam na wąziutkie surowe paseczki (krótkie) moczyłam w wodzie (konieczne nawodnienie) i wkładałam do pyszczka - koteniek najpierw ssał jak cycka a potem połykał - szybko nabrał sił i stanął na nóżki - po kurczaku nie ma koopki przez parę dni - mięso jest bardzo pożywne i bardzo dobrze przyswajalne - bez sensacji ...Ratuj go ! Powodzonka :ok:

Animalon,ten kociak ma kilka dni,nie tygodni...
ObrazekObrazekObrazek

Koszmaria

Od: Pon lut 04, 2008 1:17

Post » Pon sie 22, 2011 11:00 Re: POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

enjoy1516 pisze:witam mam problem z kotkiem a wlasciwie kilku dniowym malenstwem , mianowicie chodzi o to ze kotek cale dni spi , malo je i przestal byc ruchliwy , po wizycie u wet i dostaniu glukozy był ruchliwy lecz na drugi dzien wszystko sie zmienilo . Kot cały czas spi i dosyc malo je , robi normlane kupki oraz siku , nie wiem co mam teraz zrobic? bardzo dziwi mnie jego zachowanie wygląda jakl by nie mial siły na nic

więcej karmić- najlepiej strzykawką (trzeba z wyczuciem ale się da)
włączyć convalestenta z proszku (wysoko energetyczna karma)- raz na trzy karmienia jedno convalescentem
dogrzewać butelką z ciepłą nie gorącą wodą albo termoforem

Poker71

Od: Nie lip 01, 2007 15:03

Post » Pon sie 22, 2011 13:34 Re: POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Koszmaria pisze:
animalon pisze:... ja ratowałam taką maliznę piersią z kurczaka - pokroiłam na wąziutkie surowe paseczki (krótkie) moczyłam w wodzie (konieczne nawodnienie) i wkładałam do pyszczka - koteniek najpierw ssał jak cycka a potem połykał - szybko nabrał sił i stanął na nóżki - po kurczaku nie ma koopki przez parę dni - mięso jest bardzo pożywne i bardzo dobrze przyswajalne - bez sensacji ...Ratuj go ! Powodzonka :ok:

Animalon,ten kociak ma kilka dni,nie tygodni...

... gdzieś mi umknęło, dzięki za korektę :kotek:
PLUTO - pies :) rasy bratnia dusza - już w DS !!!!
Obrazek

animalon

Od: Sob lis 27, 2010 8:48

Post » Pon sie 22, 2011 13:39 Re: POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Koniecznie duzo ciepełka - kocia mama ma temperaturę nieco wyższą niż człowiek, maleństwo musi mieć ciepło.

Mrata

Od: Pt cze 06, 2008 17:50

Post » Pon sie 22, 2011 18:43 Re: POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jeśli je, kupa, śpi i nie płacze - to pewnie jest wszystko ok. Takie maleństwa to głównie śpią. Najlepiej jakby miał termofor do przytulania. I waż go - jeśli przybiera na wadze, to znaczy, że wszystko dobrze. Powodzenia
Obrazek

Guciomania

Od: Pt lip 08, 2011 21:37

[następna]